Sunt si mamici care nu simt ca vor sa alapteze???
Raspunsuri - Pagina 13
flaviutza spune:
JG am avut o experienta asemanatoare. copil mare si extrem de mancacios.ca sa detaliez,primele 3 zile a fost hranit exclusiv artificial.eu nu ma dadeam jos din pat de dureri de cap.cofedol,cofeina concentrata ,primeam zilnic. iar in primele 3 zile,copilul plangea ,il auzeam si bagam bani grei la asistente sa mi-o tina in brate,sa-i faca ceva sa nu planga.de ce credeti ca plangea? ii dadeau doza standard de 30 ml..pana i-a venit doctoritei idea (o banuiau ca plange din cauza suferintei la nastere) sa-i dea 90 ml. cand am scos-o din spital,lingea suta fara probleme.
Dupa alea 3 zile, m-au taiat de pe cofedol si asa,in dureri, da-i si alapteaza. in tg jiu se sustine alaptatul, m-au invatat de zeci de ori cum s-o fac. in conditiile in care deabia ma puneam jos pe scaun de dureri de cap, cu un san mare ,sfarcul nu se forma de nici o culoare,canale desi multe,foarte subtiri a fost un chin.
si totusi am incercat.am ajuns acasa si, indopata cu teoria,propaganda conform caruia un copil alaptat "e mai sanatos si mai destept" am incercat si iar am incercat.
Acum am o intrebare pt SHEANNAMP. cum vede ajutorul in situatia in care am fost eu. eu operata,eu cu copilul,eu cu absolut tot.din prima zi.poate i se pare cuiva usor sa faci piata zilnica ,sa platesti facturi, sa aspiri,sa cureti,sa gatesti,operata si cu nou nascut dupa tine in conditiile in care nu dormi mai mult de 2 ore la rand, ajunsesem la 5 ore/per total pe noapte.
cum ai ajuta o asa femeie si sunt destule in aceasta situatie?
Ajunsesem obsedata ca vine ora de supt,nu-mi placea,ma chinuiam,senzatia in sine am simtit-o ca enervanta,plus obsesia permanenta de a avea un copil nesatul. tragea de mine si din ora in ora ziua ,de foame, era si este o fomista, ajunsesem sa o tin numai in plans.
prima masa la bibe a insemnat pentru mine revelatia.copilul a dormit 4 ore stins,am dormit si eu..cand ne-am trezit eram disperata ca i s-a intamplat ceva,ea nu dormise in veci atat.
de abia atunci m-am bucurat pe deplin de rolul de mamica, am dormit si eu cat sa simt bucuria de a ma juca cu copilul,bucuria de a sta pe banucte cu mamicile la taclale.am inviat ,am redevenit om.
Ce regret? ca m-am chinuit aiurea doua luni.de ce m-am chinuit? tocmai din cauza unor postari ca ale voastre, care fac din alaptat singurul adevar valabil.ori e asa, ori copilul tau e mai prejos ca al meu. nu va fi in veci un copil la fel de istet si sanatos ca unul alaptat.
si uite ca e. cu o alimentatie corecta ,cu miscare multa, cu multa dragoste , cu un mediu stimulativ ,cu o mamica fericita care s-a ocupat spiritual de copil a ajuns sa fie tun ca sanatate si peste medie la intelect.
Stiu o amica, si-a alaptat cu placere copilul pana la 1,6 ani, in schimb l-a servit cu salamuri si branza topita(ca altceva nu vrea sa pape) l-a cocolosit si il cocoloseste si e vai de capul lui la capitolul rezistenta a organismului.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Nora spune:
Flaviuta, pana la urma, de ce te agiti atat?
Ok, am inteles, nu ai putut sa-ti alaptezi fetita, asta este. Ti-a parut rau ca nu ai reusit, bravo tie ca ai incercat in ciuda greutatilor pe care a trebuit sa le suporti, bravo tie ca esti o mamica fericita si ca fetita ta e foarte bine, sanatoasa si inteligenta peste medie
.
Dar in rest? Fiecare are experienta sa. Uite, si eu am avut probleme cu amandoi copiii, am mai scris mai demult despre asta. Cu mult ajutor, am reusit sa le depasesc si sa-i alaptez pe amandoi. Daca nu as fi fost ajutata as fi fost tentata sa renunt, recunosc. Acum sunt fericita ca am reusit. Nu mandra, fericita.
Si cred mult ca un copil alaptat are sansa unui start mai bun in viata (cum am mai spus si la subiectul deschis de tine).
Asta nu inseamna ca-i mai cu mot decat altii, tot nu inteleg de ce se ajunge la comparatii copil alaptat-copil nealaptat. Fiecare parinte incearca sa-i ofere copilului sau tot ce poate mai bun, tot ce stie ca-i mai bun. Punct.
Nora
cu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
flaviutza spune:
Nu ma agit. imi sustin punctul de vedere, ca nu toate mamele pot alapta, ca unele doar nu vor si e ok si mai sustin si realitatea,aia imediata din parc,din fata blocului care spune ca un copil nealaptat poate si este cu succes la fel de frumos si istet ca unul nealaptat.
ceea ce nu sustineti voi,restul .adeptele zicalei un copil alaptat e mai sanatos si mai inteligent decat unul nealaptat.
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by Nora
Si cred mult ca un copil alaptat are sansa unui start mai bun in viata (cum am mai spus si la subiectul deschis de tine).
Asta nu inseamna ca-i mai cu mot decat altii, tot nu inteleg de ce se ajunge la comparatii copil alaptat-copil nealaptat. Fiecare parinte incearca sa-i ofere copilului sau tot ce poate mai bun, tot ce stie ca-i mai bun. Punct.
Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
Cum adica nu intelegi de ce se ajunge la asemenea comparatii? pai uite de ce:
-un copil alaptat e mai sanatos, mai inteligent, cu riscuri scazute de a contacta nu-s ce boli, cu imunitate ridicata ,etc etc..asta nu ti se pare comparatie ?
din cate stiu eu "mai" e comparativ de superioritate...spre deosebire de "la fel"
mami si Ale
Nora spune:
Ok, detaliez: un copil alaptat are sansa unui start mai bun decat ar fi avut daca nu ar fi fost alaptat. Comparatia nu se face intre doi copii ci intre doua situatii legate de acelasi copil.
Considerand ca alaptandu-mi copiii le-am oferit o sansa in plus nu inseamna ca micsorez sansele fetitei tale!!!
Iar comparatii ai facut tu insati destule:"cu o alimentatie corecta ,cu miscare multa, cu multa dragoste , cu un mediu stimulativ ,cu o mamica fericita care s-a ocupat spiritual de copil a ajuns sa fie tun ca sanatate si peste medie la intelect.
Stiu o amica, si-a alaptat cu placere copilul pana la 1,6 ani, in schimb l-a servit cu salamuri si branza topita(ca altceva nu vrea sa pape) l-a cocolosit si il cocoloseste si e vai de capul lui la capitolul rezistenta a organismului."
Iti convin comparatiile atata vreme cat sunt in favoarea ta
?
Nora
cu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)
pisi_ella spune:
Uffff, tare trist!
Tare trist ce zici tu, Flaviutza!
"Ce regret? ca m-am chinuit aiurea doua luni.de ce m-am chinuit? tocmai din cauza unor postari ca ale voastre, care fac din alaptat singurul adevar valabil.ori e asa, ori copilul tau e mai prejos ca al meu. nu va fi in veci un copil la fel de istet si sanatos ca unul alaptat."
Tare trist ca ti s-au parut doua luni de chin si ca "din cauza" fetelor de pe forum tu ai suportat chinul alaptatului timp de 2 luni!
Ufff, atata amar de chin! 2 luni!!!

Si eu, si alte mamici am trecut prin perioada asta infernala, dar am considerat ca intra in normalitate, e doar inceputul. Copiii nostri merita tot chinui de pe lume, daca e spre binele lor! Si eu facut cezariana(2), am dormit ff putin, am fost zombie, am crescut singura doi copii (diferenta de 2 ani), au avut colici amandoi, Emma a avut colici aproape 4 luni, dar am mers inainte. A trecut...toate trec! Acum mi-e atat de dor de alaptat...si de bb mic...si chiar de colici
I-am alaptat mult pe amandoi, 1 an si 8 luni si 1 an si 10 luni, Matei e intarcat de curand...dar iar mi-e dor! Nimic nu poate inlocui aceasta apropiere magica intre mama si copil!
Hai sa va zic ceva...ceva trist...cel putin asa mi s=a parut mie...Am o prietena care n-a putut alapta, din motive medicale, dar m-au inttristat tare de tot vorbele ei, cand i-am zis de legatura aia extraordinara: "Nu regret ca n-am alaptat, sa stii ca legatura exista si daca-i dai formula, tot in ochii tai se uita cand suge!"
DE parca in asta sta legatura....dar nu avea de unde sa stie!
_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
flaviutza spune:
Pisi Ela, te asigur ca bee se uita cu aceeasi dragoste in ochii tai si cand suge de la tine si cand ii ti de biberon. stiu eu, ca le-am incercat pe ambele.
2)daca tu ai fost in aceleasi conditii ca mine si JG ca si ea a experimentat aceleasi momente, nu ai organismul meu si nu stiu cat timp ai fi rezistat eroic pe baricade in fata unui copil lesinat de foame,care cauta non stop cu limbuta personala ceva de supt.
3)daca as fi simtit ca vreau sa fiu compatimita, ceream asta. dar sincer si cu mana pe inima nu simt nevoia
4)da,regret ca doua luni nu am fost mami 100% pentru copilul meu, ca nu am fost cu adevarat fericita. iar o mama fericita e esentiala unui copil. prefer asta,decat un alaptat in chinuri.
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by pisi_ella
m o prietena care n-a putut alapta, din motive medicale, dar m-au inttristat tare de tot vorbele ei, cand i-am zis de legatura aia extraordinara: "Nu regret ca n-am alaptat, sa stii ca legatura exista si daca-i dai formula, tot in ochii tai se uita cand suge!"DE parca in asta sta legatura....dar nu avea de unde sa stie!
_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
si comportamentul tau nu a fost unul extrem de egoist din partea ta? fara strop de intelegere si compasiune?
daca femeia aia,mama la fel ca tine, nu a putut DIN MOTIVE MEDICALE sa alapteze..crezi ca era cazul sa-i spui de legatura extraorinara mama-copil? nu era mai frumos sa-i spui ,sa o incurajezi cumva?
unde mai pui o o compatimesti public..
ps. eu una, puteai sa fi si sora-mea te scoteam frumos pe usa afara daca m-ai fi luat cu din astea..
..e ca si cum i-ai spune unui bolnav in faza terminala cat te bucuri tu de viata si ce ani frumosi vei trai...cand el va fi demult la doi metri sub pamant!
mami si Ale
Cristina_C spune:
Pisi_ella, si eu m-am mirat ca ai vorbit despre asta cu prietena ta. Eu, mai ales stiind ca a avut probleme, as fi evitat subiectul - de fapt l-as fi considerat tabu. E ca si cum i-ai face-n ciuda spunandu-i ce-a pierdut (chiar daca nu asta ai intentionat, poate ca i-ai spus ca sa ii impartasesti propriile tale emotii). Am toata admiratia pentru raspunsul ei, e de nota 10
.
Astfel de lucruri, oricum ar fi spuse, sunt prea delicate si nu pica nimanui bine, asa ca mai bine nu le mai spui. Imi aduc aminte ce-a mai sarit lumea in sus pe DC (si pe buna dreptate!) cand, la una dintre vechile polemici nastere naturala vs. cezariana, unele mame care au nascut natural si-au permis sa spuna ca momentul in care si-au tinut copilul in brate, imediat dupa ce-au nascut, este inegalabil, unic si nu poate fi trait cu aceeasi intensitate dupa o nastere prin cezariana. Ei, cum suna? Ca mie imi suna tare aiurea, desi am nascut natural si desi comparatia ar fi, ca sa zic asa - in favoarea mea. Dar, cum n-ai de unde sa stii pana nu experimentezi ambele variante - nu stiu ce as fi simtit dupa cezariana, asa cum nu stiu ce as fi simtit daca mi-as fi hranit copilul cu biberonul in loc sa-l alaptez. Stiu insa un lucru - si intr-un caz, si in celalalt, am fi fost tot noi doi - eu si copilul meu - si o infinita dragoste si, de asta, sincer, cred ca n-ar fi fost nici o diferenta.
flaviutza spune:
AAAA,DA Cristina...am citit si eu...cu momentul ala unic..cand iti ti copilul in brate...numai ca saracele "perfectiuni intruchipate" uita ca si la cezariana fara anestezie totala ti se pune pachetelul pe piept...
si chiar la anestezie totala...ai o viata intrega la dispozitie...mai conteaza cateva ore?
Impresia mea e ca Pisi Ela compatimeste pe toata lumea care nu a procedat ca ea..cel putin referitor la maternitate.
Nu ma apus acum sa spun ce momente uimitoate am trait eu referitoare la relatia eu-copilul meu si cat o compatimesc ca n-a trecut prin asta, ca ar insemna sa jignesc 3 sferturi din forum..iar eu nu fac asta.
Ca o concluzie, emaptia e ceva ce nu ar trebui sa ne lipseasca..si atrunci nu ne-am mai razboi pe diferite nimicuri.
mami si Ale