"Cei mai iubiti dintre pamanteni " :) (6)
Raspunsuri - Pagina 21
doruletz spune:
Mihaela, bravo, felicitari! hai ca acus schimbi steagu de sub nume, cand e plecarea?
irimell, merci de site, ma uitai, totul e complet pentru zilele alea din august in care mergem noi. Mai gasii un www.nyhabitat.com/" target="_blank">site interesant da' m-a speriat alain ca cica in apartamentele astea sunt gandaci?? Cica asa a citit el pe forumurile de voiaj. In Mexic o sa mergem in Yucatan, ne-au mai ramas locuri nevazute p'acolo. Am tot cautat o destinatie unde sa putem merge cu piticania fara sa caram toata casa dupa noi si nu prea avuseram de ales, doar Mexicul si Costa rica se aratara mai primitoare. Prin urmare intentia noastra e sa ne instalam de la inceput in www.yucatantoday.com/destinations/eng-valladolid.htm" target="_blank">valladolid cateva zile cat sa ne tragem sufletul dupa agitatia din new york apoi sa mai facem o vizita Meridei, un oras care ne-a placut foarte tare la ultima escapada mexicana. E un oras foarte animat, clocoteste de viata si are o particularitate interesanta, in fiecare zi e cate o manifestare culturala gratuita, concerte in aer liber, uneori circulatia e intrerupta pentru cateva ore si se danseaza pe strazi (asta am prins noi), mereu cate o expozitie, un spectacol etc. Cica e capitala culturala a yucatanului. La sfarsit o sa stam si vreo 2 zile pe riviera maya, la soare sa nu zicem ca nu vazuram caraibele si plaja cu nisip alb.
sabinel, bine ai revenit, il plimbasi pe bb gheorghitza? :)
Lilutz, da, acilea incepu bacu odata cu alegerile, tocmai fu examenu de filozofie, chiar discutaram adineaurea si noi www.liberation.fr/actualite/societe/260450.FR.php" target="_blank">subiectele . se vorbeste mult despre ele in perioada asta, mai ales ca sunt legate de actualitate.
De ex pt profilele economice, trebuiau sa dizerteze pe tema
"Ce castigam prin munca" ? altii avusera subiectul "Ne putem lipsi de stat"? sau "Arta ne indeparteaza de realitate?"
Io recunosc ca nici cat sarko n-as fi luat da' din pacate noi nu avuseram parte de filozofie la liceu (cel putin io nu).
mai viu io
buli spune:
doruletz, faine destinatii v-ati ales
io tocmai ce-am avut un noroc chior, am gasit toate pozele de la serbarea de la gradi, la locul lor, pe card,
am spalat camasa cu card-ul in buzunar
prima serbare, va dati seama ce dezastru national ar fi fost
edit: se pare ca nici in stirea cu Sarko nu e www.hotnews.ro/articol_75525-Betia-lui-Sarkozy-infurie-presa-franceza-VIDEO.htm" target="_blank">nimic adevarat
Adina spune:
Lilanda, creste si la noi rubarba , te invit sa o culegi personal dintr-o gradinita:) Invitatie valabila pentru toti scandinavii. Nu trebuie decit sa treceti vara asta putin prin Vatra Dornei.
Ven spune:
Da, da, si la Bistrita creste :) si tarta cu rabarbura (asa ii zice pe aici - specialitatea bunicii sasce a sotzului) e un deliciu!
Scuze de interventie, dar sunt de vreo 2 ani admiratoare din umbra de scandinavi, va citesc zilnic la cafeluta si-mi inseninati ziua ;)
Venera , mama lui Markus
Irimell spune:
Mihaela, sa fie intr-un ceas bun! Mult noroc!
Doruletz, pozele de pe site nu arata rau, insa il inteleg pe Alain ca daca citesti pe forumuri asa ceva nu-ti mai arde sa rezervi. Super locuri de vizitat in Mexic, abia astept pozele. Marida arata magnific (imi sugereaza Sevilla), iar de pisoiul Chiquitua m-am indragostit.
Lil, eu as fi tentata sa incerc retetele, numai sa gasesc rubarba. Adina, Ven, cum se gateste rubarba si ce gust are, ca asa din poze seamana cu tulpina de telina. Eu n-am mincat niciodata, cum de n-am vazut-o pina acum oare?
Sabinel si bebe calator, sa aveti vreme buna la mare si sa faceti pooooze, ca mi-e dor de vama, mai bine zis de vama de acum vreo 10 ani. Pupici si sanatate Sofiei!
Buli, ne luam de mina, ca mi s-a intimplat identic (si nu o data). Cine stie pina cind?
Seara buna sa aveti si un somn lin!
PS: N-am cistigat la loto, deci m-am lamurit cum e cu norocul/ghinionul...
lilanda spune:
Bonsoir :-)
Adina, Ven, mie denumirile alea de le-ati zis mi se par la fel de straine ca si rababer pin'acu' vreo doi ani, cind am auzit de ea-planta (insa io oricum is caz atipic, fiindca am mari probleme cu deosebitul plantelor!!)
Irimellu', bine zici, ca seamana cu tulpinile de telina...doar ca-s rosii. Retetu' pentru 8 persoane este:
-1 kg de tulpini de rababer
-4 dl apa
-200 gr. zahar
-8 fire de menta proaspata
-2 lime si
-2,5 dl. rom
Se taie radacinile de rababer/rubarba/rabarbura in bucati, se pun cu apa si zaharul la fiert (sub capac), pina deveni moi. Se scurge zeama printr-o sita deasa (de cirpa). Lichidul se raceste, se pun frunzele de menta, zeama de lamiie, rom si gheata. In pahare, se poate dilua cu putina apa minerala. (danejii fac din planta asta marmelade si-alte gemuri, taman din cauza gustului dulce-acrisor!)
Sabina, hai te-alinti cu alea 70 de kg ale tale in luna-7-a de sarcina cu bebe Gh.!!! Ntz, ntz, ntz!!!
Vazurati ca fostul prim-ministru Shimon Perez, iesi acu' presedinte??? ...haha...taman invers ca la bulgari cind il facura pe rege premier
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
doruletz spune:
bonsoir
adina si ven, nici io nu auzisem de rhubarba in romania, doar cand ajunsei aci aflai ca e folosita la dulciuri, acilea se face tarta de rhubarba
Irimell, si io imi amintesc cu placere de Chiquitua, poate chiar o sa-l revad, motan in toata firea, cine stie?
Ii vazurti bre pe www.youtube.com/watch?v=zqfFrCUrEbY" target="_blank">Zimmersi, noile vedete care tocmai intrara in top 30 de vanzari in anglia?
Cica cel mai batran are 100 de ani, e instalator, probabil cel mai varstnic salariat din anglia, il cheama www.nrc.nl/multimedia/archive/00176/zimmers_still_176230a.JPG" target="_blank">Buster Martin, iar toti impreuna au www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=459353&in_page_id=1770" target="_blank">3000 de ani Nu era un subiect p'aci unde se vorbea despre "mosii" din parcuri?
www.thezimmersonline.com/" target="_blank">iete ca au si site propriu
buli, citii si io articolu de pe hotnews, ca de obicei titluri bombastico-aiuristice, ce e aia "se infurie" presa?? Numai in romania presa e vazuta asa, ca un fel de coana mare care ba se infurie, ba e mieroasa, ba se culca cu unu si cu altu. Presa d'aci are si e bubele ei da' nu i se poate reprosa ca i s-ar pune pata nejustificat pe cate un presedinte sau ca s-ar repezi sa dea stiri despre ce a mancat sarko la micu dejun si cum s-a aruncat elevu dima de la etaju sapte.
Despre videoul ala au relatat cu penseta e adevarat folosind formule "se pare ca", "nu avem suficiente informatii" etc. plus ca Liberation e un ziar care a dus o campanie dura contra Sarkozy, Le Monde de asemenea (da'ei oricum nu ar fi scris despre asta decat eventual daca ar fi avut alcootestul pozitiv al lui sarko, asa e politica lor de ziar serios) deci nu prea pot fi suspectati. Io cred ca daca la conferinta aia ar fi spus vreo enormitate, daca ar fi facut vreo gafa ca aia cu "pleava" (racaille) care a incendiat banliaua, presa ar fi rasunat, dar asa, doar pentru niste impleticeli si ochi dati peste cap n-au considerat necesar sa toarne editoriale si sa lanseze apeluri la boicot, au relatat sec si atat. Mai ales ca manifestarile alea alcoolice aparura in conferinta de presa doar atuncea in secventa de la inceput, dupa aia s-a comportat ca de obicei, i s-or fi dus aburii?
Io-s departe de a fi fan sarko, dimpotriva , da' mie videou ala mi s-a parut doar un divertisment, io consider ca sunt multe alte lucruri mai grave de criticat la el si la politica pe care o duce decat o votca in plus (cica nu ar bea deloc, d'aia s-o fi ametit asa, a fost criticat p'acilea in campanie ca ar fi refuzat un bordeaux de la producatori, sacrilegiuuuuu).
De exemplu l-as injura mai degraba pt ca acu vrea sa mareasca TVA-ul ca cica trebuie sa le micsoreze cotizatiile sociale ale firmelor chipurile ca sa nu mai "plece in China". Si de unde bani pentru asta? pai din buzunaru fraierilor, prin marirea TVA. Asta e un fel de Robin Hood pe invers, ia de la saraci ca sa dea la bogati, ne pricopsiram fratilor
mai viu
Rayuela spune:
Dorule,eu zic ca Sarko e poienar cu acte.Pe mine m-a amuzat filmuletul,e si el un om:))
Asa...deci o punem ce o intilneala pe terasa lu tatalutoma,sa inteleg:))
Ce sa mai zic...Itsme???Unde umbli beibi??
Si Bubu..... din ciclul:"greu e cu limba romana"
Ieri ma jucam cu dinsa,imitam diverse animale.
A stiut ca vaca face muuu,catelul hamham,pisica miau,apoi am trecut la mai avansate,cocosu care face "crocodiluuuu" in loc de "cucuriguuuu",si una care m-a distrat rau:
O intreb:
Cum face oaia???
Bubu se gindeste..o vad ca nu pricepe ce inseamna "oaie",asa ca imi zice senina,ca sa-mi dea totusi un raspuns:
Oai-oai
Deci oaia face "oai",in versiune bubuleasca
Ca sa stiti:)
Va pupez,revin.
P.S.Irimelule,imi pare rau ca ai trecut prin asa mare necaz:((Sper ca esti bine si vesela acum,capul sus!
buli spune:
doruletz, eu cred ca presa romaneasca inca mai traverseaza criza adolescentei - pai cit are? cam vreo 17 ani, nu?
mie-mi place asta in franta ca policicianul sau vedeta poate fi si el/ea om, nu tre sa fie regulamentar/a mereu.
unde se gaseste, fratilor, rabarbura asta? ma duc azi la piata sa contrariez precupetii. aveti rabarbura? nu .... cum, nu aveti rabarbura???!! tztztztz ....
iileana spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Se taie radacinile de rababer/rubarba/rabarbura in bucati, se pun cu apa si zaharul la fiert (sub capac), pina deveni moi. Se scurge zeama printr-o sita deasa (de cirpa). Lichidul se raceste, se pun frunzele de menta, zeama de lamiie, rom si gheata.
hi hi, cred ca stiu retetaaaa, un asemenea preparat ne facea mama, cind eram mici!!!!!! Da' ii zicea "compot" si, din nefericire, nu punea rom. ....cred ca de aia nici nu prea ne placea ...
Edit: da' vezi ca se folosesc tulpinile, nu radacina!
La noi chestia asta se chema "rabarbara" si crestea in curte, era o tufa mica si rosie acolo...
P.S. www.hotnews.ro/articol_75661-Ceasul-lui-Bush-disparut-in-Albania-a-fost-scos-la-licitatie-pe-eBay.htm" target="_blank">despre ceasul cu pricina
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details