Ratiunea instinctului(exista asa ceva?)
Raspunsuri - Pagina 12
nume spune:
...de altfel singura lui preocupare legata de copil s-a manifestat ieri(ca n-a mai aparut de la nastere, de fapt nici la nastere n-a putut asista ca era o ora nepotrivita) si a fost daca o sa fie vreun proces...
flaviutza spune:
Deci e SD sau spina bifida. singurele care se vad prin analiza si singurele care presupun interventii chirurgicale. si singurele care implica retard.desi spina bifida nu implica neaparat,depinde de ce grad este(occulta,meningocel,mielomeningocel)
ah si ar mai fi hidrocefalia sau microcefalia sau lipsa corpului calos,toate implicand POTENTIAL retard
In caz ca am dreptate,fa un pustiu de bine si pune-i in fata pagini despre acest diagnostic,sa vada ce anume prespune inainte de a lua decizii.sa intre in legatura NEAPARAT cu parinti cu copii cuproblema similara
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Clover spune:
flaviuta, orice parinte vrea sa stie ca va la sa un adult capabil sa-si duca singur de grija. Un copil cu retard trebuie sa fie mereu in grija cuiva. Cred ca e greu sa nu stii ce se va intampla cu el daca tu ca parinte nu mai esti langa el. Plus ca nu stiu in ce conditii persoanele cu retard au voie sa faca copii, deci alta problema.
Doctorul ala chiar isi merita proces. Mai ales daca mama a trecut de varsta la care boala micutului e cu risc crescut, nici macar nu era prea greu sa isi puna problema.
Keep the promises you make to yourself.
flaviutza spune:
Depinde si ce analize a facut.daca le-a facut doar pe alea simple,exemplu in SD, masuratorile,pliul nucal ,saua nazala,ecografic, e normal sa nu fie un rezultat 100%. daca doar asta a facut, sorry,medicul nu poate fi incriminat.la fel cum nu poate fi incriminat doctorul care mi-a spus mie pana in 8 luni ca e baiat ca apoi s-o intoarca ..era fetita
in schimb nu stiu cum s-ar putea gresi amniocenteza..sunt celule de la bebe,i se face cariotip.
la fel spina bifida si alte anomalii genetice,cromozomiale vizibile pe cariotipul genetic.
Hidrocefalia nu stiu ,probabil ca se vede clar ecografic.la fel microcefalia.se fac masuratori la ecograf,ecograful calculeaza la fix dimensiunile,incepand cu femurul,perimetrul cranian,etc.
dar..errare umanum est.
numai daca nu e vorba de culpa medicala clara.
Dupa 30 ani (legea spune ca dupa 35,dar...) trebuie facuta amniocenteza. trebuie luata in calcul probabilitatea ca fatul sa fie malformat.
repet,amnio, nu simplele masuratori si datul cu presupusul are copilul nasul dezvoltat conform varstei gestationale sau nu.ca aici survin erori .daca se mai greseste sexul, iti dai seama cum e cu aprecierea osului nazal.
pt cine nu stie,se mai masoara si femurul,lungimea oaselor,pentru ca cei cu SD au membrele mai scurte.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Elise spune:
quote:
Miramar, cred ca in orice situatie in care puterea de judecata nu e afectata major si definitiv, este vitala dragostea celor din familie. Acceptam insa ca exista situatii in care nu este semnificativa?
"Puterea de judecata" n-are a face cu dragostea celor din famillie.
Si animalele simt afectiune, chiar si alea fara "putere de judecata" cine stie ce - si plantele cresc altfel daca sint ingrijite: cam tot ce e viu SIMTE si asta n-are nici o legatura cu IQul.
Iar la copilul tau - banal, nu? - te intereseaza in primul rind CE SIMTE - de la nevoi primare pina la sentimente - si in al doilea rind de ce performante va fi capabil.
Deci, cit timp este VIU, nu se poate spune ca dragotes si afectiunea familiei este nesemnificativa. Si pentru o leguma este semnificativa. Ma refer chiar la leguma: si o roshie creste mai mare si mai frumoasa daca e udata si ingrijita zilnic. Deci oricui ii oferi afectiunea ta, pentru respectiva fiintza VIE ea face o diferentza.
Elise & BBLisa
buggy spune:
Eu cred ca in acest caz si instinctul si ratiunea ar trebui sa concluzioneze la fel: Instinctul de mama nu te lasa sa iti abandonezi copilul iar ratiunea unui om evoluat, educat si de calitate spune ca in viata trebuie sa iti asumi responsabilitatea in urma deciziilor luate. In cazul de fata o mama decide sa nasca un copil, e responsabilitatea ei si nu a societatii sa aiba grija de acel copil.
Nu exista in acest caz nimic antagonic intre ratiune si instinct. Exista insa un conflict interior intre instinctul matern, constiinta si lipsa asumarii resonsabilitatii.
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro
Siminaf spune:
Adica de ce nu a omorit naibii trupsorul ala nevinovat cit era inca nenascut?!? Pai si daca s-a nascut si e vai de lume, ar trebui lasat undeva sa moara prin lipsa ingrijirilor necesare. De fapt, ce sa cheltuim atit cu tot felul de..... handicapati??? Hai sa-i eutanasiem pe toti, sa fim o societate fara tare si fara cheltuieli inutile! Nu ca am redirectiona banii aia spre copiii care mor de foame prin tarile bananiere. Dar ne-am lua mai multe masini si ne-am face toti case, nu?
nume spune:
va dati seama ca exagerati? ...si ca subiectul asta nu se refera la puterea sentimentelor voastre, fie ele iubire sau indignare?
nume
Siminaf spune:
Same to you. Adica de ce ar fi corect, deci tolerabil, numai ce spun cei care sint impotriva cresterii (si chiar nasterii) de copii..... handicapati (urasc cuvintul, de fapt handicapati la suflet sint cei care gindesc asa despre ei), si complet intolerabila parerea celorlalti?
Elise spune:
quote:
va dati seama ca exagerati? ...si ca subiectul asta nu se refera la puterea sentimentelor voastre, fie ele iubire sau indignare?
nume,
dar la ce se refera?
La inteligentza superioara de a lasa pe drumuri ce-ai nascut, pentru ca te incurca?
Elise & BBLisa