tuns 0 sau nu dupa taiatul motului?

tuns 0 sau nu dupa taiatul motului? | Autor: Marianar

Link direct la acest mesaj

Voi cum ati procedat cu bebeii vostri dupa taiatul motului i-ati tuns 0 sau nu? Peste o luna Vladut (azi a implinit 11 luni) implineste 1 an si o sa-i taiem motul si nu stiu ce sa fac sa-l tund 0 sau nu.
Pupici!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Hmmm... Eu as zice nu. E destul de periculos la copiii mici. Sa nu i se rareasca, desi efectul scontat e chiar opus...

Eu l-am tuns putin, insa trebuie sa-l tund din nou... E asa de cald!

Florina & bb Tudor (1 an si o luna)

quote:
Initial creeata de Marianar

Voi cum ati procedat cu bebeii vostri dupa taiatul motului i-ati tuns 0 sau nu? Peste o luna Vladut (azi a implinit 11 luni) implineste 1 an si o sa-i taiem motul si nu stiu ce sa fac sa-l tund 0 sau nu.
Pupici!

Mariana & Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

Eu stiu ca pana la 2 ani nu ai voie sa-l tunzi pe bb pt ca nu i se inchide fontanela. Acuma n-ar fi rau sa intrebi pediatrul.

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arabella spune:

eu l-am tuns 0 dupa ce i-am taiat motul.

arabella & angelo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Noi l-am tuns pe Tudor foarte scurt, dar nu 0. Are o tunsoare simpatica (pe care a hotarat-o fata care l-a tuns). Oricum nu suporta masina de tuns, cand a incercat s-o foloseasca pentru a "ajusta" opera, a inceput sa planga, asa ca nu l-am mai stresat. Cat s-a folosit foarfeca a fost foarte cuminte. Am citit ca parul, chiar tuns foarte scurt, reprezinta o buna protectie impotriva razelor solare, mai buna decat o sepcuta de panza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Eu nu l-am tuns pe Danut 0 dupa taierea motului. I-am facut doar o frizura un pic mai scurtuta dar nu foarte scurt, pentru ca era toamna si sa nu inghete. Dar, daca sa fiu sincera, nu l-as tunde 0 pentru nimic in lume, nu-mi plac copiii cheliosi si imi pare ca nu mai sunt atat de dulcei daca nu mai au par pe cap. Plus la asta, nici nu e adevarat ca se indeseste parul dupa tuns 0 sau ca ar avea dupa aia un fir mai gros, mai bun...
Dar...hotararea iti apartine:)))Daca crezi ca ii va sta bine, atunci tunde-l!

Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 8 luni pe 20 mai

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Nici eu nu cred ca ar trebui inca sa-l tunzi...mai asteapta putin ...la 2 anisori poti linistita....sa-l tunzi Delia si bb Sebastian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Oricum eu nu prea as vrea, sotul meu insista dar cred ca o sa-l conving sa nu-l tundem 0. Din cate am auzit se zice ca daca te tunzi 0 ti se indeseste parul. Oare e adevarat? Eu cred ca tine de gena, daca nu ai cu cine semana cu parul des, degeaba
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Nu, nu se indeseste parul. Creste uniform intr-o prima faza si din cauza asta pare mai des. Si e mai aspru, normal, pentru ca orice par la lungimea asta e aspru. Dar in mod sigur daca il tunzi se regenereaza parul (se indeparteaza partea tocita a firului de par). Dar se regenereaza si daca tai din el 2-3 cm, nu e nevoie sa-l tunzi 0. Sunt copii care au fost rasi in cap tot timpul pana la adolescenta pentru a avea par mai des si tot par rar si moale au cand il lasa sa creasca.[qote]Originally posted by Marianar

Oricum eu nu prea as vrea, sotul meu insista dar cred ca o sa-l conving sa nu-l tundem 0. Din cate am auzit se zice ca daca te tunzi 0 ti se indeseste parul. Oare e adevarat? Eu cred ca tine de gena, daca nu ai cu cine semana cu parul des, degeaba
Pupici!

Mariana & Vladutz
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Buna, si eu cred ca the best e sa intrebi padiatrul. Opiniile sunt impartite. Nu stiu daca se indeseste dar sigur nu mai sufera de cald. In ceea ce priveste fontanela, nu prea cred sa existe vreo legatura. in traditia musulmana, sau cel putin asa am auzit baietii se rad in cap pe la 5 luni, o fi ceva in legatura cu circumcizia? Habar n-am. Cert e ca am vazut un sudanez mitititel ras in cap asta-iarna si era bine mersi.
Si io ma gandeam s-o rad, dar nu are decat 9 luni si nasica ei a zis ca nu se poa pana nu-i rupe turta. Face balta in patut in zona capului, desi salteaua e cu iarba de mare
Nadina si cara mia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

io l-am tuns pe alex la 1 an si 3 luni...adica acu fro 2 saptamani. L-am tuns asha pana la fro......5 mm (adica nu 0). Dupa ce i-am luat motul la 1 an i l-am mai scurtat cu foarfeca din cand in cand.

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput