Copiluti de mai-iunie 2005 (35) - It's show time!
Raspunsuri - Pagina 7
pengunica spune:
GABITZAM,MONU,TDImultumesc pentru urarile de bun venit![]()
Deabia am reusit sa citesc ce ati scris in ultimul capitol si am vazut ca deja la capitolul nou erati la pagina 4 sunteti tare harnicute,noroc ca e diferenta de fus orar pentru ca altfel nu as reusi sa tin pasul cu voi.![]()
Si mie mi-a fost greu atunci cand l-am dus pe Benica la gradinita are cam doua luni de cand merge si de cand e la gradi mi-a fost racit mai tot timpul.E destul de greu sa ma acomodez cu modul japonezilor de a creste copii pentru ca ii tin foarte dezbracati iar la cresa sau gradinita chiar si la scoala au tot timpul geamurile deschise la clase.
Au noroc ca e sistemul destul de bun la cresa la care il duc...Benica plange si acum cand il las dimineata dar se pare ca la scurt timp dupa ce plec uita si se joaca cu ceilalti copii.. a durat ceva mai ales ca este foarte mamos din fire,dar se pare ca s-a acomodat,lucru care ma bucura enorm pentru ca mai am si eu timp pentru mine.
Am citit in cateva mesaje postate anterior despre mamicile care se invinovatesc ca mai palia o pauzasc copii,sicera sa fiu si Ben o mai fura din cand in cand...am tot citit tot felul de carti despre cum sa-ti cresti copilul si mi-am tot promis ca n-o sa-l mai plesnesc peste maini sau fund dar uneori nu reusesc sa-l fac sa inteleaga desi sunt constiienta ca nu asta ar fi metoda ,cat despre pedepsitul in camera lui am citi undeva ca nu este bine ca copii sa fie trimisi in camera lor atunci cand gresesc...pentru ca nu vor mai dormi bine noaptea si se vor gandi la camera lor ca la camera de detentie sau ceva de genul acesta.
LA MULTI ANI!tuturor copiilor a caror zi de nastere este in luna mai!

Pupici de la noi
ANDRA si BEN STEFAN 15.06.2005
http://community.webshots.com/user/pengunica100
nelia spune:
Monu, si eu am avut acelasi soc cind am inceput sa-i citesc povesti Agatei pentru prima oara. Povestile noastre dragi si clasice, chiar si cele nemuritoare, prezentau niste scene de-a dreptul infioratoare pentru un copil. Si m-am mirat foarte tare cum de nu remarcasem acest lucru atunci cind eram copil si le citeam. Poate pentru ca era mai mare, nu-mi mai aduc aminte cum am reactionat cind mi le citea cineva (daca mi-a citit, ca nu am reusit sa aflu)... Si atunci am inceput sa le infrumusetez, citind o parte si inlocuind cu cuvintele mele partile urite sau violente. Citeste-i Peter Pan, Mica Sirena, Alice in tara minunilor, Frumoasa din Padurea Adormita, poate chiar Frumoasa si bestia, mai sint Degetica, Ratusca cea urita si altele ca acestea... dar lasa pentru mai tirziu Scufita rosie, Capra cu trei iezi si altele...
Pengunica, eu nu am apucat sa-ti urez bine ai revenit, dar o fac acum. In legatura cu pedepsitul in camera lor, asa este, si eu am citit. Camera lor trebuie sa fie un loc de joaca, un loc placut, un loc in care doarme linistit, nu un loc unde suporta pedepse. De aceea am spus ca eu o pun pe Tudora in time out pe un scauntel, linga mine si cu fata la mine... Si am citit ca nu e bine sa-i dai palmute, mina mamei trebuie sa minghie nu sa bata. Daca totusi ne pierdem rabdarea si ii mai altoim, e bine ca mama sa foloseasca un obiect usor: un ziar, o revista, cu care sa-l atentioneze ca nu e bine ce face (asta dupa ce i se explica de citeva ori ca nu e bine si e avertizat ca o va incasa, daca nu intelege).
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
OlgaTarziu spune:
La multi ani Ana Maria, Olivia si David!
Sa cresteti mari , frumosi si sanatosi.
Oana bafta.
Oana C spune:
Fetelor, nu stiu cum sa fac ... Am atitea de pregatit pentru miine ... Este 10:30pm, iar dimineata, la 5 am, trebuie sa plecam spre spital pentru operatie ... Dar nu mai pot, pling in hohote si nu stiu ce sa mai cred.
Cum e posibil asa ceva?
Parintii mei si fratele meu stiu de operatia Evei, dar nici macar un email nu ne-au trimis. Nimic! Tata, cu care ma impac mai bine, mi-a scris acum citeva zile ca se roaga pentru noi, ca si el a avut operatie asemanatoare cind avea 3 ani. Fratele, care este si nasul Evei, nu a spus absolut un cuvint.
Stiau ca operatia este joi, dar pina in momentul asta nu au mai zis nimic-nimic! Si ma doare atit de tare ...
Voi toate mi-ati trimis mesaje de incurajare, sa imi spuneti ca va rugati pentru noi si ca o sa fie bine. Colegii sotului, la fel ... Prietenele mele de aici au sunat. Soacra a sunat de 2 ori azi.
Parintii mei sau fratele meu DELOC!!!
Am verificat toata ziua emailul, asteptind un cuvint de incurajare de la ei ... Nimic.
Fratele locuieste in Paris, dar e plecat in tara la o nunta a verisoarei cumnatei. Acum este cu parintii, deci stie tot despre problemele noastre. Cu toate astea nu a spus un cuvint!!!
Ma doare asa de tare, nu va inchipuiti ce dureros este ca familia mea sa nu fie alaturi de noi, macar prin citeva cuvinte pe internet.
Nu ma asteptam la asa ceva, mai ales ca de cind ma stiu am carat-o pe mama pe la spitale si la toti doctorii pentru cea mai mica durere de cap a ei. Iar acum ... ce face? Nici nu-i pasa. Probabil ca problemele lor, durerea ei de oase, nunta la care merge frate-meu, toate sint mult mai importante pentru ei decit sanatatea Evei ...
Eram la 90% suparata, stresata si trista ... Acum am depasit limita ... Nu stiu cit pot sa mai rezist la atita indiferenta din partea lor.
Vreau doar sa va multumesc din suflet ca sinteti atit de minunate si sufletiste si imi e drag in fiecare zi sa citesc ce ati mai scris. Multumesc mult ca sinteti alaturi de noi acum. Este atit de important pentru mine!
Operatia o sa fie cam pe la 8-8:30 am. Sper sa decurga bine. Este mult mai complicata decit cea de la ochi; acolo a fost doar un muschi pe care i l-a repozitionat si nu a necesitat internare. Acum e diferit.
Operatia se numeste Ladd Procedure, daca vreti sa va uitati pe internet; se gaseste acelasi lucru si daca dati o cautare dupa "intestinal malrotation".
Va pup si sper sa revenim cu toate fortele cit de curind.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
mynicegirl spune:
Oana C, Evei ii va face laparoscopic operatia sau clasic? Dupa operatie trebuie sa tina un regim special la mancare o perioada?
pengunica spune:
NELIAam sa incerc sa aplic si eu metoda cu statul pe scaunel sa vad daca merge iar ideea cu datul la fundulez cu ziarul e una buna ...multumesc pentru sugestie
am sa incerc totusi sa le aplic pe amandoua cat mai rar.
OANA C ma rog si eu pentru voi chiar daca am prins din zbor despre ce e vorba ...nu te mai gandi decat la Eva ...lasa alte griji sau suparari,trebuie sa-ti pastrezi toata energia pentru operatie si dupa ce se v-a termina...ai sa ai timp sa te superi pe cei care nu au fost alaturi de tine atunci cand ai avut nevoie.Va doresc multa bafta si multa,multa sanatate!
ANDRA si BEN STEFAN 15.06.2005
http://community.webshots.com/user/pengunica100
loreen spune:
Buna dimineatza...
Oana C nu stiu daca mai apuci sa citesti dar vroiam sa-ti spun ca in momentuld e fatza nu -ti mai consuma energia cu ganduri si suparari despre familia ta...probabil asa considera ei necesar sa reactioneze... ce conteaza...dupa ce vei ajunge cu Eva mica acasa ,dupa ce va fi in siguranta si recuperata abia atunci sa-ti oferi luxul de a te gandi la ei...asata daca crezi ca merita...Bafta multa !
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
simona_filipas spune:
Buna dimineata
Uitati aici 

proaspata, tare, neagra pentru voi toate.
OanaC sa dea bunul Dumnezeu ca totul sa se termine cu bine, cat mai repede.Va tinem pumnii si ne rugam pentru voi.Curaj mamico.Imi imaginez ca este infiorator prin ce treceti dar ai sa vezi ca totul va fi bine.Va pupam cu mult, mult drag.
Cornelia stii ca si eu ma plangeam de Dragos ca ne lovea si pe noi si copiii.Am avertizat si la gradi ca s-ar putea sa mai faca si asa ceva(binenteles intr-un moment cand nu era Dragos prin preajma).Ieri am intrebat daca a avut iesiri de genul asta si am avut placuta surpriza sa constat ca s-a temperat.Nu loveste copiii, nu face crize de isterie cu tavalit si aruncat cu orice apuca.E alt copil acolo.Poate fac lucrul acesta cu noi si in prezenta noastra pentru ca se simt protejati.
Nelia
pentru tine.Ai mare dreptate in tot ceea ce scrii.Despre lipsa de profesionalism a educatoarelor asa-i.Nu ma pot lua prea tare de ele pentru ca tot copilul meu va suferi.Si cum fiecare isi stie socotelile de acasa, asta este din pacate.Ma port cu ele de parca ar fi din portelan macar pana se acomodeaza Dragos ca dupa aia s-au lins ele pe bot.Norocul meu este ca una dintre ele este foarte atenta, draguta.Culmea, cea care mi se pare a fi nervoasa toata ziua, are si ea o fetita la gradinita si in mod normal ar trebui sa stie cum sa se poarte cu copiii si cu parintii.Inca nu le-am cunoscut pe cele din tura de dupa amiaza sa le trec prin filtru si pe ele.
Androix ce faci cu restul de bagaj?Vrei sa mai prelungesti momentul?
multi
Elisor nu te ascunde ca te gasim
Fetele tineti-ne pumnii azi.E prima zi cand o sa-l las sa si doarma la gradi.
Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta
Simona si
Dragos Octavian
elisor spune:
Of, OanaC, are dreptate Pengunica, acum nu te mai supara pentru nepasarea alor tai, poate le-a fost teama sa dea un semn sa nu-ti transmita teama lor si sa nu-ti fie mai rau din pricina asta, nu stiu, ma gandesc ca a o scuza, pentru ca mi-e greu sa accept ca nu le-ar pasa ca fiica lor are probleme grave cu nepotica lor. Focuseaza pe Eva, mi-ar fi placut sa pot sa-ti ofer sprijin ceva mai mult decat virtual. Va fi bine, trebuie sa crezi asta!
Florentina ma bucur ca le-ati primit, dar m-as fi bucurat si mai mult daca iti dadeam pachetelul live. Is bune (?), daca ii sunt mici banuiesc ca ai avea cui sa i le dai, cumnata ta a nascut (?), parca vroia sa mearga la un eco 3D in Bv dar nu mai stiu cand era asta.
Teddy multmuesc
! Felicitari pentru persevernta de a conduce, go for it! Nu-ti dau suturi cum ai cerut ci te bazai
sa mergi la dr. si ia-ma si pe mine. Plasa de protectie sigur ca este, depinde cum e montata, eu am si-o pun doar vara, dar la un cot mai puternic se desprinde, bine e pentru insecte, dat tot plasa de protectie se cheama ![]()
Beatrice ce tare e Pifosul, balerin sa-l faci ca are gratie si sta bine cu ametelile, finalul a fost cel mai comic cum a plojat in cameraman, tare de tot. Si Bianca face exercitii cu mine seara, dar n-am cu ce s-o filmez sa v-arat cat e de mortala la abdomene, respirat, s.a.m.d.
Simona, Laura nu va parasesc si nici nu fug, desi am avut in intentie, dar 1). anumite probleme am concluzionat eu ca nu are rost sa le expun aici si 2). nu voi mai pierde timp si energie scriind mesaje aiurea care oricum adresantii nici nu le baga in seama. Astea fiind zise am zis ca n-are rost sa mai ma consum pentru niste tampenii in fond si la urma urmei (va vine sa credeti ca am pierdut vreo 4 ore azi noapte incercand sa vad cum as putea sa spun fara sa deranjez ce am pe suflet, dar m-am trezit de dimineata senina gasind solutia cea mai la indemana).
Pengunica bine te-ai intors printre noi, de data asta, vei sta mai mult, da? Eu sigur nu m-as putea adapta la sistemul niponilor, de felul meu sunt friguroasa, dar pe Andreas l-am invatat (taica-su mai exact) sa fie mai calit, asa ca ma gandesc ca ii va prinde bine lui Benica lejeritatea imbracamintei la orele de gradi.
Androix mersi de sfatul cu siringa (si Florentina mi-a sugerat asta, parca), dar ramane din praf pe pereti, am gasit o metoda si mai buna si merge aproape 100%.
Gata curatenia, bagajul? Maine vine Mihai? Stiu ca vrei sa-ti dai examenele inainte sa nasti, dar n-ar fi fain sa fie nascuti amandoi in aceeasi zi
?
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
elisor spune:
Simona cu timpul se va acomoda Dragos la gradi, ai sa vezi, nu va mai plange la despartire, unii o fac mai devreme altii mai tarziu, sa speram ca Dragos va fi un barbatel curajos. Tin pumnii! Cand incepi serviciul, 24 mai sau mai repede? Andreas a plans o luna intreaga la despartire, Dan a gasit metoda cea buna pentru el si uite asa in cateva zile nu mai plangea. Oare o sa tina si la Bianca?
OlgaT ieri ma gandeam la voi, cum mai este situatia cu ganglionii lui Tony, s-au retras? Cu socrii cum e?
Anca voi ce mai faceti? Sper ca sunteti bine, vad ca de ceva timp n-ai mai aparut, hai sa stabilim noi o data despre (aderare era sa spun
) intalnire ca altfel o lalaim si parca vad ca din mareata idee nu se alege nimic. Noi doua oricum ne vom intalni, mai ales ca pana atunci voi avea si eu masina si-mi va fi mai usor cu deplasarea.
Cornelia si eu m-am bucurat sa vad cat de activa ai fost, acusiaca imi bag nasul in poze, de data asta nu le mai ratez.
25-27 mai vine babyexpo la Brasov, yupi, ce ma bucur, mai clatesc ochii, poate gasesc acolo vreun scaun de masina (am vazut la gracco ceva fain si relativ pret bun 320 lei, cu reducere, ca am vazut si unul la 1100 lei) si ceva hainute, desi s-ar putea sa nu ma bag la astea ca primim in iunie pachet cu hainute, si oricum are de nu apuca sa le poarte, dar stiti cum e cu femeia la cumparaturi (ne mananca palmele) ![]()
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"