Copiluti de mai-iunie 2005 (35) - It's show time!
Raspunsuri - Pagina 5
nelia spune:
Nici eu nu sint de acord cu palmutele, nici alea peste pampers. E umilitor si pentru copil si pentru parinte. Agata a mai luat-o cind era micuta si imi pare tare rau. Nu mai ia de mult, nici macar pedepse nu a mai primit, desi cuminte nu e... cred ca eu am capatat mai multa experienta. Dar mai ridic tonul la ea si imi spune sa nu mai tip la ea ca nu-i place. Mi se face rusine, nu stiu cum ar fi sa mai si dau in ea, cred ca mi-ar crapa obrazul. In Tudora nu am dat nici macar o palmuta sau cred ca o data peste minute, ca arunca mincarea pe jos. Dar ea e si foarte sensibila, ca pe Agata o atingeam si in secunda urmatoare era ca si cum nu o facusem, nu reactiona in nici un fel. Dar Tudora, daca ridic un pic tonul la ea sau daca o bruschez un pic... zici ca face un soc in secunda urmatoare. Nu stiu cum sa explic, dar face o fata atit de indignata si se duce in camera ei, inchide usa si nu mai vorbeste cu noi minute in sir.
Singurele pedepse pe care le folosesc este de a-i taia desenele si jocurile pe calculator Agatei sau de a o pune citeva minute pe pat, in camera la ea sau in salon, fara sa aiba dreptul sa faca ceva (pentru ea, care nu stie sa stea intr-un loc e o pedeapsa mai grava decit taiatul desenelor). Pe Tudora o pun in time out un minut sau doua pe scaunel, linga mine, cu fata la mine... la inceput se ridica, dar acum a invatat lectia si stie ca e pedeapsa pentru ca si la gradinita folosesc aceeasi pedeapsa pentru cei micuti, ba chiar si pentru cei mari. Dar dau greu pedepse, prefer sa le explic de o suta de ori inainte de a le da o pedeapsa, pentru ca daca apuc de exemplu sa-i spun Agatei nu ai desen astazi, pina seara imi pare rau si cum trebuie sa ma tin de cuvint, o fac, dar cu sufletul frint. Nu le santajez (daca faci asta, iti dau asta), nu-mi place. Nu le amenint (vezi ca iti face injectie sau ceva asemanator - mi s-a facut o lipsa de profesionalism totala la educatoarele de la gradinita lui Dragos, pur si simplu nu gindesc: si daca doamne-fereste se ajunge in situatia in care copilul chiar trebuie sa faca injectie, isi dau seama stimabilele cit rau le fac micutilor!?!). Singurul lucru pe care il fac este ca mai ridic tonul si tare nu-mi place. Dar eu nu sint o persoana calma, sint foarte temperamentala din fire si cind ma enervez... ma enervez. Incerc sa lucrez la chestia asta (asa cum pe vremuri am lucrat din plin la cea cu palmutele aplicate Agatei - e o metoda usoara pentru parinti, dar nociva pentru personalitatea copilului si nu rezolva nimic, decit ca poate induce un sentiment de frica, care atunci cind dispare, copilul va face tot ce vrea el, chiar mai rau decit inainte de palma). In cei 6 ani de cind am copii am facut multe greseli, dar am si invatat multe din ele. Si una din concluzile la care am ajuns a fost ca explicatiile, intelegerea si vorba buna sint mult mai benefice decit orice (pedeapsa, fizica, verbala sau de alta natura). La fel cum nu sint de acord cu pedepsele, nu sint de acord nici cu recompensele materiale. Laude, aprecieri, da, dar nu bani si cadouri pentru ceva facut bine. de cele mai multe ori copiii snt recompensati pentru ceea ce trebuie sa faca in mod normal si natural, pentru ei si pentru dezvoltarea lor sanatoasa, fizica si psihica. Prefer sa ma chinui sa inteleaga ca trebuie sa faca acest lucru si pentru ce, decit sa-l faca, scutindu-ma pe mine de chin si scandal, dar doar pentru ca stie ca va primi ceva in schimb. In viata faci atitea lucruri bune si de cele mai multe ori nu-ti da nimeni nimic, ba poti chiar sa pierzi si ce ai... Si atunci consider ca e o greseala sa-l inveti pe copil sa astepte sa fie recompensat, dezamagirea ca nu este recompensat asa cum a fost invatat de mic pentru actiunile lui bune va fi mult mai mare si cu urmari mult mai grave decit daca nu primeste ceva cind e mic (vezi victimele perfecte care ne inconjoara si poate chiar din noi). De cite ori nu ne-am simtit ca sintem folositi, ca se profita de noi, ca nu primim ceea ce meritam!?! Chiar in relatiile cu partenerul de viata si proprii copii... sau mai ales acolo. Poate ca daca am fi fost educati altfel, adica sa nu asteptam mereu sa ni se aprecieze ceea ce facem, ci sa facem ceva pentru ca vrem sa facem, neconditionat, am fi avut o viata mai buna si un suflet mai linistit si mai ferit de arsura dezamagirilor care ne vin de la nerecunostinta oamenilor. Zic poate, dar cred ca pe undeva si natura umana este dea astepta ceva la schimb...
Am tinut sa scriu despre aceste lucruri, pentru ca m-au frecat mult timp si nu am gindit asa dintotdeauna. Adica principiile le aveam in mine, le aplicam pe mine si pe cei din jur, dar cind a fost vorba de copiii mei, le-am uitat, crezind ca sint numai pentru adulti. Nu! Acesti micuti sint viitori adulti, deci trebuie sa ne purtam cu ei de pe acum, in linii mari si acolo unde se poate, asa cum ne purtam cu niste adulti. In legatura cu palmutele... daca eu gresesc (si numai eu stiu de cite ori o fac
) ma bate cineva? Octav imi da palme pentru ca am gresit? Sau eu lui? Sau unui prieten, vecin, cunostinta, daca ma enerveaza, ma apuc sa-i car palme la fund sau peste miini ca sa inteleaga ce vreau de la el!?! Nu! Asa si cu copiii, par mici si ca nu inteleg nimic, dar de fapt, daca le explici mult si pe indelete, pe intelesul lor, ne vor demonstra in multe situatii ca inteleg mult mai mult decit te-ai astepta de la inaltimea lor.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Oana C spune:
LA MULTI ANI, OLIVIA!!! 
LA MULTI ANI, DAVID!!! 
Nelia, felicitari pentru printesa stirba!!!
Androix, m-am ingrozit si eu de ceea ce s-ar fi putut intimpla!!! Vezi ca sint niste bare de protectie, speciale, care se monteaza in perete, in fatza geamului, special pentru copilasii nazdravani ca ai nostri.
Eli, saraca Biencuta ... Sper sa ii treaca mai repede bubitele.
Cristina, imi pare foarte rau pentru durerea prin care treci acum. Sper sa ajungeti la solutia cea mai nedureroasa pentru toti 3 (tu, el si fetita).
OlgaM, sper ca Maya nu s-a speriat prea tare si ca nu s-a lovit. Pupici multi. Te sun de la spital sau tu poti sa ma suni oricind pe celula.
Miine dimineata, la ora 8 am o sa fie operatia Evei. Trebuie sa fim la spital la 7:15 am. Deja sint panicata si ingrozita ... Sper ca totul sa decurga normal, fara alte descoperiri si probleme ... O sa venim acasa cel mai devreme duminica. OlgaM o sa va dea informatii.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
onixone spune:
oana c mult succes si sanatate micutzei.sa fiti puternici pt ea.
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">PARTY ALEX & OANA
Cornelia spune:
OanaC, Doamne ajuta sa se termine repede si cu bine! Multa sanatate!
Nelia, cu toate ca stiam toate astea, e bine sa mi le aminteasca cineva. Pe Maria nu am lovit-o absolut deloc pana pe la 2 ani jumate. Dupa ce l-am nascut pe Stefan am inceput sa imi pierd rabdarea. Iar lui Stefan sunt momente in care nu ii fac fata, pur si simplu. Urla si se agata de mine si nu functioneaza nici o pedeapsa. Nici vorba sa il pot pune in time-out, doar sa il inchid in camera, unde nu sta decat inchis
. Astazi nici macar nu am tipat la el, dar e tare greu.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
loreen spune:
Oana C vreau sa-ti spun ca am sa ma gandesc la voi zilele astea,am sa ma rog sa treceti prin cat mai putin traumatizante pentru Eva si pentru sufletul vostru,sa fie operatia un succes...
pentru Eva cea curajoasa...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
gabitzam spune:
OanaC, 8 dimineata la voi cred ca este 15 la noi, nu? O sa ma gandesc la voi si tine pumnii sa fie bine.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
elisor spune:
Am intrat pentru OanaC si micuta Eva, vad ca a scris si ea ca maine it's a big day, ma voi gandi la voi, sa reuseasca operatia cu bine (aveti medici buni), sa depasiti momentul stresului, emotiile (aiurea, asa ceva nu se poate) si sa aveti credinta ca totul va fi bine.
mare pentru Eva si voua parintilor va doresc putere sa faceti fata zilei de maine.
Asteptam vestile cele bune!
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
loreen spune:
Cornelia cat de activa esti azi...ptiu sa nu te deochi...
Tdi cum ai ajuns la concluzia cu corasonul?!
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
andutzy spune:
Oana C, te rog nu da cu pietre dar eu cred ca am citit prea rapid ultimile capitole si nu mi-am dat seama ce operatie faceti! oricum bafta multa si reusita cum trebuie!
fetele,
, ce operatie face maine Eva mititica?
Andra
Sapt28 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Danelutza spune:
quote:
Originally posted by Cornelia
Citesc cat de oripilate sunt unele mamici despre o palma data copilasului sau si mai si despre palme incasate de la el. Eu recunosc, ii dau prea multe palmute lui Stefansi probabil, in stransa legatura cu asta primesc palme, sunt muscata si ciupita zilnic. Chiar nu stiu cum sa procedez cu el. Nu stiu cum sa ii mai explic sa nu loveasca si in acelasi timp, nu ma pot opri sa nu il lovesc si eu, la randul meu. Mereu imi promit sa fiu mai calma si sa nu reactionez sub primul impuls, ca doar nu trebuie sa imi pun mintea cu el
.
Ma gandesc de mult la asta, dar acum am citit un subiect pe DC.
Recunosc ca nu sint multumita, dar si eu o mai croiesc pe Isabella, cred ca sint prea nervoasa, prea stresata. Asa ca, nu esti singura. Incerc din raspunteri sa nu-i dau la fundulet sau peste minuta cind ma loveste, dar nu reusesc intotdeauna. Sper sa si reusesc. Uite de la mine pentru tine