Copiluti de mai-iunie 2005 (35) - It's show time!
Raspunsuri - Pagina 10
fran spune:
Mercedes-merci de raspuns, ma gandesc la tot felul de variante, care de care mai adanca...
Ma bate gandul sa folosesc maculatura aia cu diagnosticele de autism/hiperactivitate etc ca sa obtin pentru ea certif de handicapat( in cazul asta cic-ul e pana la 3 ani, eu asa stiu). Si apoi sa solicit program de 6 ore in loc de CIC...Pe de alta parte ma gandesc cum o afecteaza in viitor treaba asta. Si apoi eu am incheiat CIC, m-ai pot oare reintrea in CIC pentru cateva luni...? Mi se invart toate in cap...Ideea mi-a venit pentru ca am auzit de o colega care a nascut cu o luna inaintea mea si care a obtinut certif pt. hiperactivitate-asa cred, ca eu nu cunosc prea bine ca sa o intreb (colegele au zis ca ceva de genul ca e copilul agitat), desi copilul e bine-merci. Si m-am gandit ca noi avem oricum diagnosticul asta pus de un psihiatru...Rasu' naibi, poate ajung sa-i zic aleia "saru'mama" dupa ce am injurat-o ca e ea nebuna
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
Mercedes spune:
fran- nu stiu ce sa zic, ar tb sa vb cu vreun medic sa vezi daca nu ar afecta acest diagnostic viitorul copilului. Asa cum spui tu e maculatura acel diagnostic si sunt convinsa ca este asa deci in acest caz eu sincer iti spun cu mana pe inima ca as renunta la cele 2 ore... .
Cornelia spune:
Fran, poti sa reintri in CIC. Dar nu prea stiu cum e interpretat art. asta din CCM: ART. 17(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite." Vad ca se refera strict la varsta de 2 ani.
Ar mai fi varianta de la alin. 2, dar nu stiu daca iti convine:
Art. 17 (2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.
Certificatul de handicapat se fabrica imediat (a se vedea experienta noastra - ni s-a recomandat si promis c ail vom avea in cateva zile), dar si eu as ezita sa ii scot copilului, chiar si pt. o cauza nobila
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Mickyyy spune:
neata si de la noi, pe la pranz.
Hai ca si eu sunt pe urmele Corneliei, ieir am pierdut vremea pe DC si azi n-am timp nici sa stranut.
elisor, mercedes, si eu fac parte din categoria "ignorantilor"
, dar nu pentru ca as avea ceva cu cineva de-aici, ci doar pentru ca de obicei timpul meu e atat de limitat, ca mai mult frunzaresc forumul decat citesc, si-mi scapa multe, si mai si uit de la mana pan' la gura cand vine vorba sa postez
.
, nu cred ca aici sunt fete mai mult sau mai putin importante, ci fete care au mai mult sau mai putin timp liber.
Cat despre cadou, poti eventual sa-i iei asa cum au zis fetele o tigaie de teflon sau ceva electrocasnic, de exemplu un storcator de fructe, sau un blender (in caz ca n-are).
andutzy, barbata-meu e total anti "expus" copilul, zice ca e suficient sa stie ca are copii frumosi, nu tre sa-i mai arate si la altii. Cred ca m-ar manca cu fulgi cu tot daca si-ar vedea odraslele prin vreo revista. Sincer, nu prea il inteleg, insa ii respect dorinta.
fran, ma bag si eu ca musca-n lapte, dar nu te-ai gandit si la solutia de a-ti schimba job-ul cu unul in Bucuresti, macar scapi de naveta. Nu stiu in ce domeniu lucrezi si ce beneficii ai la actualul loc de munca, dar eu in locul tau as lua si solutia asta in calcul.
OanaC, sunt sigura ca veti depasi cu bine operatia. Cat despre ai tai, nu mai pune atata la suflet, ai alte prioritati acum. Stiu ca nu-i placut ca tocmai cei mai apropiati tie sa-ti fie atat de "departe", dar fruntea sus, Eva are nevoie de o mamica linistita acum, pentru ca starea ta i se poate transmite si ei 
Si cu scuzele de rigoare pentru restul fetelor carora n-am apucat sa le raspund....imi iau la revedere de la voi pentru moment...dar m-asteapta un vraf de dosare 
!!
PS: multumesc de sfaturile legate de magazin, dar cred ca va pica....am sunat aseara sa vad cat costa chiria si-am aflat fabuloasa suma de 30 EUR/mp, adica dublu fata de cat ma asteptam eu (si cat sunt preturile prin ziare). Ori nici zona si nici spatiul nu se preteaza la o astfel de chirie, as putea s-o platesc, dar nu mi-o recuperez din magazin. Asa ca ori schimb tipul afacerii, ori scade tipa chiria substantial, ori pica totul. Ma mai gandesc
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!
Mercedes spune:
anduty- eu am ceva poze mai de chef dar de anul trecut din august de la aniversarea fratelui biancai, acolo are par scurt. Mai actuale incerc sa descarc de acasa sa vad..
Daca vreti le puteti vedea pe mailul comun imediat.
Multumesc pentru sfaturi inca nu m am hotarat ce sa i iau.
ioanailincam spune:
Salutare! Nici un sarbatorit azi, bag seama!
Aseara am facut-o lata: m-am uitat la filme pana la 1
, acum sunt zombi, evident! Mai stiti ca la un moment dat tot venea cumnatu-meu si statea cu orele la calculator (si nu mai aveam eu loc de el
)sa vada un serial pe care il descarca de pe ODC? Ei bine, m-a pus naiba sa ma uit la episodul pilot si ce credeti: nu m-am lasat pana nu am ajuns la episodul 4
. Recunosc ca e misto (Prison Break se cheama).
Culmea e ca am avut si timp pentru ca atunci cand am ajuns acasa (pe lumina) Mogo dormea
(o culcase barbatul ca cica nu isi facuse seomnul de pranz). S-a trezit pe la 11.30 de foame, i-am infipt un gratar intre ochi si am pus-o si ea sa se uite la film
. A rezistat eroic pana la sfarsit cand ne-am culcat fericiti cu totii (mai putin eu, ca am dormit cu ea in patul de o persoana si m-a cam fugarit).
OanaC - un pupic de incurajare pentru voi pentru ca vad ca se apropie ora operatiei! Va asteptam cu vesti bune repede, repede!
Si inca ceva, cumva off topic de supararea ta ca ai tai nu au fost alaturi de tine pentru incercarea prin care treceti (ceea ce si mie mi se pare foarte crud), dar apropo de ce spunea Nelia cu recompensele in viata. Sper sa exprim bine ceea ce vreau sa spun (si anume ca modul in care incearca Nelia sa educe fetele este foarte bun) si sa nu se inteleag gresit.
Este indiscutabil ca ai tai puteau si trebuia sa fie alaturi de tine, neconditionat si fara ca tu sa fi facut ceva in trecut si fara sa astepte recompensa in viitor. Dar iata modul in care am fost crescuti: daca ai fost cu mama ta prin spitale si tu acum te astepti sa capeti macar sprijin moral (ca de alt fel nu se poate din cauza distantei). Si iata cum acum te macini singura cu gandurile in loc sa te concentrezi asupra operatiei, care este ceam mai importanta.
Mai am si exemplul mamei mele, care ma dispera de cate ori ne vedem cum mi se plange ca ea toata viata a facut numai bine (ceea ce e adevarat) si cand roaga pe cineva ceva i se intoarce spatele (ceea ce e la fel de adevarat, de cele mai multe ori). SI o vad cum sufera literalmente ca un caine pentru ca nu stiu ce colega nu o ajuta cu cine stie ce chestie dupa ce mama i-a meditat copilul gratis la engleza ani de zile.
Tocmai pentru a scuti copilul de astfel de traume viitoare cred ca voi aplica si eu acelasi tip de educatie cu Ana: recompense in vorbe bune si aprecieri, bucuria de a face un lucru bun si frumos pentru ca asa este bine, pentru acea bucurie care iti umple sufletul si nu ca sa ti se intoarca favorul.
Fran - in CIC nu te mai poti intoarce ca se da numai pana face copilul 2 ani, iar de timp redus nu poti beneficia pentru ca nu te-ai intors la munca inainte sa faca Iepu 2 ani. Dar cred ca te poti pevala de prevederea a doua pe care a citat-o Cornelia, aceea cu jumate de norma pana la 6 ani. In orice caz, aceasta clauza din CCM mi se pare destul de neclara, niciodata nu am stiut sa o interpretez pentru clienti. Adica cum mama nu beneficiaza de cresa sau camin, ca acum nu mai exista facilitatile astea pe langa sau la locul de munca. Daca vrei, evident ca poti beneficia de ele (ma rog, mai mult camin decat cresa) - cu plata - ca doar e plin de cele particulare. Dar merita sa incerci, stiind ca probabil si salariul va fi la jumate, desi vei beneficia de vechime in munca ca si cum ai avea norma intreaga.
Elisor - nu te mai supara daca nu ti se raspunde (si eu ma numar printre vinovate adesea
). Adevarul e atunci cand timpul imi permite deschid 2 ferestre ca sa pot raspunde exhaustiv si cu toate astea tot constat ca am uitat pe cate cineva pentru ca-mi sar ochii de pe randuri. Nu mai spun ca uneori sar peste postari intregi si trebuie sa ma intorc in urma tot asa, din repezeala. Eu una nu ma supar daca nu mi se raspunde pentru simplul motiv ca eu stiu despre mine ca cele de mai sus sunt motivele pentru care nu raspuns (+ lipsa de timp) si imi place sa cred ca si restul lumii nu raspunde tot din aceleasi motive, iar nu din rautate sau nepasare.
Ce haioasa e Bianca pe bicicleta, desi mi-a cam stat inima cand am vazut-o.
Andutzy - dar poze cu picturi de la varicela primiti
? (ca tot zicea cineva ca Ana e frumoasa si cu bube). Glumesc, desigur, deocamdata trebuie sa astept sa treaca si ultimele semne ca sa pot face si eu ceva poze omenesti.
Pedepse - a facut barbatul greseala odata sa o inchida pe Ana in camera ei (acum cateva luni) la nervi, de a ramas copilul traumatizat, nu mai suporta sa plecam din camera. I-am spus sa inceteze cu astfel de practici barbare, care nici macar nu au efectul scontat pentru ca in primul rand urla ca din gura de sarpe, in al doilea rand acum stie sa deschida usile si in al treilea rand, nici nu au efectul scontat. Cat despre pusul in scaunel, tot asa face: urla, se da jos si se agata de picioarele noastre sa o luam in brate. Voi cum i-ati invatat ca asta de fapt este o pedeapsa si trebuie sa stea acolo 2 minute sau 3?
Nelia - din nu stiu ce motiv obscur eu mi-am imaginat ca Agatei i-a caut un dinte de sus, asa ca am avut un soc sa constat ca picase cel de jos; nu intelegeam poza pur si simplu
. Pupam si sa creasca repede la loc cel definitiv!
Mercedes - ce ai luat pana la urma? Si mie versiunea cu capotul mi se pare buna (bunica-mea e cea mai fericita cand primeste).
Poze nu am mai apucat sa vad, tare greu se mai descarca, dar nu-mi pierd speranta, poate diseara.
Hai pupici si mai vorbim!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
loreen spune:
Aoleu nu ma omorati...am fugit la trezorerie cu banii si am cazut in ... pe scaun la 2 pagini in plus...mai usor ca cica io tre sa dau banii la oameni...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
monu spune:
gata. am fost afara le-am obosit, s-au culcat. am cumparat o carte de la RAO cu povesti sper sa faca toti banii ca a fost cam scumpa.
Bona din parc - de atunci nu a mai venit in parc deci banuiesc ca nu o intereseaza oferta.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia