Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (42)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

kokorina..... super mom
stiu ca nu trec tipetele cu asta, dar...crede-ma, ai tot respectul meu!!!!!!

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Buna dimineata fetelor,
Si eu pe aici, cu o mana pe telefon si cu alta pe cafea...
Yagmur, ma bucur ca esti mai bine astazi...sa ai o zi mai usoara iar Luca sa fie cumintel si sa nu o oboseasca pe mami!
Lorym, imi pare tare rau de problemele tale. Rianna e ok si asta e cam principalul care conteaza! Iar cu problemele din casnicie...aici nu prea se dau sfaturi fiindca tu esti cea care decizi. De exp, eu am stat 10 ani cu un barbat si pana la urma am divortat...si cred ca daca as fi avut copil cu el, tot as fi divortat! Si-mi pare rau ca nu am facut-o mai devreme fiindca anii pierduti cu el nu am cum sa-i mai recuperez. Dar, repet, nici un caz nu seamana cu altul, numai voi stiti ce e intre voi, iar faptul ca aveti un copil ar trebui sa va faca mai intelegatori unul cu altul. Uite, tin pumnii sa iei decizia cea buna! Sa intri si sa ne mai dai vesti, fiindca noi vom fi alaturi de tine indiferent ce o sa se intample.
Auras_v, gata, m-am lamurit! Si are logica ce spui tu fiindca, de exp, eu am facut hepatita A la 4 luni. Asta fiindca mama nu m-a alaptat si a inceput sa-mi dea mancare solida fff devreme, probabil cu fiarta atat cat trebuia ca sa distruga toti microbii.Pai eu cred ca se merita sa facem vaccinul ala, o sa intreb pediatrul saptamana viitoare la control. Peretii i-am pictat cu vopsele speciale APLA, de la Atlas. Daca mai sunt fete din bucuresti amatoare de picturi murale, pot sa le dau mai departe, fiindca nu le-am consumat nici pe jumate.
Gata, nu mai am timp acum!
Va pup pe toate si sa aveti o zi fara maraieli!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

buna dimineata!
scriu repede ca doarme seba,cand s-o trezi papam,ne imbracam si tusti afara.
multumesc celor care mi-au raspuns.noi o sa mergem la bulgari ca e mai aproape.mirosi eu ma gandisem sa mergem undeva cu avionul,dar exista unul fff mare.o data seba o sa fie in plin proces de diversificare-noi din cauza serviciului sotului mergem la inceput de august si diversificarea o incep in iunie-apoi ar tebui sa luam cu noi pe langa oala lui fimea si un bax de pampersi asa ca as amana avoinul pt la anu.
christu ai steamer-ul de la tv,nu.am facut comanda,m-au sunat si de atuncuni a trecut o sapt si nu a aparut.ieri le-am dat un mail sa-i intreb ce se intampla dar inca nu am avut un feeback pozitiv.asa de mult a durat si la tine?ca ma gandesc serios sa caut prin magazine.
desireenoi iesim si dau sms cand sunt in parc.cand ajungi da bip si ne vedem in 10-15min la role.e bine?
sbogdanaseba in casa suge doar culcat,in timpul zilei,doar noaptea in brate.iar afara suge in brate dar putin,el ar vrea sa ne intindem
legumele se fierb atata,de fapt radacinoasele in special morcovii,pt ca trebuie sa se inmoaie.doina vorbea de virusul hepatitei A si de fierberea materialelor sanitare.hepattita A e boala mainilor murdare,deci daca spalati legumele si fructele bine nu aveti probleme.
acum durata de fierbere e mai mica la oala sub presiune sau la pregatirea lor in abur.o idee ar fii ca sa se faca morcovii mai repede sa ii dati pe razatoare.
yagmurmai cere si lte pareri,poate se poate rezolva fara solutii asa drastice.iti tin pumnii.
mai revin daca timpul imi permite.
pupici

poze munte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

OFFFFFFFFFFF mai fetelor!!! Cica Dumnezeu nu da mai mult decat poti duce! Cred ca asa e in schimb in ultimele 6 luni eu care consideram ca sunt o femeie "puternica" am cazut si m-am ridicat de mii de ori.
Abia acum in acest timp am inteles ce a spus mama mea la care m-am gandit de zeci de mii si milioane de ori de cand a luat-o Doamne Doamne la el. In ultimele ei clipe a spus "Puii mei, care v-am crescut dintr-o mana de om". Pot sa plang, da? Cand am nascut aveam impresia ca Sara Maria va arata exact cum arata acum la doar 6.500 kg si nu ca o pisica mica si dulce, pui de om exact!!Nu vazusem pana atunci un bebe nou nascut si la 4 dimineata m-am dus la neonato sa vad cum arata ceilalti copii erau la fel toti si m-am mai linistit.
Cat ii simt lipsa mamei mele care era de o bunatate infinita, avea un ras ...o Doamne o iubesc o iubesc o iubesc chiar daca nu e cu mine.
Totul a fost frumos in 5 sapt am aflat ca sunt insarcinata si ca voi avea o fetita (dr. Iosup a confirmat mereu) exact asta imi doream o frumoasa fetita!
Totul a fost minunat ea crestea bine la mami in burtica in schimb la 34 de sapt am avut o indigestie combinata cu contractii dr. m-a lasat vomand jet de apa 48 de ore, crampe si contractii vine si-mi da Nolicin care nu se da in sarcina (antibiotic) dar eu am aflat mai tarziu de obicei intram pe net sa vad daca pot lua ceva acum eram in spital si am mers pe mana lui asta e cica totul e dat de la Dumnezeu.
Cert e ca in sapt 35 am facut eco: SOC TOTAL bebita dezvoltase aritmie extrasistolica (ritmul inimii neregulat).
Pana am nascut cu alt doctor la toate ecografiile avea aceasta aritmie.
Dupa nastere:
La 2 sapt am fost la eco inima si altele. Fizic inima e OK si ca formare si tot explicatia era ca e ceva electric si aceste batai in plus ale inimii n-au fost descoperite nici pana azi de unde proveneau. Am facut eco, ekg si am stat in spital 24 ore ea cu un Holter care inregistra bataile inimii. Au iesit ffff multe extrasistole si ventriculare si supraventriculare batai de peste 200 batai/min si pauze ale inimii vreo 3 de 2 - 3 secunde. Pana la controlul de 2 luni am fost ca un robot si inima mea nu era impacata deloc...atunci mi s-a demonstrat ca Dumnezeu face minuni...Sara nu mai avea aritmie deloc asculata la stetoscop, eco si ekg. In schimb tahicardia care o avea cand era bebe si toti au cam 140 - 150 batai pe min o are si acum. BCF ar tb sa fie de 120 batai pe min si ea are doar cand doarme asa dar cand e treaza urca la 150.
Asta a fost cea mai grea perioada pt. mine.
Apoi a inceput colici, muci, nas infundata - astea nici nu le consider probleme.
Iubita mea nu manca..multe va plangeati ca nu mananca stiti cat manca? 350 - 480 ml lapte pe zi. De ce?
1. O masa dura si o ora nu era normal dar cat traiesti inveti. Totul a tb sa descopar singura. NU am, dat inca de un pediatru bun. Aveam lapte de ce nu sugea? Pt. ca avea frenul sublingual scurt si nici un dr. nu mi-a spus ca tb sa o tai ca sa poata suge bine. Pana intr-o seara cand a tipat atat de tare ca nu putea suge ca s-a rupt frenul si am vazut ca curgea sange din gura am sunat la salvarea particulara unde suntem abonati au zis ca n-au pediatru momentan, intre timp noi credeam ca e ceva intern si a vazut sotul meu ca s-a rupt atica de sub limba stiti ce mi-au zis ..sa-i dau cu apa rece!!! Cata prostie!
2. tot nu manca bine parca plescaia pe tetina ma uit in gura ei in cerul gurii avea o buba de la tetine cu gaura spre cerul gurii, alergie la latex(am trecut la silicon) faptul ca are in cerul gurii un osulet mai proeminet cert e ca avea rana 5 doctori 5 pareri diferite am avut ba ca-i afta ba ca-i batatura de la tetine ba ca are torus palatin (un os mai proeminent) ba ca are un fel de gura de lup si da-i si plangi si de la particular am ajuns la G Alexandrescu unde...au ars-o in gura cu nitrat de argint, normal rana vie si ajunsese si pe limba. am ajuns acasa nu putea manca jonglam cu tetine ( ca sunt prietena cu stim noi cine cam zeci de biberoane si de tetine in casa acu m-am stabilizat) urla de foame saraca era arsa si nu putea manca, era speriata ba analize la snage ba cu holterul mba arsa in gura, ba branula cat sa rezite un pui asa mic. La un moment dat nu mai plangea am gasit-o se uita in gol. Sufletul meu era bucati bucati. In sfarsit a acceptat cel mai naspa biberon si tetina care o aveam in ncasa acum suntem pe Chicoo.
3. Tot nu manca bine ma saturasem de mese de 30 - 70 ml. La 3 luni dupa ce prin spital s-au chinuit in tot acest timp sa puna punguta pt. urocultura nu reuseau asa ca am facut eu acasa. Alt soc: infectie urinara! Am tratat a inceput sa manance de nu mai incapeam in piele de fericire manca 200 - 250 la masa. Cred ca cele la care nu mananca puii bine inteleg cum e cu ml si masuratorile si cu gramele!!!
4. La 5 luni iar a inceput cu tipete cum o deranja ceva ea e f cuminte se joaca singura nu mai statea singura un minut si tipete ascutite. Am obs ca mereu cand o stergeam curgea pipi ca si cum ar picura. Prima data am luat augmentin sunt convinsa ca nu sunt bune dar cand copilul are o infectie tb tratata sa nu ajungi la complicatii. Am facut iar analize iar infectie cu E Coli. OFFFF Doamne! Fata manca super bine i-a prescris Zinnat ca cica e mai bun (normal pe baza antibiogramei). Mica de ea tb sa-i dau antib inainte de papa ca altfel nu vroia. Cum augmentin il manca ca pe prajitura a ainceput sa vomite de la Zinnnat chiar daca il dadeam si dupa 3 -4 ore de la ultima masa. Cred ca era asa de scarbos si facuse corelatie intre antib si Lapte. Atat a vomat ultimele 10 zile si atata s-a scarbit ca numai cand vede laptele are senzatia de voma.
De la 700 - 800 ml a ajuns sa bea chiar doar 100 - 200/zi cu scarba dinainte de biberon. CE MA FAC? sunt atatea pareri opreste laptele cateva zile, nu opri, da daca dezvolta o repulsie totala macar aseara a mancat 150 dar azi dim doar 50. Pe masura ce ma lovesc de probleme toate mi se par grave dar LAPTELE e cel MAI IMPORTANT pana la 1 an si manca atat de bine de la 4 luni 1 luna si o sapt cu cereale!
5. Vineri am obs ca iar curgea pipi de la pasa, fetelor uitativa si la pasa, la urechi, la fundulet, in gura (stiu ca la un moment dat cineva zicea daca ati vazut omuletul sau lueta desteapta fata sa stiti ca a mea are si lueta bifida ca o furculita am descoperit cand cu buba din gura cica nu deranjeaza 30 - 50% din oameni au asa dar cam curge totul direct in gat). M-am uitat se lipisera aproape labiile mici si daca ea nu are parte de igiena sau spalat de mii de ori ce sa mai zic. Nu de asta e vb dar fetitele fac aderente se numeste coalescenta de labii mici stiti ca sunt fetite care au ajuns la dr si la 3-4 ani si avea labiile lipite si infectii urinare tratate de zeci de ori fara a trata cauza si faceau pipi printr-o gaura cat un ac? Cert e ca am ajuns la dr. alta decat cea care nevede ca ea ne-a stfatuit sa dam cu musetel si bicarbonat...OF cati pediatrii au vazut-o astia nu se uita la putica, la fund in gura unii nici nu-i cantaresc masoara, nu se uita in gat, controalele sunt rapide si superficiale.
Ajung la dr. neonato si iubirea mea avea si labiile mari spre fundulet lipite. Crescuse ca o pelicula peste vagin si acum se lipeau si labiile mici,. Se formase un fel de pungulita unde pipi statea si se infecta, rezultau infectii urinare. Cica fetitele au aceasta pelicula vreo 2 luni sa le fereasca la inceput de infectii dar appoi se desface. Ei, la pisi meu se vascularizase ca i-a rupt pe viu pielicica aia si curgea sange a transpirat leoarca in fractiune de secunda. Si dr. ma trimiteau sa fac urografie, cistografie, tot felul de probe invazive...OK le fac fratilor ca tehnica e avansata si nu sunt radiatii mari...dar puii mei controlati copiii si eliminati cazuele fizice vizibile intai. NU mai pot tremur de nervi pe astia chiar daca dai banu...n-au nici o treaba.
6. La 5 luni mi s-a parut ca-i dau dintii. Nu-i dau dar am dat-o cu CALGEL, A FACUT ALERGIE LA CALGEL, la componentele lui. 99% din mamici dau si ea a facut alergie. Of pana cand asa. S-a inrosit in 10 min toata partea de pe fata ca si cum i-as fi dat o palma, timp de o ora s-a zbatut cu capul dintr-o parte in alta, s-a inrosit pe clavicule...a venit salvarea la G Alexandrescu nu au vrut sa-i faca in vena dexmetazona pt. alergii ca a facut vaccin cu 3 sapt inainte nu stiau ca pt. Infarix Hexa se poate face si im. Cand au auzit ca a avut pb cu inima nici atat am ajuns din nou la IOMC unde sunt oameni si dr tare buni. Iar ne-am internat pune branula, ia sange, cantareste, termometru...cat doamne poate indura un bebe atat de mic..DURE DURE D'ETRE BEBE (cred ca asa se scrie scuze daca nu). Mereu cand am fost in spital cu ea nu am putut dormi. Era terorizata iar eco, ekg, a stat la monitor pt. inima 24 ore ca aceste alergii cica sunt pacatoase dau un bum si al doilea e mai grav.

Simt ca nu mai pot sa scriu dar asta e povestea noastra in mare daca aveti ce invata bine daca nu macar multumesc ca m-ati citit.

Pb mea acum e cum sa fac sa bea laptic macar dimineata si sera, am incercat mai merge cu lingurita dar cantitatea e infima 80 - 100.

Va pup pe toate si ASTEPT SFATURI, SUGESTII. Poate stiti mamici care s-au mai confruntat cu refuzul laptelui si au solutii optime. Pe net am citit tot. Inlocuim cat de cat cu branza calcica de 2 zile iaurt tb sa incloiesc lipsa de lapte cumva, nici s-o fortez nu e bine, sa-i dau in somn da inapetenta pe termen lung.

Hai ca viata-i frumoasa. Stiti ce frumoasa e fata mea? si agera si da jaluzelele la o parte sa se uite pe geam.
Scuzati greseli nu revizuiesc ca am exagerat cu scrisul, sorry.

KIKINEATA

Mergi la inceput

Nu mai vb de dermatita atopica, subtire dar este sau a fost. Traiasca Mustela Stelatopia ca Trixera, Atoderm, Elidel; n-au avut efectele scontate.

KIKINEATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

danutz vaccinul pt hepatitaA se cheama havrix si se face dupa varsta de 2ani.
f frumoase desenele

poze munte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

desiree, a_deju, multzam

ma duc sa-l lipesc de tablie ca mor de curiozitate!!!

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by kikineata

Nu mai vb de dermatita atopica, subtire dar este sau a fost. Traiasca Mustela Stelatopia ca Trixera, Atoderm, Elidel; n-au avut efectele scontate.

KIKINEATA

Offf, Doamne, saracutza, prin cate a trecut! Sa va ajute bunulDumnezeu sa fie sanatoasa si de acum incolo sa nu mai aveti probleme cu ea, sa nu mai sufere mititica!

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)
slideshow Maya
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti

Mergi la inceput

Aelita, Mirona multumesc de primire
Kokorina mergem impreuna la spitalul 9?? Ci cine lasam copiii??

KIKINEATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flore26 spune:

Am fost ieri la ortoped. Soldul Ok, dar antepiciorul atinge gammba, adica are talus, si ii pune piciorusele in gips, azi la ora 15. Am plans aseara de m/am spart. Ahhh si pentru 5 saptamani. Cum o sa/i mai fac baita? Cum o sa mai dea din picioruse? Sunt atat de suparata, mai ales ca se putea descoperi mai devreme, si doctorita a si controlat/o la 2 luni si a zis ca e ok.

Am citit ceva pe aici, urez si eu bun venit fetelor.Kikineata, am citit pe sarite mesajul tau si uite un pupic de la noi. O sa revin la el, sa/l citesc mai cu atentie.
Acum ma duc sa/mi beau cafeaua si sa/mi dragalesc printesuca. Va pup

FLORE ALESSIA LIANE ( 16-12-2006)

Mergi la inceput