Baietelul meu are piciorusele cracanate, ce ma fac

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Eu zic sa-l cautati pe dr.Dinu Gabriel,ortoped, de la Floreasca si sa va spuna despre ce e vorba. Mie mi s-a parut un doctor super si am inteles,ca ,in afara unora cu probleme, exista copii care au paranteze ca urmare a unui anumit stadiu de dezvoltare! si mai mi-a spus ca pediatrii se grabesc sa puna niste diagnostice si sa dea medicatii, fara ca respectivii copii sa fie in pericol!
Deci,parerea mea este sa mergeti sa-l cautati!

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Nu am inteles un lucru: copii cracanati au probleme de sanatate? Adica nu poate fi de exemplu o chestie ereditara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aprilie1976 spune:

Eu nu cred ca este ereditar, parerea mea. Cred ca e lipsa de vitamina d si calciu luate la timp, adica cand creste si i se formeaza oasele. Lara era fff cracanata, iar dupa cura cu vigantoletten 1000 si-a revenit f bine. Insa noi am schimbat vigantolul la 7 luni pe pastile de vigantoletten 500, iar apoi pe 1000 intrucat am crescut mai repede pentru varsta ei si avea nevoie de mai multa vitamina D.
La fel cum este si cu calcatura stramba, am observat ca multi oameni calca inauntru si tocesc incaltamintea pe partea din interior, iar asta se poate rezolva la fel de mic daca ai dat de doctori buni si ti-au spus la timp sau ai observat tu cand incepe sa mearga.
Doctorul Larei ne-a recomandat mai degraba pastile de vitamina D decat injectii, pentru ca in cazul unei supradoze la injectii nu mai ai ce sa faci, dar la pastile opresti administrarea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Si Phillip a avut probleme destul de mari cu piciorul drept, dupa multi medici si multe controale trebuia sa astept pana face 3 ani si sa il operez.Si sa continui cu vitamina D pana la 3 ani.Apoi am citit de Osteocare si i-am dat doza soc o luna, pauza una si inca o doza(adica in total 2 flacoane).Doar eu ca stiu mai vad putin curbat piciorusul, in rest e totul bine.Osteocare este un complex cu vit D, calciu, magneziu, zinc etc.Ajuta copilul si masajul, ar fi bine daca ai asocia.
Si medicamentul se gaseste si in Romania, am vazut in Aprilie cand am fost.Este bun la gust, copilul sigur il va lua cu placere.Steluta daca ai nevoie de ceva ma poti contacta pe Pm.

-----------------------------

Gabriela, Rebecca si Phillip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Initial creeata de madaluta

Am un bb de 5 luni si are piciorusele sub forma de (), de la genunchi in jos.Pediatra ne-a spus k nu este grav,si k nu se datoreaza rahitismului caci alte semne vizibile nu ar mai fi, dar totusi, preventiv, ne-a marit pt o luna doza de vigantol la 5 picaturi, pe langa cei 2,5 ml de calciu pe care ii dau de la 2 luni.
Am consultat si un otroped( nu renumit, ci primul intalnit in policlinica) si ne-a spus k sunt din cauza unei forme incipiente de rahitism si k trebuie sa urmam profilaxia rahitismului. Stiu k trebuie sa fac analize si radiografii pentru a vedea care este adevarata cauza ( ereditar e exclus k nimeni din familie n-are asa ceva), dar intrebarea mea este: copii vostri au avut asa ceva si si-au revenit? daca a fost din cauza rahitismului s-au vindecat doar prin tratarea lui sau a fost nevoie si de masaj sau gimnastcica?
Iar daca este congenital, au avut atele, gips?
Intreb toate astea pt a vedea ce sanse am ca bebelusul meu sa aiba in viitor niste picioare cat de cat drepte...si ce pot face pentru asta.Nu vreau sa il fac fotomodel...dar totusi...parantezele or fi ele sexi..da numai estetice nu sunt...

Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )

poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,

Slideshow botez Darius,

SITE FULGULETI,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza01 spune:

Bebitza al meu are 1 luna si 2 saptamani si tibiile lui sunt curbate, paranteze mai exact. Oricum el acum sta cu piciorusele flexate, iar daca le indrept se vad parantezele. Toti din familie au picioarele drepte mai putin tatal meu care are picioarele in paranteza exact ca bebitza. Stiti cumva daca acest lucru (picioruse cracanate) este ereditar??? Sau este o faza in cresterea copilului, avand in vedere ca este inca foarte mic??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

quote:
Originally posted by Gabitza01

Bebitza al meu are 1 luna si 2 saptamani si tibiile lui sunt curbate, paranteze mai exact. Oricum el acum sta cu piciorusele flexate, iar daca le indrept se vad parantezele. Toti din familie au picioarele drepte mai putin tatal meu care are picioarele in paranteza exact ca bebitza. Stiti cumva daca acest lucru (picioruse cracanate) este ereditar??? Sau este o faza in cresterea copilului, avand in vedere ca este inca foarte mic??

probabil ca e doar o faza, dar eu nu m-am riscat si i-am facut vit D3 injectabil (era atat de cracanata, ca abia putea merge :D).

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

acum cand baietelul meu are 1,6 ani, are picioarele drepte drepte si asta pt k dr care a vazut semnele incipiente de rahitism a avut dreptate. am facut cure de vigantol si acum nu mai avem probleme. Ceea ce n-am stiut, sau am stiut si n-am aplicat de la inceput a fost schimbarea sticlutei de vigantol la 3 sapt dupa deschidere. asta a fost cauza datorita careia baietelului meu nu i se fixa bine calciul.

stelutabbcalciul nu este vigantol, dar vigantolul este D3. eu am cumparat din farmacie in loc de vigantol chiar D3 picaturi, nu stiu cum de tu n-ai gasit.Da-i cate 5-6 picaturi timp de 4-6 saptamani, dar nu mai mult. in timp se va vedea efectul.

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Buna,
Si la baiatul meu picoarele sunt ff cracanate.Am crezut ca asa sunt ele...pana cand un picior s-a curbat mai tare ca celalat.Atunci am fost la ortoped,unul f bun, ar fi posibil sa fie o boala grava dar la fel de posibil rahitism.Facem radiografie de pumn si bineinteles rahitism tardiv la un an si 8 luni.Schema de vit d3 injectabil pt 3 luni.Acum asteptam sa vedem daca se indreapta picioarele,daca nu ....nu vreau sa ma gandesc mai departe...Si toate acestea cu analizele perfecte,CA si CA ionic facute cu o luna inainte.Asa ca aveti grija.Stiu ca doar pt un simptom nu e de facut tratament dar nici de ignorat doar pt ca asa e copilul.
Multa sanatate la toata lumea.

eu am facut rost de D injectabil de la cineva cu suflet de pe forum care le a adus din Italia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

pe langa medicamente, lumina soarelui este foarte indicata... ca sa ma intelegeti, in tarile mai calduroase se da vigantol mai putin decat in tarile mai nordice... cel putin noi aici in roma, nu trebuie sa-i dau deloc!!! si a fost pediatra care mi-a zis daca merg in romania pentru o perioada mai mare de timp sa intreb acolo un pediatru cate picaturi de vigantol se dau!!!

Mergi la inceput