Mamici de septembrie - octombrie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Ana si Miruna, la jobul meu anterior aveam o colega care si-a luat medical ultimele 3 luni de sarcina si a intrat direct in postanatal cu 126 de zile. Deci si-a luat toate zilele de pre/postnatal dupa nastere. Eu i-am dus actele la Hr si stiu sigur ca a stat in postnatal 4 luni. A nascut in ianuarie si in mai i-am dus adeverinta de incetare a postnatalui si intrare in cic

Mandarinutza 22+ Antonia Maria

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Nu Myral, e asa cum spune Sim: nu sunt obligatorii toate cele 126.

Bebe e grasunel, e adevarat, dar dupa masuratori ar avea 23 saptamani, iar greutatea este doar orientativa. Exista si aici o marja de eroare.

Ana 22+ si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Mandarinutza, colega ta a avut noroc cu medicul de familie care a acceptat sa-i dea CM in conditiile astea. In 99% din cazuri nu se intampla asa. Stiu de la medicul meu de familie ca exista niste restrictii si nu le pot da de capul lor.

Burticu'
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Ana, asa o fi, depinde de medicul de familie. Stiu ca si-a luat medicalul de la Medicover, cel putin asa mi-a spus.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Teodoran, IR 0.65, inseamna ca rezistenta pe acea artera uterina este usor marita, intr-adevar. Tot ce e peste 0.6 nu e tocmai ok. Dar nici grav nu este. Trebuie odihna multa, magneziu, ulei de peste, va sti doctorul tau ce sa-ti spuna sa faci ca sa se hraneasca bine bb si sa nu sufere. Se poate face si tratament injectabil, Clexane, dar sigur nu e cazul la tine, fiindca valoarea nu este mare. Hai, stai cuminte in patut si evita stresul, supararile de orice fel. Eu am mai scris despre asta, la Tudor am avut rezistenta mai mare decat tine pe artera stanga si totul a fost ok cu odihna multa, stat pe partea stanga, magneziu. Bb a avut 3.200 kg la nastere (39 sapt), nu mult dar nici putin, zic eu.
Oricum la tine vor mai scadea valorile daca esti cuminte, sarcina nu este avansata si sigur e ok pt. nevoile lui de acum.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Gabriela77 multumesc Cum ai ajuns in Cluj?

Cristina 21+
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss

Mergi la inceput

Mandarinutza, asa e, noroc cu medicul de familie. Totusi, e o ciudatenie aici: cei de la Medicover nu au contract cu casa de asigurari, deci nu iti dau concediu medical sau retete compensate. Asa o stiu sigur. Cu siguranta colega ta a avut un aranjament. Bravo ei ca s-a descurcat.

Burticu'
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Cristina, dragutze pozele si burtica bineinteles

Ana, sincer si mie mi se pare ciudat acum ca a putut sa-si ia medicalul in perioada prenatalului, oricum asta a fost in perioada 2005-2006, poate s-au mai schimbat lucrurile de atunci. Cred ca poate sa-ti dea si Medicover concediu, daca vizeaza si medicul de familie care are contract cu CAS.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

quote:
Originally posted by tomasa
[brSim, ca tot am tabarat pe tine cu intrebari legislative, vin si eu cu una. Pe mine una care castig mult peste plafonul de 8 mil al indemnizatiei, m-ar avantaja sa imi iau toate cele 126 zile platite cu 85% dupa nastere, asa cum am facut si prima data. Ca sa nu ma duc pana in ultimul moment la servici si sa fac astfel incat sa-mi ramana si cele 126 de zile dupa nastere, am alta varianta decat CO?
Te intreb pt. ca mie una mi s-ar parea normal si logic ca incepand cu sapt. 28-30 cand ai putea sa intri in prenatal, sa nu mai poti beneficia de concediu medical. Sau mai pot spera la un medical si pe ultima suta de metri?
Nu stiu daca am fost suficient de clara.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
18+

Ai fost foarte clara . Poti sa iei alt fel de medical. Din fericire nu scrie nicaieri in ordonanta ca nu mai poti sa beneficiezi de alt tip de medical.

Am vazut ca a mai scris cineva ca nu ia salariul bonus pt ca i s-a spus de la firma ca in contractul lor colectiv scrie altfel. Ca idee, contractele colective incheiate la nivel de unitate nu pot sa contina prevederi sub cele din CCMN. Nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie. Dar angajatorii sunt smecheri...Eu nu am de gand sa ii las sa faca ce vor. Cand se va apropia vremea sa intru in prenatal, voi face o adresa catre departamentul de resurse umane in care ii voi instiinta despre aceste prevederi si despre faptul ca sper sa fie respectate fara probleme.

Sim 22+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Referitor la salariu bonus la nastere, din ce am citit pe net, trebuie facuta o cerere catre angajator in care e bine de mentionat si articolul din Contractul colectiv de munca. Acum depinde de angajator, sunt angajatori care nu iau in seama cererea si nu-ti dau nimic.

Poze

Mergi la inceput