Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Elpower - eu ii dau lui bebe doar san si automat cand mai ies afara il apuca foamea si sunt nevoita sa-l alaptez.Nu mi se pare un lucru urat,un bebel e un lucru minunat si nu ar trebui sa fie o rusine ca le dam laptic in public.
Aici e lege in care s-a interzis alaptatul in restaurante si mi se pare ciudat ca eu cu cine am vorbit spune ca e o prostie,atunci cum au ajuns la concluzia ca ar trebui sa interzica nu stiu.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Kmi, m-ai facut sa zambesc, si io la fel de "afoana" sunt la chestiile bisericesti dar cred ca datul/luatul sau scosul din mir sau cum se zice se refera la acea baita de adoua zi pe care o face nasa bebelusei. Tu ia copilul si certificatul de nastere si mergi la biserica si vezi tu ce se intampla pe acolo

Stefaniya, tot morocanos e Raresu' da mai astept ca nici io nu is de fire foarte joviala asa ca....

Limbuta alba o au toti bebelusii si tb curatata. Aici ni se zice cu glicerina boraxata dar daca nu e aia merge cu ce ti-a zis tie asistenta. Mie dr de familie mi=a aratat sa infasor degetul mic intr-un pansament steril, inmoi in glicerina si apoi cand e cooperant si bebe bagi degetelul si cureti usor. Nu prea iese, dar atunci cand e somnoros si casca eu il mai prind si il curat. Ajuta si faptul ca e glicerina dulce si ii place si suge de deget si mai curatza si el singur

roxana &Rares Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

MEDIC PEDIATRU puteti gasi pareri intr-o lista de pediatri din Bucuresti si din tara pe site-ul www.reclama.Eu personal am intrebat mai multe cunostinte si mi s-a recoamandat dr.Craciun Adrian de la Cantacuzino sau Stanciu Adrian de la Budimex.Voi merge la Stanciu ca are cab la Malcoci si e aproape de Militari unde stau;plus ca am auzit ca e mai ieftin.
Voi alegeti ce vreti.Sper sa fie utila informatia.

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Una peste alta, am tot asteptat sa se termine odiseea (cred ca a nascut si Pitzica dar nu mai apuca sa ne dea de stire) sa public povestea nasterii.

Aici o gasiti, dar e destul de lunga si plina de detalii si nu asa roz cum am citit multe alte povesti de-ale voastre. Cine are timp si curiozitate sa o citeasca...

Stiu ca multe dintre voi ati trecut prin momente cumplite si cu adevarat grele care au pus viata voastra sau a lui bebe in pericol; la mine nu a fost asa, a fost chiar totul ca la carte, dar cu toate astea tot nu mi se pare o intamplare fericita. MAi stiu si ca ar tb sa fiu recunoscatoare ca a fost asa repede si degraba si fara nici un fel de complicatii dar nici asta nu pot sa fac. As putea sa filozofez mult pe marginea nasterii, dar nu mai e locul aici. Eu am fost socata de nastere si inca ma mai gandesc cu oroare si tristete la acele momente. Suna dramatic si ati putea zice ca fac din tantar armasar, dar pe mine chiar m-a impresionat/marcat puternic experienta asta. Concluzia mea de acum este ca experientele nasterilor nu numai ca sunt diferite, dar cele care pot parea similare au impact diferit in functie de profilul psihologic al fiecarei persoane. Eu una nu mai fac...ca sa zic asa...m-am lecuit.

roxana &Rares Teodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

oops se pare ca nu trebuia sa pun link catre alt site.dati pe google si sigur veti gasi site-ul.Daca nu-l gasiti dati pm cele interesate si va dau pe mail,mes sau PM.
LIMBA ALBA o are si baiatul meu si mi s-a recomandat sa-l badijonez cu glicerina cu nistatin si sa ung si mamaeloanele inainte de fiecare supt cu glicerina cui nistatin.Nu s-a curata complet dar sper sa treaca.

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Referitor la alaptat, nu e deloc o treaba usoara si daca nu ai nervi tari si perseverenta o lasi balta. In maternitate asistentele aduceau lapte praf pt. bebelusi ca sa nu-i auda plangand si nu le interesa daca poti alapta sau nu. Asa ca eu eram intr-o ceata totala, nu intelegeam de ce fetita mea sta 40 de minute la san si dupa un sfert de ora plange iar. Pana m-a luminat o asistenta ca am canalele infundate si dupa ce am ajuns acasa am folosit o pompa cateva zile si s-a rezolvat , laptele curgea mai usor si am renuntat definitiv la formula.
Sper sa o pot tine tot asa cel putin pana la 6 luni.

Kmi, la noi scoaterea din mir se face la 24 de ore dupa botez, vine nasa si ii face baita in apa in care se pun petale de flori, bijuterii, busuioc, sub cadita un caiet si un pix (asta am sarit-o, sper ca fata mea sa nu aibe inclinatii doar catre bijuuri)si ii ureaza toate alea - sa fie frumoasa, desteapta, etc.
Copilul trebuie sa traga un somnic dupa botez, inainte sa poata fi pupat, pt. ca a fost impartasit. Astea sunt traditiile pe la noi.

Fetita mea mananca la 2 ore ziua, deci o gramada de mese, ma intreb cand o sa incepem diversificarea cum o sa fie, cate mese de lapte o sa mai manance.

Cat despre DANONE, nu va sfatuiesc sa consumati asa ceva, desi sunt bune la gust nu aduc nici un beneficiu organismului , dimpotriva aduc reziduuri din belsug. Mai degraba lapte de la tarani, daca aveti o sursa sigura, si faceti iaurt si branzica in casa.

Mihaela cu Stefania (19.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Stefanyia: mie medicul mi-a spus sa-l dau in gurita cu glicerina boraxata, ca sa nu faca Candida. Asta - cu o fasa sterila inmuiata... Cam chinuitor Si un alt medic cu care m-am intalnit intamplator si am ajuns sa ma conversez mi-s spus sa ma ung pe mameloane cu glicerina boraxata, ca de acolo o linge bebe, si o si intinde in toata gurita cu limbuta... si mi s-a parut mai usor Atunci cand ma ung simte Alex gustul, si lasa sanul, si mai molfaie de unul singur cu limbuta inainte sa il ia din nou.

Nu mai am nevoie de raspuns legat de recipiente si pungi, am gasit pe bebelusultau . ro . Doar ca eram nedumerita cum din cele tz-shpe farmacii din Berceni nu auzise nimeni de asa ceva si se uitau toate farmacistele la mine ca-n reclama cu Dero si siropul de tuse

Diana de Alex (23.04.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

Tzuna si eu zic ca e prea devreme pentru diversificare.Saraca Maria si asa e sensibila si fragila , zic ca nu ar mai trebui sa-i chinui stomacelul sa digere si altceva decit lapte. Tine-o ridicata si incet incet o sa treaca.Tocmai citesc un articol despre reflux.Aici se da tratament pentru asta.Voi luati ceva? Daca vrei ma interesez ce se da.Inteleg din articol ca este si un lapte special antireflux si ceva pansamente gastrice.
Apropos, cum au depistat "boala" asta.
Astia zic ca "regurgitatiile" trec in momentul in care diversifici in sensul ca-i dai mancare solida, piureuri.Ceea ce mi se pare plauzibil.
Refluxul de datoreaza proastei functionari a "cardiei"- sistemul superior de inchidere a stomacului si se manifeste prin urcarea continutului stomacului pe esofag, insotita de dureri, plansete, greutate in alimentare, copilul se impinge pe spate.E mai grav cind regurgitatiile se petrec la mult timp dupa ce a mancat.
De ce te intrebam cum au depistat boala? Pentru depistare e nevoi e de un examen mai complex, fibroscopie,introducerea unei sonde in esofag,ph-metrie.
Asta cu curatatul limbii chiar nu am mai auzit-o. Oare chiar o fi necesar ?
Cu alaptatul, asa e...e mai bine pentru copil, e si mai usor pentru mama (cel putin mie asa mi se pare- cum sunt singura toata ziua mi-ar fi greu sa-i pregatesc masa la biberon), si chiar daca se renunta din nestiintza, stres, etc nu inseamna nimic...toate mamele gresesc mai devreme sau mai tarziu, intr-un sens sau altul.Nu suntem perfecte nici una.Si nu poti sa fii in pielea altuia sa stii cum ai face.
Serbi, ai dreptate cu animalele si Elpower cu mama ta...cand stii ca nu ai alternativa...nu-ti ramane altceva de facut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

v-ati pus pe povesti fetele...

TIMEEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Roxanici - interesanta povestea si e adevarat ca ai intampinat multe dar inteleg ca nu te-ai chinuit foarte tare sa-l scoti pe bebe.O sa uiti si probabil ca te vei gandi curand la al doilea
Eu m-am chinuit tare cu durerile,am avut 16ore de dureri si am impins cred ca 2-3 ore si mai il mai zgariau pe bebe in cap ca sa vada cat de bine e oxigenat si ma fortau sa beau suc cand eu eram terminata,imi puneau masca de oxigen dar eu simteam ca mai tare ma incomodeaza.Intre contractii de 2min eu atipeam,eram super obosita.

Aici e bine ca nu se merge la un medic pe perioada sarcinii si vei naste cu el ci e un fel de clinica cu angajate care s-ar traduce moasa ta siele te monitorizeaza pe paparcursul sarcinii si iti trimit la spital tot ce-ti fac iar atunci cand ajungi ei iti cauta fisa si stiu tot despre tine si doctorul vine doar sa vada dilatatia .Trebuie sa recunosc ca pe mine m-a ajutat ca sotul si familia lui au stat cu mine in camera,conteaza mult o fata prietenoasa in momentele alea si ca angajatii isi fac treaba si sunt destul de draguti cu tine.
Eu dupa ce am nascut imi era asa rusine de moasa ca vreo 3 ore eu insistam ca vreau cezariana ca nu rezist sa nasc normal si ea nu stia cum sa ma ia sa ma convinga ca natural e cel mai bine si o sa-i multumesc si asa a fost.Tot ii spuneam care e problema ei de nu cheama un dr. sa-mi faca cezariana ca ea trebuie sa asculte de pacient atunci cand sufera dar vobea durerea din mine s mi-a zis ca e obisnuita cu astea si ca a apreciat ca sotul si familia au avut incerdere in ea si nu au ascultat de mine,ca unii ii mai pun la indoiala increderea si atunci ea e dezamagita.
Imi aduc aminte momentul cand a venit doctorita si au hotarat sa ma ajute cu aspiratorul ca mai devreme auzeam dintr-o alta camera o tipa care tipa de mama focului si am zis ca trebuie sa tip si eu si i-am dat drumul,dar ea imi arata cum sa respir si am uitat sa tip,in urmatorul moment bebe era in bratele mele..offf un moment extraordinar

Mi-a mai placut o chestie ca am vrut sa-mi notez tot cum a decurs nasterea dar am primit acasa un plic in care explica tot cum s-a facut de cand am ajuns la spital,cine m-a consulat,cu cine am nascut,contractii,durata,...tot,o sa am ce sa-i arat lui bebe cand va creste

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput