Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

stiti ce mai mai vrut sa va intreb? cum e treaba cu mirul? sa nu va radeti de mine dar chiar nu am auzit ce si cum e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

am si eu o problema: voi de unde ati luat recipiente/pungi pentru congelat lapticul? Eu am intrebat in ceva farmacii, dar degeaba...

Multumesc

Diana de Alex (23.04.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Stefaniya si Sherbi multumesc pentru aprecierile despre Mariuca mea. Mie toti bebelusii mi se par niste scumpi.

Apropo de lapte si eu ii dau in completare formula si nu stiu, poate am gresit si poate ca mi-a scazut intr-adevar productia de lapte din cauza asta. Dar dupa ce statea cate 20 minute la fiecare san si plangea dupa aceea de mi se rupea inima nu am stiut ce altceva sa fac. La mine cu siguranta nu a fost vorba de comoditate. De altfel am procedat asa la sfatul unei pediatre de la Sectia de Pediatrie a Spitalului Elias, unde am dus-o pe Mariuca a doua zi dupa exterbnare pentru ca era complet fara vlaga. In conditiile in care fusese extrem de activa de la nastere. Si aceasta doctorita ne-a spus ca este foarte deshidratata si ca in mod evident nu este suficient sanul si ca daca nu vrem sa lesine sa ii dam si formula. Si asa am facut.

Apropo de medicamentele anticolici si anticonstipatie si eu sunt de parere ca nu este bine sa le dam de la o varsta atat de mica, mai ales ca din experienta mea cam nimic nu ajuta. Si eu am in stoc cam tot ce exista ca medicamente si ceaiuri si cred ca am aruncat banii degeaba pe ele.

poze Mariuca

Valentina cu bebe Mariuca (25.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Cheburashka, sa-ti traiasca bebelul. Din ce spui tu par sa fie colici. 5 ore de plans...e mult. Daca se repeta, incearca sa-i dai Sab Simplex sau Debridat inainte de masa. Mai sunt si ceaiurile pentru colici.

kmi, mirul este ulei sfintit cu care da popa pe bebe pe la toate incheieturile, dupa ce o scoate din cristelnita. Se zice ca in ziua botezului nu trebuie sa pupi copilul, ca sa nu ii iei mirul.

In privinta trecerii la formula, eu personal am dat completare fetitei doar in maternitate, din nestiinta. Credeam ca nu am lapte suficient. Am crezut ca atunci cand plange, de foame plange. Am citit apoi ca bebe se satura cu putinul pe care il produce sanul in primele zile. Cand am ajuns acasa, i-am mai dat pana la 8 zile completare doar la ultima masa iar apoi am renuntat de tot. Si am aflat in timp ca fetita mea plange seara de oboseala, pur si simplu.
Nu renunt la san cata vreme va fi in grafic cu greutatea. Probabil sunt mamici care folosesc formula ca mine la inceput, din nestiinta. Insa sunt cazuri, ca la Iunita, cand altfel nu se poate si mai bine creste bebele cu formula decat sa scada in greutate si sa planga de foame.

arissa - mami de Maya(18.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

mersi Arissa, dar tot pe forum parca am citit ca nasa a venit a doua zi sa dea sau sa ia mirul , nu mai retin bine; adica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Buna seara!
Tot citind pe la "Alaptetul-Help line" ma ambitionez si eu sa o hranesc pe pitica mea la san. Nu chiar exclusiv, pt ca pe la masa de la 15-16 nu prea am lapte si ii dau completare. Si noaptea, da, ne trezim si noi din 2 in 2 ore si nu e deloc placut pt mine, dar asta e. Si azi am alaptat-o si eu in parc pt prima data. Am mai vazut o mamica facand asta si am capatat si eu curaj. Nu stiu ce parere aveti despre alaptatul in public, dar eu am facut-o. Bine, nu se vedea nimic ca aveam sutienul de alaptat si o bluza cu nasturi pe care am strans-o in jurul guritei ei, dar se vedea ca alaptez.
Si tot azi mi s-a intamplat pt prima data sa se planga zauca la san din cauza jetului prea puternic la unul din sani. Si am aplicat si eu pozitia cu ea deasupra mea si eu culcata si a mers, chiar daca la inceput era putin nedumerita de noua postura. Cred ca ajuta sa mananci muulta ciorba. Eu mancasem un castron mare de salata cu ciorba inainte de a pleca de acasa si la plimbare am baut cam 1 kg de suc cappy cu apa, ca il diluez pt ca mi se pare prea dulce si apa simpla nu prea beau ca am impresia ca ma doare burta.
Si am mai observat ca o doare mult mai putin burtica de cand o alaptez mai mult. Dar asta poate fi si datorita faptului ca sunt eu mult mai relaxata si ea "rezoneaza" la starile mele.

Si in legatura cu durerile de burtica, chiar daca la unele dintre noi e la final faza asta, uitati un articol pe care eu l-am gasit util.

Pe bebelusul tau il doare burtica?

Va propun astazi un articol destinat bebelusilor si uneia dintre cele mai frecvente probleme - GAZELE si durerile de burtica.

De prea multe ori, la scurt timp de la nastere, mamicile cu care am lucrat cursuri Lamaze pe vremea cand erau gravide, ma suna la telefon si ma intreaba: #8220;Ce sa mai fac? Plange si este de ne-consolat!! E curat/a, e mancat/a dar tot plange!! Crezi ca sunt colici, deja?! Este frustrant!#8221;

Un prim sfat pe care ti-l dau - tie, mamica sau tatic, care citesti acest articol - este sa nu lasi pe nimeni sa iti spuna cand sau daca sa iti iei copilul in brate. Bebelusii pana in trei luni sunt prea mici si au prea multe nevoi ca sa mai poata sa se mai si alinte. Cum altfel iti poate comunica copilul tau ca are nevoie de tine, de bataile inimii tale, de respiratia ta calda, de pielea ta, pentru a putea sa invete sa se simta in siguranta, iubit, dorit!! Asadar, daca tu consideri ca singurul lucru care alina nefericirea bebelusului care plange este sa il tii in brate sau sa dormi cu el in pat - FA-O!!

Si acum, partea tehnica a articolului meu. Va voi prezenta raspunsurile la o serie de intrebari care apar frecvent atunci cand vine vorba despre gaze la copilul mic!

ESTE POSIBIL CA PREZENTA GAZELOR SA IL FACA PE BEBELUSUL MEU SA FIE AGITAT?
Mai bine de jumatate dintre nou-nascuti sufera din cauza gazelor in timpul primelor doua luni de viata. Bulele de gaz pot produce adesea disconfort, ceea ce ii face pe bebelusi sa fie agitati si plangaciosi. Multi dintre acesti bebelusi isi ridica picioarele spre abdomen, prefera pozitiile adunate din cauza efortului de a ameliora disconfortul resimtit.
Care sunt semnele obisnuite ale unui bebelus cu gaze?
- Bebelusul plange chiar daca abia l-ati schimbat sau abia l-ati hranit.
- Bebelusul #8220;ragaie#8221; greu sau regurgiteaza mult.
- Bebelusul vostru loveste/pompeaza cu picioarele.
- Burtica bebelusului vostru este balonata sau plina.
- Ati incercat mai multe tipuri de sticle sau tetine (in cazul bebelusilor hraniti artificial)
- Ati schimbat tipul de lapte praf incercand sa il calmati.
* Daca nu sunteti sigura de ceea ce observati, sau daca bebelusul vostru face febra, ar putea fi vorba despre ceva mai serios decat numai gaze, ceea ce face necesara o discutie cu Pediatrul.
CUM AS PUTEA PREVENI FORMAREA GAZELOR IN BURTICA BEBELUSULUI MEU?
- Daca alaptati la san, evitati mancarurile #8220;gazoase#8221; cum sunt fasolea, mancarurile fibroase, cu multa celuloza, broccoli, varza de Bruxell, varza, conopida, cofeina si ceapa. Toate aceste alimente pot produce bebelusului alaptat la san gaze.
- Evitati hranirea bebelusului cu lapte de vaca deoarece are potential gazos. Discutati cu pediatrul despre optiunile pe care le aveti.
- Asigurati-va ca tetina are dimensiunea potrivita, in cazul in care bebelusul este hranit cu biberonul. Daca tetina are orificiul prea mare, bebelusul vostru va bea laptele prea repede; daca orificiul este prea mic, bebelusul va inghiti aer.
- Lasati bebelusul sa #8220;ragaie#8221; dupa fiecare 15 #8211; 20 ml, in timpul hranirii, sau inainte de a schimba sanii.
- Lasati bebelusul sa #8220;ragaie#8221; pozitionat cu fata la umarul vostru, cu fata in jos, catre poala voastra sau stand in pozitie verticala in poala voastra, sustinandu-i capul si pieptul si batand usor cu palma mainii pe spatele bebelusului.
- Evitati sa va jucati prea mult cu bebelusul dupa masa
- Incurajati linistea in jurul bebelusului, dupa masa.
CUM POT AMELIORA GAZELE BEBELUSULUI MEU?
- Tineti bebelusul in brate cu blandete dar in siguranta, peste bratul vostru, cu fata in jos.
- Oferiti bebelusului un medicamente anti-gaze, pentru a sparge bulele.

Si am mai strans mai multe articole legate de Jocul cu bebelusul, dar pun fisierul tot pe grupul de pe yahoo. Poate il cititi. Va pup si o noapte neintrerupta va doresc!

Ela, mamica de Thea-Ioana

Poze cu MINUNEA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

quote:
Originally posted by kmi78

mersi Arissa, dar tot pe forum parca am citit ca nasa a venit a doua zi sa dea sau sa ia mirul , nu mai retin bine; adica?

Aaa, ma cam depaseste...cred ca e vorba de baita pe care i-o face nasa, dupa ce face copilul un somn in crasma. Da, asta trebuie sa fie. Doar ca noi i-am facuta baita in aceeasi zi. Si dupa asta mi-a dat copilul zicandu-mi "Ti-am luat un pagan, ti-am dat un crestin", ceva de genul asta. Nasa mea a tinut sa facem totul dupa obiceiuri si a fost frumos.

arissa - mami de Maya(18.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Val - tu ai dreptate,toti copiii sunt niste dulci dar i-am laudat pe toti la radul lor iar tu ai prins niste poze cu Mariuca super,cel putin asa cred eu.
De ex Carl azi nu stiu ce a fost cu el dar dimineata pt 4 ore a fost extrem de vesel ca sa zic asa.Daca ii spuneam ceva imi zambea si se fastacea de zici ca se alinta,nu stiu ce a visat de a fost asa.Apoi vreo 3 ore ba scancea,ba dormea si seara dupa baita a mai facut pe veselul vreo 20min si apoi la culcare.Ei,cum sa nu mori dupa el cand il vezi ca-ti zambeste,mai ales ca e al meu
Roxanici - spuneai ca ai facut un bebe care nu rade,m-ai facut sa zambesc.Cred ca atunci cand va incepe nu se va mai opri.Sora mea pana la doi ani nu a vrut sa vorbeasca si lumea zicea ca va fi muta si te rog sa ma crezi ca acum putini sunt cei care o intrec la vorbit.

Revin sa vorbesc un pic despre alaptat ca am citit cand mamici spuneau ca bebeii trag de san si plang si atunci dau completare,formula...Asa face si Carl uneori si ii dau pauza de 10-15min,il tin in fundulet de ii scot aerul,apoi il pun la san iar.Curios ca dupa,incepe sa impinga,se screme si da ceva lapte afara dupa care e asa vesel si adoarme si in greutate a luat destul,ne incadram la bebelusii care au luat putin mai mult decat 1 kg in prima luna.
Uneori am impresia ca mananca asa doar de calic sau nu stiu de ce...

Programul - am incercat si eu sa-i fac program la 3 ore macar,dar daca il tin 30min mai mult dupa 2 ore pai atunci cand il pun la san se inneaca cred ca de 5 ori,asa de infometat pare si a trebuit sa renunt ca mi-e teama cand il vad cum face.

Eu am o problema si nu stiu daca s-a mai confruntat cineva cu asta.Are limbuta alba de la supt si incerc sa-l curat cu apa minerala la sfatul asistentei dar nu merge,nu ma lasa bebe sa-l curat si mi-e teama sa nu avem probleme.Mai are cineva problema asta?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

ROXYGEO mersi de sfat;cred ca-l voi urma cateva zile pt c aazi a baut putin ceai de fenicul(eram afara si era f ff cald) si a facut kk farar probleme.Nu-imai bag supozitor pt ca am constatat ca face kk moale deci nu e vb de constipatiei ci de reglarea tranzitului intestinal.Cum spunea si Iunita poate e laptele meu mai gras si se aasimileaza tot, cine stie..
SHERBI sunt de acord ca sunt mulet femei acre renunta din comoditate la san in favoarea formulei sau din nestiinta sau urmand sfaturile "bune" ale vreunei pediatre fitoase dar sunt si cazuri care trebuie intelese.Eu am avut mari probleme,, nu v-am spus pana acum dar in primele zile nu aveam mamaeloane si nu prea era lapte iar beeb era tare nepriceput asa ca el a fost alaptat de mine si in continuarea meselor si de sora mea care are si ea o fetita micuta.Plangea copilu de foame iar eu de necaz.Asa ca in timp ce-l satura sora mea eu trageam cu pompa pana imi dadeau lacrimile;apoi am baut circa 3 l de apa /zi , ceai si Galactogil iar mameloanele le masam si le trageam zilnic.Abea duap 2 saptamani ne-am adaptat cat de cat unul la altul.
Chiar daca are un program sunt si acum zile cand fiul meu cerer supliment la 1ora jumate si nu il refuz;stiu ca asta va spori laptele pt puiu meu.
TZUNA prea devreme pt diversificare;am o prientena cu fetita de 4 luni si a bagat suc de morcov iar acum dupa 3 zile l-a scos pentru ca dadea crampe la fetita si plangea de mama focului.Acum ad doar morcov pasat si suc de radacinoase dar fara morcov.Poate ar fi bine sa mai astepti un pic, zic si eu tu faci cum vrei.
DANONINO e o porcarie.Aveti vreuna pe cineva care lucreaza la firma Danone? Eu am o fosta colega de facultate care lucreza ca ing chimist acolo.Ea nu-a dat niciodata fetitei ei iaurt Danone.Concluzia o trageti singure.Se poate face iaurt sau branzica in casa din lapte pasteurizat adaugand lamaie(pt branzica) sau tinand la cald(iaurt).
Caciulita nu o mai punem nici noi si azi am stat doar in body cu maneca scurta si pantalonasi subtiri de la 11.30 la 18.30 sub castani.Mama mea chiar ma felicita ca vreau sa calesc baiatul sa nu fie un sensibil.
Am mai facut una pe care nu credeam ca o s-o fac:am alaptat pe banca deoarece puiul meu urla de foame is nici suzi si nici ceaiul nu le vroia;la indemnul unei cunostinte m-am intors intr-o parte si mi-am hranit baiatul.Apoi mi-a dormit 2 ore.Am fost tare fericiti.In casa nu dormise decat 15 minute.Maine repetam figura.Asa ca daca vedeti o mama cu ochelari alaptand o minune de baiat sa stiti ca io sunt.
CHEBURSAKA astea sunt colici.Da-i ceai de fenicul, chimen si anason cate 6-8 bobite din fiecare puse in 120ml apa fiarta in care ai fiert 1/2 lingurita rasa de zahar.Poti bea si tu ceai dar mai concentrat(asta daca il alaptezi).Nu te enerva si incearac sa-l calmezi si sa-l mangai;tine-l in brate cat vrea el;se va simti mai bine.
IUNITA da eu indulcesc ceaiul cu 1/2 lingurita rasa de zahar pus la fiert si nu dupa.
CRINA _MYO SI YRROL 13 la multi ani .sa fiti sanatoase si sa va bucurati de copii sanatosi si ascultatori

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Ia uitati fetelor ce mi-a sarit in ochi pe Yahoo Photos!

Heard the News?
Yahoo! Photos will be closing this fall. Learn more about what this means for you and your photos.

Ce ziceti de asta? Ne mutam cu pozele comune pe Webshots?

Ela, mamica de Thea-Ioana

Poze cu MINUNEA MEA

Mergi la inceput