Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 20
Tanya spune:
Va rog, am o mica problema, dr mea de familie( care e si pediatru) nu vrea sa vina acasa la bb de 1 luna desi in 4 ani de cand o am nu am apelat nici macar 1 data la ea cu vreo problema, a venit la 1 sapt. dupa ce am nascut, azi am chemat-o iar( bb are o spuzeala rosie pe fata) si m-a chemat cu el la cabinet...problema e ca nu imi surade ideea sa ia ceva de pe acolo si prefer sa vina ea acasa...prima oara cand a venit i-am dat plicul cu 20 lei, poate nu a fost multumita?...stiti cumva un pediatru bun in Dr. Taberei care e dispus sa vina la domiciliu si eventual sa fie si dr de familie ca as cam renunta la dr mea care nu face deplasari.
Tanya mamica de baietel superb TEODOR-PATRICK
http://good-times.webshots.com/album/558704076rjCLQZ
mada_rozz spune:
Buna,mamicilor!
Ce vorbarete sunteti...eu va citesc in fiecare zi dar nu am timp sa mai si scriu...
Noi suntem bine...bebe are 7,600 kg la aproape 3 luni...numai falcile sunt de el.Pediatra este foarte multumita,ca a luat aproape un kilogram in fiecare luna.
Am avut si noi icter prelungit,pana la o luna si jumatate,dar nu i-am dat nimic.
Mananca in general tot din 3 in 3 ore...iar noaptea nu mai mananca deloc.Inca ii mai dau san si dupa aia lapte praf.Mai am foarte putin lapte,dar cat am,atat ii dau.Completare mananca minim 100 si maxim 170 ml.
Baitafacem aproape in fiecare zi.Mai sunt zile cand adoarme pe la 8 seara si pana dimineata nu se trezeste...asa ca renuntam la baitza.
Bebe Mark a facut niste cojite pe cap...pediatra mi-a spus ca e dermatita si ne-a dat o solutie de la farmacie.Inca nu i-au trecut dar vad ca e mai bine.
Suntem topiti dupa el ca a inceput de vreo o luna sa gangureasca.Daca stai si vorbesti cu el ar sta toata ziua la barfe ![]()
De ieri l-am scos afara fara caciulita.Este ffff cald si oricum e protejat de carutz.Ieri l-am plimbat imbracat cu un body cu maneca scurta si peste o salopeta de blugi.Cred ca nu mai e cazul sa infofolim copii...acum cu cracutii la soare ![]()
Noi,la sfatul pediatrei,am inceput sa ii dam suc de morcovi,cateva lingurite dimineata la 10,si ii place tare mult.Ne-a spus sa ii dam maxim 30 ml daca ii place.
Problema noastra ar fi ca adoarme 90 % din cazuri numai la san.Nu vrea nicicum altfel si nu stiu cum sa il dezvat.
Revin ca s-a trezit grasul.
Pupici,
Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)
Mada si bebe Mark Alexandru(22.02.2007)
http://b1.lilypie.com/dmDIp2.png
martutza spune:
Buna.
Fericitelor se vede ca sunteti la plimbare;nimeni nu e pe forum.
sotul e plecat si pe asa o minune de vreme noi stam in casa la etajul 4 ca nu pot cobori cu carutul si sa las copilu singur in casa.Pitici de mama
.
A aparut o problema pe strada mea:
Nu mai face kk baietelul meu.De 1 saptamana nu a facut decat la 2 zile daca ii bagam supozitor.Am sunat dr.si m-a chemat la cabinet marti cand i-a pus chiar supozitor;a iesit in seara aia si pana joi nika;apoi tel la dr. si zice bagati supozitor daca nu face mai mult de 48 de ore si am bagat si joi cand a facut ieri nu am mai bagat sperand ca face si singur;dart Ghinion-nika.Ce ma sfatuiti? MAi are cineva problema asta? Stiti care ar fi cauza? Nu vreau sa devina dependent de supozitor.
.Trebuie sa va spun ca-l alimentez doar la san.Nici ceai nu i-am mai dat 2 zile sa vad vreun efect si nika.HELP.
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
ElenaGiulia spune:
Martutza incearca cu ceai de musetel sigur il va ajuta pe mine m-a ajutat tare mult la cei trei puiuti ai mei,nu il fa foarte concentrat,mai diluat e mai eficient la varsta lui,sper ca ti-am fost de folos numai bine,te
.
Wolf Elena
martutza spune:
Multumesc frumos Elena.Chiar acum fac dar fac din pliculet ca nu am altfel.Cat de diluat? 1plic la 250ml apa e bine? 

pentru tine si fiecare puiut al tau.
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
iunita spune:
martutza imi dau si eu cu parerea.. daca il alaptezi e posibil sa fie normal, stiu ca laptele de la san se digera mai bine... daca nu iese tare inseamna ca nu e constipat, nu? SI eu votez pt ceaiul d emusetel, face bine si mai ales pe caldurile astea nu vad de ce nu i-ai mai da ceai... eu de azi o sa incep sa ii dau pt ca pana acum nu a baut ceiut. problema e ca nu stiu cat sa ii dau... citeam ceva de 100 ml. sa o las sa bea cat vrea ea din biberon?
a, si am reusit sa fac o treaba: am "agatat" o mamica aseara. micuta, tunsa scurt, ochelari, carucior galben cu negru de la primi pasi... Ce e mai frumos e ca a "agatat-o" sotu ca mie imi era rusine. abia cand a intrbat-o "Nu va suparati, sunteti cumva Marta"? ( si ea a inteles ca o intreaba daca e cumva moarta..ceea ce a fost cam aiurea..) am vazut ca are fetita, ca nu se vedea bine. SI mai era tipa si cu sotul... a fost amuzant....oarecum![]()
Fetelor, cum faceti fata caldurii? bebe mica e foaaarte agitata, s-a umplut de bubite pe fata, nu reuseste sa adoarma decat cate 15 minute. Eu o tin numai un body subtire cu maneca scurta si cu geamul intredeschis dar tot sunt 25 de grade in camera 

Si inca ceva. cum stit daca lui bebe ii este sete(pt mamicile care dau formul mai ales ca la san e mai simplu banuiesc) ca eu cred ca am facut o prostie.. la 2 ore dupa ce a mancat a vrut iar "ceva" si ca desteapta am zis ca o fi puseul secolului si i-am dat lapte, dar dupa aia au trecut 4 ore pana sa pape iar ... si banuiesc ca ii este sete. i-am facut acum un biberonoi de ceai sa ii dau intre mese. sa vedem ce o iesi.
Aseara am iesit pe la 7 afara cu bebe la maneca scurta si pantalonasi subiiiri de tot si capu gol. mai era o singura bebita cu capul gol, pana si cei de 1 an aveau caciula in cap.
S-a trezit, ma duc. Oricum am scris o epistola. Pupaturi si petrecere frumoasa celor ce au botezul azi!
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea
arissa spune:
Am fost vreo ora afara, dar era prea cald. Probabil o sa ies mai tarziu putin.
Martuta, nici Maya nu a facut vreo 4 zile, de dumnica pana joi si i-am dat 2 ml de Duphalac sirop, dupa ce incercasem cu termometrul. Si pentru ca tot nu facea, dupa cateva ore i-am pus un varf de supozitor si a iesit in urmatoarele 10 secunde. Bine, poate nici nu am asteptat sa-si faca efectul siropul. Apoi seara a facut singura si ieri la fel, de doua ori. La noi musetelul nu merge, ca il scuipa, nu-i place. Am citit la fetele de la ianuarie-februarie ca ajuta sa mananci mai multe legume. Ieri am mancat o salata si cred ca a ajutat-o si pe ea.
www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007
arissa spune:
Iunita, cred ca ar trebui sa aiba buzele uscate cand i-e sete, asa zicea doctorita mea. Vroiam sa te intreb, ca vazusem un post anterior de-al tau, de ce nu iti iei un sterilizator, sa nu te mai chinui cu fiert biberoane? Nu ar fi bani dati degeaba.
www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007
ElenaGiulia spune:
Martutza cred ca un pliculet il poti pune in 150 ml apa pentru ca e mai slab musetelul asta decat cel normal varsat sa-i spun asa.te
Wolf Elena
phili spune:
roxaniciiti multumesc atunci cu icterul mai astept si eu,iar cu piciorusele continuam masajul.
Fetelor si al meu papa la san dar nu mi-am pus problema ca nu s-ar satura ,binenteles nu plange dupa ,dar se isterizeaza cand il iau de la san,iar lichide incerc sa beau cat mai multe.
In legatura cu constipatia copilului alimentat la san am inteles ca e in functie de ce mananca mama.Apropo de ce mananca mama...voi mancati de toate adica capsuni,rosii...?
Sanatate la toti bebelusii si la toate mamicile!!!