Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Stiti foarte bine ca pe primii doi nici eu nu am putut sa-i alaptez prea mult si intr-adevar mi-a parut rau insa nu inseamna ca daca pe al treilea am putut sa-l alaptez sunt o mama mai buna pt cel de al treilea decat am fost pt primii doi,pur si simplu asa a fost sa fie atunci nu s-a putut acum se poate,asa si la voi,unele ati putut sa alaptati altele nu,nu e nici o nenorocire,important e sa le fie copiilor si voua bine si sa fiti sanatosi cu totii.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

am putin timp ca maria s-a culcat. aseara am inceput sa-i dau tratamentul homeopat, de fapt era ora 16, si a trebuit sa-i dizolv bilutele in apa. oricum eram hotarata sa-i dau apa in loc de o masa. si a baut 120 ml. cea mai mare cantitate pe care a ingurgitat-o pana acum. am luat-o cu mine la scoala apoi, ca n-am alta solutie, si culmea, a mai bauta la 6 100 ml de lapte. incepusem sa ma bucur dar vad ca a fost o exceptie.
tzuna, aici astia mi-au zis ca asa e ea, ia mai putin dar atata timp cat e vioaie n-avem de ce sa ne facem griji. ea era in grafic la crestere, dar era la pitici. mi-e tare frica miercuri la control si sunt f tentata sa-mi iau un cantar. nici maria nu a luat primele 2 saptamani decat vreo 150 de gr, d-aia n-am mai insistat cu sanul. ea nu putea sa traga cum trebuia si foloseam si niste tetine de silicon speciale pt san ca altfel n-ar fi tras deloc de la tzitzi. o sa-ti spun peste cateva zile cum e cu homeopatele. de ce nu incerci si tu medicina alternativa? io nu am deloc incredere in alopata.
in poze se vede ca mariuaca ta e mai "bine facuta" decat a mea.
pe mine ma mai linisteste si mama, caci asa am fost si eu pana pe la 6 ani. nu mancam absolut nimic cu placere. nu-mi placeau nici chiar dulciurile; eu am avut la nastere 3250 si la controlul de trei sapt aveam 3000. iat la un an n-am avut 8 kg. si acum nu mai pot da jos de pe mine...
io cred ca ar trebui sa nu ne stresam asa mult. tu ai descoperit care e problema ei, trateaz-o si intre timp incearca sa te linistetsti. am mai citit azi pe dc despre copiii fara pofta de mancare si sunt destui...asa sunt unii.
medicii de aici nu zic ca trebuie sa ia copilul neaparat un anumit gramaj pe saptamana; cica important e sa ia!

ma duc ca am o multime de treburi, dar nu inainte sa-i felicit si eu pe cei care s-au crestinat azi

pupam,

ana, mama Mariucai (11.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Pup fetele! Intru asa greu pe forum... si nici macar nu am citit tot din urma, insa vreau sa felicit si eu proaspetii copilashi botezati si pe cei care se vor boteza curand!

Rebiana, mami fericita de Luca-Andrei (14 martie 2007, 11:30)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Fetelor sunt cam stresata, asa ca va rog sa ma lamuriti si pe mine cat poate fi tinut un bebe de 2 luni (azi a implinit Giulia 2 luni) in scaunelul de masina - dinacela pentru bebei- noi ii spunem scoica dar nu stiu daca asa i se spune de fapt. Ca noi am fost astazi intr-o excursie, la 60 km departare de casa si bebe a stat o ora dus , o ora intors in el si ma tot gandesc daca e in regula. Am incercat sa o pun cat mai la orizontala, dar totusi e putin inclinat si ma gandesc ca poate ii fortez coloana.
Distractie placuta la botezuri si bebei cumintei!!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

bine v-am regasit dupa 2 saptamani. am apucat recuperez si eu de citit. in ultimele 2 saptamani m-am "mutat" temporar la parintii mei, cu matei, pentru ca sotul are foarte mult de lucru si mai mult nu e acasa. matei este cumintel, a mai crescut dar inca nu stiu ce greutate are, ca nu am luat si cantarul cand am plecat. il voi cantari maine, la fix 2 luni. despre mancat ... nu stiu ce sa zic. mie mi se pare ca mananca putin. cand am fost la 1 luna la dr, era acolo un bebe de 2 luni despre care zicea mamica lui ca papa 150 - 180 ml la o masa. matei papa rar 130 ml si are mese cand papa 70-80 ml. in general papa cam 100 ml. ma gandesc ca poate atat ii trebuie lui. intre mese mai bea si ceai,cam 100-150 ml/zi. dupamiaza mananca mai putin, uneori doar 50-60 ml. in mare avem un program cat de cat: facem baita la 21-21.20, la 22 papa cam ultima masa, apoi se trezeste pe 3-4 pentru inca una si la 6-7, dupa caz. oricum, probabil ca-si va mai modifica programul. ziua este cumintel, rade, gangureste, "vorbeste" cu ursuletii si are unele perioade cand maraie cate 1-2 ore, aparent fara motiv, dar eu cred ca sunt colici razlete.
probleme am avut cu pampersii de la ... pampers. noi am mers pe happy de la bella, dar pentru ca nu am gasit masura lui la selgros i-am luat de la pampers. am folosit doar vreo 4-5, pentru ca s-a umplut de o spuzeala super urata si plangea saracutul ... cred ca-l ustura funduletul. dar am rezolvat ... l-am spalat repede cu ceai, l-am dar cu bepanten si am dat fuga la metro si am luat scutecele adecvate. mai are niste bubite pe fata ... eu il spal cu ceai de galbenele, mai dispar, apar iar. dr zice ca e normal. mie imi era frica sa nu-i ramana semne pe unde a avut bubitele. dar e ok ... ramane pielicica frumoasa dupa ce trec.
acum sa ma "laud" ce mamica "denaturata" sunt:
ieri dimineata eu m-am intors in bucuresti, cu treburi si alergatura multa prin oras, iar matei a ramas cu mama. pentru ca nu am rezolvat tot ieri, am ramas si azi in bucuresti, dar maine dimineata la prima ora plec spre ei. am ales solutia asta decat sa-l plimb cu mine prin masina toata ziua si ieri, si azi, dar mi se rupe sufletul de dorul lui.
cam atat de la noi. mai ramanem si saptamana viitoare la ai mei, caci pe 20 facem botezul acolo. apoi ne intoarcem.
multi pupici si felicitari tuturor bebeilor botezati azi!

mami de Matei Stefan 12.03.2007

poze noi cu matei la baita

poze noi ... la 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salut,

distractie placuta la botezuri, vad ca e o perioada cu muuulte evenimente

Am si eu o intrebare: Pampers nr 2 au croiala la picioruse mai larga decat pampers nr. 1? Noi inca nu avem 4 kg, dar am facut pulpite zdravene si nu ne mai vin pampersii... mai am cateva bucati de nr. 1 (pe care scrie 3-5 kg!!) dupa care vreau sa ii iau altceva, mai largi la picioruse.

BTW, cred ca si al meu trece prin ceva puseu de crestere, ca de ieri parca numai ar manca toata ziua, si mi se pare ca nu-l satur nicicum Numai ca in teorie nu este nici unul la 3 saptamani

Diana de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Diana, atunci cand pampersul il stringe la pulpite e clar ca trebuie luat urmatorul numar; kg trecute pe ei nu corespund cu kg copilului

noi de cand am facut vaccinul adica marti, mananca f slab si de trei zile nu a luat deloc in greutate, mi-a scazut si mie lactatia aproape ca nu mai am sa-i dau, asa ca in ultima sapt a luat doar 90 gr ; la voi cum s-au manifestat dupa vaccin? alte reactii nu a avut; pt colici si pofta de mancare mi-a recomandat dr Bonisan

distractie placuta fetele care botezati, si sa fie copilasii cumintei!!!

am mai vrut sa zic ceva dar am uitat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns phili spune:

dragele mele,mi-a fost tare dor de voi toate...in sfarsit am ajuns si eu la mine acasa,am stat la mami pana acum ,ca nu eram cu operatia tocmai bine dar acum sa inchis in sfarsit!!!deci bogdan al meu are azi 1 luna si e prima zi cand am ramas singur cu el...dar a fost bine.
Putin mi-a fost frica ...
ce ma ingrijoreaza la el e ca inca are icter.Doctorita a spus ca daca e alaptat la san e normal sa mai aibe icter,cartile scriu ca icterul seprelungeste pana la 14 zile...voi ati avut problema asta cu icter inca la o luna??
in rest noaptea ma trezeste la 3 ore e putin obositor,dar sper sa treaca mai repede perioada asta cu noaptea....eu sunt tare rea de somn.
a si am mai avut o problema ..cum a stat intrauterin a avut piciorusele putin strambe,si le-a pus in ghips o saptamana ,trebuia sa merg sa le mai puna o data si nu m-am dus ca doctorita de familie a spus ca nu e grav si problema mea ar putea trece si prin putin masaj dupa baita.Voi v-ati confruntat cu problema asta??/
pentru fetele care au botezul azi,D-zeu sa ii ia pe brate pe puiutii vostri si sa-i pazeasca de rau!!!si la mamici sa iasa botezul asa cum va doriti.
va pup si crestere mare la copilasi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Si noi iesim afara tot cu capul descoperit si de cand nu ne mai infofolim, aproape ca ne-au trecut si bubitele de pe fatuca. Numai ca ieri a venit mama sa stea cu pitica pana merg eu la epilat si, cand a schimbat-o din tinuta de afara, i-a pus si camasuta sub bluzica si pana am observat eu, a trecut ceva timp. Si azi am vazut ca i-au aparut cateva bubite si pe piept, aproape de gatut.
Lapticul care ramane nu mai trebuie reincalzit si,deci, nici refolosit, pt ca din saliva se dezvolta niste bacterii care nu sunt sanatoase. Asa am citit si eu pe un site, nu mai stiu unde,ca puneam linkul. Asa ca noi, daca ne ramane punem in cafeaua de dimineata. Dar mai bine ii fac mult (130) intr-un biberon, din care ii torn in altul cate 40, 50 sau 60, cat cred eu ca ar papa atunci. Si restul il punem la frigider pt mai tarziu. Ca dureaza 10-12 ore la frigider lapticul facut si nereincalzit, cred.
Cu alaptatul ne descurcam si noi mai greu, ca mami uita sa pape sau sa bea lichide multe si nu prea ajunge sa se sature copilul.
Eu am toata bunavointa sa-i dau san, dar daca suge copilul cate o jumatate de ora dupa care trage de taca in toate partile, o iau de la san si peste cateva minute plange de foame, eu ce sa-i fac? Sa o las flamanda ca nu e bine sa-i dau lapte praf ca-mi scade mie productia de lapte cu cantitatea de lapte praf pe care i-l dau ei? Voi asa ati face? Am incaput sa beau si bere fara alcool sa-mi creasca lactatia, ca pe astia de pe aici din cartier i-am mobilizat pe toti si la plafar si la farmacii sa-mi aduca Nutrinatal, dar vad ca nu se conformeaza niciunul. Iar cu tinctura de marar, mai mult mi-au crescut sanii, decat sa produca laptic. Noaptea ii dau numai san, desi am impresia ca suge putin. Suge maxim 15 minute doar un san, ca pana sa il dau si pe al doilea adoarme si nu mai e chip sa o trezesc, dar se foieste ea cam din doua in doua ore, si asa ii mai bag taca in gura si, in felul asta, zic eu, ca suge suficient. Nu stiu ce sa zic. O sa o cantaresc maine sa vad cat a mai luat si mai incerc o saptamana cu sanul sa vad cum ia in greutate si daca merge, bine, daca nu, nu ma mai stresez, desi e mult mai usor la san. Si stressul asta nu face niciun bine la laptic. Cum imi spunea mama ca ea, nefiind informata deloc (pe mine m-a facut la 20 de ani), nu si-a pus nicio clipa problema ca nu ar avea suficient lapte. Si m-a alaptat pana la un an si jumatate . Ea credea ca e normal sa ai lapte si sa dai la copil. Asta stia ea. Si poate ca a fost mai bine asa, ca nu si-a facut probleme.
Oricum, om trai si om vedea!
Felicitam si noi micutii crestini si le dorim celor care urmeaza crestinare binecuvantata!

Ela, mamica de Thea-Ioana

Poze cu MINUNEA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Phili, bine ai revenit. Nu iti fa griji inca nici ptr icter nici ptr piciorutele putin strambe.
Icterul poate dura mult mai mult decat o luna, sunt pe aici bebelusi care au ajuns si la 2 luni cu icter.

Piciorus stramb, mai bine zis glezna stramba din cauza pozitiei in
burtica avem si noi si o "remediem" cu masaj dupa baita, si se vad progrese.

roxana &Rares Teodor

Mergi la inceput