Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 18
arissa spune:
Buna fetele!
Bafta fetele cu botezul, sa va iasa totul asa cum va doriti!
Amma, sa-ti traisca grasunelul
, ce frumos a luat el in greutate.
Karra, fericito! Si eu credeam ca Maya e pe calea cea buna, dar nopatea trecuta iar ne-am trezit la papa pe la 3. Din pacate nu mancase bine la ultima masa. Tare greu e cu mesele la noi, oboseste foarte repede si nici macar nu pot sa o schimb de la un san la altul fara ca ea sa se enerveze. Am ajuns sa fac compromisuri...papa putin, apoi o lasa sa atipeasca pentru ca apoi sa aiba forta sa traga iar. Si totusi, dupa cum am mai zis, cu greutatea suntem in grafic.
va pup, sa aveti un weekend minunat!
www.flickr.com/photos/11053824@N00/" target="_blank">O minune mica-Maya - 18.03.2007
martutza spune:
quote:
Originally posted by radcarmen
Buna fetelor!
Nu mai stiu ce sa fac cu Vladut al meu ca sa pape mai bine. Este o adevarata lupta sa il fac sa pape. Se zbate si la san si la biberonul de completare. Nu mai inteleg nimic. Da cu capul dupa san si cand il primeste se zbate de numai.
Plus ca de vreo doua saptamani si ceva nu mai scapam in nici un fel de nenorocitele alea de bubite. Sunt disperata si cu nervii la pamant. Cred ca gresesc eu undeva si nu stiu unde.
Scuze ca v-am mai suparat si eu cu ale mele probleme.
Un weekend minunat va doresc.
Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007
Stai linistita.Cu cat esti mai stresata cu atat va fi si bebe mai nervos.Cred ca e vorba de puseul de crestere de 6 saptamani prion acre am trecut si noi.A durat vreo 3-4 zile in care tragea de san de mai sa-l rupa si plangea din ora in ora de foame.Fii calma si atenta la el si incearca sa-l conduci usor spre o masa reusit asi placuta.Ai grija de tine.
Elyane, Karra sa aveti un botez reusit si petrecere frumoasa.Si tie Paxela pentru maine la fel.
Noi mai avem o saptamana.
Acum maraim din ora in ora ca e cam zgomot in bloc si nu putem dormi.Incercam sa iesim in parc poate doarme acolo ca e supeer obosit.

Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
iunita spune:
martutza direct minge la fileu mi-ai ridicat. noi facem maine 6 saptamani si am senzatia ca suntem "in plin puseu" ca sa zic asa. de unde bebita mea de cateva zile avea program de masa /somn perfect si fara abateri azi m-a speriat. a mancat 120 ml la ora 10 si la ora 12 cand m-am prins eu ca ii este foame ( ca nu stiam ce are bebe de nu vrea nici sa ne jucam, nici sa doarma , nici suzeta nici nimic...) a mai mancat 100ml. Cum se manifesta exact acest puseu ? cat timp dureaza si cum sa procedez. sa ii dau cand cere si cat cere? in afara de a manca mai mult mai sunt si alte semne? acum nici nu stiu ce sa fac ca vroiam sa iesim afara dar habar nu am cand o sa vrea iar sa manance.
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea
martutza spune:
quote:
Originally posted by iunita
martutza direct minge la fileu mi-ai ridicat. noi facem maine 6 saptamani si am senzatia ca suntem "in plin puseu" ca sa zic asa. de unde bebita mea de cateva zile avea program de masa /somn perfect si fara abateri azi m-a speriat. a mancat 120 ml la ora 10 si la ora 12 cand m-am prins eu ca ii este foame ( ca nu stiam ce are bebe de nu vrea nici sa ne jucam, nici sa doarma , nici suzeta nici nimic...) a mai mancat 100ml. Cum se manifesta exact acest puseu ? cat timp dureaza si cum sa procedez. sa ii dau cand cere si cat cere? in afara de a manca mai mult mai sunt si alte semne? acum nici nu stiu ce sa fac ca vroiam sa iesim afara dar habar nu am cand o sa vrea iar sa manance.
buburuza mea
Ii dai la cerere desigur pentru ca nu are sens sa stresezi copilul la program.Dureaza 2-4 zile si consta intr-o cerere marita de mancare si somn in reprize scurte.Dupa asta isi revine;la mine in prima zi dupa puseu mai mult adormit decat a mancat;probabil sa recupereze la capitolul somn.
Va mai fi unul la 3 luni si altul la 6 luni.Nu exista grafic standard dar manifestarea unei cresteri a apetitului se va observa in jurul acestor date.Al meu la puseul de 6 saptamani a pus 400g in 4 zile de s-a crucit dr.Acum mancam mai putin si mai repede ca am facut falci;dar ne-am smecherit si ne-am invatat in brate
.E ok in weekend ca mai sta sotul dar in timpul saptamanii ma omoara de maini.
Daca nu adorme ies si eu cu el afara adr as vrea in Cismigiu sa profit ca e sotul cu noi.
Vedem ce zice domnu...Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
RaisaFudulu spune:
Petrecere faina, Elyanne, Karra,Paxela ...urmamm si noi peste o saptamana..pupici ca s-a trezit..pana am terminat eu de citit cand sa raspund si eu...asta este...si noi avem fenobarbital pentru icter prelungit...vreo 4 zile...m-am speriat putin dar vom vedea cum reactioneaza
iubita mea Busca - Galusca
Diana Mamica fericita de RAISA-MARIA
ralualexandrei spune:
Un moment de pace in casa asa ca profit si eu.Aseara pe la 6 am iesit cu Praslea si cu Maria afara insa am mers in parculetul de langa teatrul Masca,ca sa poata si Maria sa se dea in leagane si sa se joace la nisip.Mi-a fost greu cu amandoi pt ca bebe trebuia supravegheat si de Maria ce sa mai zic ca e argintul viu.
Fetele care aveti botezul azi si maine Sa va dea Dum,nezeu sanatate si prunci sanatosi sa sa iasa totul dupa sufletul vostru!
In jur de ora 5 poate ies si eu sa ma plimb pe la castani,sper sa ne intalnim.
Astazi trebuie sa merg si la cumparaturi sa iau ceva de mancare si maine am program de shoping cu baietii ca au nevoie de tricouri si incaltaminte,mi-ar fi placut sa mergem la tara la aer curat dar nu se poate.![]()
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
ElenaGiulia spune:
Fetelor am si eu o intrebare bebelusii vostri saliveaza,dar mult si vizibil?cand ma uit la el paca scuipa,oare e ceva anormal?
Sant tare suparata azi am ajuns la urgente cu Arthur nu se vmai oprea din vomitat si iesea lapte si inca un lichid galben care m-a speriat enorm.Au constatat medicii ca are un virus numit gripa burtii aici si e periculos daca nu isi revine pana maine au zis ca il pune perfuzie,vai nu mai rezist sant inebunita,iertati-ma daca v-am plictisit,va pup!
Wolf Elena
tzuna spune:
Buna!
Cate botezuri azi.... Dar pentru Elyanne trebuie sa fie cel mai interesant ca-si boteaza ambii copii. Apropo aveti nasi separati pentru fiecare bebe?
Maria e o dulcica. E f vesela, e mult mai linistita dar sunt super stresata cu mancatul. trec orele si ea nu manifesta nici o chemare spre san sau biberon. Daca trec 4 ore in timpul zilei ii au eu oricum dar nu mananca mai mult de 70-80 ml. Erau zile cand ma plangeam ca nu mananca si ea mai mult de 100ml cum citeam la voi. acum au trecut vreo 4 zile de cand nici macar 90 n-a mai mancat si prin urmare nu a mai luat deloc in greutate. Am inceput tratamentul si poate in cateva zile ii va fi mai bine. Nu stiu ce sa zic. Sunt f stresata. A venit si caldura asta si ea in loc sa pape mai mult sa nu se deshidrateze .... plus ca nu ia in greutate si mi-a spus medicul ca tb sa ia minim 150g pe sapt. In rest ea e bine. Cand se trezeste rade, gangureste, da din maini si din picioare. De cand o tin ridicata nici nu prea mai vomita... Nu stiu ce sa spun. Nu exista nimic pentru pofta de mancare la bebei asa de mici?
ANANAMA123- dupa cum vezi nici Mariuca mea nu ia bine in greutate. Si asa a fost de la inceput. Intai avea icter si adormea la san si la 2 sapt nu atinsese greutatea de la nastere cum ar fi trebuit asa ca i-am dat lapte de la san cu biberonul, apoi a recuperat chiar bine dar acum cu refluxul asta gastroesofagian practic refuza sa manance. Cu greu mananca 70ml la 4 ore. Tie ce-ti spun medicii acolo? Cand trebuie sa te ingrijorezi? Nu-i dau nimic pentru stimularea apetitului?
ROXANICI- si eu o scot pe Maria cu capul gol . S-au cam mirat unii dar nu inteleg de ce. Daca in casa o tin cu capul gol si la 18-19 grade de ce afara nu as face-o mai ales ca-i mult mai cald. Insa ma gandeam sa-i cumpar o palariuta desi nu stiu dc gasesc asa mica si unde. Ca Maria mai plange si afara cand ii vine suc gastric inapoi si tb sa o iau urgent in brate si dc ne plimbam si pe la soare ar fi bine sa aiba o palariuta pe cap. Oricum eu deja nu o mai scot afara la amiaza. Daca-i cumintica mai fac si eu cate ceva prin casa daca nu stam pur si simplu. Iar de imbracat afara: body maneca scurta si costumas subtire din bumbac peste. practic la fel ca in casa. Eu insa nu o las cu picioarele goale inca. are sosetele subtiri.
Elyanne: cum a fost la botez? Chiar asteptam poze sa vedem care a fost mai cumintel.
Petrecere frumoasa fetelor: PAXELA< KARRA< ELYANNE.
MARIA- 28.02.2007
martutza spune:
Fetele cu dileme inale hraniriii copilului la san sau nu..intrati pe forum la Femina Intim -Alaptatul-Help-line este suuuuper.
Fetele de acolo au mare experienta si multa rabdare cu orice problema ati avea.
Eu le citesc de 1 saptamana si m-am luminat in multe privinte.
Mai este un site recomandat de o mamica de acolo: www.iubire.med.
Foarte interesante si pertinenete articole.
O zi minunata va doresc.
Marta mamica fericita de baiat si Victor-Mihai 12.03.07
iunita spune:
marthutza
iar esti cu un pas inaintea mea
numai ca... eu sunt suparata. si pt ca nu vreau sa ma cert cu fetele de pe acolo, ca au si ele dreptatea lor , imi psun si eu frustrarile aici si sper sa nu va supar:
Eu nu mai alaptez. Mi-am dorit f mult, am crezut ca o sa pot sa o fac pana la 6 luni macar, mai ales la cum curgea laptele in primele zile. Nu a fost sa fie. De la 2 sapt papam formula exclusiv. SI sa nu creada cineva ca e usor sa faci treaba asta. In afara de privarea de acel sentiment de bine , atat pt mama cat si pt copil, mai sunt multe altele:toata ziua spala, fierbe biberoane, fierbe apa, incalzeste apa, dimineata, pranz si seara numai biberoane visez. Oare i-am dat prea mult? oare o mai vrea? si altele...
Eu nu cred ca sunt mamici care dau formula doar asa..de distractie! si m-a deranjat sa citesc acolo chestia asta. Nu cred ca sunt singura acre a simtit ca a nu putea alapta e un soi de "handicap", ca am gresit undeva si ca il privez pe bebe de ce e mai bun. Asa! m-am descarcat ca imi venea sa urlu...
va pupacim!
P.S. si noi tot pe la 5 cred ca iesim ca e prea cald.
buburuza mea