Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Pastrarea laptelui scuze ca nu mai stiu cine intreba dar:
-laptele muls se pastreaza maxim 10 ore la temperatura camerei.
-la frigider maxim 48 ore si la congelator 6 luni.In momentul cand este scos de la congelator se lasa la frigider pt dsecongelare si apoi se incalzeste sub jetul de apa calda ,nu se incalzeste la microunde pt ca se distrug anticorpii si proprietatile nutritive.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flopici spune:

Buna seara!

Am vorbit cu doctorul si l-am intrebat daca nu cumva e mult 10 ml de calciu si a zis ca nu.Asadar, nu am inteles gresit.

Ascult ce ziceti voi...dar am incredere si in doctor. Si am hotarat sa ii dau. Am incercat intai direct, cu lingurita...prima o ia, dar a doua o da afara. Si l-am pus in ceai...surpriza. NU VREA SA BEA CEAI. Asa ca o sa i-l dau cu lingurita, pe parcursul zilei.

Legat de apa in urechi...nici nu stiu ca sa fac. Sunt oricum mai relaxata la baita, ca nu-i nici o problema daca ii intra apa in urechi.

A inceput sa faca kk mai rar, adica de doua ori pe zi...si parca putin maipastos, nu mai este asa subtire. Mananca doar san.

Tzuna, ce bine ca ati descoperit problema. Sa vezi ce lux ti se va parea cand se va rezolva si vei avea un copilas linistit!

Roxanici, trebuie sa te alimentezi regulat si sanatos. Cred ca este unul din motivele pentru care nu mai ai laptic.Eu fierb cartofi, orez din acela de la Uncle Bens, pun niste copane la cuptor, mancare care se face usor si nu necesita timp. Iar seara, vine sotul cu provizii de pe la vre-un restaurant. Dar am grija sa mananc.

Am mancat capsuni, si nu am avut nici o problema.

Suzy, tu cum mai stai cu laptele? S-a regalt productia?

Va las acum!

Somn usor la albinutze si bondarei!

Florina, mamica de Marha Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Dalina, uite ce am gasit despre pastrarea laptelui matern pe un alt forum despre "nou nascuti":

Potrivit Ligii Mondiale a Laptelui -laptele muls se pastreaza:
-in frigider la 0-4*C: 8zile.
-la 15*C: 24 ore;
-la 19-22*C: 10ore;
-la 25*C : 4-6ore;
Laptele congelat:
-pe raftul din congelatorul frigiderului,fara usa despartitoare: 2saptamani.
Laptele se decongeleaza sub jetul de apa calda de la chiuveta.
Nu folositi cuptorul cu microunde:se distrug multe din componentele laptelui matern.
Ceea ce ti-am scris este copiat din revista"IOANA COPILUL MEU" NR DIN FEBRUARIE 2006.
Am mai citit ca laptele matern nu se incalzeste direct ci pe baie de apa.
Sper sa te ajute!

Ma bucur, fetelor ca va foloseste articolul despre jocul cu bebelusul. Am mai gasit si despre cum sa faci masaj bebelusului. Daca va intereseaza, o sa pun fisierul pe contul de pe yahoo, unde avem agenda telefonica. Cred ca se pot pune acolo ceva fisiere. Sunt informatii si in engleza si in ro, chestii care mi s-au parut de retinut in leg cu masatul bebelului. Unele se repeta, dar sunt interesante.

Ela, mamica de Thea-Ioana

Poze cu MINUNEA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

He he, unde dai si unde crapa... cautam pe cineva la gravidutele de mai-iunie si am gasit informatii despre una din fetele din lista noastra de "Asteptam vesti" (am retinut pur si simplu numele):
05 Mai (01.33) Dideip, nastrere naturala, 40s, Paul Cristian, 3.000 gr, 48 cm, Apgar 10

Diana de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Scuze! ralualexandrei nu am vazut ca ai raspuns si tu in leg cu pastrarea laptelui. Aveam de gand sa raspund la asta de cand am plecat afara si abia acum am apucat si nu am mai citit intai.

Tzuna multumesc pt raspuns. Imi pare bine ca s-a depistat , pana la urma, prb Mariei.
Si piticei mele am observat ca ii vine inapoi si, presupun eu, ca o si ustura pt ca se stramba si, de cele mai multe ori, plange. Iar daca i se intampla in somn se trezeste urland. Nu stiu daca n-o avea si ea vreo chestie asemanatoare si eu ii schimb laptele degeaba. Vreau sa-i schimb Milumil cu Topfer Lactana. Pare sa ii placa mai mult. La san mananca pana goleste sanul sau pe amandoi, uneori, dar la biberon nu mananca mai mult de 60-70. Si asa se chinuie mititica cu venitul asta inapoi ca nici de dormit nu mai adorme decat in brate, in pozitie verticala. Apoi ma asez eu cu ea pe mine in pat si uite asa ar dormi non stop. Numai ca ma apuca durerile de toate cele si o pun in pat si incepe foiala, plans prin somn, scremutul si alte bazdaganii, de nu ma lasa deloc sa ma odihnesc si eu. Oare de ce in pozitia asta, pe mine, pe burtica, cu genunchii la burtica, cu capsorul deasupra sanului meu doarme de rupe si cum o pun jos incepe sa-i vina inapoi?
Si in afara de statul la eructat dupa fiecare masa si culcatul la o inclinatie de 30 de grade, nu ti-a mai dat niciun tratament?

Ela, mamica de Thea-Ioana

Poze cu MINUNEA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Fetelor, cand citesc de puiutii vostri ca dorm toata noptea si mananca la 3 ore ma apuca invidia! A mea dupa ce ca mananca ziua la 2 ore, a inceput si noaptea sa faca la fel. Inainte se trezea si ea la 3-4 ore, dar acum s-a dus cu boieria.
Astazi am fost fericita - fata mea a facut kk singura dupa 4 zile, culmea ca pastos, nicidecum tare.

Cantitatea de lapte este direct influentata de cat si ce mancam si bineinteles de lichidele baute. Aportul trebuie sa fie de 2500 de calorii pe zi, pentru cele cu experienta in numaratul caloriilor! Adica lactate, carne, oua, etc. Eu am observat pe pielea mea.

Am observat ceva ciudat - fetitei ii pocnesc incheieturile, mai ales umerii, credeti ca e vreo problema? A mai patit cineva?

Tzuna, instinctul nu te-a inselat si cred ca asta ar trebui sa aplicam fiecare din noi. Sa nu ne oprim la diagnosticul primului medic daca noua ne spune inima ca ceva nu e in ordine.

Fug sa ma culc pana nu se trezeste albinuta mea.

Mihaela cu Stefania (19.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Amma mersi de intrebare,da a scapat cel putin asa sper.Am fost aseara la pediatru e totul bine cu ea doar ca a pus cam mult de cand s-a nascut a zis medicul sa o mai pun si la regim.

Astazi am umblat toata ziua de nebuna cu ea in masina sa-i rezolv actele o nebunie dureaza f. mult si multe drumuri in alt oras si tot asa....asta e ce sa facem.

Mihaela f. frumos filmuletul tau sa va bucurati de micul David si sa aveti parte de tot binele din lume.

laurade arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Am reusit sa citesc si eu in mare ca e din ce in ce mai greu sa intru.
Roxi si mie mi se pare ca parca a mai scazut productia de lapte si beau peste trei litri de ceai pe zi.
La capitolul bubite ma speriu din ce in ce mai tare, am sunat si dr da nu am dat de el. Au aparut si mai multe si am vazut ca sunt acum si la fundulet. Am renuntat la servetele umede, sampon si alte lotiuni si il spal doar in ceai de galbenele si musetel. Sa vad ce efecte va avea.
Si al meu Vladut papa tot din 2 in 2 ore cand ii dau san si cred ca nu se satura pt ca dupa o ora uneori cauta papa da nu ii dau pt ca apoi vomita asa ca trebuie sa-l amagesc inca o ora. Cand papa formula doarme si cate 4 ore. Da nu vreau sa renunt la san.
Sa aveti o zi buna.

Cria de Vlad 28 Aprilie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Buna fetelor!

Cria te inteleg perfect prin ce treci pentru ca si eu am experimentat aceeasi problema cu Vladut al meu. S-a umplut tot pe fata de bubite si pe gatut.
Am fost la dermatologie si mi-au spus ca ar fi sudamina. Mi-au dat ceva emulsie LOCOID CRELO si am renuntat la ceaiul de musetel in favoarea fierturii de tarate si de asemenea am schimbat si samponul si am renuntat momentan la uleiul de corp. Am luat sampon si crema in gama sebamed. In rest trebuie sa avem rabdare ca tot isi fac de cap bubitele astea fie ca vrem fie ca nu si trec cand au ele chef. Al meu pui facuse bubite si pe pleoapa stanga de i s-a inflamat si arata ca vai de mama lui, ma speriasem groaznic.

Sanatate maxima va doresc la toate si la puiuti!

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

cria_bv si fetele care mai aveti probleme cu lapticul. mie in maternitate mi-au spus asa: dupa fiecare alaptat trebuie sa bei o cana de ceai/apa (lichide) si sa mananci ceva(un sandwich). daca bei prea multe lichide se dilueaza mult si laptele si degeaba beti lichide daca nu mancati. va spun eu care am reusit ca o saptamana sa nu mananc nimic... si pa-pa lapte, ca ceai beam, ceai ii dadeam si lui bebe.Nu va mai faceti pb ca trebuie sa mancati "ca la carte" mancati orice dar cu masura. Ca daca asteptati sa papati numai gratarel, salata si ce o mai fi recomandat.. o sa lesinati de foame ca alea cer timp.

pupaciuni si cum ar zice mama capra..lapte-n tzatze!!!!

are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea

Mergi la inceput