Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Mady felicitari si sa-ti traiasca bebe si sa aiba parte de o viata frumoasa si cat mai lunga!

Azi am fost si noi la controlul de 5saptamani si bebe a ajuns la 4.750g,deci a luat 1.312g de la nastere si 58cm cu 53 la nastere.M-a uimit pentru ca el mananca doar cate 10minute doar la un san si atat dar se pare ca e de ajuns.De-acum nu-mi mai fac probleme ca pana acum cand va citeam cat mananca bebeii vostrii,inseamna ca fiecare mananca atat cat are nevoie.Analizele care le-am facut la 5zile,cele la luat sange din calcai a venit raspunsul si e totul ok,ochisorii sunt ok si ei deci vesti bune.

Eu sunt mereu mai diferita de voi,ca vaccinul noi il vom face la 3luni,apoi la 12luni si mai departe si pana atunci ii dau zilnic 5 picaturi de vitamina D,dar cred ca nu e o problema asta ca doar ei n-or fi inceput cu Carl acum,vedem noi ce-o mai fi...
Am intrebat iar de baita daca o facem in continuare tot asa,de doua ori pe saptamana,am zis ca am auzit ca unele persoane fac zilnic baita la bebei si mi-a zis ca eu fac cum vreau dar recomandarea lor e aceeasi de 2/sap...asa ca voi continua cum spun ei.

In sfarsit s-au adunat si aici 6 mamicute vorbitoare de limba engleza,asa ca de marti incepem intalnirile,asta ma va ajuta destul de mult.

Carl tot la doua ore se trezeste,dupa ora 2 noaptea are chef de gangureala,asa ca pana la 6.30 rar mai dorm dar cand il vad ca zambeste si e asa dulce uit ca sunt obosita(stiti asta ca vi se intampla zilnic)

Ar fi multe de spus,ca eu greu ma mai opresc cand vorbesc de el dar cred ca e de ajuns atat.

Va doresc o zi buna si bebei cuminti!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/niceeyero/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dallina spune:

Buna fetelor,bine v-am regasit.Intru si eu putin sa va spun ca maine facem o saptamana de cand suntem acasa si in sfarsit am inceput sa ne obisnuim una cu alta.tati ne ajuta foarte mult cand este acasa in rest suntem numai noi doua.La inceput mi-a fost foarte greu deoarece nu intelegeam de ce plange bebe si o indopam nonstop cu lapte si ea vomita tot timpul si eu plangeam in rand cu ea.
Acum ste mult mai bine papam cam la 3 ore si mami are lapte.
voiam sa va rog sa-mi spuneti unde pot gasi timpi de pastrare ai laptelui de mama, am citit la un moment dat pe forum dar acum nu mai stiu unde.Multumesc.
Nasterea comorii mele a fost o experienta pe care as vrea sa o sterg di memorie si sa ramana doar clipa in care am vazut fetita pentru prima data.Cand o sa fiu in stare am sa va povestesc sau poate mai bine nu ca o sa citeasca si viitoare mamici si nu vreau sa panichez pe nimeni.Un singur lucru am de spus: viitoare mamici aveti incredere in instinctul vostru si cand va spune ca ceva nu este in regula sa stiti ca asa este si asta poate salva viata copilului din voi.Eu ii multumesc in fiecare clipa lui DD ca fost alaturi de noi si ca astazi pot sa imi tin copilul in brate.
S-a trezit puiutul va pup.

Dallina fericita mamica a lui Raluca Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Buna fetelor!

Arissa mie dermatologul mi-a spus ca are sudamina si mi-a recomandat sa o dau cu o emulsie cu hidrocortizon care se numeste "Locoid Crelo". De asemenea, mi-a spus sa schimb lotiunea de baie cu care il spalam si sa nu il mai dau cu uleiul Bubchen.
Mi-a recomandat din gama SEBAMED samponul si crema ptr copilasi.
M-am conformat, am schimbat samponul, l-am dat cu emulsia respectiva si rezultatele sunt relative. Cum spunea sherbi, cred ca trebuie sa am rabdare ca bubitele astea se muta dintr-o parte in alta a fetei si gatului cum vor ele , spre disperarea mea. Crema de la SEBAMED abia azi am gasit-o, asa ca trebuie sa vad daca ii vor trece cojitele de pe fata, ditre sprancene si de la baza nasucului.

Felicitari Mady pentru bebe, sa fiti sanatosi si sa cresteti mari!!!

Va pup,

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007

Mergi la inceput

Am uitat sa scriu ca m-am suparat acum doua zile ca bebe pe piept avea o groaza de bubite rosii si erau din ce in ce mai dese si urate si am luat o crema cu zinc din aceeasi firma cu care folosesc sampon,sapun si toate celelalte si acum aproape ca nu mai are nimik.E adevarat ca i-a uscat pielea dar tot de la aceeasi firma am luat o crema mult mai usoara care hidrateaza si cica protejeaza pielea de alergii...Aia o foloseam pana acum pe fata dar de acum si pe corp si bebe aproape ca nu mai are bubite. folosesc chiar si pt mine ca inca mai am ceva alergie de la capsuni.

Alionushca tu ai dreptate cu temperatura apei,eu o puneam asa dupa cum simteam la mana dar am luat un pestisor termometru pt verificarea apei si arata ca intre 30 -37 baia e calda si peste e fierbinte.Dar arata ca sub 30C e rece si tu spui ca o tii pe Ilinica in apa pana ajunge la 30C,nu e rau pana la limita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Buna fetelor!Eu am din ce in ce mai putin timp liber asa ca va citesc zi de zi insa mai rar am timp sa scriu.In general copiii sunt bine ,daca n-ar fi colicii ar fi si mai bine.
Maria se tine in continuare de prostii,Robert s-a indreptat si isi vede de treaba,o tine tot intr-un 10 la scoala,iar bebe creste vazand cu ochii si eu sunt fericita ca am lapte din belsug,deja mi-am facut stoc de 1l de lapte la congelator.
Luni mergem la doctor ptr vaccin,eu am optat ptr cel gratuit si miercuri ma duc sa-mi montez steriletul si sa scap de stres .
Cam atat despre noi.

Felicitari Mady sa-ti traiasca printisorul si sa fiti sanatosi!

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

stefaniya poti sa imi spui si mie cum se numeste crema cu care l-ai dat pe bebe ptr bubite poate se gaseste si aici si reusesc sa scap si eu de ele.
Mersi.

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 07.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

FELICITARI MADY!sa-ti traiasca bebelusul si sa va bucurati de el.

Am fost cu Maria la medic alaltaieri si m-a cam ingrijorat. Cu hematomul e ok. S-a mai retras (asta vazusem si eu) si nu pare sa o deranjeze mai deloc deci nu se pune problema operatiei. In schimb sufera de reflux gastroesofagian. Deci nu eram eu nebuna si saraca se agita asa rau cu un motiv. Ii se intoarce inapoi suc gastric si o arde pe esofag. Tot de aceea plange dupa 4-5 minute de cand o pun la san sau ii dau la biberon. Vom incepe un tratament si sper sa o ajute. Mai rau e ca nu prea mananca. Mi-a spus ca tb sa ia minim 150g pe saptamana si ea a luat cam 110g. In acelasi timp nu-mi recomanda sa o trec pe lapte praf ca va scadea in greutate. se pare ca lapticul meu chiar e bun si de aceea ea ia in greutate chiar daca mananca f putin. A ajuns sa pape 500 ml pe zi. Chiar si mai putin cand se simte rau si e agitata. Si daca voi trece pe lapte praf tb sa-i dau o formula speciala AR (antireflux). Asa ca mi-e cam greu. Sunt tare stresata cu alimentatia ei. Ma termina cand vad cum trec mesele si abia daca mananca 70 ml si asta la 3 ore, 3.5 ore.

Sa- trezit si plange. Revin.

Maria-Teodora. 10 saptamani - 5kg, 57 cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Ela ce bine a venit articolul cu joaca cu bebelusii, Azi e innorat si chiar a picurat si am renuntat la plimbare si chiar ma gandeam "Acu ce facem acasa noi 2?" am pus niste muzica si am "vorbit" amandoi si a trecut timpul...

Raresul meu tot nu zambeste/rade, am facut un morocanos si un imbufnat. Mai zambeste in somn si foarte rar si haotic cand e treaz. Nu reusesc sa il fac eu sa rada de nicio culoare. Mai astept.

Eu tot mai putin laptic am parca nici nu imi mai vine sa beau nici un ceai, nici un galactogil, parca nimic nu ajuta. Mananc si putin si aiurea, doar o masa pe zi am calumea in rest ciugulesc si fac foamea pana vine cineva sa ma hraneasca. Nu is f fericita din cauza asta si nici raresu nu ma ajuta deloc, se enerveaza imediat la san, i-am facut proba cantarului la supt si mai mult de 30-40ml nu mai trage de la san. Reusesc sa ii dau insa o masa exclusiv numai cu lapte de la mine dimineata ca ma mulg si scot destul ptr o masa, asta ptr ca masa de noaptea e exclusiva numai lapte praf....nu stiu daca ati inteles, da' nu is fericita deloc.

Stefaniya, foarte interesant cum sunteti invatate sa cresteti copii, si baita si schema de vaccinuri. Cred ca noi romanii facem un pic de exces de zel....am mai auzit francezi cum povestesv ca isi cresc copiii, la cate grade ii tin in casa, etc, si am vazut copii neo-zeelandezi care umbla desculti pe strada si f simplu imbracati chiar pe vant puternic sau cand afara e racoare bine. Diferente culturale, ce mai....

Andra, tare scumpi copiii tai, am vazut in poze pe Maria care il spala cu asa mare interes pe Praslea. Bravo ptr rezerva de laptic. Te invidiez da stiu ca e meritul tau ca ai facut-o

Roxygeo, am vazut printesa, scumpa foc

roxana & Rares Teodor

Mergi la inceput

Radcarmen - crema se numeste DERMA,de fapt asta e o firma si crema e cu zinc.Sper ca se gaseste si acolo,e super buna dar daca o gasesti ia-o si cea pe care scrie Babycreme pt ca cea cu zinc usuca un pic si dupa ce trec bubitele o folosesti pe cealalta care e ca si uleiul de corp,se foloseste dupa baita.

Mergi la inceput

Roxanici - e adevarat ca aici difera un pic,ca am si eu o nepotica acum de 9ani si eram in tara cand era micuta si mama mea ii facea baita zilnic,imi aduc aminte la apus de soare,o imbraca mai gros...Uneori si eu sunt speriata pentru ca va citesc si oarecum difera unele lucruri dar ma gandesc ca stiu ei ce stiu.In Dk nu mergi 100m fara sa vezi un carucior,aici moda e de la 3 copii in sus,deci au experienta medicii cu copiii
Nu cred ca e gresit aici sau in Ro,cred ca e o chestie tipica tarii respective ,zic eu.
De-asta e bun site-ul asta pentru ca impartim idei si invatam mereu lucruri noi.

Cat despre laptic,si eu am avut probleme sa nu am lapte de ajuns,mai ales la sanul stang nici acum nu stau foarte bine dar eu l-am pus pe bebe la san mereu cand a cerut si dupa el mi s-a reglat laptele.Eu zic ca daca ai grija de tine sa mananci cat e nevoie si bei multe lichide si fara sa mai dai completare sanul va face lapte cat are nevie Rares.Laptele nostru e mai bun decat cel din comert,fapt concret la mine ca mananca 10min si a luat destul in greutate.
Eu voiam sa-i dau lapte praf atunci cand merg pe undeva ca sa nu fiu nevoita sa alaptez pe unde il apuca foamea dar mi-e teama sa nu-mi scada mie laptele si eu cum am mai zis trebuie sa trag sa am lapte macar pana la 4 luni pt ca sotul meu are alergie la lactoza si are sanse s-o faca si el.

Mergi la inceput