Albinute si bondari de martie - aprile 2007 (2)
Raspunsuri - Pagina 10
iunita spune:
arissa nu te mai stresa cu mancarea. daca bebe ia in greutate 200g/saptamana e perfect. Iarina mananca intr 80ml si 150 ml..(doar de 3 ori a bagat 150, in medie mananca 120ml) la 5 saptamani jumate. nu te lua chiar la litera dupa formula aia de calcul, mai ales daca ii dai san.
Acu sa ma laud si eu putin: ne-am facut program : mananca la 6, la 10 la 14, la 18, la 9.30 facem baita, la 22 masa, dupa care somn pana la 6 dimineatza.(+/- 15 min) Masa de la 22 e de 150 ml, in rest in jur de 100-120ml. intre 8 si 9 scremete gemete si chiar si un pic de bazaiala pt un pampers plin. dupa masa baga 1-2 ore somn, apoi 1 ora ne jucam , radem gangurim, apoi iar somn pana la masa urmatoare. Afara doarme de bubuie. Sau daca o iau in sufragerie si ii pun muzica.. rock-folk ![]()
Inca 2 faze draguta si ma duc:
1. de dimineata la ora 6 am gasit-o....fara pantalon.. m-am prapadit de ras, radea asa de fericita.. Hai mami, ma schimbi?
2. Ii picase suzeta si era langa obrajor. in incercarea de extrage suzeta printre manutele ei care forfoteaut, si gurita care hapaia dupa suza..Hap, mi-a prins un deget si tragea cu o poftaaaaaaa.
ElenaGiulia - ceai de chimen , fenicul, marar impotriva colicilor. Daca nu reusesti spune si iti trimit eu de aici ceva daca nu are cine sa iti tirmita . Eu merg pe bonisan , care e sirop de marar, inainte de fiecare masa. Spunea cineva sa nu dam bebeilor asa de des siropuri dar eu am patit-o ca nu i-am dat acu 2 zile inainte de masa de la 18 si mi-a urlat pana la 8.30 deci am revenit la 5 pic inainte de masa
Va pupam, mergem sa ne hlizim
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea
ghibuadina spune:
Karra merci ptr. raspuns.Oricum am auzit ca nu trece fara feno.Am prietene care au dat copiiilor si le-a trecut.Nu le-a produs nici somn , nici nimic.Dar dupa cate zile s-au vazut progrese.Cred ca ii dau si eu disera o pastila intreaga.
adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA
laura_oana spune:
buna fetelor,
Va multumesc din suflet pt vorbele frumoase si incurajarile voastre, ma ajuta foarte mult

, sa va dea DD SANATATE SI NUMAI BUCURII VOUA SI COPILASILOR VOSTRII SI SA NU VA UMBREASCA NIMIC FERICIREA DE A FII LANGA EI IN FIECARE CLIPA.
am fost la Dr. are 4900 gr.incet incet isi revine, papa bine, e vioi si asta a bucura enorm, are o energie in el de nu fac eu fata pe langa el.( mie imi ia mai mult timp sa imi revin
, oricat imi impun sa nu mai imi aduc aminte NU POT!!!)
problema e ca acuma are rosu in gat, tuseste si pana vineri ii dau Ampicilina Sandoz 125mg/5 ml din 8 in 8 ore.( a racit la spital!!!!)
e un rasfatat![]()
ma traduce si pe mine si pe sot intr-o clipa
. dar nu conteaza![]()
va pup pe toate
, aveti grija de voi si bebelusii vostrii
Laura , mamica fericiiiitttaaaa de puiut Eduard Darius
laura_oana spune:
Am promis ca ma voi duce la spital sa o caut pe Dr. sa ii dau o copie dupa biletul de externere a lui Eduard, sa vada si ea ce a avut , ca pe viitor cand va mai venii o mamica cu puiutul ei sa stie ce are sau cel putin sa o trimita din timp la un control de specialitate la Timisoara, nu sa il tina pana in ultimul moment cand isi dau seama ca nu pot sa faca nimic.Pt ca un copil de 1 luna si 1 sapt nu este normal sa vomite in jet si sa scada in greutate 350 gr in 2 zile!!!!!!!
SPER SA FIU DE AJUTOR SAU MACAR SA FIU CU CONSTIINTA IMPACATA CA I-AM ADUS LA CUNOSTIINTA DESPRE BOALA .....ASTA IN CAZUL IN CARE NU STIE DESPRE EA ( DESI MA INDOIESC CA UN DOCTOR PEDIATRU SA NU FII AUZIT DE "STENOZA HIPERTROFICA DE PILOR"!!! SI DE CUM SE MANIFESTA.
va pupacesc.
alionushca spune:
Madybulancea in sfirsit tii bebelusul mult astepta in brate - muuuuuulta sanatate puiului si muuuuulta rabdare si putere tie 

Scriu cit imi da voie giza![]()
Incep repede cu ce am promis sa scriu -
Talpite reci la bebelusi - (traduc din rusa-avertizez vor fi greseli de exprimare
)- cind in incapere, unde se afla bebe, este racoare, iar bebe este sanatos, organismul reactioneaza prin micsorarea cantitatii de caldura eliberata din organism - ea fiind necesara ,, supravetuirii,, la temperatura joasa. Aceasta se obtine prin ingustarea(contractia) vaselor de singe, singele curge mai incet, astfel se retine mai multa caldura in organism.In aceasta situatie pielea este rece la atingere - ceea ce demonstreaza ca organismul poate conserva caldura cind este necesar(termoregulare buna).Dara daca in camera la temperatura de 18 grade - copilul are talpile caldute, roze - inseamna ca ati reusit sa ,, stricati,, copilul - el nu-si poate conserva caldura atunci cind e necesar si ea ,, iese,, din organism - adica mecanismele cu care sa nascut, mecanisme responsabile de protejarea organismului in caz de nevoie, au ,, cazut in hibernare,, - ceea ce inseamna ca la temperaturi joase el se repede poate raci si imbolnavi.Aceste mecanisme sunt impuse sa cada in hibernare - prin infofolire atunci cind organismul nu are nevoie de asta, sau crearea conditiilor in care aceste mecanisme chiar nu au pentru ce sa functioneze - e caldut, bine, nu sufla nimic - iar cind iesim putin afara, cind a scazut cu un grad doua temperatura - hop si raceala din urma.
Mda am vorbit incilcit - da v-am avertizat la inceput - daca ceva nu-i clar - mai explic odata ,,moldo-ruseste,,
Flopici noi la baita ne bagam urechile in apa - si nu e nimic rau in asta - asa cum ti-a spus medicul tie - ceara are grija sa scoata apa afara, noi dupa baita mai facem si asa - pe un chibrit invirtim ( sau cum sa-i mai spun)vata si dupa scoatem chibritul ,iar betisorul de vata care l-am obtinut il introducem putin la intrare in urechiuse - atit cit sa absoarba apa de la intrare - le scot dupa ce o imbrac si vata este uda - procedura asta e dupa recomandarea pediatrului (acela cu explicatia la talpile reci
)
Suzy78 eu l-a imbractul de vara tot asa - dar scot ciorapeii
, da referitor la otita - ideea e ca nu se ea de la apa din baita ci de la diferenta de temperatura din camera de baie si restul camerlor unde mergem cu bebe dupa baie (aici intr-o oarecare masura e si motivul de ce punem caciulita dupa baie, mai in detaliu vorbesc mai tirziu.
Ghibuadinareferiot la crema de protectie - Am sa iau de la AVENE - gama alba - ea este destinata pielii sensibile si bebelusilor - referitor la factor de prtectie ma mai gindesc
Despre noi-
cum am implinit 2 luni si o zi - dormimde la 22.00 - 05.30 - se mai foieste pe la 00.00 dar adoarme la loc.
Avem deja 4 zile de cind facem masaj - vine o sora medicala draguta care o invirte pe toate partile si bebe face minuni de la o zi la alta - progrese nu saga![]()
Papam mixt - la tzitzi nu mai urlam - mincam si formula - fara masaj - maxim 90 ml si tzitzi, dupa masaj 120 -135 ml plus tzitzi
,,Vorbim,, cu pestii din acvariu - si cu chiote ne bucuram cind vine badea Andrei(fratele meu
)- de bucurie se intoarce , se ,,farima,, tot ce poate arata![]()
Ieri am fost la nashi - a dormit afara de la 14.00 pina la 21.00 - cu o pauza de papa la 16.00 - ieri m-a fulgerat o idee
- merg sa-i cumpar fetei un bazin micut din cauciuc(nu stiu cum sa-i spun altfel - ii zic boltoaca
) de un metru - o sa na balacim la vara la nanu ziua intreaga
Va pup merg ca zuzmzaie taman cind termin mesajul![]()
pozele mele cu burtica si fara
Aliona
elpower spune:
Felicitari Mady si Sot de Mady pt comoara voastra care a venit pe lume! Multumim Sot de Mady pt vestea minunata!
Si uite cum se incheie cu adevarat odiseea noastra. Eu una am fost la fel de emotionata acum, la nasterea ultimului bebe de "martie-aprilie" in mai, cum am fost si atunci cand s-a nascut primul, in februarie. Chiar am plans si ii spuneam zanucii mele, care habar nu avea daca sa planga sau sa rada: "uite mami, s-a nascut si ultimul bebe dintre voi! ce fericiti sunt parintii lui! asa cum am fost si noi cand te-ai nascut tu si cum suntem in continuare pt ca existi."
Laura_Oana multi
si incurajari! Fii tare! Ce-a fost greu a trecut! Priveste chipul fericit al puiului tau si uita, asa cum a uitat si el. Dar nu ierta. Chiar sa te duci cu biletul de iesire la doctorii aia care n-au fost in stare sa-ti ajute comoara si sa le zici si cateva vorbe dure ca si le merita din plin. Of, e plina lumea de in competenti! 
Fetelor, uitati un articol www.reclama/modules.php?name=News&file=article&sid=282" target="_blank">aici despre cum sa ne jucam cu bebe mic. Stiu ca multe dintre chestiile de acolo le-am facut toate, cred, din instinct, dar e bine sa te simti aprobata si e surse avizate.
Noi in continuare papam aiurea. De fapt, de cand am inceput sa-i dau mai des san nu mai mananca asa bine. Totusi, am stat si m-am gandit. Ea san cere din doua in doua ore. Mie cam la 4 ore mi s-ar face suficient lapte pt o masa, asa ca ii mai dau si formula. In concluzie, cred ca ea nu mananca prost, pana la urma, pt ca avem intre 8 si 10 mese pe zi, iar la mesele de lapte praf papam intre 60 si 130. Nu vreau sa-i fac niciun program, chiar daca e greu pt mine. Daca ii dau san cere mai des si asa ii dau. Ii facusem la un mom dat si asa o durea burtica... Nu inteleg de ce ca se zice ca nu trebuie sa dai mai des de trei ore, dar uite ca pe noi nu ne mai doare de doua zile de cand ii dau cand cere. Si nu i-am mai dat nici Bonisan sau Sab ca tot nu aveau niciun efect. Parca Bonisanul ii facea un pic pofta de mancare ca la colici nu parea sa o ajute.
Va pupam si va dorim sanatate muuuulta!
Ela, mamica de Thea-Ioana
Poze cu MINUNEA MEA
valide spune:
Buna fetelor!
Imi cer scuze ca scriu foarte rar, dar pur si simplu nu am timp. Fetita mea nu doarme ziua, decat foarte rar. Dupa fiecare masa plange si se screme foarte rau. Am crezut ca sunt colici, dar totusi sa tina toata ziua!
Am dus KK la analiza si surpriza are microbul Proteus. Urmeaza sa facem tratament cu antibiotice. Imi este foarte mila de ea. Sincer ma extenueaza in timpul zilei. Stie cineva mai multe informatii despre acest microb.
Din ce am citit pe net se pare ca se ia din mediile spitalicesti, deci din maternitate.
Va pup si va doresc multa sanatate
elpower spune:
Hai ca pun articolul scris ca vad ca nu ma lasa asa.
Jocul ca metoda de invatare pentru noul nascut
Jocul este o activitate ce face parte din viata noastra si are un rol important in dezvoltarea intelectuala a noului nascut. Chiar daca bebelusul tau nu pare a fi gata de a se juca si de a invata, toate simturile lui sunt pregatite inca din viata intra-uterina sa asimilize orice senzatie, sunet si tot ceea ce se petrece in jurul lui. Pentru inceput, tu, ca parinte, esti universul copilului tau si rolul tau este de a-l face sa se simta in siguranta, iubit si protejat. Ingrijeste-l, zambeste-i si vorbeste-i cu blandete.
Ce va invata bebelusul tau?
Fata parintelui este prima si cea mai minunata "jucarie". Bebelusul va petrece mult timp studiindu-te cu atentie si aceasta va fi singura distractie de care va avea nevoie pentru inceput. Zambeste si vorbeste cu el tot timpul pentru a se obisnui cu sunetul vocii tale.
Nou nascutul va fi curios si atent la zgomotele din jurul sau dar va acorda o atentie deosebita vocii tale. Foarte repede va invata sa faca legatura intre vocea ta si ceea ce are el nevoie: hrana, caldura, apropiere. Te va asculta tot timpul cu atentie. Reactioneaza cu entuziasm la micile sunete facute de bebelus. Astfel il vei incuraja sa se exprime .
Vei recunoaste cu usurinta cand bebelusul este activ, gata de joaca si pregatit sa invate dar si cand este obosit si ar prefera sa fie lasat de unul singur. Este bine sa se evite suprastimularea noului nascut.
Ce poti face tu?
In primul rand bebelusul are nevoie de atentie. Vorbeste cu el, citeste-i si tine-l in brate. Alinta-l si acopera-l cu saruturi. Astfel se va simti aproape de tine si te va recunoaste cu usurinta.
Muzica este o alta metoda de a bucura si de a linisti nou-nascutul. Exista studii care au demonstrat ca bebelusii recunosc anumite sunete, voci, cantece pe care le-au auzit in mod constant inca inainte de a se fi nascut. Chiar daca muzica aleasa de tine nu este una familiara bebelusului, nu va fi nici o problema si aceasta isi va face efectul.
Jucariile nou nascutului trebuie sa fie simple si sa-i stimuleze vederea, auzul si pipaitul. Astazi gasim o mare varitate de jucarii ce produc diferite sunete si lumini, jucarii muzicale si din diferite materiale placute la atingere. Alege jucarii cu culori si modele constrastante, de exemplu: modelele rosii cu negru par sa atraga in mod deosebit atentia bebelusilor. Deoarece vederea nou-nascutului nu este foarte bine dezvoltata, contrastele puternice il vor ajuta sa se focalizeze asupra mediului onconjurator si ii vor mentine interesul pentru o perioada mai indelungata.
Nu-l sufoca cu prea multe jucarii - da-i cate o jucarie o data, prin rotatie. Prea multe il vor suprastimula si va conduce la confuzie.
Jocul nu este doar "joc" pentru bebelusi si copii. Este modalitatea prin care ei invata despre ceea ce exista in jurul lor - despre lume. Iata cateva modalitati de te "juca" cu bebelusul tau dar mai mult ca sigur ca vei gasi sau inventa si alte jocuri care sa placa bebelusului:
Asculta muzica si danseaza cu bebelusul. Apropie fata lui de a ta si danseaza incet pe ritmul muzicii . Daca vrei poti canta si tu incetisor.
In timp ce el te priveste atinge-i parti ale corpului si spune cum se numesc. Joaca-te sarind de la picior la manuta , de la degete la nasuc.
Tine-l in brate si leagana-l de la stanga la dreapta, in sus si in jos pe diferite ritmuri. Atentie la sustinerea capului.
Ce ar trebui sa te ingrijoreze?
Daca ai orice fel de intrebari sau temeri asupra capacitatii de a vedea si de a auzi a bebelusului, trebuie sa te prezinti imediat la doctor. Chiar si nou-nascutii pot fi testati cu echipamente sofisticate daca este necesar. Cu cat este depistata si tratata mai devreme o problema cu atat mai bine pentru bebelus.
Sursa: The Nemours Center for Children's Health Media
Poze cu MINUNEA MEA
elpower spune:
Valide, uite citeste aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=98813. Poate te ajuta.
Pupici si sanatate grabnica bebelui!
Poze cu MINUNEA MEA
roxygeo spune:
buna ziua la mamici, albinute si bondarei!
Felicitari Mady! Sanatate multa, fericire si multe bucurii!

si uite asa am terminat oficial si odiseea..parca ,a apuca un pic melancolia...
Apropo de scutece, noi am folosit pampers 1 si 2, dupa care am primit Daipers Air, foarte misto, ca de bumbac, si nici nu mai stringe pe pulpite, iar acum am luat Huggies pe care scrie tot cotton soft...da` mi s-au parut cam scumpe 42 ron pentru 48 de buc, da` sunt inalte si nici astea nu string pulpitele.
In rest am fost tare miriiti, am dormit cam o ora dupa fiecare masa si ne trezeam urlind, asa ca aseara am cedat nervos...si dupa vizita bunicilor paterni si a bunicii materne, care toti sunt buni la dat indicatii...da` in rest la nimik....asa ca aaseara am evadat pina in oras cu prietena mea, respectiv nasa bebelinei..si pe bebelina am lasat-o cu tac su
...normal ca m-am intors cu alt tonus, dupa doua ore...si a fost tare bine
Acum s-a trezit si se screme
de mama focului, nici ieri n-a iesit...sa vedem acum.
Aveti idee cite zile pot sa-i dau Debridat?
Va pupic
Roxygeo si Teodora Maria
PS: v-au placut pozele cu noi???? am pus si in albumul nostru pe yahoo