Stelute de ianuarie - februarie 2007 (21)
Raspunsuri - Pagina 29
loremunteanu spune:
Marina nici nu mi-a dat prin gand sa intreb... Am si plecat in viteza pt ca al meu sotior trebuia sa mai ajunga si la serviciu si sa ne aduca si pe noi acasa... Daca ne vedeam, macar n-aveam regretul ca am batut atata drum degeaba...
Cu lapticul inseamna ca eu stau bine... Si ieri cat am fost pe drum si alaltaieri cand am iesit la plimbare am ratat cate o masa la san (copilul nu mananca san in deplasare) si s-a simtit bine de tot... adica eu am simtit... Aseara nu mai puteam de durere ca se acumulase destul si am scos in 5minute 90ml...de la unu'... Sper sa ma mai tine o vreme...
Loredana
Roni-Cristian
08.02.2007
Poze Roni-Cristian
Poze
Daconst spune:
Liudo,ia baga fata in jacuzzi si intra si tu cu ea,sa vezi ce fain e.Si tu poti face toata ziua baie,ca la noi e doar o data pe saptamana.![]()
Lore,al tau e mai mic cu o luna,ca al Marinei,asa ca ai grija de laptic macar o luna.Eu zic ca e importanta tzitzi pina la diversuficare mai ales,daca mai mult nu merge.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2
Daconst spune:
Am uitat sa va povestesc faza dupa bazinul de ieri.
Trebuia sa facem dus cind ieseam din apa cu bb cu tot si va dati seama ca erau doar cabine de dus.Asa ca sa ma fi vazut cum eram ca o maimuta cu puiul agatat de ea sub dus.Si al meu statea catarat pe mine exact ca un pui de maimuta ca nu stia el ce se intampla.
Am ras cu lacrimi de el,dar a fost super senzatia.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2
nadiutapm spune:
neata si noi pe aici, multumim pt aprecieri la adresa Lidiutei, va pupaceste
pe toate, Eli, Marina, Daconst, Catalina, Delfinuta, liuda.
Dana, puiul ce se juca de ascunselea si se vede doar manuta este al Delfinutei.
Helenuta, eu alaptez exclusiv si mananc capsunici sunt moarta dupa ele insa moderat nu ca in anii trecuti cu kilogramele, acu mananc 4-5 buc pe zi. Iar ieri am bagat niste porumb de la cutie cu ton si pe urma mi-a picat fisa ca ar putea avea dureri pitica insa pana acum nu s-a manifestat![]()
gio, sa-i poarte cu placere, e o scumpete.
Lore, am citit de doua saptamani acel topic si tin legatura cu o mamica de acolo care la fel a avut micuta ei displazie.
Liudaaaa, sa ne luam de mana ca si eu am lauda-o ca se trezeste la 7 dimineata si azi noapte m-a trezit la 4 hopa 

pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici 
Nadia
de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
loremunteanu spune:
Dana, eu sper sa ma tina macar pana la 6 luni....
Nadia, am zis eu ca-s in urma cu topicul....![]()
Am fugit ca vrea papa si plange de zor...
Loredana
Roni-Cristian
08.02.2007
Poze Roni-Cristian
Poze
Daconst spune:
Nadiutza,ma gindeam eu ca v-am incurcat,dar pozele voastre le-am vazut,sa stii.Chiar intr-una cu rochita se vedea putin ghipsul la picioruse.Ca sa vezi ce ochi am ca nu-mi scapa nimic.![]()
Ralu,cum nici la tine n-am scapat etichetele.![]()
Cred ca-s buna de soacra.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
Messa spune:
cristiana, cam asa facea si Arianna, cum vedea biberonul stia ca urmeaza durere de stomac si urla... Eu am facut asa:
1. Am luat alt tip de biberon (tii minte cand ma vaitam ca nu mai vrea Avent si i-am luat saraciile alea de la Primii Pasi) pentru ca am impresia ca asocia forma aia de biberon cu durerile de stomac, si dandu-i alt biberon probabil ca vazand ca e altfel, nu s-a mai asteptat sa o doara;
2. Am ingrosat laptele cu o masura de orez praf de la Nestlé (dar cred ca orice marca de orez praf e buna, eu am luat Nestlé pentru ca ea e pe NAN1 si am zis sa nu schimb marca) in felul urmator - in prima zi am adaugat o masura de orez praf la 120 ml de apa cu 4 masuri de lapte, si i-am dat o masa asa; a doua zi, i-am dat doua mese si tot asa pana in ziua a 5-a cand i-am dat toate mesele cu lapte ingrosat cu orez, si de atunci numai asa ii dau laptele, ingrosat cu cate o masura de orez.
3. Am adaugat in dieta morcov suc sau supa pasata in loc de ceai, intre mese, ca sa contracarez eventualul efect de constipatie pe care l-ar fi avut orezul, si am facut asa - a doua zi de dupa ce i-am dat prima masa cu lapte ingrosat, i-am ras morcov si i-am dat toata zeama (cam 15-20 ml) inainte de masa de la ora 20:00, dupa care i-am dat a doua portie de lapte ingrosat pe ziua cu pricina la masa aia. Morcovul nu este acid si nu agraveaza simptomele refluxului, asa ca este ok.
4. O hranesc sprijinita pe mana mea intr-o pozitie aproape verticala si dupa fiecare masa o tin pe pieptul meu sau pe umar, tot vertical, cam 20-30 de minute, ca sa nu vina laptele inapoi si sa apuce sa inceapa digestia, cand se branzeste laptele in stomac si incepe sa plece catre intestin, ca sa nu fie presiune mare pe muschiuletul ala dintre esofag si stomac, ala care impiedica mancarea sa ne vina inapoi.
5. O schimb de pampers inainte de masa, ca sa nu fac manevre cu ea cu burta plina, si sa evit, ca mai sus, sa fie presiune pe muschiuletul ala.
6. Mesele i le dau la program fix, adica 8, 12, 16, 20 si 24, pentru ca acidul in stomac se secreta in felul asta programat - organismul se obisnuieste cu orarul fix si da acid numai cand stie ca urmeaza mancarea, ceea ce e ok
si intre mese nu se mai secreta atat incat sa vina pe gat si sa irite mucoasa esofagului.
Cam asta a fost strategia mea, si vad ca functioneaza. Am preferat sa incerc sa evit medicamente, gen Maalox, Zantac, Omez si altele asemenea, pentru ca nu am prea vrut sa bag in ea chimicale de pe acuma. Si uite ca e ok (sper)
.
lilimicule, esti cu capu' 
Dana, cam o saptamana m-am distrat cu fi-mea ca sa priceapa ca se poate distra si singurica.
gio, super haiosenie de fetita ai!
marianaaaaaa, sase plozi vrei mama de la viata asta? Eu ziceam inainte ca as vrea doi, da uite ca am una si cred ca mi-ajungeeee
Daca s-ar creste singuri as face vreo 20 de bucati, ca imi plac plozii, dar nu sa-i tin noo luni in burta cu grija ca nu manca aia ca face rau la plod, nu respira aia ca face nush ce, ia acid folic in tampenie sa nu faca spina bifida, ia fier ca aia, ia calciu ca ailalta, stai cracita sa te caute, stai sa ecografie, stai sa te intzepam sa n-ai nushce, spital, nascare, asistente idioate, spalat la pasa cu cloramina la 6 dimineata si la 6 seara, branula, pe urma da tzatza, fa febra laptelui (mama, ce frisoane am avut, si p-orma lapte ioc, ma-sa-n cur de treaba!
) fara niciun ajutor, decat bietul tati, griji, auleo o fi sanatos, auleo mananca cat trebe, auleo ii curg muci, auleo mamaaaaa!!! Deci, bravo ca poti si ca vrei si ca te tin nervii, eu cred ca as plange cu sughituri noo luni incheiate daca as mai face pipi pe batz si as vedea doo linii prea curand! Poate, peste vreo 3 ani, sa piara amintirile naspa si sa ma apuce iar vreo inconstienta, sa ma mai apuc de facut inca un broski mic
- dar, mai stii? Ca mintea femeii e ciudata, zic eu azi asa si parca ma vad peste vreo cateva luni ca ma trezesc inscrisa la vreo odisee, pishata pe mine de incantare ca ii mai fac lu' tati un urmash si mie de treaba pe viatza 
Liuda, noi iesim cu capu' gol, in nadragi scurti si tricou. Sau body cu maneca scurta si salopetica subtire. Sau nadragi subtiri si tricou. Picioarele goale sau cel mult niste tenisi subtirei. Se iau babele de mine dar le tai macaroana si le zic: "Coana mare, o fi cum zici dumneata cu caciula si cele 5 paturi sh-un plovar, da copilu' eu il am de aproape 4 luni si numa asa l-am tinut si nu raci decat o data, cand ii dadu raceala ma-sa mare, in rest nici mucii nu-i curg, asa ca de ce sa chinui copilu' cu sapte straturi de tzoale pe el? Ce-i, ciapa?"
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
Catalina spune:
Fetele, sunt si mai amarata, heeeeeeeeelp! Acum colac peste pupaza, daca i-au trecut cat de cat mucii, are pb cu scaunele. El care nu facea decat o data pe zi, a facut azi deja de doua ori si in al doilea scaun avea ceva gen muci (v-am mai auzit pe voi aici ca nu e ok). Eu de luni i-am dat suc de mere, ajunsesem la 7 lingurite, si ieri a facut un scaun asa, verzui si cu graunte in el, dar doar unul. Azi nu i-am mai dat mere pt ca am plecat devreme la masaj dar acum chiar nu mai stiu ce sa ii fac ... sa ii mai dau, sa schimb cu morcov? sa incep cu supa si sa continui cu merele?
Dati-va si voi cu parerea ca pana la 3 nu am unde sa o gasesc pe doctora.
De mancat a mancat ok azi, e vioi, gangureste conform obiceiului, azi dimineata nu avea febra ... nici acum nu cred ...
Hai va rog mult, dati-mi si mie niste sugestii.
Messa spune:
Catalina, citii in Capraru si zise dumnealui ca e normal sa apara mucozitati, grunji si resturi de legume partial digerate in kk la diversificare si ca si mirosul se schimba, devine fecaloid, si ca daca copilu e vesel, mananca si caca, cica e bine si sa nu ne ingrijoram. Ne ingrijoram daca face febra, caca apos si des (mai mult de 4-5 ori pe zi), daca pute prea din cale-afara, daca vomita si altele asemenea. Ce descrii tu acolo e un caca bun de copil proaspat diversificat.
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
marinar spune:
catalina nu stiu ce sa-ti spun, io cu diversificarea sunt in pom, inca nu m-am apucat de studit si de aiai nu stiu daca e de la mere sau de la starea lui. offf
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)