Stelute de ianuarie - februarie 2007 (21)
Raspunsuri - Pagina 18
eli1977 spune:
Liuda, ce-ai cu fata? al meu de la 2 luni doarme dupa baie toata noaptea, pana la 7 mai nou, nici vorba de papa noaptea..lasa-o in pace, n-o trezi!
Eli si bb Andrei -27.01.2007
pisoiul meu drag
mihacarm2002 spune:
eli, acum citi ca mai ai inca 3 carucioare. Totusi, nu conteaza premiul, ci faptul ca e norocos.
Mihaela si
Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina
Crishtinutza spune:
Buna fetele!
Gio, am votat si eu scumpita de Eva Victoria.
Vad ca discutati de zor despre diversificare... ufff, eu inca mai am timp pana la diversificare...si sincera sa fiu, doar ideea de stors morcovi
ma cam dispera, asa incat imi doresc sa o pot alapta integral pe domnisoara pana la 6 luni.
In schimb, am o alta problema... cu dormitul puiului noaptea.
A mea are un pasaj de 5-6 ore de la 8 seara pana pe la 2 noaptea. Eh.. si am citit eu intr-o carte ca ar fi bine sa aiba o masa pe la 10-11 seara si astfel sa sper ca doarme pana dimineata (ca altfel se trezeste asa: la 2am si la 5am si tot asa).
Asa ca aseara m-am pus pe incercat, in ideea ca asa dorm si eu mai mult, caci oricum eu nu adorm de la 8 seara, ca ea, ci spre miezul noptii... evident ca intr-o ora doua iar sunt treaza la apel, asa ca nu prea imi convineeeee. Buuun, si ia uite ce reusesc eu sa scol mandra sa ii dau sa pape la 11...si surpriza, cine era la 2am treaza si urland!!!!
Si apoi tot asa din 2 ore jumate in 2 ore jumate.
Mhm, nu stiu daca m-ati inteles... ideea era, ai vostri bebici cum dorm? Si cum le introduceti o rutina, ca a mea nici ziua nu are vreun program, nu reusesc sa i-l stabilesc... si totusi ne apropiem de 3 luni, ar fi cazul, nu? (are 5 kg) Incerc macar ziua, somnul mai lung sa fie de la 12 la pranz... offf.
Liuda, ca tot intrebai de dormit toata noaptea... teoretic dupa 5,5 kg puiutii ar putea dormi fara nici o problema toata noaptea cu conditia sa manance o masa intreaga inainte de culcare, ceea ce la tine e ok caci tu stii exact cat mananca din bibe.
Vreau doar sa va zic ca m-am uitat la toate pozele din ultima vreme si la filmulete... si mi-am dat seama ca sunt mandra de toti bebicii nostri, mi-s dragi toti si suntem o gashca super!
,
Cristina
Liuda spune:
Eli ideea e ca fata mea de la 3 saptamani dormea toata noaptea, poate peste o noapte cerea de mancare pe la 3-4. In rest noi din prima am fost buni cu somnul de noapte... ptifu sa nu fie deochi, ca de cate ori o laud... se intampla ceva, si din cauza asta nu scriam aici, dar eu nu simt ca am copil mic in casa in privinta noptilor, ca tot zicea lumea ca cu un copil mic ai nopti nedormite... ce mai nene ca la 10 seara santem masajati si spalati si hraniti si dormim pana - in cazuri nefericite 7 dimineata ! in majoritatea cazurilor 8 - 8.30!!! Deci de somn nu ne plangem , doarme mami bine, dar ziceam daca e bine sa stea atata nemancata, adevarul ca in ultima masa ii pun mai multa faina de orez si e mai consistenta papa! asta asa ca sa recuperez un pic.
Cristinutza - copchilu' meu nu avea nici 4 kile de cand a indraznit sa nu ma foiasca noaptea si sa doarma!
Daconst - plissssssssss! Poza cu baiatul care doarme pe burtica ca nu stiu cum e asta! Il adormi in brate - ca tot intrebai disperata inainte ca prea te plimba prin casa. Acum cum e? Cum adoarme?
aaaa si intrebare, mai adormiti copiii seara in brate!!!
Daconst spune:
Liudo,n-am poza cu el cind doarme in patut,dar cum adoarme il pozez si-ti arat.Nu il adorm fata in brate.Il pun in patut si stie ce tre sa faca.![]()
Il mai imping putin de fundulet cind vad ca adoarme mai greu.In rest nimic.Sa vezi cum isi baga manutele singur sub plapumioara,e durere.
Asa parca-s mai linistita ca nu-si trage plapuma in cap de cind il acopar cu plapumioara.Ca sacul i-a ramas mic.
Uite o poza pe burta in carucior,ca alta nu am acum.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2
Daconst spune:
Crishtinutza,exact asta am scris si eu ieri,ca am vrut sa-l fentez sa doarma mai mult dimineata si cind colo m-am fentat pe mine ca el s-a trezit ca de obicei.
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2
eli1977 spune:
Dana, ce misto sta Lukas pe burtica in carusior!super!si noaptea doarme asa, deci?
Eli si bb Andrei -27.01.2007
pisoiul meu drag
Liuda spune:
fata DACONST i-a explica ce draci faceti voi acolo pe niste saltele puse in rand si cu plozii dezbracati? o fi alt curs?
Din poza aia eu vad un copil pe burta -asta stiu eu ca sta si hoata mea asa, dar treaza, nu doarme in pozitia asta si vreau sa vad cum doarme baiatul tau pe burta...
in rest e un baiat frumos, frumos frumos
conchita spune:
Crishtinuta, a mea mananca si masa de 10 seara si tot se trezeste la fiecare 3 ore dupa aia sa manance, asa ca stai linistita cu legendele urbane. nu mai compara copiii ca ametesti si ti-l strici si pe-al tau incercand sa faci ce merge pentru altul. fetita ta deja are un program, adica ala pe care l-ai descris, de ce vrei sa-i impui altul? dormi tu de la 8 la 2, de ce neaparat sa-l schimbi de la 10 la 4? laptele matern se adapteaza dupa nevoile bebeului, deci fetita ta isi ia tot ce trebuie din laptic, stie ea cand sa ceara, nu o refuza si nici nu o forta sa manance cand nu vrea. vrei copil cu bulimie sau anorexie mai tarziu? sau unul obez? lasa copila ca ea stie cel mai bine ce sa ne ceara, plus ca bebeii sunt cei care trebuie sa ne ceara acuma, nu noi lor. deocamdata. :-)
eu nu introduc nici o rutina dupa capul meu, adica impotriva a ceea ce imi cere fetita mea, ca nu-mi dau seama cum ar fi posibil si de ce as face-o? sa nu o hranesc cand plange?! nu cred! chiar nu pricep de ce ar trebui sa o infometez si sa-i dictez eu cand sa manance. asa ca la noi e all you can eat buffet si servire la cerere, cam o data la 3-4 ore, cateodata chiar mai des, atunci cand a avut puseu de crestere la 3 luni. rau nu are ce sa-i faca, dar bine din belsug, laptele matern e de neinlocuit, asa ca sa manance cat pofteste. 
Dana, cred ca Mariana mi-a sugerat sa deschid acolo, imi pare rau daca am procedat gresit. 
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
Liuda spune:
daconst eu la marginea patutului am pus o pernuta in dreptul capului... ca noaptea cand se foieste ajunge cu capul la margine si doarme lipita de plasa aia din care e facut patutul. Asa ca am pus o pernuta mica din silicon adica e foarte usoara si daca se foieste - se propteaste cu obrazul in ea si nu in plasa.... asta noapte am gasit-o cu pernuta aia pe fata, cred ca a bagat mana pe sub ea si a ridicat mana cu tot cu ea si a aterizat perna pe fata... perna e usoara si nu se inadusa ea din atata fleac, dar cand i-am dat-o la o parte nu i-a placut ca a venit lumina (afara deja se luminasera) si tot cauta cu moaca perna!!!! Si tu zici de plapuma, nu se intampla nimic fata!