Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (41)
Raspunsuri - Pagina 7
crykett spune:
Ca uitai:sarbatoritilor.
Mirona,sa treaca nervi si bafta la vaccin .Eu spal rufele cu Tide si lenor pt. copii,calc doar hainele cu care iesim afara.cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004 POZE CU NOI
Yagmur spune:
Neatza,
Cu ochii abia deschisi va scriu si eu. De cand am inceput jobul Luca doarme prost.... se trezeste noaptea si maraie sau maraie in somn, dar suficient pentru a-mi da mie trezirea
Danutz, calul meu a castigat locul 2... uite asa ma fac eu cu 80 RON
Alexandra, sintem bine..... Luca s-a obisnuit cu dadacele (aici raspuns si restu' fetelor care au intrebat asta); e mortal Mark in poze
Din temele zilei...
1. Spal cu Persil Sensitive, dar voi trece pe Dermalin
2. Nu calc
3. Ziua nu prea doarme.. decat vreo 30-45 minute; nu il adorm, dar in general maraie cand ii este somn, dar adoarme singur singurel....
Asiza, aveti un dintisor? De cand nu ne mai plimbam impreuna.... cresc si dintisorii? Poate apucam sa ne vedem....
Hopa... am sedintza....
Aveti grija de voi... si nu ne uitati....Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulgi de nea
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
slide Luca
varsta Luca
lizzy spune:
quote:
Originally posted by Mirona
am uitat sa va mai zic una - saptamana asta mi-a luat fata in greutate 25 g.
Si asta e numai vina mea mi se parea mie ca e vre-o grasana (6.300 la 6 luni) si ce-mi zic - sa reducem mama din cereale. I-am redus cerealele si ii bag pireutz la greu ... si fructe in completare.
STUPID MAMA! nu alta. Plus greseala pe care am comis-o si i-am dat ficat ... apoi am aflat de la voi ca s-ar da dupa 7-8 luni si ca se tine o perioaa in lapte inainte de fierbere, sau chiar se fierbe in lapte. Deci .
Are si niste bubite pe spate si pe burtoc - sper eu de la caldura - dar nu prea are sanse - la cum o imbrac mai nou ... deci sunt clar de la ficat. MA mai incercat si cu spanac - acelasi rezulvat -> VOMAT tot ce a papat - si nu a mai acceptat altceva in afara laptelui.
Deci - pauza totala de diversificare -si papam doar ce stim o perioada buna.
Azi mergem la vaccinul de 6 luni - sper sa fim ok. Tineti-ne pumnii. Multumim.
Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V,VI, - Botezul Karinei - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire
vaaaaai mirona, ce-ai mai patimit... nu te supara pe mine, m-a umflat rasul la prima postare, aia cand a urlat kara 25 km . dup-aia mi-am zis ca e de plans nu de ras...
nu stiu ce ai nevoie sa auzi, de fapt... sfaturi? nu cred, mai degraba incurajari. crizele astea au un motiv, fie dureri la gingii, fie disconfort, oboseala, ceva trebuie sa fi fost. e imposibil sa ramai calm. oricum, discuta cu sotul tau despre asta mai incolo. cand kara va mai face din astea (si din pacate te asigur ca se va mai intampla) sa fie intelegator si sa va suporte pe amandoua cu bazdaci cu tot, fara sa se mai certe cu tine, ca-ti ajunge kara cand e in situatia aia...
offff, nu te grabi cu variatia alimentelor. daca ai incercat spanacul si vezi ca nu merge, mai incearca peste 1 luna. ficatul e amar oricum, cah nici acum nu-mi place. prea multe incercari in timp scurt o bulverseaza. cresterea in greutate, la un bebe sanatos, e data de 2 variabile: hrana adecvata acceptata cu placere + odihna.
cam asa vad eu, in linii generale, meniul ideal, dupa 6 luni, pt marc. numai ca n-are inca nici 5 luni si lucram de zor la cap diversificare...
5 mese/zi: o masa de piure de fructe (eventual ingrosate cu 1-2 masuri de cereale) la 10-11.00. o masa de piure de legume la amiaza (dupa 6 luni cu carnita de pui). o masa de cereale piure spre seara. 2 mese de lapte, una la trezire si una la culcare plus completare peste zi daca e nevoie. plus lichide intre mese, la cerere - un pic de suc sau ceai.
Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
ruxandra_sb spune:
Crykett, multumim. Da conului ii place tare, l-a testat deja.
Dianarus, ce super ca Mark poate dormi atata afara.
Jos comunistii! Jos tradatorii! BASESCU presedinte.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!
lizzy spune:
am uitat, mirona, bafta la vaccin!
Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag
Teutz spune:
Salutare, salutare!
Donia, pentru noi dormitul in timpul zilei e un subiect dureros. Cel mai mult ii place sa doarma la mine in brate dupa ce mananca san, dar nu vreau sa o invat asa. Daca o pun in patut, se trezeste imediat si incepe sa scartaie. Ieri si alaltaieri am lasat-o sa planga putin, ca sa vad ce face si... a adormit singurica! O data pentru 30 de minute, altadata pentru 2 ore. Daca e treaza si eu am treaba prin casa, o pun in carucior si o tin dupa mine, ca nu vrea sa stea singura. Uneori mai adoarme si in carut, ca acum, de exemplu. Are zile in care doarme cate 15-30 de minute de cateva ori si zile in care doarme mai mult. Nu are un program fix. Pana de curand dormea cand ieseam la plimbare in parc. Acum nu, frate! Vrea sa studieze copacii, oamenii, sa rada la mami, sa chiuie. Bine macar ca nu plange! In schimb, noaptea somnul e somn! Cu lumina stinsa si nu o mai deranjeaza nici un fel de zgomot. La 21.30-22 doarme deja, se mai trezeste pe la 5 si pe urma la 8. Aseara a adormit la 21.30 si s-a trezit azi dimineata la 7.30. De-ar tine-o tot asa...
Ariadna, eu spal hainutele Alexiei cu Ariel, nu folosesc balsam si le calc doar pe cele cu care iesim afara. La pranz noi mancam laptic deocamdata.
Ruxandra, felicitari pentru carut, sa-l stapaniti sanatosi! E foarte frumos!
Mirona, felicitari pentru rostogoliri! La mai multe! Bafta la vaccin! Ce week-end ai avut!
Alexandra, imi plac la nebunie pozele cu Mark! Este atat de vesel si zambaret tot timpul, de imi vine sa-l mananc! Mi se pare ca seamana foarte bine cu sotul tau!
Bambo, e mortala Antonia! Deja se ridica se plece de-a busilea, scumpa de ea! Imi place fetisoara ei, zici ca ati prins-o in flagrant!
Asiza, felicitari, mami, pentru dintisor!!!
La multi ani si multe lunisoare sarbatoritilor zilei!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri
dianocica spune:
sunt dtoare cu un raspuns la tema doniei dar un pic mai incolo, acum sunt no fun. dar pun tema/
cand treceti la 2 iesiri? noi o sa incepem sa diversificam la masa de pranz ceea ce inseamna ce tre' sa fim in casa atunci . deci iesim inainte si dupa. ma gandesc ca ar trebui sa incep de acum cu iesirile, sa nu l bulversez si cu sch mancarii si al programului de stat afara. zic bine? voi?
dianarus foarte bine arata meniul pus de tine. eu sper sa ajung cat mai tarziu la carne. ficatul mi se pare horror, nu cred ca o sa i dau decat foooarte tarziu, dupa 1an, iar spanacul asta mi se pare un mit....stim cu totii ca nu are atat de mult fier cum am vazut prin popay...(parca asa se scrie, huh?) si nici din asta sau chestii de gen salata, loboda, stevie, urzici (pt mine sunt in aceeasi oala)...
hai sa zic si cu somnul. e nasoala. cand adoarme in brate, cand la san, cand in carucior singur (o data) cand leganat, in scoica f rar. adica....nu vrea domne singur deloc. ce sa ma dau mare ca mai incerc ca nu pot. nu pot sa l las 2minute in pat sa se maraie. sau 2 pot, da' in al treilea ccedez. asta e, asta sunt, vedem noi cum om rezolva o. e foarte important cum doarme noaptea. azinoapte s a trezit la 1, 3, 5 . si de tot la 9. si la 10 nu mai intelegeam cu el ca era obosit....asta e, ne om face noi mai mare si o fi mai usor dupa. sper... a, afara adoarme fara probleme in carucior.
eu tocmai m am hotarat sa mi comand chestii de pe amazon. sau de la mothercare com. pai sunt la maxim juma' de pret fata de tot ce e la noi, si au taxa de transport cam 25lire. mi se pare infim. ma mai documentez cu transportul si...ma bag
diana si david ( 03.12.06 ) vor spune nu
www.acsis.ro/home.php" target="_blank">ajuta-ma sa cresc alaturi de mama mea
Teutz spune:
Yagmur mamica muncitoare! Cum sa va uitam, meeey?!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri
lizzy spune:
quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Crykett, multumim. Da conului ii place tare, l-a testat deja.
Dianarus, ce super ca Mark poate dormi atata afara.
Jos comunistii! Jos tradatorii! BASESCU presedinte.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!
pe mine nu ma deranjeaza deloc, dar sa nu se creeze confuzii:
mark e al alexandrei, al meu e doar marc
da, marc doarme mult si bine afara, avantajul e ca stau la curte...
apropos de curte, trebuie sa fac o poza, au inflorit irisii, ii vad de la dormitor...
ai scris mai devreme despre diferentele de abordare a diversificarii, la bb2 fata de bb1... ma regasesc complet in postarea ta. nu ma mai grabesc sa-i bag de toate ca va avea vreme sa se sature de ele si nici nu mai urmez indicatiile dr-ui cu litera de lege... desi pe ianis saracul am cam facut experimente...
am un word cu retete pt bb, adunate de la mamici de pe dc, la fiecare este mentionata varsta de la care se poate da. cum sa fac sa v-o dau si voua? mie mi-a fost utila la bb1...
Pozele noastre
auras_v spune:
donia a fost o perioada cind adormea singura de fiecare data dar de cind cu intorsul de pe spate pe burta se tot joaca si intoarce si apoi e prea obasita sa adoarma si urla... pe burta nu adoarme - o singura data s-a intimplat minunea ...de cele mai multe ori cind e miriita si nu adoarme singura o pun in leagan si in citeva min vine somnul...au fost situatii cind , din cauza urletelor am pus-o in carut si am dat ture prin fata blocului- succes garantat programul de somn e cam asa :
-7,30 se trezeste si papa - tb imediat culcata pt ca altfel e jale ...daca nu adoarme singua o pun in leagan si doarme cam 1,30h
-11,30 masa de frcte si iesim afara , doarme in carut 30min-1h
-14,30-15 masa de legume si rareori 15-20min de nani
-18,30 lapte si o culca taica-su in leagan (19,30-20)
-22 lapte si adoarme singura intotdeauna in pat fara lumina dar ii las tv pina cind adoarme ...se trezeste dimineata
bineinteles ca nu e batut in cuie...azi am culcat-o in leagan la 8 si e 10,30 si inca mai doarme...una peste alta cred ca doarme 3-4 ore pe zi
asiza dintisor la orizont...felicitari
mirona doua dintr-o lovitura ...sunteti tari...bubu s-a intors la 4luni si o sapt de pe spate pe burta si se pare ca se multumeste cu atit ...succes la vaccin
danutz cred ca tu ai intrebat acum citeva zile de vaccinul din maternitate , am tot vrut sa-ti raspund dar am uitat ...si la bubu a avut o tendinta de a supura pela 3 luni cred , atunci i-am dat cu betadina , acum sunt doua cruste si le las in pace...desteapta cum sunt uit mereu sa-l intreb pe dr sa vad ce zice ...la kiki nu mai stiu cum a fost exact dar in mod sigur nu mi-a facut probleme pt ca mi-as fi amintit
spal toate rufele din casa, dar separat binenteles, cu tide si balsam lenor , cocolino sensitive ...pt bubu nu calc nimic deocamdata , cind va purta rochite subtirele de vara voi calca , la kiki calcam tot ,inclusiv sosetute , prosopele ...acum abia am timp pt uniforme , camasi
petele de calcar de pe vasele in care se fierbe apa dar si de pe biberoanele sterilizate prin fierbere dispar prin fierberea acestora in apa + otet ...dupa ,sunt ca noi
o sugestie daca nu a-ti inceput inca diversificarea : pina cind bb invata sa pape la lingurita ( ancutei i-a luat aproape o saptamina sportul asta) e bine sa incepeti cu fructe sau cereale ...sunt usor de preparat si puteti pregati doar citeva lingurite ....mi se pare mai dificil sa pregatiti piure de legume doar pt 1-2 lingurite si asta zilele la rind ...pina cind nu a invatat ce sa faca cu mincarica din lingurita eu i-am dat ancutei cant mici 2-4 lingurite