Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (41)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Neata!
Cu diversificarea stam binisor...adica mancam cand avem kef si ce avem kef, cel mai mult ne place piureul de zarzavat la masa de la 2, a inceput sa manance si mar ras cu cereale (simplu nu vrea) ! Mai pun cate o linguritza de branzica dulce in piureuri si mai nou carnita!

Sa va zic si eu un episod demn de idiot mum incep cu inceputul: la vaccinul de la 4 luni ne-a zis pediatra ca Alexutei ii iesi dintii...ne apropiem de 6 luni si niciurma de dinti, insa decateori e copilul marait eu dau vina pe dinti, asa ca aseara adoarme copilul si ca niciodata incepe o fichineala in somn de ziceai ca cine stie ce are, trece o ora, trec doua, pe la 12 noaptea se trezeste in urlete...zic gata asta e incep noptile nedormite...pun mana pe calgel da-i pe gingii-nimic urlete in continuare...zic aaa o doare burta de la cereale, asa ca pun mana pe sticluta de sab simplex pun 20 picaturi in lingurita indop copilul-nimic urlete in continuare...fac biberon (desi mancase destul de bine) trage de doua trei ori incepe sa urle...cred ca o strange pampersul -repede deschilotarea schimbat pampers, luat temperatura, uns cu bepanthen -cum o pun in patut incep urletele de rigoare...mi se pare ca respira cam greu, sigur are muci da-i cu ser fiziologic si cu pompita de nas -nimic nici urma de muci-pun fetita in pat iara incep urletele...ii zic lu barbatu-meu ca eu nu mai pot nu stiu ce are...la care el capiat zice auzi draga poate ii e prea cald, adevarul e ca nici eu nuprea putusem sa dorm pana atunci ca imi era cald-desfac copilul din plapumioara pun o paturica subtire pe ea si baga somn pana la 5,30 dimineata nu a miscat bietu copil! Multe mai au de indurat pana or putea spune ce ii deranjeaza!

carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
Alexuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Donia, sa indraznesc sa povestesc si eu? Deci conu are program cam asa:

pe la 6-7 trezirea + papa nr1
apoi somn pana spre 9,30-10,30
ora 11 papa nr2
plimbare si somn in carutz cca 20-25 minute (daca nu doarme macar 15 minute il apuca bazdacul rau)
ora 15 papa nr3
16-18 somn (marja pt sculare e 17,30-19)
ora 19 papa nr4
cca 20,30(21) iarasi somn pana la 22,30
baia si papa nr5

Dupa baie adoarme frumusel in deplina liniste, pe spate.
Restul nap-urilor le executa pe burta. Mai maraie cateodata. Extrem de rar, cand e mai agitat sau prea obosit, plange un pic.

Eu nu-l adorm. Il legan usurel in brate, ii sotesc la ureche "nani-nani, acuma facem nani-nani", il pun in pat, il invelesc, il mangai un pic si-i dau drumul la o jucarie muzicala. Apoi ies din camera. Adormitul e treaba dumnealui.

Inainte mai tb sa-l ridic o data sa-l asigur ca-i totul o.k. si ca mama va fi aici si cand se scoala. Intre timp nu mai e nevoie, suntem baieti mari.

Asa, ziua merge radio non-stop la un nivel mediul spre incet. E un post cu muzica linistita, fara prea multe stiri si fara reclame. Nu tragem jaluzele. De fapt nici peredele nu sunt in camera lui. La vara, cand o fi lumina mai puternica om mai vedea.

Ah, si cu Matei am ales cam aceeasi strategie de adormit. Adica inca de cand era nou-nascut ne straduiam sa-l punem cat e inca treaz in cosuletz, ca sa invete sa adoarma singur. Lasat sa si maraie. Vad ca si la conu a functionat.

.. la noi adormitul in carut e problema. Nu merge asa simplu plimbat.. nuuu! Noua ne tb teren mai denivelat sa ne zgaltaie bine creierii. Nici macar suzi nu ne ajuta intotdeauna..
Colegii nostri de parc o stiu prea bine, vai de ei si de urechiile lor ce le este dat cateodata sa auda..

Jos comunistii! Jos tradatorii! BASESCU presedinte.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by a_deju

ralumat, saru-mana de info :) o sa ma lipesc si de o tetina de-aia, in caz ca nu merge nici in seara asta cu orezu' de la nastle :)
si ca sa nu ziceti ca-s nebuna, daphnapunea si 3 masuri de cereale in lapte, si tot cu tetina cu flux variabil, tot avent si mergea ca uns.. va confirma si ea cand intra :)

Deea, mami de Eric (15.12.2006)

poate par eu nebuna... vreo 2 zile nu a mai vrut cereale cu lingurita. si am marit gaura la tetina avent. cu cutter-ul. si a baut fara probleme, in max 5 min, 170ml lapte+5 masuri de orez nestle. folosesc masura de la cutia de lapte praf. era ca un lapte gros. intre timp am descoperit ca nu-i place orezul nestle. papa bine cu lingurita milupa cu mar si morcov.

Diana, mami de Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank"> Povestea nasterii lui Ianis

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=1" target="_blank"> Situatie CRITICA - Bebelus cu atrezie de esofag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

buna dimineata!la multi ani celor care sarbatoresc azi,si multuimm celor care ne-au urat ieri si noua.deoarece am impliit 6 luni,am fost foaret ocupati.
am si eu o intrebare.cat piure de fructe sau legume papa puii vostrii,ca eu sunt debusolata rau.fata mea papa fie 50g,fie 150,in functie de chef.pe langa piureul de fructe ii dau si un biberon cu suc asa,ca nu ma nelinistesc,dar supa nu vrea pe langa cel de legume.si ma intrebam,cam cat papa ai vostrii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

am uitat sa va mai zic una - saptamana asta mi-a luat fata in greutate 25 g.
Si asta e numai vina mea mi se parea mie ca e vre-o grasana (6.300 la 6 luni) si ce-mi zic - sa reducem mama din cereale. I-am redus cerealele si ii bag pireutz la greu ... si fructe in completare.
STUPID MAMA! nu alta. Plus greseala pe care am comis-o si i-am dat ficat ... apoi am aflat de la voi ca s-ar da dupa 7-8 luni si ca se tine o perioaa in lapte inainte de fierbere, sau chiar se fierbe in lapte. Deci .
Are si niste bubite pe spate si pe burtoc - sper eu de la caldura - dar nu prea are sanse - la cum o imbrac mai nou ... deci sunt clar de la ficat. MA mai incercat si cu spanac - acelasi rezulvat -> VOMAT tot ce a papat - si nu a mai acceptat altceva in afara laptelui.
Deci - pauza totala de diversificare -si papam doar ce stim o perioada buna.

Azi mergem la vaccinul de 6 luni - sper sa fim ok. Tineti-ne pumnii. Multumim.

Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V,VI, - Botezul Karinei - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica
pe cat punem pariu ca azi rolul lui mami nov dec e jucat de donsoara ruxandra? ia sa vedem, ma fac de rusinica?

Nuuu, nu eram eu. Noi umblaram brambura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

asa .... sa vedem ce ne mai aducem aminte sa raspndem. Oluam in sens invers:
nusicasiely si la noi e cam la fel - o zi papa 50 ml de pireutz - o zi papa 100 - alta zi deloc ... deja am renuntat sa mai masor - sa pape cat vrea - doar ca-mi fac portiile mai mari pentru zilele in care este fomila.
dianarus78 si tu??? Si eu sunt adepta maritului gauri la tetina cu cutter-ul. Si mama, ce bine le mai bea. Nou nu ne plac cerealele de la HUMANA. Avem si nestle primite - le incercam si dam detalii mai apoi.
ruxandra_sb si mama si pe cei doi boieri - am cateva intrebari pt tine- nu stiu cand o sa apuc sa le pun - dar curand - promit.
carla2005 cu sac de dormit (de vara) ai incercat?
roana ce bine de tine ca ai cu cine-l lasa. Spor la servici si mai pune poze. (cat ne mai lasa yahoo-ul)
PANA NU UIT: felicitari ASIZA SI DIANOCICA - pentru dintisor/dintisori.
PANA NU UIT: MARCELA - daca ne citesti - trimit PM - ca stiu ca e ocupata fata.
Ralumat ne complexezi mami cu atatea cereale papate - noi daca papam 4-5 masuri ... suntem super satule - poate uneori mai accepta 30-60 lapte - dar lingurita sa nu o mai vada.
desiree BINE LE_AI FACUT! Oricum - mirare ca s-au sesizat. u v-am spus de la inceput sa nu va ambalati ca doar traim in RO. si nu pune la suflet.
Alex mama - si mie mi-ai lipsit - dar daca stu zilnic sa le strig pe toate cele de care-mi este dor ... nu mai apuc sa postez nika. Uite - si mie mi-e dor de raluca, de danita, de lory, de veronici, de kokorina, roxanac. .... si DOAMNE cate ar mai trebui sa strig ... dar ma opresc ... si mai las si pe altele sa strige catalogul.

you all - fug sa pregatesc papica de fructe si poate mai apar - dar la cat sunt de zombie .... cine stie?

Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V,VI, - Botezul Karinei - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crykett spune:

BUNA DIMINEATA ne primiti la o ?

Noi dormim in brate sau in patut,depinde de dispozitie .
Ne trezim la 6.30-7 fface kk papam laptic ,ne jucam ,tipa de il trezeste si pe fratisu ,
pe la 10.30-11 papa biscuiti cu fructe apoi nani 30.min.
la 13.30-14 supa cu carnita -ousor apoi nani 1-2 ore
17-17.30 banana cu brinzica,nani pe la 19,
baita pe la 21, papa lapte si somn pe la 22-22.30.
De vreo 3 nopti nu vrea sa mai manince noaptea deloc se trezeste cere suzi si adoarm (mai avem si exceptii )
Asiza felicitari pentru dintisor,la mai multi fara dureri.
Alexandra ce frumos e Mark .E tricicleta lui?avem si noi una .
Ruxandra ,felicitari pentru noua achiziti .lui Grigore ii place in el? ne-am luat si noi unu sport si lui Toni ii place in el ca sta mai bine in fundulet.
Bambo felicitari cred ca Antonia o sa mearga de-a busilea curind e o dulce ,sa o vezi ce viteza o sa prinda la mers de-a busilea eu lui Andrei iispunea jucarie fara baterie .
Cred ca DANUT e cu camera pentru bebel e foarte frumoasa.

cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004 POZE CU NOI

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mirona
STUPID MAMA! nu alta. Plus greseala pe care am comis-o si i-am dat ficat ... apoi am aflat de la voi ca s-ar da dupa 7-8 luni si ca se tine o perioaa in lapte inainte de fierbere, sau chiar se fierbe in lapte. Deci .
Are si niste bubite pe spate si pe burtoc - sper eu de la caldura - dar nu prea are sanse - la cum o imbrac mai nou ... deci sunt clar de la ficat. MA mai incercat si cu spanac - acelasi rezulvat -> VOMAT

Mirona, nu vreau sa te enervez mai rau.. da de ce-i dai tu toatea astea? Adica, mi se pare un pic ca te grabesti. Pediatrul nu te sfatuieste, nu-ti spune exact ce-i poti da, la varsta ei?

Acuma, la al 2 lea copil, mai am si initiative personale (de fapt mai aman noutatile in diversificare ), dar la Matei nu ieseam din cuvantul doctorului.. mai ales la cat am tras cu M si cu mancatul.. Zicea ca aveam voie cartof, pai de abia atunci ii dadeam cartof. Primeam unda verde la iaurt, abia de atunci papam si iaurt. Si tot asa. Totul in functie si de particularitatile si evolutia copilului.

Bafta la vaccin.

P.S. .. si niciodata n-am tinut/fiert ficatul in lapte.

Mergi la inceput

Mirona, si daca vrei sa te consolez.. cred ca in toata luna a 6a daca luam 200 g..

Mergi la inceput