***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (58)
Raspunsuri - Pagina 4
Alyna24 spune:
pt fetele care se pregatesc sa devina mamici zilele astea!
Monytza, te inteleg perfect!Asta e starea pe care o aveam si eu inainte sa nasc!Andrada,Monytza eu zic ca asta inseamna ca momentul "Z" se apropie!La mine asa s-a manifestat-si cu somn foarte mult!
Ella, eu cred ca am scapat de furia laptelui insa la fel sanii pietroi i-am avut si eu cand am ajuns acasa!Iar rani nu-ti mai zic!M-am dat mereu cu Garmastan insa degeaba!ACum folosesc Glicerina Boraxata si chiar mi-au trecut ranile!Eu am sfarcuri insa se fac cand trage el de cateva ori!Sa vezi ce nervos e cand se trezeste si-l pun la san pana reuseste sa faca sfarc!Insa parca apua mai bine de vreo 2 zile!
Tu ai inceput VIgantolul?Eu il incep maine!Si inca n-am voie sa-l scot afara!
Alyna cu pitik de David Andreas(22 Aprilie 2007)
chiquitita spune:
Buna fetelor! Ce pozici frumoase aveti toate!!!!
Eu azi merg sa imi cauterizez o aluna pe care am taiat-o cu lama...mi-e cam frica dar asta e...In rest ma confrunt cu super dureri de cap de 6 zile, dureri groaznice ce sa mai...
Ieri am fost la spital la doua prietene care au nascut. Din tot trusoul de nastere au primit un singur pampers si reviste cu bebei..... Am vazut ca la Bucuresti bebeii stau in niste cosulete frumoase, noi avem unele mai ruginite din fier....
La noi anestezistii au trecut pe rahie de 5 luni, ma gandesc cat de experimentati or fi...
Andradap, pot trimite poze ca atasament pe mailul comun, ca album nu stiu sa afc si nici nu am cine stie ce poze?
In rest succes mamicilor care nasc azi si bebei sanatosi in continuare!!!
35+
Luiza
Florentina Roman spune:
Salutare!
Ieri am scris un mesaj de doua ori si de fiecare data a picat curentul si le-am pierdut. Nu mai spun cum m-am enervat...
Pun si eu fetele la treaba
ptr viitoarele mamici de azi si felicitari ptr proaspetele mamici!
Alyna24, am vazut ca-i pui in apa de baie a lui bb tarate...de ce, are ceva pe piele? Imi amintesc ca prietena mea punea sacul cu tarate la baita, dar copilul avea o dermatita...
Chris, ce mai face Daphne? Nu-mi vine sa cred ca ti s-a putut intampla asa ceva...
Eu inca stau in casa, desi crustele mele au inceput sa cada, ma rog, pe unele le-am mai jumulit si eu, dar macar m-am linistit. In schimb, cu somnul sunt pe invers, adorm f tarziu si ma trezesc dimineata devreme, iar ziua nici o sansa.
36+ si Tudor(5.07.2002)
eimotto spune:
Buna dimineta gravidute si mamicute
Felicitari Iuliabraila si Manuc
Monytza - noi la patul de voiaj i-am luat saltea din burete care pe o parte are ceva mai tare (bb doarme pana la 1 an pe partea tare si apoi pe moale)
Andrada - eu am o presimtire ca bb Antonio o sa vina pe 9. Chiar rimeaza "pe 9 s-a nascut bb Antonio".
Chris - e absolut ingrozitor ce povestesti tu Bine ca ati ajuns acasa. Daphne ce face?
Chiqui - ala nu este trusoul. Nu stiu acum cum o sa fie ca parca pana la 1 mai depuneai o cerere la primarie si iti dadeau banii (asta pt ca au adoptat legea dar nu si normele metodologice si nu au avut cica timp sa faca licitatii pentru achizitionarea lucrurilor). Nu stiu cum va fi de la 1 mai, poate vor prelungi termenul si vor da tot bani (ceea ce mi se pare mult mai ok decat sa dea ei tot felul de tampenii)
DidiAlex - ma bucur ca ai revenit si parca ai si un tonus destul de bun.
BB Yannis iara a fost tare cuminte inclusiv la baitza. Si l-am cantarit si are 3400 g in conditia in care papa jumi-juma lapte de tztza de mama si completare.
Eu cum calculez prima luna a lui bb? La 4 sapt de la nastere sau pe data de 9?
De maine, daca este frumos afara il voi scoate si eu pentru prima data. Si dupa trebuie sa vad cum ma organizez cu iesitul afara, cu mesele lui si cu "smulsul meu"
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze
alynta27 spune:
Alyna24 poate pui pe mailul comun franturi din nastere!
Alina-Mirela 33+ cu DAVID
Poze burtica
Pozele mele
piticasigogosica spune:
Alina24 acum am vazut si eu filmuletul...ce dulce e bebe si parintaii atre fericiti
Si mie mi-e somn,deci se apropie?!!!
Citindu-va pe voi proaspetele mamici imi aduc aminte de prima nastere.Pe unele le-am si uitat cu cremele,temperatura la baita,alimentatia mamei....
poze
Iri 37-38+ si Iris
ankaa spune:
FlorentinaRoman si eu stiu ca se pune tarate in apa de baie a lui bebe.Cumnata mea a nascut anul trecut si asa a spalat fetita in primele sapt,cica ar fi bine pt ei.
Eu am facut pe viteaza azi si am iesit cu sotul la plimbare,desi el se grabea.Am incercat sa tin pasul cu el,dar m-au luat niste dureri de burta si intepaturi..nu stia saracul ce sa-mi faca.
Madi spune:
Buna burtici si mamici!
Profit si eu acum de un moment in care doarme bebelina mea sa va scriu cateva randuri.
In primult rand felicitari pentru fetele care au devenit mamici intre timp si pentru cele care se pregatesc sa devina.
Nu am avut timp sa citesc din urma, asa ca imi cer scuze daca nu raspund cuiva. Va rog sa ma mai intrebati si incerc sa tin pasul si sa citesc.
O sa va spun pe scurt cum a descurs nasterea: dupa cum stiti, la 8 dimineata mi s-a rupt apa. La 11 am ajuns la spital, aveam dilatatie 2 si contractii cam de intensitate 60, deci mici. Mi s-a facut un calciu, clisma (de care mi-a fost teama timp de 8 luni, dar pana la urma nu a fost chiar nasol, si oricum mai bine sa ti-o faca), si mi s-a bagat o perfuzie cu oxitocina. Mi s-a montat si cateterul de epidurala ca sa nu mi-l monteze cand deja as fi avut contractii prea puternice. Mi s-a facut de asemenea si un No-Spa injectabil ca sa inmoaie colul. Cam dupa o jumatate de ora, am inceput sa simt contractii mai puternice..si deja imi venea sa musc din pat. Era nasol ca nu puteam sta decat pe spate pentru ca eram legata la monitor si aveam si perfuzia in mana. Norocul meu ca nu le-am suportat prea mult, pentru ca ajunsesem la dilatatie 4 si mi-au bagat anestezicul de la epidurala. Pentru cine se temea de epidurala, pot sa va zic ca pe mine cel mai rau m-a durut dezlipitul leucoplastului, la sfarsit . Am simtit doar anestezia locala, si apoi un fel de presiune in coloane, putina durere in rinichiul drept si asta a fost tot. In 5 minute nu mai simteam deloc contractiile ca durere. Norocul meu a fost ca dupa montarea epiduralei m-am dilatat foarte repede, si intr-o ora si ceva ajunsesem deja la 9. Asa ca am trecut pe masa...unde mi s-a parut cel mai greu. Am impins vreo 20 de minute cred, oricum pierdusem simtul timpului. (Mi s-au spart si vasele de sange de pe fata, a doua zi cand m-am vazut in oglinda m-am ingrozit) La 15.40 a iesit beblina mea, care a primit 9. Eu am avut ceva complicatii cu placenta care a fost aderenta si a trebuit scoasa manual, si nu vreau sa imi imaginez ce as fi simtit daca nu aveam epidurala. Si cusutul a durat ceva pentru ca am fost taiata destul de mult. Mie mi-a fost foarte rau dupa nastere. Mi-a scazut rau tensiunea (am ajuns la 7) si am si lesinat de vreo 2 ori in noaptea aceea, din acelasi motiv. De aceea nici nu m-au mutat in salon decat a doua zi spre pranz.
Cert e ca tot nu as alege cezariana decat daca ar fi strict necesar. Le-am vazut pe fetele cu cezariana si saracele aveau dureri destul de mari si dupa 2 zile. Si ma gandesc ca daca mie mi-a fost asa rau dupa o nastere normala..dupa cezariana nu cred ca as fi fost in stare sa imi revin repede.
Acum incercam sa ne adaptam la programul bebelinei nostre. Eu inca nu am suficient lapte, din pacate. Fetita mea e mica si nici nu prea are putere sa suga cum ar trebui. Mi-am cumparat pompa si ma mulg ca sa ii dau cat mai mult de la mine. Sper sa se rezolve in timp.
Elteka ma intrebai de dureri de maini: mi-au trecut cam in a 3-a zi de cand am nascut.
Eu din spital am venit doar cu 5 kg in minus, asa ca mai am 10 de dat jos..dar acum asta e cam ultimul lucru la care ma gandesc printre spalat de body-uri, calcat, incercat de a manca cat de cat cand trebuie si altele. Noroc cu tati care ne ajuta mult.
Daca imi amintesc mai multe va voi povesti. Sfatul meu este sa va luati cu voi la spital role din acelea de servetele de bucatarie. Pe mine m-au ajutat mult la WC. Pentru ca eram f slabita nu puteam sa fac pp si kk din pozitia schiorului, asa ca am pus servetele din acestea late pe wc si am rezolvat problema asa.
Din punct de vedere al spitalului eu am fost oarecum norocoasa ca nu am prins nebunie. Doctora a fost ok, la fel si restul de moase, asistente si infirmiere. Ajutau chiar inainte de a primi ceva. Eu oricum am dat pentru ca mi-era rau si aveam nevoie de ajutor, dar se purtau frumos inainte sa dau eu ceva.
Astept intrebari daca aveti si o sa incerc sa mai tin pasul cu voi la citit si scris.
Madi si Ana Teodora
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Alyna24 spune:
quote:
Originally posted by Motannel
Alyna, ai facut un filmulet super!
Asa creste Teodora-Iubita
Motannel, 37+, Teodora
Mersik!
Alyna cu pitik de David Andreas(22 Aprilie 2007)