Mamici de iulie-august 2007 (47)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns siminoc spune:

'Neata mamici cu burtici!
Gata! Am reusit sa recuperez si am citit ce ati scris dupa ce am plecat io ieri! Da' cred ca am uitat tot! Sau in mare parte! Ati discutat de zodii! Eu si jumatatea mea avem o combinatie super: eu scorpion (semn de apa), el sagetator (semn de foc). Suntem amandoi ffff incapatanati. Bafta noastra este ca nu ne prea enervam, suparam, zburlim in acelasi timp, iar celalalt e un calmant si punct de echilibru pt cel nervos. Daca ne suparam unul pe altul, in acelasi tp, iese urat, ca la stingerea unui incendiu de proportii.
Bebelina, teoretic, va fi racusoara. Tot ce stiu eu despre zodia asta: sunt sensibili, incapatinati (va dati seama cine va fi sefa in familie dupa ce se naste ea). Eu voiam ca indiferent de sex, copilu' sa fie leu. E cea mai puternica zodie, cad in picioare tot timpu', ca pisicile, sunt norocosi, au un caracter fff puternic. Da' acu' nu mai conteaza, sanatoasa sa fie.
Noi scorpionii suntem atrasi de chestiile astea. Nu stiu ffff multe; cate ceva despre ceea ce ma caracterizeaza. La un moment dat, prin liceu sau faculta (ce multi ani sunt de atunci,)stiam fiecare semn sub care m-am nascut, din toate zodiacele. Acu' sa vad ce-mi mai amintesc:
* ascendent in cel european: balanta
* chinezesc: anul pisicii, luna mistretului; sotu' meu imi mai zice uneori mata (mita) mea
* arboricol: nuc
* floral: orhidee
* indian: delfin
Dupa ce v-am facut capu' mare cu zodiile (noroc ca nu-i obligatoriu sa cititi), sa va scriu cate ceva in legatura cu ceea ce ati mai scris, si imi aduc aminte.
Brazuca, cred ca e o idee buna sa suni dr. inainte. Eu am o dr. de fam. super, da' foarte aglomerata. Si tr sa astept din pacate tot timpu'. Acu', ca am burtica mare, ii tel. si imi lasa ce am nevoie la triaj (are cabinetu' intr-un centru medical) sau se duce sotu', intra, ia si iese. A nascut si ea, duminica, al doilea copil. Ambii sunt fetite. Poate din cauza asta e mai intelegatoare.
Liadorian, ai grija mare cu tastatura, se pare ca e ffff periculoasa.
Arhdysa fie intr-un ceas bun! cand vedem si noi niste poze?
Ghinetz, pt eco, sa-ti traiasca bebicu' si la multe saptamani, pana la 40!
Luna, Anca io (si bebelina, bineinteles!) va urez de azi multi ani si buni, sa fiti snatoase, iubite, fericite alaturi de cei dragi voua! Si petrecere frumoasa in week-end!
Noi maine nergem sa mai facem o sarja de analize. Apoi sapt viitoare, sau cealalta mergem la tanti dr gine sa vedem cum a mai evoluat din burtica!
Luna, foarte faina coafura ta! Esti frumusica foc! Iar bluza aia alba cu floricele rosii e super, iti sta si f bine!
Fetele din Iesi: sambata e foarte bine, unde vreti voi, dupa ora 14.00 oricand (parca sugera cineva 15.00 sau 17.00; nici nu mai stiu cine)!
O zi buna si pe burtici!

Simona+30 cu Miruna

poze cu burtica si fara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

neata frumuselelor!

andraz, bine ai revenit! lasa ca stai cumintica, tensiunea scade, bb creste, si nasti la termen!

luna, chiar ca fain te prind suvitele. si mi-a placut si mie tare tare bluzita ta.

andreeac, eu am pantaloni de la terranova, dar luati anul trecut pe vremea asta, asa ca nu stiu acum cat or mai fi. eu cred ca am dat cam 750 000 pe ei anul trecut. dar precis te lamureste ioana.

despre bani, asa e, 85% din brut. punct. prin lege. iar concediul de odihna se calculeaza ca 1.75 inmultit cu nr. de luni din anul asta pana in prenatal.

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Neata! Citesc imediat si din urma, am vazut doar mesajele de pe pagina asta.

andreeac, pantalonii de la terranova sint 80 ron perechea.

Va rog nu creati diversiuni cu banii; daca sint firme care platesc ilegal, sau au contabili "nepriceputi", e alta mincare de peste; venitul legal in concediu de maternitate este 85% din brut, deci mai mult decit netul in mod normal, daca se merge la serviciu.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Buna dimineata fetelor,
Se pare ca acasa am mai putin timp de stat la calculator
Ieri am fost plecata in oras, m-am intors doar seara. Azi merg la pedichiura ca nu mai ajung nici la unghiile de la picioare sa mi le tai si apoi merg la aerobic de gravide!! O sa va spun cum a fost.
In legatura cu zodiile cred ca totul este foarte relativ...Suntem atat de diferiti chiar din aceeasi zodie. Doru va fi rac (daca nu se grabeste foarte tareeee), eu am citit ca sunt atasati de familie si mamosi. Asta nu ma deranjeaza. Eu sunt varsator si sotul e sagetator si ne intelegem bine dar cred ca nu numai zodia e definitorie ci si educatia, atractia unul fata de celalat, interesele. Ca si curiozitate inainte de el am descoperit ca ma atrageau majoritatea doar barbatii sagetatori; pe el cand l-am cunoscut si mi-a spus zodia am ras...
Dar teoria asta cu zodiile poate ajunge in extrem, am prietene care si-au planificat sa ramana gravide pentru a avea copii berbeci ca cica e cea mai buna zodie. "Femei nebune", ma gandeam atunci, eu care incercam luna de luna si nimic; imi doream un copil fara preferinte de zodie...

Carmena si Luna v-am vazut pozele; Luna e foarte frumoasa bluzita...
Va pup

Poze concediu 29 saptamani
Mioara 31+ Doru Andrei

Mergi la inceput

In legatura cu banii astia luati in prenatal, puteti sa va calculati singure, pentru a verifica firma :
Adunati brutul de pe fluturasi din ultimele 6 luni(+ premii, orice in plus). Numarati zilele lucratoare din perioada asta. Suma se imparte la nr zilelor lucratoare. Asta e valoarea pe zi. Inmultiti cu cite zile lucratoare sunt in mai ( sau iunie) si 85% din bani astia ii primiti. Sunt mai multi decat netul cand ati lucrat. Mie imi iese chiar mult mai mult, am avut premii si prime de concediu...

Mioara 31+ Doru Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siminoc spune:

Ai dreptate Mioara, nu trebuie dusa la extrem chestia cu zodiile!
Eu mi-am dorit un copil leu, dupa ce am aflat ca sunt gravi, da' as fi fost si sunt bucuroasa indiferent ce va fi. Si mai este si alegerea copilului. Eu vreau sa nasc natural, deci, data nasterii o alege copilu'. Acum imi doresc sa nasc cat mai aproape de termen, pentru a fi ea cat mai bine dezvoltata. Am o colega de serviciu, care a nascut prematur (acu' vreo doi ani juma')la 35 sapt, natural. Iar ea alesese cezariana, cu mult inainte. Asa a fost sa fie.
Caracterul ti-l modeleaza multe altele in afara de stele, educatia in primul rand, consider eu.
Iar o persoana nascuta intr-o zodie nu va avea toate caracteristicile acesteia. In plus, orice zodie are si chestii pozitive si negative!

Simona+30 cu Miruna

poze cu burtica si fara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

mioara, eu la prima sarcina, acum 2 ani, mi-am calculat singura, si am pus si firma de contabilitate sa-mi calculeze; a iesit o diferenta de 1 ron/luna, asa ca m-am declarat multumita de calcul.

Am gasit legea cu 85% din brut: ORDONANTA DE URGENTA nr. 158 din 17 noiembrie 2005 ART. 25 alin. (1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.. Mai trebuie sa gasesc legea unde scrie ca la indemnizatia de maternitate nu se aplica taxe.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

mioara, cat de sigura esti ca asa se calculeaza? sigur se aduna si primele? eu iau la 3 luni salariu dublu. acea dublura este considerata prima la noi. eu cand fac 85% din brut, brutul ala il calculez si cu primele?

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anculici spune:

Cunoaste cineva un medic oftalmolog bun in Bucuresti? Vreau sa imi fac un control Am miopie, mica ce-i drept, dar nu am mai facut un control de peste un an si as vrea sa stiu cum mai stau cu vederea mai ales acum in perioada asta de sarcina poate au aparut ceva modificari

Astept cu interes parerile voastre

24+

Mergi la inceput

Aylin mie asa mi-au explicat tipele de la contabilitate de la mine de la servici... Si sora mea care e finantista si graviduta!

Mioara 31+ Doru Andrei

Mergi la inceput