Mamici de iulie-august 2007 (47)
Raspunsuri - Pagina 10
AncaSiRoxana spune:
loredana76, in legatura cu dr Badiu - acum am vazut ca avem DPN apropiat, deci daca tie ti-a zis ca la DPN-ul tau de pe 29.07 va fi in concediu, inseamna ca si ce mi-a zis mie initial, ca pe 01.08 o sa fie in concediu, e valabil, chiar daca a mai adus el singur vorba de asta. Daca nu uiti, mai intreaba-l pe 8 cand mergi la el, eu mai merg abia pe 30 mai, o sa-l intreb si eu atunci...
Eu am nascut cu el prin cezariana, pt ca Roxi n-a vrut nicidecum sa vina pe cale normala, am stat pana la 41 de saptamani sa asteptam dar nimic! Cand e vesel, binedispus si pus pe glume e OK, cand e plictisit, poate l-ai prins si tu intr-o pasa d-asta, nu prea imi place de el... Dar ca medic e super ok, mie mi s-a vindecat operatia repede si n-am avut deloc urmari naspa...
Anca
Mami de Roxana, 26.08.2005 si bebe2 , DPN 01.08.2007)
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
mioara, cat de sigura esti ca asa se calculeaza? sigur se aduna si primele? eu iau la 3 luni salariu dublu. acea dublura este considerata prima la noi. eu cand fac 85% din brut, brutul ala il calculez si cu primele?
Aylin, 24+
pozici
atat de mari suntem
Editez: am aflat ca nu sunt trecute ca prime. asa ca....nu mai conteaza
Aylin, 24+
pozici
atat de mari suntem
aylin_tarcan spune:
lia, lavinia, otim, cam slabut zilele astea? otilia, pe unde umbli?
Aylin, 24+
pozici
atat de mari suntem
AncaSiRoxana spune:
loredana76 - dar si alte fete - in legatura cu lucrusoare pt bebici:
eu pot sa va spun din proprie experienta cu Roxi, poate va mai spun si alte mamici, si la final luati o decizie.
Patutul - am avut mai intai de panza, din acela pliant, dar la 5 luni a trebuit sa-l schimbam cu unul de lemn, pe cel pliant il folosim doar in vacante sau cand plecam de-acasa, e practic. Cel de lemn e foarte bun, are saltea de fibra de cocos din aceea de care zici ca ai auzit, e foarte buna pt bebelusi. In plus, patul se poate converti in pat junior cu timpul si are si 2 bare detasabile, iar de la varsta de 1 an i le dam jos ziua si se joaca, intra si iese singura din pat.
Caruciorul - nu va zgarciti! nu cumparati un carucior ieftin si prost pt ca o sa va lase balta. La inceput caruciorul trebuie sa aiba landou sau sa fie bine protejat pe lateral contra vantului. Daca se transforma in sport pt dupa 6 luni, bine, daca nu, nu va cramponati de asta, pt ca cele sport sunt ieftine.
Cadita - noi am avut una clasica, o puneam deasupra cazii, pe un suport de lemn, iar de pe la 10 luni (cred ca si mai devreme, nu-mi mai amintesc exact) o spalam direct in cada mare, pe un pres antiderapant. Dar finilor nostri le-am luat un suport cadita si masa de infasat si e foarte practic.
Mai intrebati si va mai impartasesc din umila mea experienta.
Anca
Ioana75 spune:
aylin, si eu am barbat leu si am vrut fetita leu; la prima am gresit cu 3 zile, la a 2-a sper sa se nasca la termen, sanatoasa ... si leu. multi pentru ajutorul cu pilates.
Oana din iasi, felicitari pentru rezultatele bune de la eco.
Anto, te astept la Bucuresti. Iti trimit eu DVD-ul cu posta, nu e nici un deranj; am trimis multe Baby Einstein-uri acum un an cu posta, au ajuns toate intregi la destinatare.
Luna, arati foarte bine.
Andra, Lavinia, Simo.
Mama mea a inceput deja sa cumpere lucrusoare pentru bebe. Si inainte de a o naste pe Miruna a venit la mine cu o valiza de haine si alte genti cu chestii - are "shopping"-uita, nu se poate abtine de la cumparaturi.
Cei 85% se calculeaza din media veniturilor din ultimele 6 luni (deci intra toate veniturile pentru care se platesc taxe, nu doar salariile), si acest lucru este specificat in ART. 10 alin (1) din ORDONANTA DE URGENTA nr. 158 din 17 noiembrie 2005.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by Ioana75
Anto, te astept la Bucuresti. Iti trimit eu DVD-ul cu posta, nu e nici un deranj; am trimis multe Baby Einstein-uri acum un an cu posta, au ajuns toate intregi la destinatare.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
pai daca suntem sigure ca ajung intregi la destinatie, pot si eu sa il trimit prin posta. eu nu am trimis niciodata si ma gandeam ca se fac tandari. ioana
anto, sa ne zici unde sa il trimitem
Aylin, 24+
pozici
atat de mari suntem
i_ulia spune:
legat de indemnizatia de maternitate as vrea sa adaug ca este plafonata la 12 salarii minime pe economie, deci maximul din care se calculeaza cei 85% este 4680 lei. poate sunt fete care cu tot cu prime depasesc aceasta suma.
va pup pe toate,
Iulia
jadi spune:
Neata fetelor!
Eu am fost in niste ture si am aterizat la servici!
Anculici poti incerca la Medlife la Silvia Apostol, e o oftalmoloaga buna si au aparatura buna, uite aici www.medlife.ro/oftalmologie.php" target="_blank">linkul.
Dna.Hook bine ca mi-ai zis, sa nu te pup maine .
Deni & Vlad & Tudor
AncaSiRoxana spune:
Ioana75, vad ca esti "blindata" cu articole de legi :) Poate poti sa-mi confirmi si mie, cei 2 ani de CIC se considera contributie, adica pot sa intru intr-un nou CIC in prelungirea acestuia in care sunt acum cu Roxi, nu? Eu asa stiu... Roxi o sa aiba 1 an si 11 luni cand se naste Ilinca, asa ca nici n-o sa am intrerupere deloc...
Merci.
Anca
Carmena spune:
Neata si de la noi mai pe la pranz, asa...
Luna superbe fotografiile...Culoarea parului m-a data gata (o sa o tin minte pentru cand o sa fiu nasa), si silueta...esti o , o gravidutza super frumusica, numai burtica de tine! Bravo ca ai reusit sa te mentii...Si acum imi dau seama de ce si eu si tu avem nostalgie cand ne uitam la pozele baietilor nostrii..la anumite trasaturi parca seamana, sau eu una cand ma uit la Cosmin il vad pe Stefi peste 2 ani.. Daca mi s-o trage de la unicul neuron functional in sarcina, ma intelegeti. Sunteti o familie foarte frumoasa sa vezi cand o veni si frumusica mica, splendoare nu alta... Sa fiti sanatosi cu totii.
si noi pentru toate fetele care ne-au laudat...Si noi ne-am delectat cu poze cu cele mai frumoase burtici
Andicu, sper sa nu te dezamagesc, dar Stef nu e chiar asa cuminte precum pare in fotografii, de, e baiat...Ii place sa pozeze,atata tot, cred ca din cauza asta impresioneaza pozitiv...Dar sa fiu sincera este asa cum mi l-am dorit, si chiar daca ma mai enervez pe "fitzele" lui imi dau seama ca pentru mine este "perfect". De mama sa nu-si laude puiul...Acum ma rog sa fie si al doilea tot cam acelasi caracter, ca daca nu o sa cam o fure de la Stefi...
Despre zodii...Eu sunt leu, sotul sagetator, Stefi sagetator, BB2 va fi leu. Recunosc ca am cam premeditat-o cu bb2 , adica m-am gandit, daca iese leu??? dar pe atunci ziceam ca fac o fetitza in leu...Acum sanatosi sa fie, ideea e ca la noi e "foc" in casa pe toate planurile, de la cel mare la cel mic. Sper sa ne intelegem pana la urma, asa "focosi" cum suntem.
Mai revin, merge sa mai si muncesc ceva pe azi ca ieri nik n-am prestat.
Pupicei.
Carmen25+ si Stefi3 ani
poze carmen&baietii