***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (57)
Raspunsuri - Pagina 7

ralucami spune:
Am vrut sa despart mesajul in 2 si primul sa fie cu urari, felicitari, incurajari. Acum la cel de-al doilea trecem la rutina de zi cu zi.
Eu ma simt super bine, sunt plina de energie ( deh unde mai prind eu atatea zile libere, si doar cu sotul meu) si ma bate gandul sa merg pana in prefectura alaturata sa fac ultima tura de cumparaturi. Daca anii trecuti in perioada asta mergeam prin excursii , anul asta stam cumintei acasa ca asta mi-ar mai trebui sa ma apuce nasterea printr-un colt de Japonie, sau mai rau prin "venicinii" coreeni , chinezi, thailandezi.
Papusa mea vad ca e foarte activa si ea, si are destul de multa putere, caci reuseste sa-mi darame de pe burta telecomanda . Nu va spun ca l-am ingrozit pe sotul meu cand i-am aratat cum se deformeaza buricul meu si ce valuri poate face burtica.
Si am mai constat o chestie: micuta mea sughita mai mult ca inainte ( adica o simt zilnic, cate 5-7 minute) , pe cand in urma cu 2-3 luni o simteam destul de rar ( cam 1x/sapt).
Am hotarat de comun acord cu toata lumea sa merg la lucru pana pe data de 15 mai caci atunci voi avea 37 de saptamani si m-as simti ca pe butoiul cu pulbere sa stiu ca pot naste in orice moment. Oricum, eu zic ca am fost destul de intelegatoare si am incercat sa le acord timp suficient ca sa-mi gaseasca inlocuitor.
Elteka si eu am constat ca mi-au disparut TOATE PM-urile si mor de nervi ca aveam unele mesaje cu fel de fel de date de contact sau informatii destul de importante. De bun simt mi s-ar fi parut ca cei care administreaza forumul/serverul sa zica ceva de genul: "fratilor salvati-va ce-aveti prin inboxuri ca noi vrem sa facem o revizie si e posibil sa pierdeti tot!". Dar n-a fost sa fie... Si eu scrisesem cuiva un ditamai PM-ul si chiar ma intreb daca a reusit sa-l citeasca ( ca eu nu mai am nervi sa-l rescriu).
Am reusit sa-mi fac o lista cu lucruri necesare pt bebe si cu cele necesare pt bagajul de la spital. Am luat si eu de buna experienta mamicilor de pe forumurile japoneze. Am in schimb 2 intrebari:
- ce sunt sanitary shorts? ( eu am dat un search cu gogu si am vazut ca sunt chilotei normali, cu fund. Imi scapa ceva?)
- ce e milker? ( se refera la pompa de muls oare? )
Daca stii sa ma lamuresti si pe mine cu astea 2 intrebari, raman datoare!
Apropo de pompa de muls: aici am vazut ca sunt pompe de la MEDELA ( si am inteles ca e firma destul de "tare" in domeniu asta). Stii ceva de ele? Si inca o chestie : tot de la Medela este si un unguient cu lanolina pt sani( "pure-nu-stiu-cum" se cheama) Lanolina asta la ce e buna? Pt a face mameloanele "soft" pt supt? Pt a trata ragadele? Este de fapt echivalentul Bepanthenului sau Garmastanului de la noi?
Andrada de cate ori citesc mesajele tale mereu ma amuz. Antonio al tau e de milioane, cat de incapatanat poate fi: nu vrea sa iasa la lumina deloc. Stii ce ar fi chiar super de super: sa stea pana la termen , ba chiar sa mai intarzie inca 1-2 zile.
Imi dau seama ca ai fi cu nervii prastie.
Sobi din ce am inteles eu Arthurana are o problema cu coagularea sangelui si din cauza asta a sangerat atat de mult. :((
Dianalaura ce burtica frumoasa ai: mare si rotunda! Vai luna asta iti tii si tu puiul in brate!!! Ce a trecut timpul!
Nu mai stiu cine intreba de varicela ( care stiu ca e aceiasi chestie cu varsat de vant) : daca ai facut boala in copilarie nu ar trebui sa-ti faci probleme. Si din cate am inteles , la varsta asta a sarcinii fatul este in afara de orice pericol, chiar daca ai contacta-o. Eu am avut in luna aprilie parca, 2 copilasi care au avut varsat de vant si desi am vb cu ei destul de aproape, am stat in aceiasi camera, nu am patit nimic . ( si eu ingrozita o sunasem pe maica-mea sa o intreb daca am avut in copilarie si mi-a zis ca am facut doar o forma usoara, deci s-ar putea sa nu am anticorpii necesari).
Diana parca tu ziceai ca ai sange inchegat in nas. Din ce stiu eu , nu e vorba de anemie. Pe perioada sarcinii presiunea sangelui fiind foarte puternica e normal sa iti curga sange din nas (epistaxis .)Si tot din cauza congestiei am inteles ca apar si sangerarile gingiei ( eu le-am experimentat pe-amandoua).
Trimit mesajul ca daca l-am pierdut... om m-am facut!
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

chiquitita spune:
Arthurana imi pare tare rau ca ai suferit...
Liviana
Byu
Azi am facut si noi 35 de saptamani!
Ralucami eu intrebasem de varicela, am vorbit si cu flori roman care are exact acum. Ideea e ca primele bube mi-ar aparea cam in 2 saptamani si am inteles ca e nasol daca bebe apare in 5 zile de la eruptie, ca face si el... eu in 2 saptamani as avea 37 sapt. Pluus ca ar trebui sa stau in casa, ceea ce fac din octombrie. Abia acum mi-a dat voie dr sa ies din casa si eu sa stau din cauza unei varicele... Am facut 2 forme de bubat cand eram mica...dar nu mai stim exact care...35+
Luiza

carrie spune:
Raluca si eu sunt un fenomen care-si dipera sotul.
sunt in 37 de saptamni si inca lucrez.e drept ca clampanesc pe laptop de acasa dar ...lucrez
cate kile ati pus pe voi fetelor?eu 11!
pupici
Cristiana cu bebica si gagalicea Theodora Alexia ( aproape 4 anisori)
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii

alynta27 spune:
Carri e excelent 11 kg! Eu tot cam asa am, dar la 33 saptamani. Si eu merg la munca si chiar am treaba! Lucrez de zor la un referat pe care vreau sa-l sustin! (Fac doctoratul!) Ma bucur ca esti activa!
Alina-Mirela 33+ cu
DAVID
Poze burtica
Pozele mele

poohy spune:
Ancamari, felicitari pt bebe intors!
Chiqui, felicitari pentru saptamana! Flore Roman si Numai_eu cred ca pot sa iti dea cele mai pertinente sfaturi
Pauly,
Ralucami, sa iti mai trimit o data pm-ul cu link-ul cu gimnastica?
Asa asa, laudati-va ca nu v-ati ingrasat si ca sunteti niste gravidute model Eu de ciuda am mancat o punga de pufuleti (si tocmai am citit spre mirarea mea ca pufuletii simplii ingrasa rau) si un mar!
In alta ordine de idei, cum va mai puteti concentra la munca? Eu stau si ma uit lung la ecran si nu stiu de unde sa apuc toate chestiile care ajung la mine. Abia astept sa intru in concediu, macar nu o sa mai trebuiasca sa imi pun mintea la contributie
Anca 36+
poze
bebelusa

lulu26 spune:
quote:
Originally posted by carrie
cate kile ati pus pe voi fetelor?eu 11!
Eu am pus 20 kg si am 38 sapt. Asa ca poohy stai linishtita...nu esti singura, si nici nu-mi fac pb ca nu le voi da jos...mai ales ca vine vara super calduroasa...sa vezi transpiratii

alynta27 spune:
poohy si eu astept concediu, chiar daca ma simt bine! Cu kg in plus nu zic inca "hop" ca am inteles ca in saptamanile astea se acumuleaza mai mult de obicei! Ai fost comica cu pufuletii!
Alina-Mirela 33+ cu
DAVID
Poze burtica
Pozele mele

moberi spune:
Poohy, si eu am implinit 36 de saptamani si inca merg la servici, dar doamne greu ma mai concentrez!Nu din cauza ca as avea probleme, ci pur si simplu nu mai am rabdare si incepe treptat sa ma preocupe cu totul si cu totul altceva decat situatiile financiare ale clientilor.probabil ca de saptamana viitoare nu mai vin, asta mai ales daca ma programeaza la cezariana peste doua-trei saptamani asa cum mi-a zis medicul la ultimul control.Astazi vom afla si noi ce si cum....abia astept

lulu26 spune:
quote:
Originally posted by alynta27
poohy si eu astept concediu, chiar daca ma simt bine! Cu kg in plus nu zic inca "hop" ca am inteles ca in saptamanile astea se acumuleaza mai mult de obicei! Ai fost comica cu pufuletii!
Dupa cum spuneam eu am luat 20kg...din care 10 kg pana in luna a 7-a inclusiv si 10 in lunile 8-si cat a trecut din 9

poohy spune:
Lulu, mie imi e frica un pic cu datul jos, ca intotdeauna am avut probleme, dar bebe sa fie sanatos, asta conteaza
Avem voie sa facem miscare/alergare/aerobic cat alaptam? M-a speriat cineva ca nu am voie sa fac miscare si trebuie sa mananc mult ca sa am lapte... Si sincer eu abia asteptam sa mai fac niste miscare. Mai visez noaptea ca fac genoflexiuni si abdomene
Si eu ma simt bine in general (in afara de oboseala, maini si picioare umflate, oricum minor fata de ce au alte fete din odisee ) Moberi, si la mine rabdarea e la zero - si la fel - numai la optimizari si bug-uri nu mi-e mie mintea.
Bafta la control!
Alynta, eu cred ca primul lucru pe care o sa il zica gagalicea mea o sa fie "pufuleti". Am mancat la pufuleti in sarcina (neaparat simplii)... Chiar di'nainte sa aflu ca sunt insarcinata am inceput sa cer pufuleti
Anca 36+
poze
bebelusa