Albinute si bondari de martie - aprilie 2007

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

salutare...
azinoapte a dormit si albinutza mea de la 23 la 5, dupa care la 7 s-a trezit din nou a mai papat putin si a mai dormit pana la 9.30 ;
am citit ca un copil ar trebui sa doarma toata noaptea atunci cand ajunge la 5-6 kg , deci mai putin conteaza nr de luni; ceea ce mananca seara ar trebui sa-i tina de foame toata noaptea;

azi e urat afara asa ca trebuie sa ne chinuim in casa sa dormim; acum a dormit dar sunt curioasa cat o tine

KMI & TIMEEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salutare,

noi tocmai am primit vizita sa ne vada... evident ca la ascultatul cu stetoscopul a tras niste urlete de s-a facut vanat... tot nu-i place sa stea dezbracat, si sa mai simta si ceva rece pe el...

Am intrebat si eu de Vigantol, mi-a zis ca daca e pastrat conform instructiunilor nu se pierd proprietatile dupa o luna.

Azi facem 2 saptamani, nu mai plangem asa de tare la schimbat, dar urlam pana ne facem vineti la baita... uf, abia astept sa il vad ca ii place balaceala

Pompita de nas: mi s-a spus ca bebe o sa aiba secretii chiar daca nu va fi racit, mi-a aratat si cum se foloseste Atentie: trebuie neaparat ca bebe sa aiba gura inchisa, altfel nu are efect. Si trage mucisorii la baza nasului, de unde se sterg mai usor.

roxygeo: eu in timpul zilei am impresia ca ams capat de lohii (am avut operatia acum 2 saptamani), dar cam tot a doua dimineata ma trezesc cu cate un "val" inchis la culoare, de ma speriu sunt convinsa ca inca e de la uterul taiat.

Cam atat de la noi,

Diana de Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

quote:
Originally posted by absoluta

Ma uimiti cand va vad ca fiecare stiti cat mananca copii vostri....cat cantaresc la fiecare saptamana...eu nu stiu...fetita mea nu mananca decat san si nu am habar cum as putea sa stiu cantitatea, insa dupa ce mananca mai cere la 3, 4 ore...

Vreau sa va intreb ce parere aveti de faptul ca fetita mea pe 16 face 2 luni si vaccinul il facem pe 21.

Stai linistita ca si noi facem pe 8 2 luni si vacinul il facem pe 14....ca pe 12 avem botezul si pediatra a zis ca mai bine sa-l facem dupa botez nu e o regula sa-l faca fix la 2 luni /

Carmina de MARIA CRISTINA 8 martie 2007

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">comoara mea mica
cel mai frumos dar de ziua MAMEI

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghibuadina spune:

ABSOLUTA, vaccinul il poti face intre 2 si 3 luni.Ideal este cat mai aproape de 2 luni.Noi l-am facut dupa 4 zile.

Nu mai stiu cine intreba, dar eu zic ca dupa lohii, n-ar trebui sa vina imediat menstruatia.Asa ca e de la uterul taiat, asa mi-a zis mie dr cd l-am intrebat.Vezi cat tine si observa daca mai apare sangerarea.

MIHAELAA, batista bebelusului este ideala.Eu au mucisorii, la noi au aparut primii dupa 2 sapt si cel mai eficient se trag cu batista.Nu e periculos dispozitivul ca-si regleaza singur intensitatea.

LAURAMAR, ai voi pana la 3 paracetamoale pe zi.Eu am avut febra, cam la 2 sapt dupa nastere.Si a fost k.Chiar dc are muci bb, scoate-i cu batista, ca nu inseamna c-a racit

adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Buna tuturor!
Nu am mai intrat de ceva vreme si am cam mult de recuperat... Sper sa apuc sa citesc cat mai mult din urma...
De fiecare data cand intru pe forum merg prima data la odisee! Si abia dupa aceea imi amintesc ca ne-am mutat

Noi am avut sambata botezul (ca de asta nu am prea apucat sa intru). Alexandra a fost ffff cuminte, a plans doar la imbracat. Si din fericire preotul a-a purtat cu grija cu ea. Si nu a bagat-o cu capul sub apa, doar pana la brau. A fost frumos, dar acum ma bucur ca a trecut, ca a fost o zi mai obositoare pentru ea. Am sa pun in curand si poze, in special cu tortul nostru cu talpite, de care sunt foarte incantata... :)

In legatura cu vaccinul - noi am facut 2 luni pe 28 si abia azi l-a facut (ca saptamana trecuta a fost liber si pe sfarsitul saptamanii nu am vrut eu sa il facem ca se apropia botezul). Asa ca am intarziat cam 8 zile si se pare ca nu e asa grav.
Totusi, chiar daca am facut vaccinul din comert, a plans foarte tare; se pare ca e sensibila la durere, asa zice dr. Acuma tb sa astept 48 de ore, sa vedem daca apar reactii secundare.

In rest, se pare ca in ultimele saptamani a pus cam putin in greutate, doar 300g asa ca va trebui sa o monitorizez, sa vad cat mananca pe zi. Ca daca mananca destul, atunci poate fi o anemie si va trebui sa ii dau fier. Sau poate fi o problema cu laptele de mama, sa nu asimileze suficent. Vom vedea..
A, sa nu uit! De cateva zile incepem sa ne descoperim manutele! Si acum cand se trezeste si ii este foame, incepe sa isi suga pumnul si cateodata mai nimereste si degetul! E tare haioasa. Tot de atunci, s-a cam imprietenit cu suzeta, ca mai bine ii dau suzeta decat sa isi manance manutele...

Am vazut ca vorbiti de kk - si noi mancam si lapte de mama si lapte praf si este tot cremos.

!

Anca, de MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUNA fetelor!
Tot ma laudam eu ce bine imi este asa ca azi dimineata de la 4 la 6.30 Maria a tipat continuu. Saracuta chiar o durea burtica si nu-i trecea nici cum. Am plimbat-o prin dormitor sus pe umarul meu, apoi am pus-o pe burtica pe picioarele mele si asa s-a linistit dar eu nu puteam dormi in pozitia aia. Asa ca m-am uitat pe pereti si sutn asa albi... Apoi a mancat, am scos si eu lapticul si ne-am mai culcat pana la 9 decitot e bine. Acum s-a jucat cu ursuletii si sta sa adoarma asa ca va scriu repede si fug sa fac dus si sa mananc. E super sezlongul asta. Are si jucariile alea, si vibreaza si o si pot legana usor daca se mataie.

VAL- stiu ca e scump galactogilul dar la mine a fost f eficient. Si nu tb saiei cum scrie pe cutie. daca iti creste lactatia iei mai putin. Eu luam cate o lingura la mesele principale(pranz si seara) in lapte cald. Apoi am luat numai cate o lingura si apoi 1/2 si m-am oprit. La mine au fost suficiente 2 cutii. Acum dc mai am probleme beau ceai de fenicul si ma mulg o zi din ora in ora si revine la loc.

RAISAFUDULU- eu ma mulg la toate mesele din timpul zilei. Noaptea ii dau la san dar daca sare masa atunci ma dor sanii si ma trezesc si scot laptele. Nu-i prea comod dar ce sa fac? A, de azi noapte folosesc pompa de la primii pasi (cea electrica) si functioneaza. Trage mai greu la inceput dar o data ce se tuguiaza putin sanul merge f bine. Am scos 150ml in 15 minute. Mi-e asa ciuda ca Maria nu papa la san... Mi-ar fi mult mai usor. Eu nu i-am dat lapte praf decat in prima zi acasa cand nu aveam lapte. De atunci niciodata. Chiar nu are rost. Se tot scria de calitatea laptelui de la san. Al meu cred ca este f gras ca abia reusesc sa curat biberoanele. raman pur si simplu unsuroase. Iar cand sta in frigider grasimea se ridica la suprafata si e de un deget. Plus ca Maria mananca f prost si asa a mancat tot timpul si cu greutaea nu sta chiar rau. E la limita dar ea are mese cand papa doar 50-60ml . Eu nu cred ca ar lua la fel in greutate daca i-as da lapte praf. Iar daca ar manca 800 ml lapte pe zi cat ar tb la greutatea si varsta ei atunci ar fi f grasa zic eu.

CRIA_BV- am incercat tot ce se putea pt colici. Nimic nu mi se pare eficient. La unii bebei insa sunt chestii care functioneaza . Cred ca tb sa incerci sa vezi ce-i prieste.

Fetelor o fi adevarat ca DEBRIDATUL duce la constipatie cronica mai tarziu? Ca eu cum ajung la pediatru si-i spun cat plange rezultatul este: are colici saraca, nu aveti ce face. Dati-i debridat 2 ml de 3 ori pe zi. e mai puternic dar o va ajuta. Si eu ii dau 1-2 zile dar mai mult nu-mi vine sa-i dau ca verisoara mea mi-a spus ca vin sute de copii la spital cu constipatie cronica din cauza asta. Ca debridatul ii ajuta sa faca f usor,a sa elimina si gaze etc si mai tarziu ei nu stiu sa se screama. voi ce ati auzit ?

ABSOLUTA- e ok data vaccinului. Sie si mai bine ca nu stii cat mananca. Bine ca ia in greutate.

Cam asta e tot. Maine mergem la dr pt a vedea ce mai e cu hematomul si cu alimentatia asta asa haotica. Ma duc la un dr conferentiar de la IOMC . Am mai fost o data si am fost multumita. Numai ca e f ocupat. El nici nu prea consulta copii din afara sectiei unde lucreaza. De cate ori sun ma intreaba ce motive am sa mi-o consulte el si dc vede ca ar fi ceva mai serios ma cheama la spital. E asa ocupat ca nici nu lucreaza la cabinet particular sa pot merge acolo. Speram sa fie bine maine.

Apropo de vaccin. Mariei i-a ramas o mica umflatura dura unde i s-a facut vaccinul in piciorus. oare ii mai trece? Au trecut aproape 2 sapt.

MARIA_TEODORA ( 28 febr. )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Buna fetelor

In sfarsit mi-am facut un pic de timp sa citesc cat de cat din urma si sa va scriu si eu cate ceva.

Batista bebelusului, este foarte buna, nu ma visat vreodata sa scot atatia mucisori din nas de la bebe
Baita, si noi facem in fiecare seara, cum zicea si Aliona a devenit un intreg ritual (bebe stie ca urmeaza papa si apoi somnic)
Aliona, te admir foarte mult ca ai taria sa faci totul ca la carte cu bebe in privinta temperaturii (asa as vrea sa fac si eu)..... tot citind ce scrii tu am inceput sa scad si eu temp camerei, o tin mai subtire imbracata si chiar am lasat-o fara caciulita afara

Ieri am experimentat si noi din plin colicii, pana acum cand o durea burtica nu plangea, doar se maraia in patut si dadea din maini si picioruse....dar iei a plans de fapt a urlat in continuu 4 ore de am zis ca innebunesc de mila ei, nu vroia nici papa, nici suzeta nu se calma in nici o pozitie....pana la urma am iesit afara si s-a mai calmat si cand ne-am intors acasa a mancat si dormit dusa 4 ore (ceea ce nu s-a intamplat niciodata ziua)
In rest e foarte cumintica, sta cuminte in pat si se uita la jucariile de deasupra, se cerata cu ele pana adoarme.

am mai pus si eu poze cu bubulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

am tot citit ca vb despre 1 iunie, banuiesc ca este vb despre o intalnire a fetelor din buc.....va rog lamuriti-ma si pe mine, vreau si eu sa particip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

tzuna , eu am o prietena medic pediatru tanara, foarte documentata. Ea mi-a recomandat sa nu-i dau debridat pentru ca acesta se da daca sunt probleme mai grave si numai pe termen scurt. Nu am vrut sa scriu pana acum despre asta pt ca am vazut ca multe mamici dau remedii pentru colici si preventiv si n-am vrut sa contrazic pe nimeni, dar aceasta pediatra in care am mare incredere spune ca nu-i bine sa dai pe termen lung nici macar remediile naturiste - gen Bonisan - pentru ca organismul copiilor se obisnuieste cu ele. In plus nici nu e sigur ca functioneaza la toti copiii aceleasi remedii.
Eu ma feresc cat pot de medicamente si asa am procedat si cu Raul. Binenteles ca e usor sa dai sfaturi, dar sunt cazuri in care chiar ai face orice daca bebe are probleme si nu mai sti ce sa-i faci.
Eu am spus doar parerea pediatrei cu care am discutat acest subiect.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vcarmen spune:

salut
nu reusesc sa tin pasul cu voi nici la scris nici la citit.Asa de vrenicute sunteti. dar scap eu si de sesiunea asta si o sa stau numai pe forum.

despre noi ce sa va spune , in general suntem bine.maincam in continuare doar san. tot cam 20 de minute si nu stiu niciodata cit maninca. in greutatte se pare ca ia . saptamana viitoare mergem la doc si ne cintarim.
s-a vorbit mai devreme despre laptele de la san . eu cind trag cu pompa lapte la inceput iese un laptic un pic apos si apoi la final iese un laptic albsi mai consistent. am citi undeva ca cel alb este bogat in grasimi si f bun pt bebe .

nu am reusit sa ii fac un program regulat. am incercat dar plingea intre mese asa de tare, ca nu ma lasat inima sa nu ii dau sa manince, acum mainca in general la 2ore sau chiar 3, dar f rar. in schimb doarme noaptea f bine . de la 10seara pina la 4 dimineata si apoi pina la 6. in general cind se face lumina afara se trezeste.Daca nu se trezeste singur nu il trezesc nici eu sa ii dau sa manince. am incercat odata sa-i dau sa manince si a supt putin si fara vlaga dupa care s-a culcat la loc. asa ca nu mai incerc

scutece folosim pampers nr 3 de care sunt multumita, nu am avut niciodata probleme.ba din contra nr a fost la noi mai problemetic.

si noi am folosit batista bebelusui si nu mi-a s-a parut traumatizant pt bebe. nu aplins decit la sfirsit si atunci probabil pt ca eu incercam sa-l tin fortat sa nu isi miste capul.

baita si noi ii facem in fiecare zi, dar de la 2 luni am zis ca ii fac mai rar. ma gindesc sa-i fac masaj seara s far baita . ce ziceti ? o fi OK?

spunea cineva de bebe care in jur de 3 saptamini vrea sa manince f mult. am citit (si trait pe pielea mea) la capitolul FEMINA INTIM/ HELP LINE 4 ca bebe trece printr-un puseu de crestere la varsta de 2-3 saptamini . Andrei la fix 3 sapt nu se mai satura .a supt o data cam o ora si nu se mai satura.dar a trecut cam intr-o zi.
sa nu uit

pt Mady . nu te mai stresa si dane o veste buna.

Kitty si eu ma feresc sa-i dau medicamente un timp indelugat , defapt in afara de vigantol. nu ii mai dau nimic. pt colici eu folosesc espumisan dar ii dau f rar si doar la o singura masa , parerea mea e ca nici nu are un efect prea mare.

hai m-am lugit de f mult

Mergi la inceput