Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (39)
Raspunsuri - Pagina 27
Dia1609 spune:
Dorsilia, nu am timp acum de traduceri, dar dc nu stii engleza iti traduc maine pe tel
How will I know when my baby's ready?
Your baby will give you clear signs when he's ready to move beyond liquid-only nourishment. Cues to look for include:
• Head control. Your baby needs to be able to keep his head in a steady, upright position.
• Losing the "extrusion reflex." To keep solid food in his mouth and then swallow it, your baby needs to stop using his tongue to push food out of his mouth.
• Sitting well when supported. Even if he's not quite ready for a highchair, your baby needs to be able to sit upright to swallow well.
• Chewing motions. Your baby's mouth and tongue develop in sync with his digestive system. To start solids, he should be able to move food to the back of his mouth and swallow. As he learns to swallow efficiently, you may notice less drooling. He may also be teething around the same time.
• Significant weight gain. Most babies are ready to eat solids when they've doubled their birth weight (or weigh about 15 pounds) and are at least 4 months old.
• Growing appetite. He seems hungry — even with eight to ten feedings of breast milk or formula a day.
• Curiosity about what you're eating. Your baby may begin eyeing your bowl of rice or reaching for a forkful of fettuccine as it travels from your plate to your mouth.
Dia
de
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-5-a
aelita spune:
azi implinim si noi 4 luni.
kokorina,crezi ca cineva de aici asteapta sa poti tu citi tot si raspunde ? noi nu stim cat de mult te chinui singura,fara ajutor,cu doi bebei?? important e sa iti revii tu,si sa fie bine Sophia si Pascal,si aici scri cand poti despre voi.
pup minunile!Au facut 6 luni,manca-i-as!!! la multi ani si sa fiti fericiti!!
donia eu cred in viata de dincolo,si dialogul ala intre embrioni-superb dealtfel- pe care l-a pus carla spune cam acelasi lucru.doar raportam starea embrionara la starea de "om in viata " si e absolut la fel.cum ei nu vad ce e dincolo de cele 9 luni,asa nu vedem noi ce e dincolo de x ani (ca sa nu zic suta de ani hehe).
vorba bebelului din burta: nu auziti cateodata cum cineva canta din "afara" ??
marani,felciitari pt 5 lunisoare!!
ingerasa,imi pare tare rauc a trebuie sa incepi munca si sa stai departe de fetita...Dar daca trebuie..trebuie...:(
si danutz e in aceeasi situatie..culacrimi dimineata...
hai ca mai ai o luna acasa...
dolores,l-am vazut pe Davidut,ma bucur ca ai mai intrat.
am cam luat multe pauza....
imi era dor de pozele tale.
miraco,hahaha stai sa te votez ca e de belea!sa vad cum se procedeaza.
alexandra,te simti mai bine acum? ce ai avut?
madaluta poti ramane si acum gravida..ca ai ovulatie,cica.dar nbanueisc ca mai greu.
la miraco acolo la votare,vezi ca face diferenta intre litere mari si litere mici,la codul ala.ca asa a zis si la mine.unele sunt mici,altele mari.
S.
Dorsilia spune:
merci Dia, am inteles, asa stiam si eu, dar pediatra ii da inainte sa avansam cu diversificarea. Andreea e clar, inca nu sta in fund nici sprijinita, pt ca nu are stare, intruna isi molfaie limba parca, scoate limba la tot ce se apropie de gurita, deci toate semnele sunt ca NU e pregatita pt nimic. Nici fomista nu arata sa fie. Nici nu a castigat spectaculos in greutate. Asa ca sa ma ia naiba daca eu ii dau de capat chestiei asteia. In plus, ca un facut, la noi e cu cantec. Asa a fost si dupa vaccinul de 2 luni asa e si acum. Si-a pierdut apetitul, e agitata si maraita, plange isteric chiar cateodata, doarme putin si prost, asa ca toata ziua o car in brate si de mancat nu mananca nici lapte de asta seara se pare
Dia1609 spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
merci Dia, am inteles, asa stiam si eu, dar pediatra ii da inainte sa avansam cu diversificarea. Andreea e clar, inca nu sta in fund nici sprijinita, pt ca nu are stare, intruna isi molfaie limba parca, scoate limba la tot ce se apropie de gurita, deci toate semnele sunt ca NU e pregatita pt nimic. Nici fomista nu arata sa fie. Nici nu a castigat spectaculos in greutate. Asa ca sa ma ia naiba daca eu ii dau de capat chestiei asteia. In plus, ca un facut, la noi e cu cantec. Asa a fost si dupa vaccinul de 2 luni asa e si acum. Si-a pierdut apetitul, e agitata si maraita, plange isteric chiar cateodata, doarme putin si prost, asa ca toata ziua o car in brate si de mancat nu mananca nici lapte de asta seara se pare
eu zic sa-ti asculti instinctul si sa o dai naibii pe pediatra... incepe cu diversificarea un pic mai tarziu, ca poate andreea nu este pregatita inca pt asa ceva si nu e bine s-o fortezi

Dia
de
Oana (29.11.2006)poze OANA
luna a-5-a
Donia spune:
quote:
Originally posted by Dia1609
eu zic sa-ti asculti instinctul si sa o dai naibii pe pediatra... incepe cu diversificarea un pic mai tarziu, ca poate andreea nu este pregatita inca pt asa ceva si nu e bine s-o fortezi
Dorsilia, si eu ma gandeam exact ca Dia, mai ales citind ce ai scris tu:
"Scoate cu limba tot, nemaivorbind ca nu pot sa-i bag lingurita in gura de limba ce o tine de straja parca"
Mie mi se pare clar din ce scrii tu ca fetita e intr-o etapa a vietii ei in care nu e pregatita inca pentru diversificare, ea exploreaza acum alte lucruri, face alte achizitii, si pediatra ar face mai bine sa adapteze schemele ei la cazul particular al fetitei, ca doar de aia scrie peste tot ca nu sunt doi copii la fel.
Proteina ia din lapte mult is bine, doar nu iti inchipui ca bebelusii care papa doar laptic in primele luni de viata nu au aport de proteine?
Eu as zice sa o mai lasi macar vreo saptamana si sa incerci din nou pentru vreo 2-3 zile si sa nu te stresezi deloc (vorbesc eu ca inca n-am inceput
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
a_deju spune:
dorsilia, subscriu la cele zise de fate mai sus... oricum, daca sunteti dupa vaccin..chiar nu se recomanda schimbarea rutinei zilnice a copilului.. asta evident implica si introducerea de alimente noi. nush ce zice pediatra ta, si a mea a fost pt o diversificare "light" precoce, cu suc, si apoi rapid pulpa de fruct, motivele fiind de kk verde si fara niciun soi de grunjei... dar aia cu proteinele, chiar nu e o explicatie, a zis donia foarte bine ce-a zis acolo... iar din comportamentul fetei tale, se vede de la posta ca nu are inca chef de experiente culinare... las-o moale inca o sapt, dupa aia incerci iar... si nu dispera, daca vrea doar o lingurita, timp de 10 zile la rand, foarte bine, tot va fi un progres... daca incerci sa-i indesi pe gat ceva ce nu are chef, e posibil sa ajungeti la o "buba" mai mare, si sa refuze orice... mai bine continuati acum programul bine-stiut, si in cateva zile testezi din nou apele... tinem pumnii :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
Mirona spune:
mai am o intrebare mare mare mare: cum se face ca-mi voteaza lumea picul si totusi nu o regasesc in clasamentul saptamanii???? in clasamentul final estem - cu ambele filmuletze - dar in cel saptamanal nu o gasesc. Cum se poate asa ceva?
dianocica - daca dai un clik pe user ajungi sa-i vezi profilul. Acolo poti vedea cate puncte are. userul comun a strans pana acum 514 puncte - pana la 1000 mai are ceva. inainte mergea faza cu donatul de puncte - as fi putut dona si eu - ca am gramada de ele ... dar acum nu se mai poate. Cand s-or strange de o titulatura - trage-ma de maneca si SE REZOLVA.
v-am pupacit pe toate
P.S.
pentru Dolores
P.S. VOTEZ CONTRA RETRAGERII KOKORINEI! O VREM AICI CHIAR DACA NU NE POATE CITI - SA INTRE CAT DE DES/RAR POATE - DAR SA INTRE. Alexandra - ii transmiti tu aceste randuri? poate nu are timp sa le citeasca - noi o iubim si o mai asteptam pe aici. 
Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V,VI, - Botezul Karinei - filmuletze Karina www.dropshots.com/new.php?userid=121067&cdate=20061201&cimg=0" target="_blank">1,www.dropshots.com/Mirona1" target="_blank">2
am o nepotica talentata si o burtica in amintire
Dbunny spune:
Buna tuturor..va citesc cam pe diagonala...
Azi Dani a facut o diaree de toata frumusetea..pana acum facea caca mai tare ca si caprele...si azi diaree si crampe
...cred ca a fost combinatia fructelor bat-o vina..
ajutor !
fetele care dati branzica la bebe, o faceti cu pastile de calciu lactic ? imi puteti spune ce marca e buna,unde se cumpara? vine un prieten saptamana viitoare in vizita si vreau sa-mi aduca calciu lactic...sau ce-mi trebe ca sa-i fac la bebe branzica ?
eu o inteleg pe kokorina... eu n-am timp cu unu, darmite ea cu doi...
doloresvazut pustanul tau okios... eu cred ca seamana taaare cu tine, e mare si frumos. E si cuminte ?
Ingeras26 si eu am inceput munk acu 6 saptamani...
mai un telefon, mai o fuguta acas... ce sa facem, macar stim ca e pe maini bune...cu bunica lui preferata
Dorsilia sau dia.. nu stiu cine a intrebat... noi nu ne-am mentinut capul foarte bine, si am inceput diversificarea cu mult succes. Cred ca keia a fost: vanilia din cereale. Cerealele sunt dulcice si ne plac enorm. Pacat ca ne constipa. Apropo de diversificare...saptamana asta bagat 50grame de piept de pui mixat in pireul de legume![]()
Desireevazut rostogolirea Alessiei... votat! Mai dar mare-i fatuca... si inca n-are 5 luni.Lenesoiu meu nu se-nvarte asa nici in ruptu capului....puturos ca tac'su![]()
V-am pupat
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
bamboletta spune:
Salutare salutare 
Inca nu ne-a iesit al doilea dintisor
dar parca a fost un pic mai cumintica azi ![]()
Pt fetele din Iasi am fost la "Teba"si am facut cumparaturi
au adus hainute de vara asa faine
i-am luat rochita,2 costumase cu pantaloni scurti si body-uri
ne pregatim de vara 
Multumim pt urarile de ieri 

Pt toti sarbatoritii de azi
Laura13-prezent la apel![]()
f faine pozele din cada
vara asta sper sa-mi pun si eu cada inapoi
sa ma balacesc cu Antonia 
Danita-azi a fost mai cumintica Antonia ![]()
Kokorina-te cred ca iti este greu si nu ai timp
eu mereu ma gandesc la voi
tinem pumnii sa iasa totul ok la botez
din cand in cand mai da-nevesti despre voi 
Ruxandra_sb-tinem pumnii sa fie totul ok si sa treaca repede 
Dolores-vazut si eu pozici cu David
ce mare a crescut
si seamana f bine cu tine
super poza cu caiulita de pitic 
Desiree-votat pe Octavian 
am vrut sa punem si noi filmulet facusem unul asa fain
dar e prea lung si nu mi-l accepta
Danita-la noi a supurat vaccinul cam pe la 3 luni acum e ok ![]()
Miraco-votat galusca in concurs ![]()

A_deju-
esti tare cu voturle
citesc din urma si mai revin ![]()
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
luna 6
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
www.smi.ro/fulguleti/" target="_blank">Fulguleti nov-dec 2006
Donia spune:
La multe lunisoare pentru Ana Maria si Sofia, sa va traiasca! 
Si eu cred in viata de dupa moarte, dar mi se parea mai ales interesanta paralela cu dialogul celor doi embrioni
.
Sunt pe fuga, dar mai vin eu sa va acopar si sa ma ingrijesc de scutec
.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)