Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (39)
Raspunsuri - Pagina 26
desiree spune:
quote:
Originally posted by a_deju
abia ce-am mai votat de 3 ori pt miraco.... nu mi-a zis nika de ip-uri :))
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
..atunci baga-mare !
desiree si bebe Octavian

pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;Octavian in concurs1;Octavian in concurs2;Octavian in concurs3
sbogdana spune:
Si eu sunt mult mai aiurita de cand cu maternitatea asta, si culmea am atins-o in supermarket odata - dupa ce am platit am plecat fara produsele cumparate
. noroc ca mi-am adus aminte repede si m-am intors din drum si noroc ca eram aici in Zurich si nu in alta parte ca aici e cat de cat siguranta.
si la cat de aiurita sunt, am uitat sa-i multumesc Laurei (laura13) pentru raspunsul legat de legumele pentru bebei; Multumesc mult
s-a sculat Zara,
Seara placuta
Bogdana &
Tahfeem Zara(16 nov 2006)
sbogdana spune:
Am votat si eu pe Rares, pe Octavian de Desiree, pe Karina de Mirona. Vreau sa o votez si pe Miraco dar nu stiu unde sa caut, poate ma ajutati
Bogdana &
Tahfeem Zara(16 nov 2006)
Teutz spune:
Miraco, votat pentru Alessia cea frumoasa!
Dianocica, nici Alexia nu se joaca singura mai mult de doua minute.
La capitolul cea mai idioata chestie: aveam un carucior mare si am zis sa mergem sa cumparam unul sport din Cora. Ne-am intors acasa cu unul mai mare decat cel pe care il aveam deja, dar macar se strangea mai usor si puteam sa-l bagam in masina tatalui meu. Bineinteles ca dupa o saptamana am cumparat si un carucior sport. Acum avem 3 carucioare in parcare! 
Editez, pentru ca am mancat cateva litere.
Teutz
de
Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri
Teutz spune:
Am uitat sa spun ca am pus pe mail-ul comun (mami_nov_dec_06) un filmulet care se numeste "Supermama". Daca aveti curiozitatea sa va uitati, e o tipa fara maini care poate sa faca niste chestii extraordinare cu picioarele.
Teutz
de
Alexia Iarina (10.12.2006)
Poze Alexia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">fulguletii nostri
desiree spune:
BOGDANA, uite aci...
http://activefit.pampers.com/ro_RO/gallery_view.php?page=1&id=384&from=search&keyword=Alessia
desiree si bebe Octavian 
pozici Octavian;varsta Octavian;slideshow fulguletz;
Ploaie de stele;Octavian in concurs1;Octavian in concurs2;Octavian in concurs3
danutz spune:
Despre ce 1.5-2 ani cu CM-ul vorbiti voi acolo?
Ca eu deja experimentez al treilea CM si inca mai alaptez. Plus ca e mult mai abundent, vine mai repede si dureaza vreo 7 zile...comparativ cum era inainte de sarcina. Oare sunt eu mai ghinionista?
Cu dum things...nu stiu ce sa zic...ca am reusit sa-mi arunc lentilele de contact in chiuveta se pune? Pai am avut impresia ca le-am pus la ochi, dar ele stateau bine merci pe buricele degetelor...si m-am spalat pe maini. Dupa care stateam si ma minunam de ce nu vad bine!!!
Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares
Dorsilia spune:
buna!
ce bine ca va gasesc mereu pe prima pozitie!
mamici la voi cum a decurs inceperea diversificarii cu legumele? Ca la mine decurge prost, i-am facut Andreei supa de legume si am pasirat morcovul si un pic de cartof ca ea are tendinta de a se constipa fiind biberonara si zau daca am reusit sa-i dau ceva. Scoate cu limba tot, nemaivorbind ca nu pot sa-i bag lingurita in gura de limba ce o tine de straja parca. In plus, alta chestie, ea nu mai sta nici in pozitie semi-asezata, nici in cosuletul de masina, nici in fund inca nu sta si nici in brate nu vrea asa pe genunchi si pe un brat ca sa-i dau eu papa. E mereu ocupata sa se incoarde sa se ridice si mereu in actiuni din astea ce o tin incordata. Abia mai bea si laptele pe spate, dand din picioare intruna si manevrand la biberon si ea.
Deci, disperarea mea cea mare e ca nu vad cum o sa ajung pe la 5 luni si ceva sa ii dau carnita dupa cum insista pediatra cand ea nici legumele nu le-a luat inca. Si cica are nevoie de proteina, trebuie sa-i dau rapid branzica, apoi carnica pana spre 5, 5 luni. Acum are 4 luni si jumatate.
Tare va rog pe voi, care aveti puiuti mofturosi si care se opun la tot ce e nou sa imi "vindeti" si mie niste tipsuri ca eu desi mai am un beietel, la el a mers snur totul, a fost un pofticios de la 4 luni jumate a papat tot ce i-am dat, si acum e cam la fel, cu mici crize de personalitate. De fapt v-am zis ca el de la nastere papa cu pofta si mult. Dar matza mea mica contrazice tot ce stiu despre diversficare si imi pune la incercare rabdarea in stiluri.
Hai va rog, scrieti-mi si mie ceva util, nou, ce la vopi a functionat, sa trecem si noi mai usor peste faza asta care ma dispera.
Uite ce stiu eu:
- copilul tre sa fie santos, flamand, odihnit si binedispus cand i se ofera aliment nou
- se pune lapte, cereale in mancarica , sa aiba gust cunoscut
- la inceput consistenta semifluida
- sa stea in fund? pai nu sta, ca are treaba sa se incoarde sa se traga de picioare
deci ce mai e de facut???
Dia1609 spune:
dorsilia, eu stiu ca nu e voie sa fie copilul flamand cand ii oferi ceva nou, pt ca atunci nu are rabdare sa incerce gusturi noi si are tendinta de a refuza mancarea
Dia
de
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-5-a
Dia1609 spune:
Principiile generale ale diversificarii
-La initierea diversificiarii sugarul trebuie sa fie sanatos; nu se introduce un aliment nou daca sugarul este bolnav! de asemenea, nu trebuie sa fie flamand si nici obosit sau agitat
-Diversificarea este un proces gradat, alimentele introducandu-se treptat; nu se introduce mai mult de un aliment nou pe saptamana.
-Se incepe cu o cantitate mica din noul aliment (1-2 lingurite), iar ulterior se va creste progresiv.
-Diversificarea va fi inceputa prin introducerea primului aliment solid la masa de pranz; urmatoarea masa la care se introduce un aliment nou este masa de dimineata, masa de seara fiind ultima care va fi inlocuita cu un aliment de diversificare.
-Pana la inlocuirea completa a mesei de lapte respective, se da sugarului mai intai alimentul nou si apoi laptele. De preferinta, alimentul nou se va da cu lingurita. Este bine sa se foloseasca o lingurita de plastic, pentru ca este mai putin dura pentru gingiile copilasului decat lingurita de metal.
-Nu se administreaza simultan doua alimente noi; se tatoneaza gustul sugarului, unii preferand alimente mai calde sau mai reci, mai sarate sau mai dulci.
-Diversificarea nu trebuie fortata sau grabita; daca sugarul nu se obisnuieste in 2-3 zile cu noul aliment se renunta pentru cateva zile sau se incearca un alt aliment.
-Administrarea noului aliment va fi intrerupta - temporar sau, mai rar, definitiv - daca apar scaune diareice, eruptii cutanate sau o stare de rau, fara alte explicatii.
-Prepararea alimentelor se va face cu putin timp inainte de administrare, in conditii stricte de igiena. Se prefera administrarea alimentelor in stare naturala sau inabusite, pentru ca fierberea indelungata distruge mineralele si vitaminele
-Nu utilizati condimente; evitati folosirea sarii (care poate afecta rinichii sugarului) sau a zaharului (ce favorizeaza aparitia cariilor dentare), precum si a mierii de albine inaintea varstei de 1 an.
Dia
de
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna a-5-a