Stelute de ianuarie - februarie 2007 (19)
Raspunsuri - Pagina 26
mihacarm2002 spune:
gio, marybell, azi am inceput sa iau si eu metoclopramidi pt a-mi stimula lactatia. Sper sa nu fi facut vreo prostie. Insa cu laptele stau prost pt ca mandra refuza sa traga. Ieri dupa ca a supt ceva, s-a facut arc si nici gand sa mai ia tzatza. Parca o ardea asa tipa. Insa plangea ca pt foame. Aveam un biberon in congelator cu 30 ml lapte de la mine. Am incercat sa i-l dau cu lingurita si nu a vrut. Cum tipa cand ii apropiam lg-ita de gurita si ma cam ofticam sa arunc laptele, i-am pus tetina. Imediat a tacut si l-a baut pe nerasuflate. Apoi a mai supt cateva minute si de la san. Nu stiu ce sa mai inteleg.
Lapte cu lingurita i-am dat cand lua fenobarbital si atunci nu era nicio problema.
Mihaela si
Eva Florina (9 feb. 2007)
Eva~Florina
Messa spune:
liuda, sa-ti ajute Domnul, ca la faze din astea doctorii sunt habarnisti si numa'n al de sus e speranta! Poate da fi-ta tonul la haleala, de s-o indura si a mea!
Alinuk, iti jur ca Margika a invatzat de la Arianna, cat vorbeai tu la telefon si io ma radeam cu ea, si el era cu margelele cat cepele la noi!!! Ia te rog misca-ti si maine fundu-ncoace ca poate invata si fi-mea de la fi-tu sa mananceeee!!!
Oricum, mei tai-ul tau e gata ![]()
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
aelita spune:
daconst stii ce-a zis de faza cu printesa si acelasi nume?? ca si ce daca,tot urat e,s-au luat dupa batranitura aia de regina ! haha
eu ii pun mereu un pic mai multa apa in biberon.
dar s-a constipat pt prima data de la san,de paste,nu lua biberoane.
terbitza,mananca super,Letitia!a mea nu a luat niciodata 180! si e mai mare.
messa asa ii zic,si o sa o invat si pe fata sa ii zica MAMA MARE cum zici tu,ca stiu ca nu ii place.nici un nepot nu ii zice mamaie,mamare,bunica....ca nu ii place.daca ii zice cineva din afara se supara .vrea sa ii zica "mami",defapt asa i-a invatat pe ceilalti si asa ii zic,nepotii.nu suporta sa fie bunica.are 5 nepoti.ultimii doi,cel mic al sora-mii are un an,inca nu stie sa zica,si a mea.sa te tii cand i-oi invata eu sa ii zica MAM´MARE,daca nu,sa ii zica MAMITZO!
mihacarm,catalina,marinar,daconst,alinuk,,multumesc pt urari!
catalina,eu initial am vrut sa ii pun Elena,er numele meu preferat de ceva vreme,dar la fel nu a fost pe placul familiei.
i-am spus si de intelepciune,si a zis ca tot capitala bulgara e hahaaa ca poa sa insemne orice ca tot sofica ramane .
laura ionescu si mie imi palce foaaarte mult Eva!! auzi la ea,haaaaaaaaaa o sa intrebe copiii la scoala UNDE E ADAM?? bai,nu i-ai spus ca asa ecva intreaba ea ,ca nu le da prin cap copiilor sa intrebe tampenii de-astea! si mie imi place sa aflu semnificatia numelui..dar ei cica ete na,si ce daca inseamna...Bine ca nu a zis ca o intreaba copiii unde e frunza,sau mai stiu eu ce ii trecea prin cap!!!! copiii la scoala numai la asta nu se gandesc !!
ca la a mea numai la capitala bulgariei s-ar gandi ,dupa ea,si la sofiCa -o vecina de la tara hahahaa.sper c anici tu nu te superi cand iti spune mama asa ceva!! ca eu ma amuz rau!
eva e cu adevarat BESTIALA in rochita roz!!!
laura si lilimic haha sunt mortali Eva si Adam,cum se striga ei ca in filmele indiene !!
lilimic,multam de primire
deci sa ne luam de mna cu ce nume e asta!
atunci am rezolvat cu supozitoare si cu ceai mult.de atunci s-a mai constipat de doua ori,si acum e un pic,dar nu asa rasu ca prima data.
vineri mergem la vaccin si intreb ce si cum..desi stiu raspunsul ...e totul normal hihi.
stiti care e treaba cu numele astea? nici voi sa nu va suparati dca se minuneaza cineva,ca eu chiar nu tin sa placa ,nici nu ma asteptam initial sa placa cuiva,eu si asa de fel sunt nitel repebela,bine ca nu am pus cine stie ce ! bine pt ei,ca eu oricum nu ma ofileam!
doar cei din jur si-ar fi tras cu otzet pe la nas.
dar sa va mai spun cu numele.mama e una,soacra e alta,noroc ca eu rad ,mai,nu ma oftic,zau ca rad de mor! abia astept sa le prind perlele,o sa le pun intr-o zi pe hartie si le agat in usa sa si le vada!
deci,ma intreaba ce nume a pus sora mea copilului,ii spun si zice soacra-mea : ce nume mai e si asta?toti prostii au numele asta!
haha,bai ,alta facea apoplexie,eu MA RAAASSSSSSSSSSS sa ma tavalesc!!
asa ca,nu uitati : toti prostii au numele asta!! mai rau de atat ce sa va mai zica lumea??
liuda stati asa ca se dezlantuie hahahaa
quote:
Aelita bine ai revenit i felicitari - ati mai crescut... si zii lu' mata sa mai taca din gura ca daca u se pricepe mai bine tace, ca Sofia are un nume foarte frumos... si daca si fata ta este slaba... atunci a mea e scandura... stai ca vine si maica-mea acasa si parca o vad ca incepe ca e slaba, ca alba, ca e dezbracata ... cu toate ca nu cred ca ea nu e disperata dupa copchii grasi. eu la fel - nu prea ma arunc dupa copii bolfosi... Deci Aelita , zi-i lu' mata ca am zis eu sa mai taca! Ca oricum nu mai schimba nimic, decat te necajeste

mor cu tineeeeeeeeeeeeeee hahaa hahaaaaaaaaaaaaaaa
ii ziiiiiiiiiic 
marybell, daca e infectie,e nevoie de antibiotice,sa iti prescrie un medic.poti lua anumite antibiotice cand alaptezi,stiu ei ce sa iti dea.daca nu e infectie si e doar inflamat,trece cu miere si lamai e,ceaiuri...si poate pastile din alea de supt.
conchita

helenutza

auziti???????
dar cu columbienii astia..cine nu ii vede cum fac sa rasuceasca copilul ?????????
ca eu nu ii vad.ec au avut,pana la urma,baiat sau fata? ce nume are? de curiozzz,asa..cora hope a mea mananca aproximativ la 10 seara,1,3,6,9 ...si ziua a cam rarit-o de vreo saptamana,dar o tine cam la 3 ore.mananca destul de putin,chiar daca a mai stat de mult eori si 5 ore chiar si 10 ore ! fara sa manance si tot nu mananca mai mult.adica la noi nu merge sa o infomteze ca sa bage mai mult,ca baga la fel.asa ca eu zic merci ca ma trezeste,ca mai baga un ml de lapte.
eli,frumos malinalul!
lilianaaa hahaaaaaaaaa aoleeeeeu ce video misto,cica cu kaaka pe craaaaaaaaac paralizat

aoleu ce scump e,mititelul si voi cu filmatul pe bietul copil 
e MORTALLLLLLLLLL!mor dupa fetzisoara luuuui cum s euita ca il filmezzzzi !!!
stai asaaaaa,staic a mor aici ca eu am vazut de 5 ori fara sonor,si acum ascuuuuuult!hahaaaaa "unde e caca?" si el te vrajesteeeeeeeeeee!!!! stai ca il vad iar,ca mor de el!!dar ce face el la wc apoi cu caca pe crac??? hahaa mortal,mai lilico!!
m-am saturat de ras!
sa nu certi baiatul,auzi?? si asa e rusinos foc!! manca-l-as!
tu cum mai esti cu spatele?ca si eu sunt anchilozata de cand am nascut.plus cazatura pe scari.
rali,brava numai din san!!!

alinuk,pup margica! a mea,suge un pic doar,si apoi s euita in ochii mei,cu tzatza juma in gura si RADEE,si eu ii zic ceva de dulce ca nu mananca,si ea incepe si mai tare sa rada! si asa ne punem amandoua,uitam de mancare,ceea ce si vrea.
criss,asa devreme cu dintii?? sa ne anuuunti daca ii dau asa repede!
dianamizzi multa,multa bafta la licenta!!! bineinteles ca o iei !! esti mama eroina,ce mai! si cu bebe si cu invatatul!
daconst,zici ca sunteti mai mari decat bebe de helenutza si de-aia mancati.pai sunteti mai mici ca noi cu vreo doua saptamani,si sofia nu a atins niciodata 180!! maaaximul maximului si asta foarte rar,numar pe degete,a fost 150!
si avem un kil mai putin ca voi
S.
Catalina spune:
Neata fetili, inainte sa arunc tastatura pe fereastra (are anumite litere care nu se mai bat ca lumea si ma umple de .... respect), hai sa va mai dau buna dimineata.
Va multumesc pt parerile legate de CMU si CIC. Nu cred ca am de ce sa ma revolt, mai ales ca era un beneficiu aditional, din partea scolii. Este inca o modalitate de a fi tratati ca niste kkti. Asta e, vina e a noastra ca ne complacem. Dar sa stiti ca eu mi-am schimbat stilul, din "mor pe baricade" m-am transformat subit si fara drept de apel in stilul "doar un job de la 8 la 5". Oricum sunt mult prea bucuroasa si linistita ca am gasit bona asa ca ... .
Aelita, soacra mea e Sofica ... ha,ha,ha. La noi e nume istoric, si mama soacra-mii tot Sofia a fost. Ce imi place e tine ca te distrezi cu faze pt care altii si-ar manca unghiile.
Cu Columbenii (banuiesc ca stii despre cine e vb), au o fata, pe Irina. Parca nu au botezat-o (ca de 400 de emisiuni tot merg la restaurante si vad meniuri care de care mai bengoase si mai ales scumpe de-ti sar ochii). Acuma show-ul lor se numeste chiar asa, Irina. Oricum Aelita, ce sa iti spun, cam grav, nu ii vezi pe Columbeni??? Deja mi-am schimbat impresia despre tine. Si chiar, cum vei face sa se dezvolte copilul??? Of, of, of ....
Si vezi sa nu uiti sa ii zici maica-tii "mama, vezi ca a zis Liuda sa mai taci din gura". Dar poate ne faci si filmulet, sa vedem si noi.
Fetele, a mai vb cineva cu Nadia? Eu cred ca ma incumet si o sun azi. Mi-a fost tarsha sa o sun ca sa nu o deranjez dar pana la urma mai bine o deranjez decat sa creada ca nu ne intereseaza.
Cam asta e, slaba miscarea pe aici. Vorbim mai tarzior. Azi sper sa fie ok afara a iesim si noi.
Pupici
Catalina spune:
Dana, am uitat sa iti spun ca de data asta Matei s-a comportat super de data asta cu vaccinul. Chiar mai bine decat la 2 luni (atunci a fost agitat). Acum chiar ca nu am observat nici o schimbare in comportamentul lui - decat ca a facut kk de doua ori ieri si o data azi dimineata dar cred ca si supozitoarele au ceva de-a face cu asta. Hai stai linistita ca va fi ok.
Messa spune:
catalina, poate face si a mea la fel, ca de la vacacacin incoace numa belele si mofturi. Poate o intzeapa si-i trec...
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
Catalina spune:
Rezolvarea problemelor de mancare
Atunci cand este vorba de obiceiuri proaste de masa, antecedentul este de obicei proasta interpretare de catre parinti a plansului copilului. De exemplu, Gail se plangea ca fetei ei Lily ii ia prea mult sa suga. Chiar inainte sa o vizitez am suspectat faptul ca Lily, de o luna, nu manca chiar o ora cat spunea mama, am banuit ca doar se linistea. Gail gasea alaptatul atat de relaxandt - probabil ca se secretau cantitati mari de oxitocina - incat deseori adormea si ea. Adormea la mijlocul alaptatului si se trezea in zece minute iar Lily continua sa suga. Chiar daca in general am aruncat cronometrele mamelor in gunoi, in acest caz i-am spus lui Gail sa il seteze pt 45 de minute, mai important, i-am spus sa observe atent cum suge Lily. Chiar manca? Observand cu atentie, Gail a observat ca Lily se calma cu sanul la sfarsitul fiecarei mese. Astfel ca de indata ce cronometrul suna, mama ii inlocuia sanul cu suzeta. In trei zile am renuntat la cronometru pt ca Gail a devenit mult mai atenta la nevoile bebelusului. Pe masura ce Lily a cresct, nu a mai avut nevoie nici de suzeta pt ca si-a gasit degetele.
In problemele de mancare se poate ca bebelusul dvs sa suga incontinuu, chiar si dupa ce si-a satisfacut pofta de mancare, asa cum facea Lily. De asemenea atnci cand copilul prinde si lasa sanul poate fi o modalitate de a spune "mama, gata acum am invatat sa mananc mai bine si termin mai repede." Daca nu intelegeti ce spune copilul, il veti tine la san prea mult si el va continua sa suga pt ca asta este ceea ce fac copiii. Sau se poate trezi noaptea sa suga, cand de fapt nu are nevoie de mancare.
Primul lucru pe care sugerez sa il faceti este sa adoptati o rutina gen EASY. Ceea ce ii sfatuiesc pe parinti este sa observe atent daca copilul chiar are nevoie de hranire atunci cand cred ei si sa incerce prin folosirea suzetei sau prin eforturi graduale sa regleze orele de masa.
dianamizzi spune:
buna dimineata fetelor! m-am trezit iar cu noaptea in cap,inainte de 6 cu thea. e tot treaza, se uita la un dvd de bebelusi. si pana se plictiseste beau si eu cafeaua in liniste![]()
YLIMIC , AELITA 
LILI - asa e, ACASA o sa fie intodeauna ACASA, adica acolo de unde vin, sau mai bine zis "acasa la mama"
. sa ma duc sa stau si eu cu ea si cu mamaie la un ibric maaare de cafea dimineata . sa iesim toti la padure si sa barfim in fata blocului ...
sunt lucrurile mici de care mi-e dor . eee. nu mai e mult.
da stii ... sotul meu (sandro il cheama) cand vorbim de romania zice MAAARE , adica ca vrea la mare . deci noi cu marea aici si el tot la mare vrea si acolo...
munti ca munti, paduri si alte alea dar cica marea neagra e cea mai super
. daca vine si el anul asta poate ajungem si pe la tine ![]()
am vazut pozele de la intalnirea la mare :) pupam bebeii!
ANIS - si-a revenit iarina? ca parca am citit ca avea febra.
succes fetelor cu copilasii, sa fie ssanatosi, sa pape bine, doamne ajuta! ma gandesc la voi asa, ma intreb ce o mai fi facand cutare si cutare
ce sa va mai zic de pe aici... e frumos afara, trebuie sa ii iau fetii niste hainute subtiri ca nu am decat cu maneca lunga.
Thea se uita dimineata la BARNEY , un dinozaur super colorat care canta si danseaza. avem mai multe dvd uri dar pana acum doar cantecelele ii plac. sunt toate frumoase, educative. si cel mai important... o tin cuminte si linistita vreo juma de ora ca sa beau si eu o cafea .
doarme ok noaptea, de la 8 seara . se trezeste sa manance odata pe la 1 noaptea,. apoi dimineata pe la 6. depinde. am incercat sa iesim cu ea duminica seara, am fost la o pizza. dar mai bine stateam acasa ca a plans pe acolo de mama mama... deci clar. seara vrea sa doarma doar in patutul ei. tot ii dau picaturi de colici , ma ganesc ca daca bea numai laptic sigur mai are. as incerc sa nu i mai dau ca are 4 luni dar trebuie sa fiu intr-o stare buna ca daca incepe iar sa urleeeee.... ma duc cu capul ...
SI-A SCHIMBAT VOCEA fata mea, inainte zicea cate un uuuuu uuuu asa delicat , acum l-a invatat pe aaaaaaaaaaaaaaa si urla asa din gat, zici ca se zgarie pe beregati
.
saptamana trecuta eram la socrii . si ce i s-a parut soacrei amuzant sa o incvete sa tuseasca la ordin... deci de fiecare daca cand tusea thea oleaca ea ii zicea "iiihaaaaassssrrraaaaaa" (e un cuvant care inseamna"saraca de ea..." cam asa ceva) si de multe ori. si fata a prins ideea ca atrage atentie cand tuseste. si facea intentionat apoi. thea cu cah cah cah, aia cu ihasra ihasra .... si cine a stat nene apoi 2 zile numai in planset si tuse... doamne am zis ca mor de nervi , ma uitam la ea si ma bufnea rasu plansu, nu mi-a venit sa cred ca santajista mica mai am. pana la urma am lasat-o in carucior si i-am zis frumos" vezi ca eu nu sunt ma-ta mare, poti sa urlii si sa tusesti cat vrea muschii tai..." si ea urla si eu ma uitam la ea . pai cum sa stau eu cu ea in brate asa cat vrea ea. o tin peste tot prin casa cand vad eu ca s-a plictisit sau cand ne jucam. dar nu asa tot timpul. asa s-a invatat cu lumea... nu se poate evita tinutul in brate, clar. in fine, ne uitam una la alta si pana la urma s-a oprit de tot. si gata tuse intentionata. le-am zis si astora de aici sa o invete naiba alte alea , mai cu sens . pai tuse? ...of. zambete, cantece, alte jocuri .
diana si thea
www.driopshots.com/dianamizzi
dianamizzi spune:
CATALINA- doamne dar cat stai tu sa traduci si sa ne scrii aici... esti de admirat! imi pare bine ca ai bona , si e si cunoascuta, e foarte bine!
gata , va pup fetelor, sa avem toate o zi minunata si sica !
diana si thea
www.dropshots.com/dianamizzi
gio spune:
quote:
Originally posted by marybell
buna fetelor,
eu nu ma simt prea bine, m-am trezit in dimineata asta cu amigdalele inflamate rau, abia pot sa inghit lichide. nu pot sa mananc deloc. am incercat o banana si nu reusesc nici macar asta...stiu ca s-a mai discutat ce medicamente se pot lua in cazul asta, daca alaptezi, dar la momentul respectiv nu mi-am luat notite. va rog din suflet daca isi mai aduce aminte vreuna dintre voi sa-mi spuna si mie ce sa iau, fiindca ma doare gatul asta de nu mai pot. abia pot inghiti saliva. mie mi-e frica sa nu ii dau si lui bebe si de cand m-am trezit mi-am pus mascutza dintr-aia pe botic ca sa nu il contaminez. pupicisi astept raspunsurile voastre.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
Buna,
uite acum vad intrebarea ta. eu am folosit cu succes tantum verde (spray). am intrebat dr de albastru de metil dar a zis sub nici o forma, nici pt mine nici pt copii ca lezeaza epiglota daca inghiti, chiar si numai putin.
Sanatate multa!!!