Stelute de ianuarie - februarie 2007 (19)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

In continuare, ultimul capitol (pe care mi-as dori sa am timpul sa il traduc integral dar nu cred) este despre cum dezvatam copiii de obiceiuri proaste.
De la inceput parintii trebuie sa stie trei lucruri esentiale:
1.Copilul nu face nimic pentru a va enerva: parintii nu sunt constienti de multe ori de faptul ca au un mare impact asupra copiior lor si ca, in rau sau in bine, ei le modeleaza asteptarile
2. Va puteti dezvata copilul: analizand propriul comportament - ce faceti pentru a va face copilul sa se poarte intr-un anume fel - puteti sa va dati seama de ce trebuie sa faceti pentru a-l dezvata de obiceiurile proaste cu care l-ati deprins fara sa vreti.
3. Dezvatarea ia timp: daca copilul are sub 3 luni de obicei dezvatarea ia cam 3 zile sau mai putin. Dar, daca copilul este mai mare si obiceiul a persistat, trebuie sa instituiti schimbarea in pasi. Va va lua mi mult timp - pt ca fiecare pas va lua 3 zile - si multa rabdare. Cu toate acestea, trebuie sa fiti consecventi - daca renuntati prea devreme sau daca incercati strategie dupa strategie veti incuraja de fapt comportamentul pe care doriti sa il inlaturati.

ABC- ul dezvatarii:
A (antecedente): ce s-a intamplat mai intai? ce faceati atunci cand ati inceput sa dezvoltati respectiva obisnuinta? Ce se intampla in jur? Ce faceati pt copil sau nu faceati?

B (behaviour - comportament): care este contributia copilului la ce se intampla? Plange? Arata sau se comporta ca si cum ar fi nervos? Speriat? Infometat? Face un lucru obisnuit?

C (consecinte): ce fel de comportament parental s-a stabilit ca rezultat al A si B? De exemplu parintii care leagana copilul sau ii dau sa suga (san) pt a-l adormi (fara a fi constienti ca prin asta creeaza un obicei); aceasta activitate poate ca pt moment schimba comportamentul copilului (il opreste din plans) dar pe termen lung ii va creea o obisnuinta; cheia schimbarii consecintelor este de a face ceva diferit - a introduce un nou comportament pentru a-i permite celui vechi si se piarda.
Gata, plecam inca o data la vaccin. Cand vin va traduc exemplul cum o familie a aplicat cele de mai sus.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Salutare de la mare!

Hop si noi la prezenta! Salut revenirea Aelitei - si ma inscriu si eu in categoria "ce nume mai e si asta?" caci pe Adam nu-l place mai nimeni. Iar atunci cand spun cum il cheama se uita cam lung si exclama "Cristiaaaan! Ce frumos" Asadar, ridic din umeri si cateodata zambesc ci inteles catre sotul meu.
Shine - imi place Alexandru, mai ales in www.rodino.ro/DesktopModules/Gallery/Viewer.aspx?tabid=54&mid=666&path=Alexandru¤titem=14" target="_blank">poza asta
Catalina - macar acum ai o scuza, esti mamica! Dar eu cu ani in urma am fost prima in cladirea cu birouri la serviciu si nici macar nu aveam cheie sa intru M-am dus mai devreme cu 1 ora!!!
referitor la link-ul cu adoptiile de ieri - a mai observat cineva ca majoritatea erau fetite? Asa ma enerveaza chinezii astia, si toti care fac asa, cand spun ca "fetitele nu-s bune". Stiti voi la ce ma refer, vor sa pastreze doar baietii, de parca i-am pune cu mana si mamele ar avea vina ca au nascut fetite
anis - ma bucur ca v-a iesit pe plac botezul, Iarina sunt sigura ca nu are nimic, o sa ii treaca repede, ai sa vezi!
cora - unde esti scumpa, hai sa mai vb un pic!
cristiana - iar a venit sotul acasa si esti ocupata? Hai da-ne raportul ce a mai facut David?

revin ca plange bb!

Colectia de stelute!

Nasterea 1 - un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - o foame chinuitoare! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Aelita - am uitat sa te intreb cuym ai rezolvat atunci pb Sofiei, cand era asa constipata ca iesise cu sange... Ai mai fost la dr sau ai rezolvat acasa...

La multi ani tuturor sarabatoritilor zilei!- ca io n-am mai spus de multa vreme!

Colectia de stelute!

Nasterea 1 - un puzzle cu flori de liliac - Luca Matei - 05.11.2004
Nasterea 2 - o foame chinuitoare! - www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna fetele
am facut kk, am facut kk cred ca imi fac prob degeaba...adica asa sper

criss68 merci despre cum arat io, ce sa zic, in primele 3 sapt dupa nastere eram cu un kil mai slaba decat am plecat in sarcina, dar acum am cu vreo 2 mai mult. pt ca alaptez si bag combustibil la greu. dar nu-mi bat capul, o sa le dau eu jos. io's fericita ca pap acum cum nu am mai papat de ani de zile, eram mereu la cure de slabire sau mentinere. iar acum

ylilimic Matei al tau mai are o admiratoare si ce zburatori aveti prin casa!

marybell, eli1977, marinar
Liuda, adinush ce fetite dragalase! sigur o sa fac si eu o fata la un moment dat

anis sunteti ok? felicitari pt botez, sa va dea Dumnezeu multa sanatate si tot ce va doriti.

aelita eu acelasi lucru l-am obs la al meu. la fel, face kk la 2-3 zile si in zilele in care nu face nu prea papa. am mai bagat si noi cate un supozitor, a mai fcaut si singurel...azi a facut singurel, Slava Domnului, dar parca tot as intreba medicul daca e ok....numele Sofia este super, imi place mult de tot!

TERBITZA oauuu! ce mancacioase sunteti! super!

Shine nu se poate confunda sunetti dulci, v-am vazut si eu pozele si anumite "fetze" le recunosc de la al meu

La multi ani sarabatoritilor de azi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

La multe lunisoare,sarbatoritilor zilei

Sofia bb de Aelita

Thea bb de Dianamizzi

Odette bb de Monicutz

Alexandru bb de Shine

Bine ne-am regasit dupa minivacantza!!!

Alinuk si bb Teo 10 /01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Hai ca a revenit. Acu ca mi-au trecut si spumele, sa va pove, pt cine n-are ce face si vrea sa ne citeasca.
Am imbracat cupilu din nou si la 9 jumate ne-am postat la cabinet unde ea ditamai codoiul. Pana la 10 jumate (prog. incepuse la 10) am tot primit asigurari de la asistenta ca acu acu intram. Intre timp Matei a urlat, a adormit si eu il tot feream de copilasii ceilalti care behaiau, muciaiau sau stranutau. Ce e aia zi de puericultura? Asa. Am intrat la 11 fara un sfert (Matei nu mai mancase de a 7 si un sfert) si hop cantarit, masurat, consultat si la vaccin.
Cica are 8 kile (avea 8,300 cu strampi si doua bodyuri de bumbac cu maneca lunga plus pampersul pe el - eu zic ca nu are 8 kile dar fie) si 67 de cm. Cand a vazut dra asta a zis "aaaa, pai toata luna viitoare ii dati numai suc. nu pulpa (ca iar era sa scriu altceva, fir-ar!), nu supa nimic". In sala de vaccin zice asistenta "a, de la 4 luni jumate ii dati pulpa si supa". Maaaama, deja eram cu spumele calare pe mine, imi venea sa le bag in pulpa cui o are ... Concluzia, voi face cum cred eu si gata. La ochi cica e ok, nu are nimica cu petele alea albe, Dana a zis ca tine, ca e de la bronz.
MI-A ZIS CA PANA LA 5 LUNI JUMATE NU IN FUND NICI MACAR INTRE PERNE. A fost ffff categorica cu chestia asta.
In schimb i-am spus asistentei ca nu se intoarce pe burta si imi zice, "pai sa ii aratati cum: ii duceti manutele flexate a piept si il rostogoliti. n-ati vazut la columbeanu?" Bai, la faza asta imi venea sa ii frig una. Pai io lu columbeanu ii infund buzunarele, pulpa ta de asistena. In orice caz ... nu va pove cum a fost la vaccin ca plangeam de nu mai puteam vorbi. De data asta s-a jelit pur si simplu. Nu mai era plans din ala de nu stiu ce e cu mine, era din ala de mami, au ma doare fa ceva si se uita la noi de ziceai ca nu vrem sa il salvam ... .

Acas' i-am executat o juma de paracetamol in fund, apoi bibe si intre timp a facut kk. Deci l-am curatat si i-am bagat si jumatea aialalta de supo, sper sa nu fi gresit ca pe prima sigur a dat-o afara. Acum s-a jucat nitel si i-am pus si compresa pe piciorus si cred ca doarme ca nu il mai aud. Ma duc acu sa il invelesc ca e un frig la noi e nu va zic. La el am pus caloriferul electric.

Cam asta fu pana acum, sper sa nu am multe de pove mai incolo, doar de tradus (ca nu il scot afara azi).

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

neata @!!

scriu repede siplec la metro sa cumpar cate ceva la firma. apoi plembari cu piticii
Aelita bine ai revenit i felicitari - ati mai crescut... si zii lu' mata sa mai taca din gura ca daca u se pricepe mai bine tace, ca Sofia are un nume foarte frumos... si daca si fata ta este slaba... atunci a mea e scandura... stai ca vine si maica-mea acasa si parca o vad ca incepe ca e slaba, ca alba, ca e dezbracata ... cu toate ca nu cred ca ea nu e disperata dupa copchii grasi. eu la fel - nu prea ma arunc dupa copii bolfosi... Deci Aelita , zi-i lu' mata ca am zis eu sa mai taca! Ca oricum nu mai schimba nimic, decat te necajeste

multumim ca v-a placut pozica noastra
fetele pupici
vb mai tarziua ca tipa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

am vazut si noi eri columbenii - era o vizita a medicului si ziceam ca poate vad ceva nou - dar nimic !
mai cum pana la 5 luni nici intre perne? pai ce sa fac? s-o leg? ca ea nu vrea jos, vrea macar un pic sa stea popot, nu mai zis ca de manute se ridica direct in picioare... nu stiu, poate depinde si de copil, dar eu chiar nu am cum real s-o tin pe culcate...
aaa columbenii la plimbare pe barca pe lac tineau copilul fara caciulita... ce sa zic, noi acasa nu o puneam dar afara tot ii pun una subtirica, mai apar urechile, ca parca tot mai bate vantul si zic eu la mintea mea ca la 3 luni tot ar mai trebui protejata...

Mergi la inceput

Deci, revin cu traducerea, exemplu de implementare a pasilor ABC pt dezvat:
Melanie si Stan care au admis ca au situatie dificila pt ca baietelul lor Spencer de 8 luni foarte obisnuit cu atentia parintilor la miezul noptii. Pentru a-si recupera vietile, Melanie si Stan au trebuit sa faca numerosi pasi pentru a desface efectele nedorite ale stilului lor "accidental" de a fi parinti. Folosind metoda ABC, i-am ajutat intai sa analizeze situatia.
Antecedentul in acest caz a fost teama continua a parintilor care era generata -in mod explicabil - din faptul ca Spencer fusese un copil prematur. Din dorinta de a-l creste bine pe Spencer, unul dintre parinti il legana intotdeauna si il tinea pe piept. Mai mult, pt a-l linisti mama ii dadea sanul (in miezul noptii). Comportamentul lui Spencer era consecvent, de asemenea: era deseori nervos si cerea multe. Acest comportament i-a fost intretinut si de faptul ca de indata ce Spencer plangea, parintii lui se repezeau la el, facand ce faceau mereu. Consecinta a fost ca Spencer, la 8 luni, nu se putea linisti sau adormi singur. Cu siguranta, nu asa planuisera Melanie si Stan sa isi creasca copilul. Dar pentru a schimba situatia, ceva trebuia sa se schimbe.

Pentru a vedea ce trebuie reparat (dezvatat) s-a mers inapoi pe firul lunilor pentru a vedea ce gresisera parintii. Iata procesul:
1. observati si creati o strategie: de indata ce Melanie incerca sa il puna pe Spencer in patut, el se agata de ea si urla; Melanie a povestit ca, disperati sa il vada ca adoarme singur, incercasera metoda Ferber, adica il lasasera vreo trei nopti sa urle (plangand impreuna cu el). a treia zi copilul a vomitat de la plans si parintii au abandonat metoda.
Primul lucru pe care trebuia sa il facem (sau mai bine zis sa il desfacem) a fost sa il facem pe Spencer sa se simta in siguranta in patutul lui, cu multa rabdare si grija si fara a face ceva care sa ii aminteasca de trauma cu plansul.

2.facet pasii incet, nu puteti grabi acest proces - pt Spencer ne-a luat 15 zile sa ii inlaturam frica de a sta in patutul lui; am inceput incet, cu somnul din timpul zilei - Melanie a intrat in camera lui si i-a tras jaluzelele; la inceput doar au stat in balansoar si Melanie i-a cantat (cantecul l-a mai linistit dar tot cu ochii pe usa era); apoi s-a ridicat cu el in brate si a avut grija sa nu il apropie prea mult de pat sa nu il sperie;in urmatoarele 3 zile melanie s-a apropiat din ce in ce mai mult de pat pana au stat langa pat fara ca baiatul sa planga. in a 7 a zi l-a pus in pat tinandu-l inca in brate, aplecadu-se langa el. era ca si cum inca il tinea in brate dar acum el era in patut. dupa inca 3 zile, melanie a putut sa intre in camera lui spencer, sa dea druul la muzica, sa faca putin intuneric, sa stea putin in balansoar si sa ii cante si sa il puna apoi in patut. Dar a continuat sa se aplece i sa il asigura ca era chiar acolo langa el si ca era totul in regula. la inceput spencer a stat aproape de marginea patutului dar apoi s- mai relaxat

Va continua

Mergi la inceput