Crema ptr protectie solara
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxanaz/roxanaz.jpg)
roxanaz spune:
o informatie importanta pe care nu stiu cate dintre noi o baga in seama: NU pastrati cremele de protectie solara de pe un an pe altul, ma refer la cele deja incepute. ele nu isi pastreaza calitatile si riscati arsuri chiar si cu o crema de FPS 50.
asa ca....oricat ar costa, un flacon nou la inceputul fiecare sezon.
Roxana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Donia spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
o informatie importanta pe care nu stiu cate dintre noi o baga in seama: NU pastrati cremele de protectie solara de pe un an pe altul, ma refer la cele deja incepute. ele nu isi pastreaza calitatile si riscati arsuri chiar si cu o crema de FPS 50.
asa ca....oricat ar costa, un flacon nou la inceputul fiecare sezon.
Roxana
Dar n-ar trebui sa scrie pe flacon? Cu atat mai mult cu cat e ceva serios, companiile producatoare cred ca s-ar feri de un proces...
In orice caz eu am dat fetita si anul asta cu crema de anul trecut si nu s-a intamplat nimic pana acum, si a avut cateva zile in care a stat in soare puternic suficient timp ca sa se arda daca n-ar fi avut protectie.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
donia,scrie pe flacon...depinde de marca,la unele mai evident,la altele mai putin...pe multe nu scrie clar,adica in cuvinte , ci e doar simbolul acela cu un cos de gunoi si 12 luni
edit: si eu mai incurc borcanele,ca la sfirsitul sezonului mai uit sa le arunc (adica niciodata nu-mi dau seama cind e sfirsitul sezonului ) si fiindca iau mereu aceeasi marca mai incurc sticlele noi cu cele vechi...
Donia spune:
Nu scrie si pace, m-am uitat si pe cutie, si pe flacon, pe fata, pe spate, pe laturi, pe capac, pe fund... a mai ranmas sa golesc continutul si sa ma uit in interior! Nici desen, nici simbol, nimic.
Eu am L'Oreal Ombrelle cu SPF 30 si tot ce am gasit e un termen de garantie pana in 2009.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
ocebine spune:
Donia:
Does my sunscreen expire?
It's good practice to check the expiration date on your sunscreen. If it is expired, be safe and buy new sunscreen. According to the AAD, the Food and Drug Administration (FDA) requires that sunscreen work at its capacity for three years. That said, if you have a three-year old bottle of sunscreen, you haven't been using the proper amount.
"I bet there are a lot of people who at the beginning of last summer bought an 8-ounce bottle of sunscreen and still have half of it left over," Stone says. "You are supposed to be applying 1 ounce — or 2 tablespoons — before you go outside, and you should be reapplying it every two to three hours, depending how active you are."
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
quote:
Originally posted by Donia
Nu scrie si pace, m-am uitat si pe cutie, si pe flacon, pe fata, pe spate, pe laturi, pe capac, pe fund... a mai ranmas sa golesc continutul si sa ma uit in interior! Nici desen, nici simbol, nimic.
Eu am L'Oreal Ombrelle cu SPF 30 si tot ce am gasit e un termen de garantie pana in 2009.
donia,nu stiu sincer ce sa zic...si eu stiam ca trebuie luata crema noua dupa un an.ma gindesc ca termenul de garantie se refera pina cind poti tine crema nedesfacuta? adica,ca si in cazul anumitor alimente, sunt best before nu stiu cind dar daca le desfaci trebuiesc consumate in citeva zile?
Donia spune:
Inteleg din mesajul lui ocebine ca ingredientele din crema de protectie solara ar trebui sa fie active 3 ani si presupun ca asa si e.
speed, eu nu cred ca producatorii se joaca cu asa ceva... de multe ori ma uit pe prospecte si pe indicatii ca parca sunt scrise in asa fel incat si ultimul... incompetent sa stie ce are de facut. Deci nu cred ca ar lasa chestiunea asta prea ambigua, mai ales cand in ecuatie apare riscul de cancer de piele.
Pe cutia de la L'Oreal scrie pana si la ce ore e indicat sa stai la soare... deci cred ca sunt foarte atenti, nu ar risca sa vanda o crema care dupa 1 an de la desfacere devine inactiva si sa nu scrie mare si clar chestia asta.
roxanaz spune:
nu devine crema inactiva dupa un an. dar anumite componente din ea snut degradabile in aer deschis, si pe parcursul unui sezon intreg recipientul ala se deschide de multe ori. de aceea se considera ca lotiunea isi pierde din proprietati si "da rateuri". asta citeam prin niste manuale de industrie cosmetica dar mai caut
Roxana
roxanaz spune:
Crema protectie solara pentru bebelusi
asiza
Buna...
Ce crema pentru protectie solara imi recomandati pentru un bb de 7 luni? Stiu ca trebuie sa fie spf 50...am vazut Mustela, dar mi se pare super scumpa la 75 ron un tub...Alte recomandari?
Multumiri...
arghirmonica spune:
Oana..io i-am dat cu Niveea da cre cca toate is la fel.Solutia cat mai putin soare si cand e, cu capul acoperit si musai maieu pe el.Io zic ca exagerat 75 ron