Crema ptr protectie solara

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Eu am fost cu bebe la mare si l-am protejat cu crema de la Mustela; e foarte scumpa, dar foarte buna! La anul insa o sa incerc crema de la Garnier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si mie mi s-a parut Mustela.....nesimtit de scumpa si mai si expira in ianuarie . Am luat de la Avent cu factor 20 si a fost ok si pot sa o folosesc si la anul. In anii trecuti am incercat Nivea si Garnier dar mi-a facut alergie la crema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Anul trecut am avut de la Nivea, factor 50 de protectie.
Anul asta am luat de la Elmiplant, stiu de la amice ca este f. buna.O fol. de vreo luna si sunt multumita.In plus e mult mai ieftina si nu o sa imi para rau ca o folosesc numai un sezon!

Ile 38 si Victor ( 22 dec 2005)
AMR 02 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri. Dupa ce am citit tot acest topic, am decis sa fac o vizita la reprezentanta Chicco de la noi din oras si sa cumpar crema de la ei...e undeva la 30 ron si are toate caracteristicile dupa care m-am uitat. Acceptabil...Desi si Avene imi trage cu ochiul...

Va doresc o vara racoroasa!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monaraus spune:

Voila articol proaspat:

Ce ar trebui stiut despre protectia solara vara aceasta?
Publicat: 10 Iulie 2007 @ 13:11
Produsele de protectie solara nu pot asigura protectia totala impotriva radiatiilor UV. Chiar si factorii ridicati de protectie permit patrunderea radiatiilor UV. Acelasi lucru se aplica produselor care pretind ca "ecraneaza soarele" sau ofera "protectie totala". De aceea, incepand cu aceasta vara, Comisia a decis ca pretentiile de protectie totala, gen "ecran solar", trebuie scoase din uz.
Comisia Europeana a lansat o campanie de informare pentru avizarea consumatorilor in privinta unui nou regim de etichetare a produselor de protectie solara, incepand cu vara anului 2007. Produsele de protectie solara contra UV pot fi eficiente in
prevenirea arsurilor solare si a cancerului de piele, insa nu asigura o protectie totala. Consumatorii ar trebui sa foloseasca protectia solara, insa o etichetare mai clara ar trebui sa-i ajute sa aleaga in cunostinta de cauza.
Comisia reaminteste, totodata, consumatorilor ca exista multe motive pentru care produsele de protectie solara ar trebui sa fie una dintre masurile de protectie impotriva radiatiilor solare ultraviolete.
Alegeti produsele de protectie solara cu protectie UVA si UVB
Cel mai important lucru este alegerea produselor de protectie solara impotriva radiatiilor UVB si UVA, deoarece ambele sunt nocive sanatatii. In timp ce riscul de cancer si „arsuri solare” este reprezentat de radiatiile UVB, radiatiile UVA sunt responsabile cu imbatranirea pielii, actioneaza asupra sistemului imunitar si contribuie la cresterea riscului de cancer de piele. Problema este ca „factorul de protectie solara” indica numai protectia impotriva radiatiilor UVB.
In trecut a fost dificil pentru consumatori sa cunoasca daca un produs de protectie solara protejeaza si impotriva radiatiilor UVA. In urma unei recomandari a Comisiei din septembrie 2006, a fost introdusa o sigla standard pentru protectie UVA in baza unor standarde similare de testare. Prin aceasta sigla, consumatorii pot afla protectia UVA minima cuantificata ce creste in paralel cu factorul de protectie solara si se bazeaza pe o metoda standard de testare.
Ce factor de protectie solara ar trebui sa aleaga consumatorul?
Factorul de protectie solara (SPF) este un scor utilizat pentru a descrie „puterea” de protectie a produsului impotriva „arsurilor solare”, adica radiatiile UVB in principal. Este important de stiut ca un SPF peste 50 nu creste practic protectia impotriva arsurilor solare si radiatiilor UVB. In schimb, prin aplicarea corecta a unui produs, un SPF de 15-25 este suficient pentru protectia unei persoane cu piele normala de arsuri solare.
Nu exista ecranarea soarelui sau protectie totala
Produsele de protectie solara nu pot asigura protectia totala impotriva radiatiilor UV. Chiar si factorii ridicati de protectie permit patrunderea radiatiilor UV. Acelasi lucru se aplica produselor care pretind ca „ecraneaza soarele” sau ofera „protectie totala”. Incepand cu aceasta vara, pretentiile de protectie totala, gen „ecran solar” trebuie scoase din uz.
Ce ar trebui sa cunoasca consumatorii despre protectia solara pentru aceasta vara?
Imbunatatirile regimului de etichetare prin informatiile mai clare pentru consumatori vor incepe sa devina „vizibile” pe piata in vara anului 2007. In acelasi timp, consumatorii sunt informati sa utilizeze produse de protectie solara doar ca una dintre nenumaratele masuri de protectie existente.
De retinut:
90% din radiatiile solare UV pot patrunde prin norii usori, deci puteti capata arsuri solare chiar intr-o zi de vara cu cer acoperit.
Apa ofera o protectie minima impotriva radiatiilor UV, iar reflexia apei poate creste expunerea dumneavoastra la radiatiile UV.
Expunerea la radiatii solare este cumulativa in timpul zilei, deci pauzele dintre expunerea la soare nu reprezinta neaparat o expunere totala mai scazuta.
Cum pot consumatorii sa utilizeze produsele de protectia solara?
Este important de stiut ca produsele de protectie solara sunt eficiente numai utilizate in cantitati suficiente. Pentru protectia corpului unui adult de talie medie, trebuie aplicata o cantitate de 35 grame de produs de protectie solara. Aceasta cantitate echivaleaza cu circa 6 lingurite pline. Mai mult, este esential sa aplicati din nou aceste produse pentru a mentine protectia – mai ales dupa inot, baie sau uscarea corpului.
In fine, nu este indicat sa va expuneti indelung la soare. In timp ce produsele de protectie solara pot preveni „arsurile solare”, exista, totusi, radiatii UV care ajung pe piele. Expunerea prelungita la soare combinata cu aplicarea repetata de produs de protectie solara duce la o acumulare a expunerii la radiatii UV fara manifestari ale „arsurii solare”, cum ar fi inrosirea pielii.
Radiatiile solare sunt periculoase in special pentru copii
Evitarea radiatiilor UV este esentiala pentru copii. Riscul de cancer de piele este crescut la copii mici sau mai mari supra-expusi la radiatii UV. De aceea, sfatul dermatologilor pentru acestia este sa evite expunerea directa la lumina directa a soarelui, prin purtarea de imbracaminte protectoare, de exemplu.
Utilizarea produselor de protectie solara este necesara si in timpul inotulului si pe vremea cu cer usor acoperit
Radiatiile UV trec prin apa. La o adancime de jumatate de metru radiatiile UV au o putere de aproximativ 40% fata de intensitatea de la suprafata. Deci, sunteti expusi chiar si in timpul inotului. Suprafata apei reflecta radiatiile UV, prin urmare partile corpului de la suprafata apei sunt expuse suplimentar.
De asemenea, mai trebuie sa aplicati produse de protectie solara in zilele innorate de vara. Cerul usor acoperit permite in proportie de 90% trecerea radiatiilor solare, deci produsele de protectie solara ar trebui folosite chiar si in zilele de vara cu cer usor acoperit.
Cum arata statisticile in privinta cancerului de piele in Europa?
In regiunea europeana, in care predomina populatia cu piele alba, tumorile maligne ale pielii sunt de departe cea mai raspandita cauza a bolilor atribuite UVR. La 7 februarie 2007, organizatia World Health Organisation/IARC din Lyon a raportat cifra actuala a cazurilor de cancer din Europa, insumand pana la 3.2 milioane de cazuri noi de cancer pe an. Oamenii de stiinta de la IARC au estimat diagnosticarea a peste 3 milioane de cazuri noi in 2006 – excluzand cancerul de piele produs de alte cauze, si 1.703.000 decese cauzate de cancer. Dintre noile cazuri, 53% au fost barbati si 47% femei, iar in cazurile de deces ca urmare a cancerului, 56% au fost la barbati si 44% la femei. Ei au calculat ca au fost 59.7 mii de cazuri de tumori maligne ale pielii care reprezinta 2.6% din cazurile totale de cancer din anul 2006, din UE25.

Sursa: Comisia Europeana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

quote:
Originally posted by Donia

quote:
Originally posted by roxanaz

o informatie importanta pe care nu stiu cate dintre noi o baga in seama: NU pastrati cremele de protectie solara de pe un an pe altul, ma refer la cele deja incepute. ele nu isi pastreaza calitatile si riscati arsuri chiar si cu o crema de FPS 50.
asa ca....oricat ar costa, un flacon nou la inceputul fiecare sezon.

Roxana

Dar n-ar trebui sa scrie pe flacon? Cu atat mai mult cu cat e ceva serios, companiile producatoare cred ca s-ar feri de un proces...
In orice caz eu am dat fetita si anul asta cu crema de anul trecut si nu s-a intamplat nimic pana acum, si a avut cateva zile in care a stat in soare puternic suficient timp ca sa se arda daca n-ar fi avut protectie.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

nu stiu daca mai urmariti subiectul acesta...
intr-adevar, unele produse cosmetice au termen de garantie si 3 ani, dar... exista un semnulet pe eticheta, care arata ca un recipient rotund cu capacul ridicat si care are niste cifre in interior... 12m, 3m 1m
asta inseamna ca produsul este valabil 12luni, 3 luni, 1 luna de la deschidere.
verificati pe orice pasta de dinti, k sa reperati semnuletul.
crema mea de protectie solara are pe ea 12 m

www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/53/Default.aspx" target="_blank">repere in dezvoltarea bebelusului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns David_mami spune:

Noi folosim Garnier pentru copii, cu SPF 30 si am dat pe ea 400.000 la farmacie...Nici macar nu s-a bronzat cu ea. Si cand ma gandesc ca vroiam sa iau cu SPF 50. Daca nu s-a bronzat cu spf 30, cred ca cu 50 il luam de pe plaja mai alb decat la sosire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Autor: Carmenbr
Subiect: Safe sun-screen pt copii
Trimis la: 01/05/2008 20:37:08

Vara e atatde aproape si noi deja am inceput sa folosim sun-screen pt ca deja s-a incalzit bine. Stau in California si asa cum se stie, aici incidenta de cancer de piele e fff mare.
Citind am aflat ca oxybenzone , una din substantele gasite pe marea majoritate a asun-screen-urilor e daunatoare. Aseara am fost la 2 farmacii si toate produsele de acest gen au oxybenzone. Am gasit un singur alt tip care nu contine oxybenzone ci octinoxate.
Stie vreun medic sa imi explice si mie daca e mai safe octinoxate decat oxybenzone, de ce e daunator oxybenzone? Care ar fi cel mai safe sun-screen, caci noi aici trebuie sa folosim mult.
Va multumesc.

Raspunsuri:

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: corinadana
Raspuns la: 01/05/2008 20:53:31
Carmen vezi ca eu am Sunblock zinc oxide factor 45 si nu vad sa scrie oxybenzone la ingredients.

Si noi il folosim deja de vreo 3 saptamani

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: Bic
Raspuns la: 01/05/2008 21:02:21
uite-te pe www.ewg.org/skindeep
Cauta fie ingredeintul, fie produsul si o sa gasesti informatii.
Pe acest site sint catalogate produsele cosmetice in functie de riscul de boli pe care il prezinta.
Din cite am cercetat eu, California Baby este SINGURA crema solara fara subsante nocive. Costa o groaza, dar asta e. Noi pe aia o folosim.

Daca te uiti pe lista lor cu baby sunscreen, o sa mai gasesti citeva cu indice de nocivitate mai mic.

Raspuns la: 01/05/2008 21:28:45
Bic, m-am dus pe site-ul dat de tine si m-am ingrozit cand am vazut ce crema foloseam eu pt Eric. Ma duc la target sa iau si eu California baby. Mersi mult.
Corina, am gasit si crema data de tine, dar are si aia multe chimicale, iar eu incerc sa scap de asta. Mersi mult oricum si felicitari Ralucai!

Autor: blackpanterro
Raspuns la: 01/05/2008 22:53:46
Noi folosim Aveeno Baby sun screen si Huggies sun screen.

Autor: rhoneea
Raspuns la: 02/05/2008 12:15:30
Stie cineva daca cea de la Avon contine oxybenzone?Tocmai voiam sa dau comanda si nu stiu ce sa fac...

Autor: deeapui
Raspuns la: 02/05/2008 18:51:40
Fetelor, voi de la ce varsta ati inceput sa folositi crema solara pentru bebei?

Raspuns la: 02/05/2008 19:20:33
Rhoneea, da. Si crema de la Avon contine oxybenzone. Eu foloseam Coppertone for kids. Daca te duci pe linkul dat de Bic, o sa vezi ca Avon e si ea considerata cu grad de risc f. mare. Du-te pe linkul ala si alegeti o alta crema mai safe pt copilul tau. California baby e una din cele mai safe, cu grad de risc ffff mic (1 din 10).

Deea pui, pe creme scrie ca nu se folosesc sub 6 luni. Cred ca de fapt medicii vor ca sa nu cumva copiii atat de mici sa nu aiba deficienta de vit D, deci e nevoie de soare. Dar nu de arsuri, deci trebuie protejat cu hainute lungi si usoare.

Autor: tatiana83
Raspuns la: 02/05/2008 20:01:31
Carmenbr, se gaseste si la noi in Ro aceasta crema California baby?Sa intreb in farmacii de ea, sau pot sa o comand de pe vreun site?

Multumesc tare mult!

Raspuns la: 02/05/2008 23:59:04
Carmen multumesc mult!Da asa e am ramas uimita...
Si inafara de California ce mai e bun?

Raspuns la: 03/05/2008 00:03:44

quote:
Originally posted by Carmenbr

Rhoneea, da. Si crema de la Avon contine oxybenzone. Eu foloseam Coppertone for kids. Daca te duci pe linkul dat de Bic, o sa vezi ca Avon e si ea considerata cu grad de risc f. mare. Du-te pe linkul ala si alegeti o alta crema mai safe pt copilul tau. California baby e una din cele mai safe, cu grad de risc ffff mic (1 din 10).

Deea pui, pe creme scrie ca nu se folosesc sub 6 luni. Cred ca de fapt medicii vor ca sa nu cumva copiii atat de mici sa nu aiba deficienta de vit D, deci e nevoie de soare. Dar nu de arsuri, deci trebuie protejat cu hainute lungi si usoare.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

Povestea nasterii!

3 anisori...uraaa!

M-am uitat si eu la Coppertone...scrie ca e high hazard...uff

Editez.Inca ceva....ma uit la "n" produse ptr copii pe care le stiam eu si toate sunt periculoase.Iar chicco si avent nu scrie nimic.Or fi ele mai bune sau is "no name"?

Raspuns la: 03/05/2008 00:11:34
Am descoperit : Eau Thermale Avene Sun screen cream for sensitive areas spf 50.,iar scorul hazard este 1.Oare e buna ptr copii?

Plus: Mustela Bebe hight protection sun lotion spf50,la fel scor hazard 1.Iar eu am mustela maternity anti stretch care vad ca are hazard 7.Ehehe culmea e ca au mai disparut din vergeturi.

Cred ca ii voi lua Mustela sun screen.

E f bun site'u.De'acum inainte sa cumpar ceva mai intai bag okiu aici.

Autor: Alinutzaa
Raspuns la: 03/05/2008 00:14:34
Am gasit si eu una cu scorul hazard 1 - Mustela Sun SPF50

Editez ca sa spun ca Mustela Sun SPF50 se gaseste sigur la noi in farmacii. Cea de la Avene...s-ar putea, Avene au o gama destul de larga la noi in farmacii din cate am vazut. California Baby sincer ma indoiesc ca o sa gasim. Oricum daca gasiti dati si aici de veste.

Mai editez o data ca sa spun ca Mustela Sun SPF50 este sigur recomandata pentru copii. De California Baby nu ma indoiesc. Ramane de vazut cea de la Avene ce e cu ea.

Autor: Alinutzaa
Raspuns la: 03/05/2008 00:24:16
Rhoneea ma gandesc ca s-ar putea sa vorbim despre acelasi produs Mustela, nu? Intreb doar ca sa stiu daca rascolesc farmaciile ca sa gasesc si produsul de care vorbesti tu sau nu.

Raspuns la: 03/05/2008 00:37:50
Da pai eu am scris exact cum scria acolo litera cu litera.Da asta este ptr bebei care am scris-o eu,cea ptr adulti nu m-am uitat. uite aici linku-l asta e ce ai vazut si tu?

http://www.cosmeticsdatabase.com/wordsearch_free.php?hq=mustela&go=go

http://www.cosmeticsdatabase.com/product.php?prod_id=29164 aici iti arata scorul hazard si alte informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Subiect: Crema de protectie solara-de la ce varsta?
Trimis la: 02/05/2008 18:54:33

Chiar acum 5 minute ma uitam la manutzele lui Alex care sunt rosii pe antebrate dupa o dupa-amiaza de grataragit. Si atunci mi-am dat seama.. pentru copii de la e varsta trebuie folosita crema de protectie solara? Ma intereseaza si pentru ca Bia urmeaza sa se nasca pe caldura, si vreau sa stiu daca si pe ea va trebui sa o dau. Si daca da, ce crema se gaseste la noi pentru copii? Cea de la Avene o fi buna? Sau ce alta firma, ca la o adica pot ruga pe cineva sa-mi aduca din Italia.
Raspunsuri:

Autor: Amina_Marina
Raspuns la: 02/05/2008 19:18:55
Eu, am cumparat de la Johnsons, chiar ieri , e pentru nou nascuti si are SPF15.Pa+++, sper sa fie buna, sa nu-i usuce pielea.

Raspuns la: 02/05/2008 19:50:06
Amina, da nu o fi prea mic SP15 ? Ma gandeam mai debraba la 30...sau mai mult...Si Pa+++ ce inseamna?

Autor: chris80
Raspuns la: 02/05/2008 20:39:01
eu am folosit de la chicco, cu spf 40. parca (90%) nu are limita minima de varsta.

Autor: bb ralukutza
Raspuns la: 02/05/2008 21:06:29
pt copii mici, trebuie folosita crema cu minim 40 FPS...noi am avut anul trecut cu FPS 50+. cred ca la noi garnier e singura care produce creme cu asa mare factor.

Autor: andruka
Raspuns la: 02/05/2008 21:06:41
Noi am folosit garnier 50+ de cand era mic, vara nu lipseste iar in rest ocazional cand iesim la padure si arde soarele.

SPF 15 mi se pare cam putin totusi.

Autor: olim
Raspuns la: 02/05/2008 22:32:29
si eu am luat tot garnier 50, mai ales ca la noi vara trece de 45 de grade.Deja sunt 32

Autor: bb_yasmi
Raspuns la: 02/05/2008 23:12:51
este si de la chicco cu FPS 50 si de la Ivatherm...si sigur sunt mai multe!!

Autor: Wicca
Raspuns la: 02/05/2008 23:31:33
Puiul meu s-a nascut in decembrie , prima data cand am folosit crema de protectie solara a fost pin mai-iunie (chiar daca nu era direct expus la soare)am folosit o crema ffffff scumpa- Arval. Anul acesta la 2 ani jumate cred ca ne vom multumi cu o crema normala cu factor de protectie 40/50.

Raspuns la: 02/05/2008 23:54:32
Wicca, este speciala pt bebelusi aceasta crema?Se gaseste si in Ro?Si cat de scumpa este..daca imi poti spune..

Autor: Wicca
Raspuns la: 03/05/2008 02:54:04
Tatiana....costa in jur de (30, 40 euro) mie mi-a recomandat-o verisoara sotului meu care are o farmacie . Nu stiu daca exista in Romania!!!! Nu stiu daca se merita sa dai atatia bani.... noi mergeam des la mare(saptamanal),aici la ora 10 dimineata deja soarele arde cumplit, bb era tare mic....crema de la Avene .... am auzit ca este ff buna!!!

Raspuns la: 03/05/2008 08:54:23
Iti multumesc pentru informatii .La noi nu este deocamdata cald, dar vara si aici avem temperaturi de 35-40 de grade.Am sa caut Avene in farmacii.

Autor: anya
Raspuns la: 03/05/2008 09:37:36
La baiatul meu cel mare n-am putut sa folosesc nici-o crema. Se irita si se inrosea la 5 minute dupa ce-l dadeam cu crema cu factor de protectie. Si am incercat o gramada. Asa ca singura solutie a fost sa-l obisnuiesc treptat cu expunerea la soare (e blondut si cu piele alba) iar cand mergeam la mare dupa ora 10 - tricou "de sarificiu" cu care intra si in apa, palarie tip sahara cu bucata aceea de material care protejeaza urechile si gatul... Anul trecut (la 4 ani jumate) a fost primul an in care a suportat Avene cu factor 15 sau 20, nu mai stiu. Cu baiatul cel mic n-am avut probleme. La el a mers si Nivea si Avene de la varsta de 5 luni (cand l-am dus prima data la mare).

Anya

Autor: iunita
Raspuns la: 03/05/2008 12:13:43
eu pt fetitza am folosit avene spf 50+ si a fost ok. cand i-am dat prima data avea 4 luni. e blonda cu pielea alba si foaarte subtire. dar nu am expus-o direct in soare. anul asta s-a bronzat pe maini si fatza deja asha ca o sa bag ina ctiune crema .. nici nu ma asteptam sa se itnample asta dar e .. bronzata cu manushi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor, chiar azi am cumparat o crema de la nivea+50, dar vecina mi-a spus ca a vazut +75 la menuco, o firma spaniola, asa ca am sa caut , e in jur de 15 euro la 75 de grame

Mami si www.flickr.com/photos/olimpiabota/" target="_blank">Alex

Mergi la inceput