Copiluti de mai-iunie 2005 (33) - It's show time!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

LA MULTI ANI NARDI GABRIEL!
Sa fii sanatos, sa cresti mare si voinic, sa fii un cavaler plin de farmec si noroc!

Lucas, m-am gandit la tine acum vreo saptamana, nu mai stiu cui i-am spus, imi pare rau de ce vi s-a intamplat si ma spere de-a dreptul ce ai povestit. Sanatate multa si sa ai grija si de tine
Adina, sanatate multa si voua, vad ca nu ati scapat cu tratamentul de acasa:(
Ioana, sanatate Anei, poate scapati cu o forma usoara totusi.
OlgaT, sunt la fel ca OlgaM, nu stiu daca as fi rezistat cu un copil cu atat energie, ma repet dar iti admir rabdarea si puterea.
Androix,o sa iasa o grasana Georgia, doamne ce putin mai e. M-ai omorat cu papucii tai, cat am ras:))))))
Crissu, ne bucuram ca avem vesti de la voi, mai ai un pic si tu.
Multi pupici mamicilor, nu mai insir nume.
Ioana, gata, faci impartirea copiilor pe categorii?:)))
Teodora spune prea multe cuvinte ca sa le maipot tine sirul, ultimul recensamant a fost pe la 20 de luni. Face si propozitii, fraze mi se pare mult spus acum:) Stie cifrele, alfabetul, culorile, forme geometrice o gramada, spune "noapte buna", nu face la olita, ciocane la usa, intreba tot ea "cine e?" :)))), stie cati ani are, isi spune numele intreg (daca o intreb si mai cum o cheama nu de capul ei), stie cum ii cheama pe bunici, prieteni, pe noi etc. Spune multe cuvinte foarte clar dar si unele invers asa cum fac si altii. La noi cafea se spune "fea". Am o cunostinta careia ii spuneam fachie, ne povestise odata ca asa spunea o nepotica la cafea si asa i-a ramas si femeii porecla:))
Ma uimeste cu ce rationamente face, copiii au niste simturi extraordinare.
La noi partea motrica a fost ultima intotdeauna, nu se catara prea des si nici nu se avanta oriunde, e foarte precauta am observat, nu coboara scarile singura si la urcat e inca greoaie dupa parerea mea. E adevarat ca nici nu aveam rabdare mereu sa o las sa urce patru etaje si sa ma tarai dupa ea, o luam pe sus.
In continuare prefera cartile si mao nou creioanele colorata si mazgalaeste toata ziua cu ele, i-am cumparat carti de colorat o gramada. Aseara se uita cu maa pe o carte si tocmai se blocase mama la un desen cu o chitara si i-a spus Teodora ce e aia LOL. Prinde extrem de repede si baga la cap.
Zilele trecute se juca cu o pisica de plus alba si dintr-o data i-a zis: Cluzo! Pe motanul nostru il cheama Clouseau si e in cantonament la bunici la Chitila de cand avea ea 10 luni. L-a mai vazut acolo la curte dar pana acum nu i-a zis pe nume ca acum sa faca legatura cu pisica ei de jucarie.

Am scris fara cap si coada:))))
Pup mamici si copilasi scumpi, Gabitza, chiar am intrat in luna distractiilor

Pozele mele si www.dropshots.com/curlycloreta" target="_blank"> filmulete vechi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

LA MULTI ANI NARDI GABRIEL! Sa cresti mare si sanatos

LA MULTI ANI TUDORA! Sa ai parte de noroc si fericire in viata si sa-ti iubesti parintii, surioara si fratiorul care o sa vina.

Lucas mi s-a zbarlit parul pe mine cand am citit prin ce-ati trecut.Offf Doamne. Va dorim multa multa sanatate.

Tdi, Adina, Ioana la fel va dorim si voua, multa multa sanatate si sa va faceti bine repede ca acusi va sarbatorim si pe voi

Ioana ma bucur ca te-ai apucat de statistici pentru ca asa, vrei nu vrei trebe sa intri zilnic si sa dai raportulPe dragos il inscriu la coloana 2.Fac propozitii din 3-4 cuvinte max.

Olga si Dragos a cazut acum vreo 2 zile si si-a muscat rau de tot buza de jos.Acum e spre vindecare.

Revin

Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

La noi se cheama ca facem propozitii spuse din 2 cuvinte. Adica "uitii aionu" (avionul), "maina(masina) asta", "mama te ubesc" "come nu" in daneza... si multe cuvinte care incepe sa le desluseasca. Adica nu suntem chiar cu propozitii din alea lungi... Momentan isi da drumul...

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Beatrice si Teodora face porpozitii de genul asta, chiar si cu mai multe cuvinte dar fraze nu
De ex: tati, mama plange :)
Asta inseamna ca e in colana 2? :) Eu ma gandesc cateodata cate stresuri am avut si inca mai avem legate de copilasi, ideea e ca nu se vor termina niciodata, trebuie sa fim constiente de asta.
Cred ca Maya Florentinei vorbeste cel mai bine, ah si Daria frate, uitasem. Daria e campioana, spune poezii.
Am incercat sa o invat pe moaca mea aia cu : un pitic, atat de mic....
Daca o intreb ce face piticul spune baie, spune pe ce a alunecat etc.
Si o intreb acum doua zile: pe ce a alunecat mami piticul? Si raspunde: banana:))))

Ce de chestii contin cremwurstii, brrr slanina auzi
O singura data am incercat sa ii dau ca era intr-o perioaca cand nu manca nimic dar evit sa ii dau mezel deocamdata. MAi bine pui la cuptor care poate fi servit si rece.
S-a trezit gargarita!

Pozele mele si www.dropshots.com/curlycloreta" target="_blank"> filmulete vechi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Ioana, Adina, Monu, Tdi, multa sanatate fetelor ... si multa sanatate tuturor copilasilor bolnaviori de aici, pe care nu mi-i amintesc.

Am mai vazut citeva filmulete si poze noi aseara.

Ioana, te tii de statistici? Se vede ca nu ai prea mult de lucru la birou

Maaaaaiiiii, eu consider ca ceea ce spune Eva sint fraze. Adica zice "Mami, open the door, go outside" sau, mai de actualitate, ca e mucoasa toata, "bring the vacuum, clean nose" sau "put shoes on, go see Kebin" (Kevin e prietenul ei de peste drum, de 3 ani, care o cam bruscheaza, dar ei ii place, ca se joaca cu ea) sau "open the gate, see fridge" (sa deschid portita de la bucatarie, sa vada ea ce mai e prin frigider) sau "change diaper, no bubu tushies". Plus foarte multe propozitii simple "my figar hurts" (figar, in loc de finger), "give me orange juice", "read books", "go upstairs", "it's dark outside", "the moon is up high", "hear the airplane?" ... Decideti voi in ce categorie intra.
Oricum, mai are pina la nivelul Dariei, care am vazut cit de bine cinta si spune poezii, sau la nivelul lui Stefan, care vorbeste foarte bine.
De ceva timp nu mai vorbeste despre ea ca Eva, ci spune "my, I, mine ..." adica la persoana I.
Cer scuze fetelor care considera ca nu e bine ca fiica-mea vorbeste aproape in totalitate in engleza. Am incercat sa ii vorbesc in romana, dar nu vrea sa imi raspunda, asa ca nu o fortez. Intelege ce-i spun. O sa invete ea daca o sa vrea, vrind-nevrind, din auzite.

Fug la ea, ca iar vomita.
Dimineata a stranutat mai mult de 5 minute incontinuu!!! Acum se ineaca in muci si vomita tot ce bea, ca de mincat nu mai vrea ... Inncerc sa ii trag mucii afara cu aspiratorul si batista bebelusului, dar si-i reface imediat!
Program usor, de tv ...

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fetelor, multumesc mult pentru urari, nu am avut timp sa citesc toate mesajele voastrea, noi nu avem net de vineri, abia acum i-au dat drumul si eu trebuie sa ies din casa. Dar am vazut din avion cite urari a avut Tudora si va multumesc din suflet.

Tudora a ratat un virus stomacal care a bintuit gradinita saptamina trecuta, fff nasol, sint pline cica spitalele pe aici. A avut noroc ca a avut viroza respiratorie cu care ne-am chinuit citeva zile, deci si raul poate fi in anumite cazuri noroc.

Santate bolnaviorilor si abia astept sa apuc sa citesc ce ati mai scris in ultimele zile. Va pup!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Ce fel de ceai pot sa ii dau pentru raceala cu nas infundat si voma? Nu are febra. Ea spune ca are si "bubu in tummy", adica o doare stomacul ... Am vazut ca am flori de musatel, sunatoare, tei, soc. Ce concentratie?

Nu bea nimic lichide, acasa nu am bauturi electrolitice si nici nu pot sa o iau cu mine sa cumpar, asa ca trebuie sa ma descurc cu ce am, pina vine sotul.

Multumesc mult.

Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

1 Mai muncitoresc, distractie placuta .
Mi-e asa de lene astazi, dar o lene de zile mari. Poate si prin faptul ca afara ploua si nu ma trage ata la nimic.

Tdi, sarut’mana de intrebare – Patrick Doamne iti multumesc e bine acum.
A dat si la noi vremea frumoasa, si vad ca ajuta. Ne plimbarim tot timpul, sambata am fost la un party afara din oras, a fugarit catelul si pisica stapanilor pana i-a obosit. Duminica am fost la zoo si a fost tare fericit. Weekendul asta am vrea sa plecam pe udneva ptr. 2 zile. Inca nu ne-am decis exact unde. Masina mea de abia are 3 luni de zile si am facut 9,000 km :)).

Simona, my culpa, vorbisem cu ea si va multumeste din suflet pentru felicitari si ca va ganditi la ea. Saracuta dupa ce a venit acasa a facut temperatura cateva zile si a umblat pe la urgente (a luat din spital ceva virusi). Apoi weekendul asta s-au mutat la noua locuinta. Deci va dati seama cam ce-I pe capul ei. Nu are timp nici macar sa mai stea de taclale la telephone. Dupa ce se mai linisteste poate apuca sa dea si ea buna ziua. Lara e bine, marisoara bine si tare dragalasa. Seamana cu Thea mult de tot. Thea e o scumpa, ea vorbeste deja in propozitii lungi (3, 4 cuvinte legate) chiar bine si a reactionat tare bine la venirea Larei.
Patrick la vorbit e la capitolul cuvinte multe (majoritatea in engleza, dar si la romana si-a dat drumul) (de legat poate cate doua dar nu mai multe), stie cum il cheama si nu-l mai poceste, cati ani are. Numerele le recunoaste, dar nu vrea sa le spuna singurel, le aseaza in ordine pana la 10 daca ii cer. Fun carti, trenulet, sa se joace cu mingea. Se mai si catara, dar e mic copil daca il comparam cu Isabella, Tony, Alyssa, Ema. Mai face talente dar deocamdata e in limite acceptabile.
E innebunit dupa copii, cu care interactioneaza destul de bine si prietenos, e tare dragostos cu bebelusii. In general imparte, e darnic, de exmplu ieri i-am cumparat de la daycare 2 carti cu stickers si unul din colegii lui a vrut una si i-a dat-o fara probleme. Am iesit la plimbare cu el si avea un Thomas de impins, ne-am intalnit cu o fetita de 14 luni, a luat-o de manuta sa o plimbe, a imbratisat-o, I l-a dat pe Thomas. Mai nou e fun school bus si cat de curand o sa-l iau intr-o “excursie” cu bus-ul de oras.
Ma lasa sa-l spal pe dinti, iar dimineata ca sa nu avem discutii stie ca daca e cuminte si se spala primeste un sticker si e tare fericit.
In general nu ma pot plange de el, are zile cand mai sare calul, dar si zile cand e un ingerel de copil.

Loreen, sper ca v-ati distrat bine. Sa ne povestesti si nou cum a fost. Cred ca ti-e tare dor de fete.

Elisor, va betiviti sau ati plecat pe undeva?

OlgaM, cred ca mi-ai mai spus, dar am memoria cam scurta, cat costa la voi gradinita (cea pe care ai gasit-o cea mai scumpa)? Vroiam sa vad cam care sunt preturile. Ne bate gandul sa ne mutam in State si vroiam sa-mi fac putin socotelile. Am gasit o scoala privata catholica care mi-a placut si m-ar costa $3,000 /an. Ceea ce nu-I o avere tinand cont ca acum dau la daycare $950 /luna. Aseara am reusit sa adaug cateva poze de la zoo in acelasi album din Aprilie.

OanaC, cum saracia le culege Eva pe toate virozele? Eu lui Patrick i-am dat doar apa cu lingurita, cantitati mici. Stiu ca ceaiul de menta e bun la diaree caci constipa, nu musetel. Sanatate multa .
Ati reusit sa vindeti casa? Te-ai mai uitat dupa serviciu sau deocamdata mai stai cu Eva acasa? Te-ai mai interesat de alte daycare-uri prin preajma?

Oana (Mygirl), asta e singurul dezavantaj cu daycare-ul: iau de acolo toate bolile. Noi deja mergem de mai bine de 1 an de zile, iar la inceput Patrick a fost bolnav tot a doua saptamana. Acum vad ca avem si o luna, chiar doua la activ fara nici un eveniment.
In schimb are atatea avantaje, cel putin la noi. Patrick e tare fericit la daycare, are activitati tot timpul, il tine ocupat, in preajma copiilor. Il invata sa share-uiasca, si multe altele. Iar cand venim acasa ii e dor de mine si nu e plictisit de ceea ce are acasa, asa ca cele cateva ore petrecute impreuna zboara ca vantul.
La anul vreau sa o aduc pe mama si pe tata la noi ptr. cateva luni, dar Patrick va continua sa mearga la daycare zi de zi.

N-am mai scris de mult, dar si cand o fac trebuie sa-mi puna cineva frana.
Ajunge cu pauza, mai trebuie sa si muncesc ceva.
Va doresc o saptamana cat mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Cloreta, pai cam asa inseamna... Adica fac din cuvinte putine, fraze... Sunt pe drumul bun, adica...

Ia uitati un Pifos cum papa ciorbita...

http://piticii.multiply.com/video/item/24

Beatrice, mami de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Ia uitati aici ce baiat harnic am

Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput