Copiluti de mai-iunie 2005 (33) - It's show time!
Raspunsuri - Pagina 14
mygirl spune:
LA MULTI ANI TUDORA! Multa sanatate si fericire alaturi de familia ta minunata!
Am tras-o si eu zilele astea cu Alex, dar multumesc lui DD ca a fost doar o raceala usoara, cu muci si tuse.Iar infectia la ochisor s-a reparat destul de repede. Dar daca noi n-am avut parte de asa ceva pana acum m-am panicat destul de tare. Cred ca va trebui sa ma obisnuiesc, ca n-am incotro, de maine iar la gradi si cine stie ce mai ia de pe acolo.
Multa sanatate puiutilor bolnaviori, ma ingrozesc cand citesc prin cate ati trecut.
OlgaM, noua la hotel ne-au dat patut tip tarc ptr Alex, iar la masa aveau scaunele speciale ptr copii. Am stat doar 2 zile in Paris asa ca n-am apucat sa vedem prea multe, Alex a fost incantata de toate obiectivele, s-a catarat pe ce-a prins la Versailles, la Luvru se dadea pe piramida mica de marmura ca pe topogan, n-am cautat locuri speciale de copii. Am vazut un parc de distractii vis-a vis de turn, Beatrice poate sa-ti spuna mai multe ca au trecut pe Acolo, am vazut in pozele lor din calatorie.
Emanuela, multumim de sfaturi. Eu o sa le salvez, impreuna cu alte informatii utile, ca nu am experienta( si sper sa nici nu am nevoie). O sa caut si cartea de care ai amintit.
Noi am avut cateva zile superbe, a venit si vara-mea cu nepotica de 4 ani dupa care Alex e innebunita si am petrecut mult timp impreuna. am avut si o vreme extrem de frumoasa, am fost prin Mamaia, era ca vara, fantanile mergeau, terasele deshise erau pline, lume muuulta cum n-am vazut in nici un an de 1 mai, care de care mai fistichie. Pe plaja la fel, multi curajosi in costume de baie, unii se si balaceau, era atmosfera de vara si vacanta.
Alexandrei cred ca i-a facut bine alergatul pe malul marii, ca noaptea a reusit sa doarma mult mai bine, i s-a mai desfundat nasucul si nici tusea nu a mai fost atat de rea. Azi mergem sa facem primul party ptr ziua ei. cam devreme dar vara-mea si o prietena nu pot fi aici pe 18 mai. asa ca mergem cu copii la un loc de joaca sa ne cinstim. Mai nou jocul preferat la lui Alex este sa imi aduca "tort", sa cantam impreuna "la multi ani" si sa sufle in lumanari![]()
Oana,
de
Alexandra-Elena (18 mai 2005)
gabitzam spune:
'neatza fetele!
Dar ce o fi cu sarbatorita noastra? Ce-i cu Nelia? A zis ca pleaca pe undeva? Sper ca se simte bine.
Am intrat in mai, am intrat in lunile noastre, mai-iunie. It's show time!
Andrei e cu vorbitul la grupa 0,5
Mama, tata le zice curat si in mod frecvent. In rest, zice cate un cuvint la mai mult chestii, le inteleg in functie de context. Be=banane, mar, Ba=balon, minge, in brate, Baba=pa-pa, gata. Cand vrea in fata la masina, la volan tot un fel de paba zice. Animalele sunt in 3 mari categorii, ham, ma si mu, le incadreaza dupa inspiratia de moment. El este bebe, la fel ca si ceilalti copii.
Cand face kk se bate cu manuta peste pampers. Dupa ce face, o singura data a zis inainte, l-am pus pe oala si a facut un pisulica, kk dupa ce i-am pus pampersul la loc
Ciats=ceas, arsh=crenvusti (asta pentru ca frig si fac eu aaarshh), dete=ghete, ata=alta, asta, nana=nani, pa=pa. Pepi este pinguinul Pingu. Mai imita cateodata dupa mine, dar nu multe chestii. Dar nu-mi fac probleme. Am eu o problema?
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
gusta spune:
Buna dimineata
Cand citesc de copii bolnavi mi se face pielea pe mine de gaina si sincer nici nu stiu ce sa mai zic.Multa sanatate lui Ema si lui Matei.
Olga cred ca mara mea cu Tony seamana are nasul si un obraz super belit si numai zic cum imi sta inima cand se catara pe topogan sau cand face si mai multe prostii.
Gabitza Mara face parte din aceeasi grupa cu Andrei.Numai ca la ea si eu si taicasu sunten papi.
Revin ca deja a intrat in sifonier noua iei manie si inchide usa si tipa de acolo papi.
Marilena si Mara Augusta
gusta spune:
Revenit.
Nici numai stiu ce vreau sa va zic.
Tdi e nasol asa cand te confrunti cu asemenea medici.Si eu patesc la fel cand mai cer cate ceva pentru Mara se uita la mine asa mirati parca ar plati ei nu eu.
Danelutza multumesc de incurajari si le multumesc si la celelalte fete.Frica imi este dar parca vreau sa treaca timpul mai repede si sa scap odata.
Androix sa creasca Georgia si mai mare si sa mai stea un pic la mamica ei in burtica.
Ioana sper sa nu faca Mogo varicela sau alte boala.Multa sanatate.
Deci se pare ca azi nu pot scrie un masaj cap coada ca domnisoara mea are ceva cu sifonierul si cred ca pana la urma am sa ii caut curu ca vad ca cuminte numai stie cum e sa fie.
Marilena si Mara Augusta
Androix spune:
Gabitza, si Filip zice arsh la snitel. Tot din acelasi motiv. Dar in acelasi timp zice si pentru ce frige tot arsh, si pentru ce e cald. O data ii dadea soacramea sa manace snitele dar nu erau facute atunci si erau reci, si el arsh in sus arsh in jos. Soacramea zice: da mamaie arsh ia si papa, de unde copilul nu vroia de parca il ardea, i-a explicat c anu frige ca sunt reci si uite asa vreo juma de ora de munca de lamurire ca soacramea e perseverenta rau cand vine vorba de mancare
pana la urma s-a prins ca exact ca erau reci nu-i placeau si a trebuit sa-i incalzeasca.
La mine e o atmosfera de groaza si mister. Apartamentul de langa mine s-a vandut si azi cu mare avant muncitoresc mesterii au inceput sa sparga tot ce e de spart. Imi fac creierii chisalitza pana diseara.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
bolgiumiki spune:
Un 1 mai cat mai placut.Gata am intrat in luna petrecerilor!!!Sa vezi acum distractii!
La multi ani Tudora,sa fii sanatoasa si frumoasa1Nelia sa iti traiasca scumpica si sa te bucuri de ea alaturi de cealalta fetita.Sarcina usoara,iar tu si sotul tau sa aveti parte de baietelul pe care v-il doriti.
La multi ani Nardi Gabriel si multa sanatate iti doresc!
crissu spune:
Buna fetele mele dragi,
Am intrat sa va spun ca imi este tare dor de voi si ca din pacate nu am mai avut timp sa scriu iar de citit nu mai spun ca mi-e rusine.
Nu am nascut inca dar mai am aproximativ trei saptamani. Exact o sa stiu vineri cand o sa-mi programeze cezariana daca totul e ok cu bebelusha mica.
Iulia este bine, papa bine si alearga toata ziuliaca si cu greu ma mai pot tine dupa ea.
Sper ca sunteti bine si mamici si bebei mai mari si cei din burtici.
Poate o sa reusesc sa mai citesc si eu cate ceva si sa intru mai des.
In speranta ca nu v-ati suparat pe mine si ca nu ne-ati uitat va pupa fetele Cris si Iulia (si Amalia din burtica)
ioanailincam spune:
Salutare, dragi tovarase! Sarbatoriti?
Na, ca m-a mancat in fund cu statistica si acum trebuie sa fac tabelul. Dar repet, e strict in scopuri statistice, nu stiu daca ne va duce neaparat la o concluzie
Copilasi care spun cuvinte: Ana (Ioanailincam), Andrei (gabitza), Allysa (Teddy), Isabella (Daniela), Maya(OlgaM), Mara (Gusta),
Copilasi care fac propozitii (2 cuvinte min.): 0
Copilasi care fac fraze: Alex (Beatrice)
Sper ca nu am uitat pe nimeni, daca am uitat, spuneti si completez. Oricum pana acum situatia e clara.
Androix/NewMami/Teddy - Ana a luat de la tac'su care boleste de o saptamana (cu niste bube groaznice; eu am avut cand eram mica si vad ca m-am imunizat. Nu a fost vaccinata tocmai pe principiul ca la varste asa de mici nu se imunizeaza complet: aveam de gand sa astept pana la 14 ani si daca nu facea o vaccinam atunci. Dar iata ca a facut acum si culmea nu de la copii, ci de la tac'su (care nu vom sti niciodata de unde a luat). Problema nu e boala in sine, deocamdata are doar cateva bube si oricum nu cred ca va face atat de multe ca el, ci faptul ca trebuie sa stea in casa. O sa-i manance urechile lui (saptamana asta, cat mai sta acasa) si bonei, dar si mie, ca daca pleaca barbatul la reuniunea de 10 ani raman cu ea peste week-end (no, cred ca o sa plece duminica ca nu ma vad in stare sa supravietuiesc cu ea, singure si inchise in casa).
Gata, va las acum ca sunt plina de elan muncitoresc, vreau sa mai fac cate ceva prin casa ca ne umple mizeria.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
Tdi spune:
Ciao!
o fi 1 Mai azi dar elan muncitoresc n-am gasit la mine... desi am reusit sa dormim pana pe la 10.30 cu pauzele de rigoare, inca nu m-am trezit complet. Cu Aly am pierdut orice speranta s-o culcam mai repede de 2 noaptea iar eu am zacut pana spre dimineata cu dureri cumplite de spate, pana la urma m-a reparat sotzul.
Sper sa iesim si noi putin la aer, macar o plimbare sa ne mai dezmortim ciolanele.
Alyssa s-a julit putin la un genunche saptamana trecuta, e mortala cum se plange la toata lumea cu buba ei, se joaca apoi isi aduce aminte si iar face teatru ca o doare, ii face draga-draga si o pupa de zor!
Am ajuns si noi la faza cand incearca sa imite cuvinte, nu se intampla prea des dar macar incearca. In rest vocabularul e neschimbat de aproape un an:
mama
papa'
tata
papa
nonna, nonno (bunicii italieni, dar si la ai mei tot asa le zice)
apa (si acqua in italiana uneori)
haide
hopa (cand se impiedica)
cucu (caine)
tzitzi (pisica)
[toate celelalte animale se incadreaza ori la "cucu" ori la "tzitzi", de exemplu si calul, ursul, vulpea sunt cucu; maimutele, iepurii si pasarile sunt tzitzi].
urlaaaa...revin mai tarziu.
Album Alyssa
ChrisDun spune:
Nardi Gabriel (Yael), sa fii fericit alaturi familia ta, si sa ai parte de multa sanatate si reusite in viata ! LA MULTI ANI !
Olga M, Bis
pentru Maya ! Bravo, asa a facut si a mea cu vorbitul: la un moment-dat zicea cate un cuvant nou pe zi, ca dadeam pe spate. Dar pentru ca sa faca propozitii au mai trecut vreo 4 luni... De-abia saptamana asta ne-a uimit cu 3-4 cuvinte spuse legat (fara prepozitii, of course
)... Daca ar fi sa fac o incadrare la statistica Ioanei, Emi este la coloana(2)![]()
Despre varicela stiam si eu ce a spus Tdi
Ralwca, vezi ca a aparut si Lucas?... ca tot te gandisesi la ea ![]()
emanuela, multumim pentru sfaturi. Le-am salvat ![]()
Mi-a luat socrela (eu am rugat-o
) cremwursti Meda: am avut bafta chioara sa gasesc eticheta pe doi dintre ei, asa ca v-o scriu si pe-asta
. Mai ramane sa iau cremwursti CrisTim (de care mi-a recomandat Loreen, si apoi ma linistesc. Deci ingredientele din cremwurstii Meda:
- carne piept pui
- slanina
- apa, sare, condimente
- adaos proteic
- stabilizator (difosfat de sodiu)
- zaharuri
- antioxidant (acid ascorbic)
- conservant (nitrit de sodiu)
- potentiator de aroma (glutamat monosodic)
- colorant natural ( cosenita (?) )
- membrana naturala comestibila
Ceea ce imi place la cremwurstii astia este consistenta, foarte apropiata de parizerul care se gasea pe vremea lui Ceausescu
Ce nu imi place este aroma prea intensa de afumatura.
Asa, si acum sa va povestesc ce am facut noi duminica: am fost la Cabana Capra, pe Transfagarasan
In fine, este a treia luna consecutiv cand ii spunem fetii: "am vazut ultima zapada pe anul asta"
Asa ca poate luna urmatoare ajungem la Balea Lac (daca s-o deschide Transfagarasanul) si o sa-i mai zicem si a patra oara
Pozele inca nu le-am "extras", asa ca probabil mai pe seara (cand ne intoarcem din Herastrau).
Apropo: azi dupa-amiaza mergem la Roata Mare in Herastrau (pe-acolo, prin zona), si daca mai sunt doritoare poate ne vedem acolo... Numarul meu de telefon e pe contul comun, pe undeva
Sanatate bolnaviorilor !