Copiluti de mai-iunie 2005 (33) - It's show time!
Raspunsuri - Pagina 13
NewMami spune:
Lucas, TDI, BabyGirls va dorim ulta, multa sanatate. Sa se faca bine cat mai repede puisorii mici.
NewMami spune:
Ioanailinicam, pupam obrajiorii lui Mogo. Daca Mogo a fost si vaccinata, va face o forma usoara care trece repede. E mult mai bine sa faca acum cand sunt micuti si sa nu mai aiba probleme mai incolo.
OlgaTarziu spune:
La multi ani, Tudora!
Sa cresti mare, frumoasa si sanatoasa si mamica ta sa fie fericita si implinita cu 3 puiuti scumpi si dragi.
omustata spune:
lucas-m-am intristat tare cand am vazut prin ce ai trecut cu Matei, dar imi pare tare rau ca nu imparatsesti cu noi problemele tale. Bine ca s-a terminat cu bine. Cat despre vorbit, eu nu stiu ce sa mai cred. Maya pana acum vreo 10 zile spunea numai "mama" si "tata"(fara nici un fel de exagerare), iar de 10 zile incoace spune cate un cuvant nou pe zi, ba chiar a fost o zi in care a spus 3 in aceeasi zi. Nu-mi vine sa cred. Parca brusc a capatat dorinta de a vorbi. Si eu nu cred ca este chestie de cat de mult te ocupi de ei. Eu stau toata ziua cu ea acasa si ii vorbesc in nestire, o intreb si pe ea diverse lucruri in speranta ca intr-o zi imi va raspunde. Deocamdata raspund tot eu, dar uite ca m-am trezit zilele trecute ca la intrebarea "cati ani ai?" pe care i-o pun de luni de zile si raspund tot eu, a raspuns "doi". Mi-a venit sa plang de fericire. Parerea mea este sa mai astepti cu logopedul. Stiu ca atunci cand toti copiii mergeau si Maya nici vorba, era cat pe ce sa o duc la neurolog, dar soacra mea mi-a tot spus sa las copilul incoace si cand a inceput sa mearga a evoluat apoi rapid, iar acum aproape ca nu se vede diferenta intre ea si alti copii de varsta ei.
Androix-si eu tot la musaca ma gandisem. Dar ce nu-ti iese la ea, ca nu prea vad ce poate sa nu iasa?
Ioana-imi pare rau ca a luat-o si Mogo. Dar macar va avea imunitate pe viata si nu se va trezi ca mine sau sotul tau ca o face la "batranete". Eu mi-aduc aminte ca atunci cand am facut, faceam babysitting aici, in State, si copilul nu a luat de la mine, dar parintii se rugau de mine sa vin in continuare la ei, pentru ca vroiau sa ia copilul cat este mic
. Binenteles ca nu m-am dus ca doar nu era nebuna sa ies asa buboasa pe strada.
emanuela-multumim pentru sfaturi.
OanaC-am vazut ca m-ai cautat azi noapte, dar eu iesisem. Bravo pentru progresele Evei!
Azi mi-a venit green card-ul, dar doar mie. Sotului i-au pierdut pana la urma amprentele, trebuie sa le refaca si in mod sigur nu va avea cardul pana plecam, dar si-a facut o programare sa-i puna ceva pe pasaport ca sa poata pleca. Sa speram ca se rezolva totul cu bine.
Ma duc ca s-a sculat Maya. Va pup si sa aveti un 1 mai cat mai frumos!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
OlgaTarziu spune:
Sanatate bolnaviorilor.
Aici tind sa trateze virozele stomacale cu multa superficialitate. Nu te interneaza nimeni decat daca e copilul super deshidratat, nu-ti da nimeni antibiotic. Teoria e sa lasi sa se curete de la sine. Cand a avut Tony am tras 2 saptamani cu diaree (minimum 8 scaune pe zi) si vomat o saptamana, plus febra.
Tony e la faza cazaturi super urate
saptamana trecuta a avut asa: cap spart, ochi vanat ( ca s-a batut), s-a muscat rau sub buza de jos in timp ce cadea din pat, etc Escaladeaza toate tampeniile din parc si sufletul meu sta in loc. A cazut de la inaltime destul de mare de 3 ori deja.
Va doresc un 1 Mai fain cu mici, gratare, si bere rauri
Tdi spune:
Sanatate la bolnaviori (Isa, Ema, Ana, Matei si cine mai e)!
Ioana, cica s-a descoperit recent: varicela nu da imunitate definitiva, din cauza asta unii copii fac si boala chiar daca au fost vaccinati iar unii adulti (probabil intra in contact cu virusul in momente de slabire a sistemului imunitar) fac iar varicela desi au mai avut in copilarie. Sotzul meu a avut a 2-a oara spre 40 de ani, interesant ca n-a luat de la fii-su vitreg desi stateau bot in bot ci anul urmator de la vecini care erau toti bubosi si el le-a facut cumparaturile ca sa-i ajute.
Daniela, sper sa scapati usor si repede, daca reusesti sa-i dai sa pape nu-i rau. Alyssa n-a baut decat apa si ceai de finocchio in care i-am bagat Biolactine, ceva fermenti lactici cu vitamine, de la 30 de kk sambata am ajuns azi la normal.
Lucas, imi pare rau ca ati trecut prin asa ceva, am avut si noi experiente urate si te inteleg perfect. Alyssa a facut convulsii de 2 ori, din fericire fara urmari. Convulsiile lasa urmari daca dureaza mai multe minute sau daca dintr-un episod se declanseaza altul, convulsie in lantz...pot sa apara la cresterea dar si la scaderea brusca a temperaturii, deci daca i-ai dat antitermic nu-i mai fa si impachetari in acelasi timp. Febra mare nu afecteaza copilul pe termen lung, pitika mea a stat si cate 2 ore cu 40°C pentru ca nu puteam sa-i dau mai devreme de 4 ore altceva iar impachetari nu suporta defel. E nasol mai ales cand crezi ca i-a trecut si te trezesti ca revine febra/boala sau altceva si nu stii ce are...rabdare si curaj, pe masura ce cresc devin tot mai rezistenti piticii nostri si se imbolnavesc tot mai rar.
Cu vorbitul Alyssa mea e la grupa (1)...ca zero n-aveti
...zice cuvinte dar nu visez fraze de la ea din moment ce nu face nici macar propozitii simple. Si sincer, nici nu-mi bat capul, desi mi-as dori si io sa turuie in 3 limbi o las in pace ca are ritmul ei, o sa vorbeasca atunci cand crede de cuviinta.
Album Alyssa
Androix spune:
Offf, Raluca, nu m-as fi gandit intr-o mie de ani ca ati avut atatea probleme. Eram convinsa ca esti ocupata cu serviciul pana peste cap. Pupici lui Matei, sa fie bine cu toate cele pana la urma. Nu te ingrijora, nici Filip nu face fraze si nu spune ca face pipi kk, decat dupa ce o comite ![]()
iar cand are pampers nu spune nici atunci. Oricum pentru linistea ta mergi pe unde v-ati programat. Ai grija de tine, imi imaginez ca nu e deloc usor sa traiesti asa ceva. 
Deci mi-am adus aminte ce virus a avut Eric: se numeste rota virus. Asta apropo de vestile primite de la Adina. Imi pare rau ca au ajuns in spital dar macar sa-i dea de cap problemei si sa ii faca tratamentul adecvat. Cica e o epidemie...
Ioana, nu intra, lemura, in panica!
Deci nu stiu ce e lemura asta, stiu ca e un animal mare si linistit da sa mor io daca am habar cum arata. Asa deci nu intra in panica. Si Filip la fel toate alea sunt ba sau itza, depinde la ce se refera
ba: balon, banana, bomboane etc. tot ce e cu B, itza: carpitza, painica, gurita, veveritza etc, aici sunt variante infinite
practic tot ce se poate diminutiva cu terminatia asta e tot itza. Cam are tendinta sa rosteasca doar finalul cuvintelor. In schimb il suspectez ca e fafait
nu prea il zice pe f: azi m-a vazut ca-mi frec un nes si a venit la mine si-mi arata in cana: cahea, cahea, am zis ca lesin de ras.
Si acum la treburi serioase: ce a facut Mogo, ca mi-a scapat, varicela? Cu vaccin cu tot? Pentru ea nu e mare lucru, n-ar fi fost nici fara vaccin, copiii fac forme foarte usoare. Aveti grija voi daca n-ati facut, pregatiti-va sufleteste ce eu am facut la 22 de ani si tare rau e. O sa-mi fac vreme sa caut niste poze sa le trag cu digitala sa vi le arat. Muriti daca ma vedeti cum eram de buboasa.
Btw este epidemie de varicela. Auzisem la radio ca undeva prin galati, dar cred ca incet incet apare si la noi. Eu cum am facut si o forma care sa-i dea imunitate pentru 9 vieti m-as risca sa-l duc pe Filip intentionat la vreun copil bubos ca sa scap de-o grija...
vi se pare ca sunt nebuna? Nu de alta dar si eu m-am lasat virusata de bunavoie tot ca sa scap de grija ca daca nu facusem pana la varsta aia sa nu ma gaseasca cand oi fi gravida. Si uite mi-a prins bine, ca la mame de martie aprilie a fost o mamica cu varicela, si acum este una si la mai-iunie pe ultima suta si cu bube saracuta.
OlgaM, musacaua mea iese cum sa zic: nu se leaga. Deci cand s-o pun in farfurie se desparte carnea intr-o parte si cartorii in cealalta, carnea se usuca, si se faramitzeaza nu stiu exact ce gresesc.
O sa fac pana la urma reteta daneza care are cascaval in plus fata de o musaca de-a mea, si evident cartofii piure si nu rondele, mersi mult Bea.
V-am zis ca in seara asta am fost la control cu burta? Deci Georgia l-a intrecut pe Filip la nastere: are 2980 de grame si e cu 4 zile mai mare decat varsta dupa UM. Nu ca e foarte tare? 
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
Tdi spune:
cahea zici, Androix?! mortal Filipu...baietelul unei prietene face fix invers, zice f unde nu trebuie: Mifa (Miha) si Folenca (adica Dacia Solenza)
. Brava Georgia, hai ca mai ai putin si ajungi la 3 kile!
Cuscra, pupam cucuiele lui Tony...cat despre cazutul de la inaltime pe mine ma ingrozeste, de asta ma dau capra mare pe tobogan cu fii-mea si ma catzar pe toate alea-alea ca s-o tin de-o aripa...
OlgaM,
bravo Mayei pentru progrese...cred ca esti tare bucuroasa! Bine ca ti-a ajuns cardul, era pacat sa ratati vacanta!
NewMami, cum se mai simte Patrick? sper ca i-a trecut problema la urechiuse.
Onixone, e super daca poti sa-l duci pe Alex la piscina, pe langa ca le place balaceala le mai face si bine...si eu as duce-o pe Aly dar vad ca inca nu-i momentul (
adica nu-s in stare sa pun mana pe volan si pe cupil si sa-mi misc shuncile pana in orasul vecin, ca aici nu este).
Mynicegirl, succes la examen...nici io n-am retinut la ce dai. Dragutz sotul tau ca face de mancare, al meu s-a comodizat si asteapta sa fac eu, asa-mi trebuie ca eu l-am stricat...dar mai trage cate o pizza din proprie initiativa.![]()
Beatrice, o sa incerc si eu reteta ta cu carne tocata...mersi!
Album Alyssa
tamar spune:
In primul rind, LA MULTI ANI, TUDORA! Sa cresti mare, sanatoasa, norocoasa si mereu voioasa (
) si sa le aduci multe bucurii parintilor
La Multi Ani cu intirziere si lui Androix, si nastere usoara!
Sanatate multa tuturor copilasilor bolnaviori, sa va faceti bine repede!
si multa putere mamicilor!
N-am mai scris de un car de ani, in principal de lene
dar de citit citesc destul de consecvent...
Noi sintem Ok, Adina e bine, creste si se face tot mai scumpa
. Vorbeste tot mai mult, face propozitii scurte, dar din pacate cam 95% in engleza (vina mea, ca nu insist cu romana). In schimb invata ebraica, pt ca baby-sitter-a ei e israelianca
. e un copil tare vesel si jucaus, si (inca) se intelege f bine cu fratele mai mare. Nu-mi vine sa cred ca mai e putin si implineste 2 ani!
OlgaM si OlgaT, mersi ca ati intrebat de mine
. OlgaM, ma bucur f mult de progresele Mayei, si ca s-a rezolvat cu green card-ul si mergeti in Romania. Si in Franta, wow. Ne-am oprit si noi la Paris intr-un an "pe drum" spre Romania, pentru 2 saptamini, a fost superb. unde o sa stati? eu as vrea sa face smecheria asta cu Londra anul asta, dar sa vedem...
OlgaT, off cu cazaturile lui Tony. Un pupic pentru el sa se faca repede bine, ca s-o poata lua de la capat
. Tu cum mai esti cu sanatatea?
Din pacate Adina plinge dupa mine (ah, btw, Danelutza si Nelia, mai sintem si noi cu alaptatul, cred ca cele mai codase, ca inca cere foarte des, desi eu incerc vitejeste s-o mai limitez). merg s-o duc la nani, dar promit sa mai revin ![]()
omustata spune:
Ilinca-ce bine imi pare ca ai mai dat un semn de viata. Poate mai vedem si poze noi cu Adina si David. Pai Adina va sti 3 limbi, bravo ei! Voi nu vorbiti romana in casa?
Londra este superba, merita vazuta. Mie mi-a placut foarte mult.
OlgaT-eu nu cred ca as supravietui sa am un nazdravan ca al tau. Pe cuvant! Cum si-a spart capul? A trebuit iar sa ajungi cu el la urgenta? I s-au mai retras ganglionii?
Androix-bravo pentru Georgia! Si pentru tine ca ai grija de ea. Eu nu rad de tine cu expusul la boala, mai ales ca aici scria in presa ca unii parinti organizeza "chicken pox parties", special sa ia copii si sa scape de boala
.
Teddy-ma bucur ca Ali este mai bine. Eu stiam ca vaccinul impotriva varicelei nu da imunitate pe viata, dar de boala eu stiam ca da. Stiu ca vorbeam cu soacra mea despre asta si zicea ca cine a avut varicela nu mai poate face varicela, dar poate face zona zoster. Daca esti expus la zona zoster dar nu ai avut varicela inca, atunci faci varicela, nu zona zoster. NU stiu daca are sens cum am explicat. Poate sotul tau nu-si mai aminteste si de fapt nu a avut boala respectiva.
mygirl-ce este dragut de vizitat la Paris pentru copii in afara de Disneyland, unde clar vreau sa mergem? Noi am mai fost la Paris (eu si Mircea) deci acum nu ne pasa sa vizitam neaparat orasul ci ne-am concentra mai degraba pe chestii pentru copii. Cum v-ati descurcat la hotel? A trebuit sa doarma Alex cu voi in pat?
Gata, cred ca mi-am facut norma pe ziua de azi.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya