Mamici de iulie-august 2007 (45)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

O zi bun va doresc, asa, pe fuga. Abia ce am picat de la biblioteca si acum ma indrept spre bucatarie. Mai am in program azi vizita la medicul de familie sa vedem rezultatele la analize si apoi cu Stefan la Oftalmolog, la un control de rutina. Daca termin totul pana pe la 17 ramane timp de o plimbare.

Gabi Arama, daca iesim la Moldova Mall poti aduce si copilasi sa se joace acolo. Intalnirea ramane pe sambata viitoare, da?

Oana 27+ si Stefan-Vladimir 4ani+

poze

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Lavinia, ma bucur ca ai dormit bine.
Gabi, sanatate baietilor! Mai ai asa putin pina la intilnirea cu bb3.

Sper sa ajung diseara la Kidex, am o lista mare de cumparaturi pentru Miruna (jucarii pe care sper sa le gasesc mai ieftin); pentru bb2 nu am cumparat nimic, si nici nu prea stiu ce sa cumpar, ca avem de toate ramase de la Miruna. Poate totusi ii cumpar o saltea confortabila, dar mai incolo.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by andicu

Hmm, am citit prospectul la Duphaston si scrie e recomandat pt avort habitual numai pana in sapt. 20 de sarcina.si eu nici macar nu am indicatie de nastere prematura, cica e de doar 5 %! Eu nu cred ca o sa iau! stie cineva sa ma sfatuiasca?

Andicu 29+Filip Cristian
Poze noi cu burtica

Andicu, si eu am luat progesteron, dar mie medicul mi-a dat Utrogestan. Am renuntat insa la el prin saptamana 22 parca (atunci am terminat ultima cutie). Chiar miercuri am discutat cu gine despre riscul de astere prematura din cauza contractiilor cu care ma tot razboiesc si mi-a spus ca de acum Utrogestanul e apa de ploaie. Oricum placenta produce singura suficient progestativ asa ca n-are sens sa-l iau degeaba. Tie ti-a facut ceva analize si ti-a determinat o carenta de progestativ? A, ce mi-a mai spus mie: sa fac Gravibinon la 5 zile, nu la 7, cum faceam pana acum, macar pana linisti si episodul asta de contractii.

Lia S26 Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Lavinia, in jurul buricului am 101 cm dar am inaltime 1,55 iar in umeri sunt ingusta, nu m-am latit deloc cu sarcina...Mai mult, dorm foarte bine noaptea si nu-mi simt burtica grea...maica-mea ma terorizeaza ca greu o sa nasc, dar stiu ce sa-i raspund: ca daca va fi prea mare bebele o sa-mi fac cezariana - asta si mai tare o ingrozeste. Ea ne-a nascut la 20 si 22 ani sub 3 kg ca avea bunica o teorie :"copilul trebuie sa creasca in zdrente nu in burta"...
La colegele mele cam asa a fost :la una i s-a rupt apa iar la alta i-a vazut la un control ca copilul era strangulat de cordonul ombilical si cand l-au monitorizat i-au spus ca trebuie scos repede. Copiii sunt bine, in incubator(1,4 kg si 1,6 kg)...

Poza 23 saptamani
Mioara 30+ Doru Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

quote:
Originally posted by kristind

Fetelor voi a-ti mai facut analize in luna 6???

Ca mie mi-a dat dr. altele, dar parca nu mai imi vine sa le fac.

Credeti ca daca acum as incerca sa merg la alt dr. m-ar primi???

kristin 25+

kristin, ce analize ti-a dat?

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by andicu

Hmm, am citit prospectul la Duphaston si scrie e recomandat pt avort habitual numai pana in sapt. 20 de sarcina.si eu nici macar nu am indicatie de nastere prematura, cica e de doar 5 %! Eu nu cred ca o sa iau! stie cineva sa ma sfatuiasca?

Andicu 29+Filip Cristian
Poze noi cu burtica

andicu, parerea mea e ca ultrogestanul e mult mai bun ca duphastonul. si am vazut multe multe cazuri in care luau ultrogestan in luni mari. vezi ce scrie la ultrogestan.

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by siminoc

quote:
Originally posted by liadorian

Fetelor, stiu ca deviez aiurea discutia, da' am un morcov cat China! A mai sangerat cineva dupa tuseu vaginal?? Aseara mi-a verificat gine colul, era inchis, dar cand a scos mana, pe manusa era sange. Ea mi-a explicat ca e din cauza controlului, ca a insistat ceva mai mult pe o zona sensibila si e din cauza asta. Oricum, ideea e ca tuseul in sine n-a fost deloc dureros. A mai curs aseara o pata de sange, azi dimineta nimic, si acum inca o pata maro inchis. Ce naiba e asta?? Eu mor aici, cosmarul meu era sa sangerez si la sarcina asta. Uite ca s-a implinit...
A mai patit cineva ceva asemanator? Cand s-a oprit sangerarea?

Lia, din cate stiu eu (povestile altora live sau de pe forum), dupa un control asa-numit "pe masa" e normal. Ca sa nu mori de inima suna dr. Nu cred sa fie probleme. Multi medici evita sa faca un astfel de control pana spre sfarsitul sarcinii pentru ca in afara de sangerare mai exista riscul declansarii nasterii.

+29 cu Miruna

si eu stiu ca prea multe controale nu sunt bune. am mai zis eu asta. de aia nu prea sunt fan doctorii care una doua fac control. in caz de risc, se poate declansa nasterea/avortul. plus ca pot aparea sangerari care nu fac altceva decat sa sperie omu'

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joujou spune:

Buna burtici frumoase!

Hai sa va mai zic ce facui la doftor: facuram ecograf sa vedem daca bebe are tot putza sau se razgandi, dar fara sa suflam o vorba ca noi deja "am tras cu ochiu". Pusa domnu' doctor sonda pe burtica si cand colo, ce sa vezi: lui bebe ii atarna un ciucuras intre buci Zice doctorul: "nu ma pronunt, poate sa fie si cordonul ombilical pe-acolo" dar noi deja suntem in al 9-lea cer...buuuuun. Bebe n-a vrut sa ne arate fata ca statea in pozitia cocor, ca samuraii, cu manutele incrucisate in dreptul fetei si genunchii la gura.
Zice doctorul: e contorsionist. Eu rad de mi se zgaltaie burta. Hop ca se trezeste bebe si ia o manuta de pe fata de putem sa-i vedem mutritza: seamana cu tine, ii zic eu lui Bubu care se umfla mai ceva ca un paun. Dr. constata: bebe nu sta nici cu capul in jos, nici cu capul in sus, ci .....de-a latul! de-asta e chircit. saracu' de el ma gandesc, ce l-o fi apucat? Zice dr: ii e incomod, e ca si cum eu in loc sa stau pe scaun in fund, as sta de-a latul. o sa mai stea asa vreo 2 sapt. si se angajeaza cu caputul in jos. Ma gandesc: o sa-i vina sangele-n cap, o sa mi se cocoate pe vezica si sa vezi poteca ce fac pan' la baie. In rest, dr. a fost foarte multumit de el, a zis ca e burtosel, mi-a fost asa draaaaaag...in timp ce-l "consulta", s-a tot foit, m-a impuns de vreo cateva ori cu manutele, zicea dr.: ia uite, imi da peste sonda
Cam atat despre noi, speram la vesti din astea asa bune pana la capat!
Va pupam mamici!

Joujou22 w mamica de Bijou Matei Cristian
Poze de la padure, 21 aprilie 2007
uite cat sunt de mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Oana, jos palaria! Si cu burtica, si cu Stefan care te solicita si totusi reusesti sa te tii si de scoala!

Lavinia, cred ca nu trebuie sa-ti faci griji! Gine nu-mi masoara niciodata circumferinta burticii, ci inaltimea fundului uterin. Habar n-am daca e neaparat mai bine asa. Inceraca sa masori si chestia asta, poate rezultatele vor fi altele... Daca vrei, iti explic cum, e foarte simplu si e tot cu un metru!

Kristind, eu urmeaza sa fac analizele in S28, cand voi fi deja in luna a VII-a. Cred ca e aproape acelasi lucru, nu?

Lia S26 Miruna Demetra

Mergi la inceput

joujou manca-l-ar mama pe el de putisor! sa iti traiasca si tot asa inainte!

andicu, lia are dreptate in ce zice cu progesteronul. placenta secreta acum cat pentru 10. banuiesc ca vor sa se asigure ca nu apare vreun deficit de progesteron...sau ...chiar nu stiu. in orice caz, ultrogestanul SIGUR nu face nici un rau. si stiu ca se da destul de frecvent si in luni mari (numai ei stiu de ce)

Aylin, 23+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput