Stelute de ianuarie - februarie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 6
criss68 spune:
neatza fete frumoase,
waw, am primit deja felicitari pt lunitele fetei!
Marinar
anis, cum asa cu rosu in gat? offf! Auzi, tu nu aveai cumva medic homeopat? Stiu ca remediile lor prind f repede la copii.
roandre, si voi? moamaaaaa. Si parca si voi aveti botezul. Sper ca nu v-am deocheat, ieri v-am admirat pozele si ma uitam ce familie frumoasa, implinita sunteti
Monu, va asteptam cu vesti bune, tinem pumnii
Lilisor, nu am cuvinte sa te pot aprecia pt gestul cu filmuletul. Esti supermamica!
Catalina, si tie tare iti multumim pt traduceri!
Adela, de ce esti tristuta? Bine ca ai un copil reusit sa te bucuri de cate ori te apuca melancolia sau orice alte stari.
sunt mai bine cu sanul, am fost ieri la dr, am inceput de mastita, mi-a recomandat initial comprese reci numai pe zona afectata, apoi am hotarat impreuna sa iau si antibiotic, era prea riscant mai ales ca nu stau numai acasa si nu pot pune tot timpul comprese. A scazut temperatura, dar tot mai e tare, parca s-a redus suprafata
va pup, tre sa plec la scoala
Pupam mamicile si bebicii!
criss
de
Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci
Cat de mari am crescut
roandre spune:
Eu sunt cam zombi. Azi dimineata la 5.30 Alexia avea febra 40 !!! E prima oara in viata ei cand face febra asa mare. La ora 6 era deja in cada sa-i fac dus cu apa calduta sa-i mai scad temperatura caci nu vrea sub nici o forma impachetari sau sosete ude. Are oroare in general sa stea cu ceva murdar sau ud pe ea.
Problema e cum o tin departe de bb?!? Bietul puiut il tin inchis in camera si il mai las sa si planga...dc m-as putea rupe in doua sa stau cu amandoi in acelasi timp in camere diferite, as fi cea mai fericita.
Si mai am o gramada de rezolvat pt botez, inclusiv sa comand tortul azi.
Elli si cele care ati vazut pozele va multumesc frumos. Sunt convinsa ca mai sunt fete care le-au vazut si n-au scris dar nu asta conteaza pt mine.
Flavia, ai 2 papusi minunate. Chiar aseara ma uitam la poza ta de la YM si ma gandeam ca nu ai mai scris pe forum.
Pupici!
Catalina spune:
Monu, Anis, Roandre, multa sanatate micutilor vostri, sa treceti cu bine peste toate problemele (daca s-ar putea pe langa probleme ar fi si mai bine).
Iata inca putin din carte, acum despre transformarea casei intr-una sigura pt bebelusi:
- nu adaugati prea multe elemente de siguranta si nu goliti casa: astfel copilul nu v-a mai invata de ce trebuie sa se fereasca, ce nu e bine sa faca si nu va mai avea ce explora.
- autoarea a facut urmatorul exercitiu cu fiicele ei pentru ca ele sa inteleaga anumite limite apropos de lucrurile cu care se pot juca: a cumparat niste figurine si le-a pus undeva in casa, spunandu-i fiicei ei (la varsta la care mergea si explora totul) "uite, acestea sunt ale lui mami, nu sunt de joaca. poti sa le tii putin in mana cat sunt eu acum cu tine dar nu le atingi dupa aceea pt ca nu sunt de joaca"; de cateva ori copilul a testat-o incercand sa puna mana pe ele iar ea i-a spus pe un ton ferm "nu, nu, nu sunt de joaca, sunt ale lui mami" si cand totusi fetita incerca sa le ia si mai ferm "nu!"; in cateva zile copilul nici nu le-a mai observat
- daca copiii nu stiu sa deosebeasca raul de bine este din vina parintilor pt ca in loc sa il invete ce e rau si ce e bine sa ia sau sa faca, il protejeaza prea mult de tot ceea ce e in jur (un astfel de act il reprezinta mutarea tuturor obiectelor care pot rani copilul de pe rafturile de jos, sus - este mai greu dar mai bine sa il invatam ca nu sunt ale lui)
Reguli pt masaj:
1. creeati mediul: camera calda, fara curent; muzica incet; pe masa de masaj puneti o perna, pe ea o saltea absorbanta si apoi un prosop moale
2. faceti masajul numai atunci cand va simtiti in stare dvs si pregatiti si copilul pt aceasta experienta vorbindu-i
3. cereti-i permisiunea ca incepeti
4. incepeti cu picioarele: masati cu degetele mari, talpa, fiecare deget, mergand apoi in sus pe picior; ii puteti canta sau spune o poezie in timp ce masati
5. stomacul: miscari circulare catre exterior, miscari usoare
6. pieptul: miscari circulare
7. mainile si bratele: masati sub brat;masati fiecare brat si deget
8. fata: aveti grija si mai mare la fata: masati fruntea si sprancenele, folosti degetele mari in jurul ochilor, mergeti in jos pe langa nas, inainte si inapoi peste obraji, de la urechi pana la buze si inapoi, faceti miscari circulare in jurul barbii si in spatele urechilor, masatii lobii urechilor si in sub barbie.
9. bebelusul este intors cu spatele in sus: miscari circulare pe spate si pe spatele capului; miscari circulare pe muschii de-a lungul coloanei, faceti miscari de sus de la gat in jos pana la fund pe spate.
10 incheiati masajul vorbindu-i
Nu continuati niciodata masajul daca copilul incepe sa planga. Este o experienta cu care se obisnuieste incetul cu incetul. Daca plange, asteptati cateva zile pana sa incercati din nou.
Gata, Matei a adormit asa ca ma duc sa ma "distrez" mai vb.
Pupici
Shine spune:
buna fetele, mi-a fost dor de voi.
mie imi merge calculatorul ca naiba, si am vazut ca nici forimul nu a mers prea bine.
trebuie sa ma hotarasc in cateva ore ce vreu cadou de la niste colegi:
patut, scaun de masina, carut... avem
hainele ne dau afara din sifonier(ca avem doar unul)
ma gandeam la un bouncer -leganus, sau cum i-o fi zicand, stiu ca s-a mai discutat, dar cum nu m-a interesat subiectu, nu prea am bagat la cap.... gasesc asa ceva la noi? stiu ca vazusem unul pe la miniblu.
pls, heeelp! pana in 12 tre' sa dau un raspuns
Shine si BB Alexandru (02.02.2007)
www.rodino.ro/Blogs/BlogFamilyRO/tabid/128/EntryID/14/Default.aspx" target="_blank"> Povestea Noastra
www.rodino.ro/Photos/tabid/54/Default.aspx" target="_blank"> Poze Alexandru
roandre spune:
Shine, scaun de masa ai? Despre bouncer-e nu stiu sa-ti spun pt ca eu n-am considerat ca mi-ar fi util sa cumpar...recunosc ca am avut si copii cuminti pe care n-a trebuit sa-i legan ca sa-i linistesc.
ylilimic spune:
Salutare de la mare!
Credeti-ma ca am facut tot ce era omeneste posibil ca slide-ul sa fie vazut de toata lumea. Concluzia: problema nu este la noi ci la site-ul gazda, tinand cont ca sunt multe poze e posibil sa il incarce fractionat. De aceea cred ca e mai bine sa insistati! acum stau si ma gandesc la ce planuri aveam...daca merita sa-mi bat capul... cat despre efortul de a face filmuletul, e un soi de relaxare pt mine (pana la faza cu nevazutul integral) iar cuvintele voastre imi dau puteri magice!
monu, anis, roandre- sanatate puilor bolnavi.
nu m-am hotarat daca sa ies sau nu, ca m-am saturat sa merg cu prezervativul la carut si sa strig la Matei sa nu mai alerge pe vantul asta...vad eu...
adela- te astept inca...
Colectia de stelute!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Catalina spune:
Fetele, m-am intristat asa de tare ... pentru nepotica mea, Alexandra. Are aproape 7 ani, o sa ii implineasca saptamana viitoare si o poveste ... . Chestia mai nasoala e ca, spre deosebire de anii trecuti cand trecea mai usor peste probleme pt ca era mai mica (sau cel putin asa credeam noi ...), acum le simte din plin. Parintii ei au plecat din tara amandoi, fiecare in alta tara incercand sa faca ceva cu viata lor. Aici fratele meu a avut probleme mari, pe care si le-a facut singur dar care l-au adus in pericol de moarte. Cumnata mea saraca, a incercat sa il aduca pe linia de plutire cat s-a putut dar nu a reusit nimic. Duminica a plecat el (de asta va rugam sa va rugati pt el, poate ajunge acolo si gaseste de munca si isi mai pune nitel ordine in viata ca nu se mai poate) iar cumnata mea a plecat ieri.
Alexandra sta (asa cum sta aproape in continuu de la 2 ani) cu buni si tataie parintii mei si cu mamaie, adica cu bunica mea care o iubesc ca pe ochii din cap si pe care si ea ii iubeste dar ... nu sunt mami si tati. Aseara a cerut voie sa umble la calculator, si a inceput sa se uite pe poze cu mama ei si la un moment dat, imi spune bunica mea, a pus capul pe birou si plangea singura acolo pana a observat-o mama cand a inceput pur si simplu sa planga in hohote. Va dati seama ce era in sufletul ei mic? Doamne, mi se rupe sufletul cand ma gandesc ... cred ca se simte tare abandonata (desi ai mei o sa o duca la munte si planuiesc sa ii faca ziua si au grija de ea ). Azi noapte a vomat si i-a fost rau ... va dati seama.
Ma duc acuma sa o iau in parc sa stau si cu ea ... si sper sa ma abtin sa il dragalesc prea mult pe Matei in fata ei. Am timp dupa aceea.
Ma uit cat de mult plange Matei cand vrea sa stau langa el si eu sunt doar la calculator, d-apai sa nu pot sa vin deloc la el ... .
Doamne, si cati copii sunt asa ca Alexandra ... .
Of
gio spune:
quote:
Originally posted by roandre
Eu sunt cam zombi. Azi dimineata la 5.30 Alexia avea febra 40 !!! E prima oara in viata ei cand face febra asa mare. La ora 6 era deja in cada sa-i fac dus cu apa calduta sa-i mai scad temperatura caci nu vrea sub nici o forma impachetari sau sosete ude. Are oroare in general sa stea cu ceva murdar sau ud pe ea.
Problema e cum o tin departe de bb?!? Bietul puiut il tin inchis in camera si il mai las sa si planga...dc m-as putea rupe in doua sa stau cu amandoi in acelasi timp in camere diferite, as fi cea mai fericita.
Multa sanatate!!! Eu am reusit s-o conving pe Taisia cand era racita sa stea cu o masca pe fata (sau un baticut). Asa am ferit-o pe bblusa si n-a luat, ca si noi eram in preajma botezului.
kateryna spune:
La multe lunite bb Ligia de Criss68!
Cateva poze de la intalnirea de alaltaieri din Cismigiu!
8 mamici cu bebici: miciurin, RMarce, Anne_ispas, Adinush. Marinar, Alinuk, Laura_popy si kateryna
Am ocupat podul 1
Am ocupat podul 2
Kateryna si
Anelin-George (7 ian 2007)
www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George