Stelute de ianuarie - februarie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 21
nadiutapm spune:
fetelor am nevoie de rugaciunile voastre.
sunt disperata azi am fost la ortoped cu displazia de sold si ne-a zis ca e fte nasol se va ajunge la operatie intr-o luna, momentan i-a pus gips si a imobilizat-o sunt distrusa de cum am vazut-o asa plang de nu pot sa ma opresc si de cate ori ma uit la ea i-mi vine sa urlu, asa v-a sta 2 saptamani, dupa aia internare 10 zile in spital pt tractiune fortata si pe urma operatia simt ca innebunesc.
...nu pot s-o tin bine in brate si cu pampersul e asa nasol....
pupam mamicile si pe cei mai dragi bebici 
Nadia
de Lidiuta
o nastere cu miros de cafea 08.02.2007
varsta Lidiuta
marybell spune:
nadiutamp te inteleg foarte bine, si imi dau seama prin ce treci..aceeasi frica o am si eu cu Erik stii bine ca am mai spus pe forum. deci deja a pus-o pe mucutza in ghips. poate totusi nu e nevoie de operatie. noua ne-a spus sa facem chilotel dintr-ala cu bara speciala intre piciorushe, si ne va spune pe la 6-8 luni daca e nevoie de operatie.
unde ai fost? la ce doctor ortoped si la ce spital?
sanatate multa fetitei si tie multa putere sa poti trece de perioada asta. 
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
Liuda spune:
nadiuta ce ma sperii... ca si noua ne-a zis la 4 luni sa facem eco la solduri ca parca ar avea semne de deplasie.... mama numai nu asa!!! Dar operatia e obligatorie? ce prin ghips nu se rezolva.... nu sant alte solutii?
multa sanatate si putere!
monu spune:
Si noi mergem la 4 luni si juma la eco la sold.
Dar chiar asa. nu se poate rezolva fara operatie?
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
rali spune:
Nadiuta ne rugam pentru micuta Lidia. Dar poate se rezolva fara operatie!
Offf... cati puiuti suspecti de displazie...Si noi o sa mergem la 5 luni sa facem raze la picior.
Monu - bine ca e bine cu inimioara Iuliei!
Multa sanatate!
Raluca
lui Vlad-Matei(31.01.2007)
Liuda spune:
si totusi stau si ma gandesc de unde deplasie, ca sa inteleg ca ea apare in momentul nasterii cand iesa copilul nu are loc si atunci se deplaseaza... dar la ceza.... ca avea ditamai gaura in burta mea pe unde a iesit.... ca doar nu a iesit prin vagin... acolo , zic eu, e mai stramt!!! ciudata treaba!
Liuda spune:
hai ca am plecat acasa la cratita si copil ca azi e mornaita, nu stiu ce are, dar e suparacioaica... asa a fost si noaptea, acum si ziua, ori nu e in toane bune ori o deranjeaza ceva... bei, dar cu statul in poponet ma dispera... nu mai vrea iok jos si mai ales neasistata... incepe nebunia.... ziceam intai - offf sa o vad sa tina capul (ca clatina din el ca o betiva), acum - oooffff s-o vad odata stand in fund, apoi o sa zic s-o vad odata ca merge si nu stau indoita non-stop, apoi cred ca o sa zic - hai s-o mai vad si ca vorbeste, apoi s-o vad la gradinita, apoi s-o vad cu scoala, apoi cu facultate, apoi ca se marita si e la casa ei...... mama dar eu cand mai traiesc? Acum sant la partea a doua a OFFF -ului, adica prima a fost cu tinutul capul - s-a facut, acum e cu sezutul.... asta mai dureaza.... greu se mai cresc copiii astea, dar ce usor si placut se fac!!!
marybell spune:
liuda
displazia de sold este o dezvoltare anormala a articulatiei soldului, adica capul femurului (osul coapsei) nu se fixeaza bine, in siguranta la nivelul cavitatii osului acetab (asta arata ca o farfurie si in loc sa fie putin adancit sa intre celalalt in el este mai aplatizat). astfel capul femurului aluneca partial sau total in afara acetabului.
cauzele pot fi:
- din cauza pozitiei bebelushului in timpul sarcinii (de cele mai multe ori pelviana, adica in sezut)
- in urma unei traume la nastere, (cum e cazul lui Erik, fiindca l-au smuls in timpul operatiei de piciorushe, prea tare) dar se poate si in cazul unei nasteri normale;
- sau mai sunt cauze necunoscute;
tratamentul poate fi:
-un ham special, care se foloseste de obicei pana la 6 luni;
-un mulaj special pentru a forma un invelis dur pe talie, solduri (cum i-a pus Lidiei cred)
-tractiunea care este un tratament mai rar folosit, ne-a zis doctorul, cand se foloseste un dispozitiv format din greutati un scripete si sfori, care intind gradat si slabesc musculatura si tesutul din jur)
- si chirurgical, in cel mai rau caz, pentru a repozitiona femurul in cavitatea acetabului)
- apoi se mai face fizioterapie, s.a.m.d;
insa din fericire in cele mai multe cazuri de displazie in primele luni bebelushul isi revine singur, dar daca din pacate e ceva mai grav si nu e tratat la timp mai tarziu copii pot prezenta deformari permanente ale soldurilor. asa ca mai bine daca sunteti cumva suspectati, nu uitati sa INVESTIGATI fetelor.
tot ce v-am spus mai sus, sunt cuvintele Dl dr. Mihai Jianu la care am fost si noi pana la urma cu Erik. e un dr cu o rabdare desavarsita si iti explica totul asa cum trebuie sa intelegi ca mama ce se intampla copilului.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
adela2006 spune:
nadia imi dau seama ce greu trebuie sa-ti fie poate nu se ajunge la operatie , oricum
si un
de la noi si
sa fie totul bine
monu bine ca nu are nimic la inimioara multa sanatate in continuare
lilica am ras de numa la mesajul tau esti mortala 
liuda hai ca am plecat acasa la cratita si copil ca azi e mornaita, nu stiu ce are, dar e suparacioaica... asa a fost si noaptea, acum si ziua, ori nu e in toane bune ori o deranjeaza ceva... bei, dar cu statul in poponet ma dispera... nu mai vrea iok jos si mai ales neasistata... incepe nebunia.... ziceam intai - offf sa o vad sa tina capul (ca clatina din el ca o betiva), acum - oooffff s-o vad odata stand in fund, apoi o sa zic s-o vad odata ca merge si nu stau indoita non-stop, apoi cred ca o sa zic - hai s-o mai vad si ca vorbeste, apoi s-o vad la gradinita, apoi s-o vad cu scoala, apoi cu facultate, apoi ca se marita si e la casa ei...... mama dar eu cand mai traiesc? Acum sant la partea a doua a OFFF -ului, adica prima a fost cu tinutul capul - s-a facut, acum e cu sezutul.... asta mai dureaza.... greu se mai cresc copiii astea, dar ce usor si placut se fac!!!

ma duc sa caut filmuletele lui monu si a lui roandre sa votez
adela
de alexia maria ( 13.01.2007 )
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2734e3fcabe32b214a07ba" target="_blank">alexia copilul meu atomic
invitatie botez
sunt fetita mare