Stelute de ianuarie - februarie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 17
Catalina spune:
in continuare despre [blue]somn:
Semne care indica faptul ca bebelusului ii este somn:
- cand isi poate misca capul: intoarce capul de la obiectele cu care se juca; daca sunt in brate, isi ingroapa capul in pieptul dvs; fac miscari involuntare cu mainile si picioarele
- cand isi pot controla membrele: se freaca la ochi, se trag de urechi sau se zgarie pe fata
- cand incep sa aiba mobilitate: devin mai putin coordonati si isi pierd interesul pt jucarii; daca sunt in brate, se lasa pe spate; in carut, se pot refugia intr-un colt, sau se sucesc intr-o parte si se blocheaza asa pt ca nu se pot suci in cealalta parte
- cand pot merge in patru labe: in primul rand le piere coordonarea cand sunt obositi; daca incearca sa se ridice, cad; daca merg, se impiedica; cum isi controleaza bine corpul se vor agata de adultul care incearca sa ii aseze jos.; pot sa stea in picioare in patut dar nu intotdeauna stiu sa se si aseze, singura posibilitate devenind caderea (care se si intampla de multe ori.
Ritualul de culcare e f important. Respectati-l inainte de fiecare culcare. Nu folositi culcarea ca si pedeapsa "ia treci tu la culcare daca nu esti cuminte" sau copilul se va obisnui cu ideea ca atunci cand doarme pierde distractia.
Puteti sa incercati diferite variante de a va calma copilul inainte sa adoarma, intocmai cum un adult citeste sau se uita la tv inainte de culcare. Putin leganat, cantat, poate chiar o poveste, dar nu mult timp si nu adormit in brate. In momentul in care copilul intra in stadiul 2 al somnului (cand se uita fix) si cand ochii incep sa i se inchida, e semn ca trebuie pus in pat.
Nu invitati musafiri cand este momentul de culcare al copilului.
Puneti copilul in patut inainte sa fie complet adormit. Este cea mai buna modalitate de a-l invata cum sa se adoarma singur. Daca va adormiti in brate copilul si el se trezeste apoi in patut e ca si cum v-as fi impins patul in gradina in timp ce dormeati: "Unde sunt? Cum am ajuns aici?" Doar ca bebelusii nu pot rationa "a, mama m-a pus in pat" ci doar devin dezorientati si confuji.
Nu uitati ca un copil nu adoarme imediat. Ritualul dureaza cca 20 min. Daca spre finalul ritualului, cand copilul este gata de somn ceva il intrerupe (zgomot de exemplu), totul trebuie luat de la capat (e ca si cand dvs sunteti pe cale de a adormi si suna telefonul - va este greu uneori sa adormiti la loc).
Daca nu va dati seama ca bebelusului ii este somn si nu observati indiciile pe care acesta vi le da, incercati sa nu il supra stimulati in continuare (nu il zgaltaiti, nu il scuturati, nici sa nu il leganati sau sa il plimbati prea mult). Pentru a-i ajuta sa adoarma puteti sa: ii infasati cat e mic si sa il ajutati sa isi duca mainile la gura cand e mai maricel; asigurati-l ca sunteti langa el, mangaiati-l pe spate, vorbiti cu el, scoateti sunete gen sh,sh,sh... vorbiti-i incet si calm. Daca ati facut asta avandu-l in brate puneti-l in pat si continuati ce faceati - acest aspect face tranzitia mai usoara.; blocati orice stimulare vizuala.
Nu renuntati, de obicei cand copiii sunt f obositi tipa tare, pana ajung la un plans f ascutit. Apoi se opresc putin si reincep. De obicei le ia bebelusilor trei astfel de faze si se opresc si adorm. Problema apare cand, la a doua faza parintii nu mai pot rabda si il iau din pat. [blue]
Mai mult mai tarziu.
Pupici
delfinuta spune:
Buna dimineata fetelor si stelutzelor!! Ce matinale sunteti, ma gandeam ca voi fi singura la ora asta..
Marina multumim de urari si La multi ani si muuulta sanantate la toti bb-ii si bebicele!!
O asteptam pe dr sa ne faca vaccinelu si apoi mergem la Kidex..de-abia asteptam..
O zi buna.
Irina si Erik Stefan(27.12.2006)
criss68 spune:
neatza la fete si felicitari sarbatoritilor zilei!
Acu stateam si ma gandeam ce smechera e fiica-mea, poate si alti copii. M-a acaparat complet. Fara plansete si alte artificii care poate nu aveau acelasi succes, cand copilul plange prea mult nu se mai agita nimeni, devine obisnuinta. Baaai, asta-i o hotzoaica mica: clipeste des si se uita gales, zambeste, ma tine de mana... cum mai pot pleca eu de langa ea? In juma de ora yo trebuie sa fiu la scoala si abia mi-am baut cafeaua. Azi vine tac'su de la cursuri, chiar is curioasa daca vede ceva schimbari. Oricum l-am tinut la curent. Azi m-a trezit altfel: cu tras de par, fata de bagat degete in ochi ieri.
Eu nu am nici o ameliorare cu sanul, dar nici agravare. Nush' ce sa fac. De fapt stiu: ma duc iar pe capul dr-ei, sa se simta utila.
Pupam mamicile si bebicii!
criss
de
Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci
Cat de mari am crescut
mady23 spune:
quote:
Originally posted by Messa
La faza cu tricoul, io vreau o serie intreaga:
Big BUTT and PROUD of it
Big Butt fed small baby
Fundu' mare e pentru echilibru
Ce te zgâi? Am fost gravida!
Ce e mare e si bun
Fundul mare inseamna prosperitate
Eu am pe ce sta jos
Pupa-ma unde te uiti
Nu-ti place, n-am altu'
Noo luni cu burta = noo luni cu cur
Popou in curs de slabire
Nu exista gaura fara fund
...si asa mai departe.
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
Messa,esti mortala mama!

Catalina,vaccinul l-am facut tot pe cel de la stat ca cu asta am inceput .Vad ca nu a avut nici o reactie pana acum ,mananca normal ,e vioaie.Dr mi-a zis ca sa incep diversificarea dupa cateva zile de la vaccin,cu supa de legume ...acum nu stiu ce sa fac ...ma mai gandesc pt ca inca mai am lapte .
Adela,eu zic sa incepi tu sa porti niste tricouri cu mesajele de la Messa sa vedem ce reactie o sa aiba sotulsi neamurile...ca imi vine sa le dau cu ceva in cap chiar acum. Dar cand tine minunatia aia de fetita in brate el nu se gandeste ca tu ai dus tot greul sarcinii plus nasterea ?Ia sa puna si ei mana sa faca un copil sa vedem mai sunt asa tari in gura

LA MULTE LUNITE ptr:
andreea adelinne si alessia evelinne bline bebelushe de alydumy

eric stefan bb de delfinuta

andrei robert bb de eli

david andrei bb de laura popy

liviu andrei bb de pako

calin ioan bb de cristia

ilinca bb de dadap

maria72 spune:
Fetele!!!!
Sunt intr-o stare naspa rau de tot, Help!!!Sunt nedormita de 4 nopti si mai bine. Hemoragia aia m-a secat.
Iulia a facut vaccinul (2 luni)ieri si azi e tot maraita, nu a mai facut febra dar e super infundata pe nas si are muci. Ne-a facut vaccinul asa, a zis ca nu are rosu in gat. Ii pun ser ii trag cu batista bb-lusului dar tot mai are. Eu am scapat de hemoragie dar ma doare burta putin si ma dor toate oasele de parca as avea febra. Asa ma durea pana sa fac mastita, dar nu am sanii rosii pe nicaieri. O fi starea asta prefebrila de la sterilet?? Offf ce ma oftic ca l-am pus, nu stateam euu bine mersi fara. Imi vine sa-i spun sa-l scoata, parca imi sta in creier, la mine e si pe sistem nervos starea de respingere cred.
Ziceti-mi si mie cat mai dureaza maraiala asta dupa vaccin?
Ivona1977 spune:
Neata fetele
Alinuk da, ai inteles bine, am inscris-o pe Ella la gradi pentru anul 2010. Feicitari pentru tranzactie.
Cristiana bine ca ai scapat, mama ce nasol cu accidentul. Eu imi zbor oglinda si ma sperii de la soc...
Criss, sper ca te simti mai bine. AM gasit www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/mastita_este_insotita_de_febra_frisoane_si_durere_de_cap_142694.html" target="_blank">aici niste informatii privind mastita.
Messa sunt mortale 'dedicatiile' pentru tricou. Hihi. Mi-as pune si eu vreo doua.
Adela, imi are tare rau de problemele tale. Curaj si tupeu si spune-i
Dana, Alinuk, si eu imi cam fac griji ca Ella e dolofanica bine, la 8 kile, abia o ridic. Are burtica si celulita (???) sau cum s-o fi chemand la bebei. Ce sa-i fac s-o flamanzesc? Seamana cu ma-sa.
Va pup ca ma duc la curs, la naiba prind fix cand e cel mai aglomerat pe sosea.
la fete
Ivona si Ella 12 ianuarie 2007
alinuk spune:
La multe lunishoare si la multi ani!
andreea adelinne si alessia evelinne bline bebelushe de
alydumy
eric stefan bb de
delfinuta
andrei robert bb de
eli
david andrei bb de
laura popy...hihi si azi esti buna de betziveala, ne vdm la Romexpo
liviu andrei bb de
pako
calin ioan bb de
cristia
ilinca bb de
dadap
Alinuk si
bb Teo 10 /01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
Catalina spune:
Fetelor, mai spuneti-mi si mie o data, care e planul cu Kidexpo sau Herastrau dupa aia? Ca poate ajung si eu. Dar mai devreme de 13 nu cred ca ajung pe acolo si sa stiu sa va caut.
Daconst spune:
La multe lunisoare,sarbatoritilor de azi!
Messo,esti de coma cu lozincile de pe tricouri.De unde le scoti?
Marina,ce dulcica e Emma cu degetelul in gurita.Cind ma uit la ea,parca tot pe sotul tau il vad.
Nu te supara.
Astept filmuletele,sa stii.
Ralu,ai o mandrete de baiat si seamana leit cu mami.Asa vad eu,cel putin.
Criss,si al meu ma trage de par cind il iau in brate...si doare al naibii de tare.
Catalina,asa e cu adormitul.Am vazut la al meu ca deja stie cind il pun in patut inseamna somn.Altfel sta si el prin casa,unde suntem si noi,dar nu adoarme.
Ivona,esti tare cu celulita la Elushca.![]()
La mine n-a fost faza ca nu are rabdare sotul,ca are mult mai multa ca mine,dar in ultima vreme bb cam da semne ca plinge dupa mine.Va dati seama ca i-a ranit mandria lui barbatu-meu si de acum nu se lasa el asa usor.![]()
O fi protestat si gupilu in felul lui ca ma-sa pleaca in fiecare seara lelea.![]()
Dana si
Lucas Paul(18.01.07)
www.youtube.com/watch?v=hGuP7KWi9o8" target="_blank">filmulet1,www.youtube.com/watch?v=GDc26U48Cb0" target="_blank">filmulet2