Stelute de ianuarie - februarie 2007 (18)
Raspunsuri - Pagina 14
Catalina spune:
Si cum am cateva minute si sa imi odihnesc si eu creierasul dupa o astfel de zi, iata cateva idei din cartea cu pricina, despre somn:
- Dr. Richard Ferber de la Centrul pentru Copii cu Probleme de Somn din Boston recomanda ca bebelusul sa doarma in patutul lui si sa fie pus in pat inainte sa fie adormit pentru a fi invatat sa faca astfel si cand va fi mare; daca copilul plange pentru ca vrea sa fie luat din patut, va fi lasat sa planga perioade din ce in ce mai lungi, intai 5 min, apoi 10 etc.
- "somnul destept" este o cale de mijloc intre a culca copilul in pat cu parintele (o teorie mult sustinuta ca fiind cea mai benefica pt copil) sau a-l izola singur in camera lasandu-l sa planga; copiii trebuie sa invete sa adoarma singuri, in patul lor, dar au nevoie si de noi pentru a-i alina atunci cand ceva nu e in regula cu ei; de asemenea, parintii au nevoie de odihna si de a fi putin timp departe de copil, in acelasi timp concentrand timp, energie si asupra copilului; iata cateva reguli:
* incepeti asa cum doriti sa continuati: ganditi in perspectiva, nu uitati ca tot ceea ce faceti il invata ceva pe copilul dvs.
*independenta nu inseamna neglijenta: acest lucru nu inseamna sa lasam copilul sa planga dar inseamna ca in momentul in care nevoia pentru care plangea i-a fost satisfacuta, il lasam jos
* observati fara a interveni: ca si in cazul jocului, e bine sa observam copilul, sa ii observam ciclul de somn pentru a-i da posibililtatea sa adoarma singur si a nu-i intrerupe ciclul natural
* nu faceti copilul dependent de ajutoare (lucruri cu care este adormit); nu ne putem astepta la copii sa invete sa adoarma singuri daca atunci cand sunt mici ii invatam sa adoarma leganati, pe pieptul tatei, plimbati prin casa sau la san, cu suzeta; copiii trebuie lasati sa isi descopere metodele personale de linistire pt somn (care includ mai tarziu o paturica preferata sau o jucarie de plus - acestea nefiind incluse in categoria de mai sus)
* creati ritualuri de somn: copiilor le place mult rutina
* cunoasteti modul in care merge la culcare copilul dvs.: pt aceasta se poate tine un jurnal de somn pt 4 zile: notati cand adoarme si cand se trezeste in 24 de ore - descoperirile din acest jurnal va pot ajuta sa va planificati ziua si sa intelegeti copilul
Cele trei stagii ale somnului (intregul ciclu ia cam 20 de min):
1. Fereastra: bebelusul nu poate spune "sunt obosit" dar va da semne de oboseala. La al treilea cascat, il puneti in pat. Daca nu va incepe mai degraba sa planga decat sa treaca la stadiul 2.
2. Zona: in acest moment bebelusul fixeaza cu privirea ceva pentru 3,4 minute. Ochii sunt larg deschisi dar nu vede cu adevarat ceva, e "plecat".
3. Relaxarea: acum bebelusul parca este o persoana care atipeste intr-un tren; inchide ochii si capul ii cade inainte sau pe o parte; de indata ce ziceti ca a adormit, deschide brusc ochii tresarind cu tot corpul. Procesul se repeta pana adoarme.
Continuam maine.
Pupici multi
adinush spune:
Hai sa v-o parasc pe fii-mea ca le ziceam si fetelor pe conferinta ce maimutza am.Si dupa aia urla cat o tine gura ca nu mai vede.
Acum ca a invata smecheria cu intorsul e periol public.Am lasat-o azi relativ pe marginea patului ca sa-i aduc niste ciorapei sa iesim afara si cand m-am intors cu fata la ea ghici unde era?Aproape sa cada din pat
Pe burta cu mainile se tinea de cearsaf si cu picioarele afara din pat si radea cat putea de ce facuse ea.I-am promis solemn ca nu mai vede stat la mine in pat,poate doar baricadata.
Dar uite ce frumusica ne-am facut
Adinush cu
Ayleen-Alexandra *09.01.2007*
marybell spune:
mady23 atunci ce sa mai zic? m-am mai linistit ca nu e singurul care a luat asa putin in 2 luni. deci si Bianca comenteaza la mancare
eu in seara asta o sa fac proba laptelui si sa vad daca nu cumva din cauza sta se smiorcaie copilul. sper sa fie bine. tare mi-as dori sa pot sa-l alaptez macar pana la 6 luni daca nu mai mult.
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik
marybell spune:
adinush am vazut-o pe Ayleen, ce privea ea in aparat
parca stie ca trebuie sa pozeze. sta ca un fotomodel dintr-ala care constient sta in "figuri" sa pozeze. e superba
poze bb
poze Botez
varsta Erik
adela2006 spune:
cristiana hai ca m-ai speriat la inceputul mesajului , bine ca nu ati patit nimic , incepusem sa ma intreb pe unde esti
catalina daca ai fost la doctorita stai linistita , o fi de la stres si suparare starea de rau a alexandrei ; cred ca-i face bine sa se joace cu matei
anis nu mai fi supi se rezolva masina bine ca nu a fost mai rau
maria da m-ai "citit" din cauza faptului ca ma agit eu ca un pepsi si ma consum asa mult intru des in depresie si sunt trista; gandesc prea mult si despic prea mult firul in 4
ma tot gandesc ca am transmis starea mea si alexiei ca e tare ciudata sta asa parca ar fi suparata nu vrea sa mance se maraie si plange mult nu stiu ce-i cu ea
nu vreau sa deschid o discutie pe seama problemelor mele
chestia e ca nu am cu cine vorbi prietenii nu ar intelege
imi iubesc copilul foarte mult doar ca m-am saturat sa o cresc singura
al meu sot lucreaza pana tarziu mai nou sta si peste program ( ieri in loc sa vina acasa a stat la povesti cu niste clienti , e inginer constructor face case )
cand ajunge acasa manca in timp ce-mi povesteste ce zi grea a avut el se uita putin la alexia o mangaie pe cap si adoarme
il trezesc la baita spalam copilu ii dau sa mance si o pun in pat sa doarma mai stam si noi cateva minute intr-o liniste totala ( sau mai comentam ce e la teleu ) si somn cuminti spate in spate
nu pot face un dus nu pot face nimic si daca sta cu alexia o lasa pe pat si se uita la teleu si nu suport sa o aud cum plange
si se mira ca se bucura copilu cand ma vede ( scoate niste tipete si rade cum intru in camera ) si culmea ma simt vinovata , nu stiu de ce de proasta probabil
am mai si fost sambata la cununia lui vara-mia unde s-a adunat tot familionu + prieteni de familie si ma alintau asa frumos "grasunici"
ei bine da sunt cat o vaca dar chiar trebuie sa mi se tot aminteasca lucru asta ? de parca nu as sti
cred ca daca mai aud fraza " ei lasa ca slabesti tu doar nu o sa ramai asa , nu ? " incep sa urlu
dupa cununie ne-am dus la socrela unde am vorbit 4 ore de mancaruri si prajituri
am ajuns sa stau cu babele pe banca (cand ies cu alexia) si comentam stirile ; mai lipseste sa-mi cumpar un bax de servetele si sa ma uit la telenovele
va trece si asta voi fi din nou slaba si implicit frumoasa ,nu ? dar nu il voi uita ( pe sot normal )ca acum cand nu sunt asa a uitat ca pe langa mama sunt si femeie
nu stie ca ma indeparteaza de el ( e barbat nu are cum sa-si dea seama ,nu ? )
ptr prieteni suntem cuplul ideal
dar cum spuneam gandesc prea mult si-mi complic aiurea existenta cand de fapt e simplu , e asa cum spunea candva criss " daca vrei sa ma culc cu tine trebuie sa mi se scoale " ( cam asa era din cate imi amintesc eu )
hai ca de data asta nu mai sterg mesajul
imi cer scuze ca ocup atata spatiu cu problemele mele
adela
de alexia maria ( 13.01.2007 )
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2734e3fcabe32b214a07ba" target="_blank">alexia copilul meu atomic
invitatie botez
sunt fetita mare
adinush spune:
Adela te-am facut,eu deja ma uit zilic la Betty cea urata
.Eu nu sunt chiar asa de grasa desi mai am si eu de dat jos dar eu n-am nici macar un spate pe care sa dorm.Sotul tau lucra asa mult si inainte?Adik sigur e din cauza aspectului sau e si el obosit ca si tine? Nu vreau sa le iau apararea barbatilor ca eu sunt oricum la stadiul cu "toti barbatii este porci" dar si (majoritatea dintre) ei ii oboseste numai gandul ca au un copil chiar daca practic nu fac nimic in privinta copilului.Daca esti sigura,sigura ca e din cauza ca nu mai arati ca un fotomodel poti sa-i transmiti din partea mea ca e chiar purcel,ce femeile grase nu fac utza-utza?Si daca i se pare ca esti prea grea sa nu te puna deasupra si gata![]()
off-topic..toata sarcina mi-am imaginat cum as fi eu in luna a noua la
cu prietenul?Eu 1,63 si 80 kg(adik cat patul) si el 1,96 si 60kg?Cred ca-l storcoseam de praful se alegea de el![]()
Si acum revenind la treburi serioase..nu esti prima care se plangea de lipsa de afectiune trupeasca..poate ar fi cazul sa fiti mai indraznete fetelor.Nu-i cunosc pe sotii vostrii dar eu inca nu am intalnit barbat la care se urci pe el si el sa te dea la o parte.Ma rog..de fapt mi s-a intamplat acum multi ani cu un fost prieten dar eram deja despartiti si eu aveam cam mult
la bord asa ca mi-a facut a favoare
Adinush cu
Ayleen-Alexandra *09.01.2007*
cristiana70 spune:
LILI, ADELA, daca era dupa mine ii dadeam si o pereche de palme pustiului, dar si asa cred ca s-a lecuit pe o viata intreaga de zburdat intre masini.
ADELA, si eu imi cresc destul de singura copilul, dar sotzul e scuzat fiindca aproape in permanenta e plecat din tzara. Cand vine acasa nu se dezlipeste de langa David, incearca sa recupereze zilele pierdute (ultima data a lipsit 8 zile), vorbeste cu el, il gadila, il tine in brate. Am avut multe indoieli in ultimele saptamani de sarcina, eram amandoi stresati, cu prea putin timp de giugiuleli, ma intrebam cum o sa se comporte cand se va naste copilul, daca il va iubi. Raspunsul e: efectiv, il adora, iar eu ma topesc cand vad ca din fiecare calatorie ii aduce cate ceva, nu sunt lucruri mari dar stiu ca se gandeste mult la noi. Si desi e un om modest, nu m-a facut nici o clipa sa ma simt prost ca femeie, si stiu ca ma iubeste de doua ori mai mult, acum ca sunt si mama copilului lui.
La telenovele ma mai uit si eu, recunosc, dupa ce se lasa seara si nu mai am de mesterit pe-afara. Fara batiste.
Nu te simti vinovata ca Alexia te prefera, la fel e si David, iar mie imi creste inima de bucurie cand ma cauta cu ochisorii si se bucura sa ma gaseasca. Poate ca asta e unul din motivele egoiste pentru care am preferat sa raman acasa sa-mi cresc baiatul decat sa-l las cu te miri cine si sa fac cariera.
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
marybell spune:
adela imi pare rau ca esti trista si ca suferi...dar poate cum a spus si adinush ar trebui sa iei taurul de coarne, sa vorbesti cu el si sa il faci sa inteleaga ca tie iti lipseste apropierea voastra din toate p.d.v. Barbatii nu isi dau seama cand este ceva in neregula cu sotia in cazuri dintr-astea, ei considera ca se comporta normal, si ca totul e ok. deci daca nu il tragi tu de maneca, de la el probabil ca nu va veni nimic prea curand. cat despre ceilalti din jur...duca-se cu aprecierile lor cu tot...tu sa te simti bine in "pielea" ta.
pupici si de la mine si sper sa vii cat mai repede pe forum cu vesti bune. ![]()
poze bb
poze Botez
varsta Erik
Misha_tp spune:
ANIS, piureul de legume daca-l faci cu legumele fierte in aburi nu e inecacios? Il diluezi cu ceva? Pentru ca ma bate si pe mine gandul sa-mi iau un steam si nu stiu ce sa fac. Ma gandeam ca daca fierb legumele in apa folosesc si din zeama ca sa fac un piure mai moale, usor mancabil. Please, astept raspuns urgent, ca sunt pe cale sa fac achizitia, dar inca sunt in dilema :)