PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (44)
Raspunsuri - Pagina 23
Tweety7 spune:
Multumesc tuturor fetelor care mi-au raspuns in legatura cu rinita.Astazi am vorbit si cu medicul nostru de familie, care mi-a spus ca reteta prescrisa la O.R.L. e super O.K. Mi-a explicat actiunea fiecarui medicament si m-a linistit. Acum, inclin sa cred parerea comuna a doi medici, decat cea a unei asistente. Sper sa nu fac vreo tampenie. Instinctul imi spune ca nu. We shall see!
katik siropelul prescris se cheama Romergan, iar picaturile de pus in nasuc se prepara in farmacii din: gentamicina, ser fiziologic si inca un ser al carui nume nu-i lizibil pe reteta.
Miruna nu e o rinita provenita din alergie, fiindca am intrebat. Saru'mana pentru sfaturi. 
doniro fiecare cu pasaricile sau stolurile lui... Nu consider chestiunea cu neciocnitul jucariilor o problema, eram insa curioasa daca suntem singurele puturoase la capitolul asta. Mi-ai parut un pic rautacioasa, dar trec asta cu vederea fiindca te plac foarte mult. 
Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!
katik spune:
tweety, ma bucur ca te-ai mai linistit! mie tot nu mi-e clar de ce ti-a scris romergan. ce ti-a spus ca face asta? eu stiu ca e antihistaminic, adica impotriva alergiilor.
acel al treilea ser de pe reteta este cumva ser efedrinat? daca este asta, atunci ai grija ca o poate agita pe clara. poate sa adoarma mai greu. eu am patit asa de la aerosoli, i-a bagat dr in solutie si a fost mai agitata fata, altceva nu s-a intimplat.
multa sanatate va dorim!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi
Genie spune:
Buna fetelor! Nu am mai scris de mult...
Antonia mea e in continuare cu dermatita atopica, mult mai bine, recunosc, dar tot mai are mancarimi la manute si incheieturi...Of, e tare greu, cel mai greu e noaptea, cand nu doarme si trebuie sa o tin de manute sa nu se scrapine. Am primit si rezultatul analizelor, nu e alergica la proteina din lapte, in schimb IgE -ul a iesit foarte mare, repsectiv 24(in conditiile in care la copii sub un an trebuie sa fie mai mic sau egal cu 15). Nu prea stiu eu ce inseamna asta, medicul de familie mi-a sugerat sa-i fac si analize de urina si coprocultura, exudat faringian si nazal ca sa nu aiba cumva paraziti.... Restul analizelor le primesc marti, cand mergem din nou la alergolog sa vedem ce mai zice.
In rest, e cuminte, stam mult pe afara, manaca lapte praf Humana HA si cereale Apfelbrei fara lapte tot de la Humana. Face mutre la mesele solide, trebuie sa aiba mereu ceva nou in manute ca sa mestereasca, altfel nu manaca. In scaunul de masa nu mai are stare, ii mai dau sa manace in premergator. Desi nu am fost de acord cu folosirea lui, acum recunosc ca este foarte util, am pus-o in el dupa ce s-a ridicat singura in picioruse si l-am reglat asa incat sa calce cu toata talpa. Ei ii place foarte tare, zburataceste prin casa si e foarte mandra de ea.
Acum ii este somn si e tare mataiata
revin mai tarziu
Genie si
Antonia
www.dropshots.com/antonia25
Genie spune:
Tweety, acum am citit ce ai scris tu mai sus despre faptul ca i s-a prescris Clarei Romergan...Tu faci cum vrei acuma, insa si eu i-am dat Antoniei Romergan pentru alergiile de pe piele si in afara de faptul ca a sedat-o destul de tare, altceva nu i-a facut. In plus, eu stiu ca Romerganul nu se da la copii sub doi ani. Oricum, in ziua de azi se prescriu medicamente destul de usor, de ex si mie mi-a prescris pediatra Peritol pentru Antonia (tot asa, nu se da la copii sub 2 ani), eu am gasit impreuna cu alergologul o solutie de compromis, Zyrtec si Aerius, care nu au efecte sedative.
Repet, eu doar am vrut sa stii cum am procedat eu! Tu faci cum crezi ca e mai bine, in fond, fiecare parinte are dreptul sa decida ce e mai bine pentru copilul lui.
pupici si multa sanatate
Genie si
Antonia
katik spune:
subscriu la ce a scris genie la a doua postare!
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi
Tweety7 spune:
Katik, Genie chiar ca sunt in ceata. Nici unul dntre medici nu mi-a pomenit de alergie si inca nu am cumparat medicamentul pt ai citi prospectul. Dubioasa treaba... Hmmmmmm.... E posibil ca cel de-al treilea ser sa fie cel efedrinat, cum spui tu katik. Deci, serul efedrinat o agita si Romerganul o adoarme... Mama mama... Gata, iar m-am nelinistit. Desi, medicul de fam. a zis ca in cantitatile prescrise (Romergan 2,5 ml/zi) nu are cum s-o afecteze negativ. Tu cat ii dadeai puiului Genie?
Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei
Don't cry, for if you cry your tears might prevent you from seeing some beautiful things ahead of you!
larissa_79 spune:
Andra, Romergan am auzit si eu ca nu e recomandat a se da sub 2 ani. Serul eferdinat mi l-a recomandat si mie pediatra..dar am folosit o singura data. ROmergan insa..eu nu i-as da copilului. Acum nu stiu ce sa zic.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
Genie spune:
Tweety, mie mi-a prescris 2,5 ml dimineata si 2,5 ml seara timp de 10 zile. Mie mi s-a parut mult si ii dadeam doar seara, de fapt de la inceput i-am dat doar 2,5 ml seara, la culcare. A blegit-o in max 5 minute. E adevarat, ea avea atunci 5 luni, deci era mai micuta. Oricum, eu i-am dat 3 seri la rand dupa care am renuntat.
Poti sa mergi la o farmacie si sa ceri un prospect sa te uiti pe el, sa vezi cum ti se pare
Aveti grija de voi!
Genie si
Antonia
Tweety7 spune:
Genie multumesc pentru raspuns.
Haideti ca m-am lamurit. Sotul nu a gasit la farmacie Romergan si i-a luat Claritine. Nici asta nu e recomandat copiilor sub 1 an, dar nici nu are efectele adverse ale Romerganului. Sa dea Domnul sa fie bine. O sa-i dau doar 1,5 ml in loc de 2,5. Pupici la toata lumea si multa sanatate!
SimonaU spune:
Tweety, Romerganul este intr-adevar depasit.In Romania s-a tot prescris la greu pe vremuri dar are multe efecte adverse. Afara din cate stiu nu se mai foloseste.
Este antihistaminic si da somnolenta intr-adevar si tocmai de asta unii medici...il prescriu copiilor care nu dorm noaptea!
Da o cautare pe forum la Parintii intreaba si ai sa gasesti o multime de subiecte pe seama Romerganului!!