***Mamici de Mai-Iunie 2007*** (55)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Cristalina, bine ai revenit!!! Ce frumos e "produsul"

Eimotto, stiu de Iulia, ca de aia intrebam. Vreau si eu o printesa (care sa-mi zica la fel, ohhh ). Hai, poate il indupleci sa ne impartaseasca "secretul"

Liviana, si eu am giardia (cred). Mi-au depistat-o cand eram mai mica, ca mi-era rau, vomitam, slabeam...

Parerea mea e ca lambliaza asta nu mai trece in veci pururi. Mie de cand mi-au depistat-o m-am tot otravit cu medicamenete: Fasigyn cat cuprinde (apoi am aflat ca nu e voie de multe ori/an...), altii cu Furazolidon alternat cu Metronidazol... Dar n-a trecut.

Aveam controale la care iesea, apoi nu mai iesea...Cica e de la apa si animale (mai ales in cazul tarilor in care se practica intens fertilizarea cu balega ...ploua si asa trece in apara raurilor...si ajunge la noi la robinet). Eu am trecut pe apa la sticla de vreo 10 ani, dar degeaba; cica la spalat vase si pe dinti tot apa contaminata folosim...).

Asa ca eu nu mai fac nici un tratament si nici analize. Cu timpul "m-am obisnuit"...Acum singurele simptome sunt ca imi apar niste pungulite cu apa pe degete, mici ca intepatura de ac. Cred ca in perioada aia se inmultesc...Ma mai doare in zona ficatului cateodata.

Nu cred insa ca se transmit la bebe in uter, dar dupa - clar. Maica-mea a dezvoltat si ea aceleasi simptome, dar sotul meu nu. Poate unii indivizi sunt mai rezistenti?

Dar nu vreau sa te dezamagesc . Am in schimb o fosta colega in Romania care e cu chestiile astea homeopate si zicea ca l-a vindecat pe baietelul ei cu ajutorul unui dr f bun si al unei simple formule. Daca vrei, incerc sa-i scriu in RO s-o intreb (bine, l-a vindecat si de alta chestie aiurea, statea numai cu el in spital, de asta ei sunt convinsi cu homeopatia).Acu' ca mi-am "reamintit" de asta, poate e bine sa fiu si eu pregatita, bebel n-o fi asa rezistent ca taica-su

Poate iti raspund si fetele cu pregatire medicala.

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana29 spune:

Cristalina, bine ai venit acasa si sa-ti traiasca minunea! vai cat e de dulce! m-am topit toata. si intr-adevar, cum doarme picior peste picior, e mortala!

azi merg si eu la control si sper sa vin maine cu vesti bune. noi suntem inca micuti si mai trebuie sa stam la caldurica inca 7-8 saptamani. cu cat mai mult cu atat mai bine, cu toate ca sunt si eu extrem de nerabdatoare sa-mi vad puiutul. mai ales acum, cu avalansa de bebici, mi-au facut si mie pofta.

va imbratisez cu drag,

Ioana31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Cristalina bine ati venit acasa! E tare scumpa printesa ta!

Raluca si Maria Bucuria

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

ralucami habar nu am cu ce il poti spala. Nu ai unde sa il scoti putin la aer?

Mica 36+ Maya Alexandra

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Brambushca, ma bucur pentru atitudine pozitiva doctorita!

Cred ca diferenta e data si de faptul ca a ta nu te vede bine pe tine nascand normal cu bebe mare, pe cand a mea aproape se identifica cu mine cat de greu o sa-mi fie sa nasc...Sa vezi ce mutrita face, parca o doare si pe ea

Cred ca au si atitudini diferite fata de cezariana. A mea e stresata ca eu sa nasc natural, fiindca:
- stie ca tre' sa ma opereze de fibroame si ca mai vreau un copil, asa ca o nastere naturala mi-ar prinde mai bine
- politica spitalului la care eu merg e una foarte strict naturala. Sigur ca n-o dau afara daca ajung eu la cezariana, dar ea alegand spitalul asta trebuie sa faca tot posibilul ca eu sa nasc natural! (E un spital privat, intretinut de familia regala, si chestia cu nascutul natural si alaptatul tin de misiunea lor ca institutie)
- intreaga societate e centrata pe chestii naturale (in limita posibilului, sigur). Mi-a fost greu sa inteleg mentalitatea asta venind din Romania, dar dupa ce m-am pricopsit cu un sot care nu arunca nici guma de mestecat in padure ( ca sa nu mai dau alte exemple), incep sa-i inteleg

Sunt convinsa ca ea nu e rau intentionata cand zice ca bebe e foarte mare. Numai ca ei vad altfel lucrurile (asta n-am simtit-o asa tare decat in strainatate). Si mai avem si probleme de limba...Asta e...Da' poate nu mai creste bebe asta tare, Mica zicea dupa s36 nu se mai dezvolta in acelasi ritm...

A propos, Mica, la ce ora mergi la doctor? Ca sunt curioasa cum a mai crescut Maya...

Raluca, dar de ce nu-l pui pe balcon, deschis? Mai sunt chestii "de ale bunicii", de ex. spalat cu otet, dar cred ca mai bine e la aer + in timp. Lasa-l afara vreo 2 saptamani, si asa nu-ti trebuie hainutele, noi mai stam, nu?

Stii ce e asta cu burta??? Creste Maria!!! Eu asa m-am prins ca e bebe mare, ca s-a schimbat in mod "ciudat" burta. Desi cand am ajuns la doctor cica e "prea ciudat": crescuse vreo 250gr pe saptamana, asa ca de aia se lasase burta in jos...la greutatea noastra

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

felicitari proaspetelor mamici, sa va traiasca bebelushii si sa va bucurati de ei. Refacere cat mai grabnica si fericire tuturor.
Noi suntem bine si probabil ca voi naste pe 10 sau 20 mai , in functie de cat de mare e bb-lul ( asta vom afla pe 5 la echo). In rest, mai rarut cu plimbarile, asa ne-a zis dr, si stam mai mult in pat, deci ne cam plictisim. Nu-i bai, bb sa fie bine.
Va pup pe toate

gabi

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Elteka, iti multumesc tare mult pt raspunsul detaliat privind giardia. Imi pare rau ca ai avut atatea necazuri cu ea. Eu una n-am avut nici un parazit niciodata si sincer ma indoiesc ca am acum giardia. Avand in vedere ca am in burta un copil, vreau sa fiu f bine informata si sa nu risc nimic. Daca prietena ta a avut rezultate f bune pt copilul ei cu tratam naturist anti-giardia, atunci sunt interesata sa stiu care a fost reteta. Intre timp dr pediatra mi-a zis sa ii dau Helmiflores (in loc de tinctura de propolis) pt inca 20 zile si sa repetam analizele. Mi-a mai zis ca daca Doamne Fereste am si eu acum giardia, parazitul nu trece prin placenta, insa trebuie sa fiu atenta sa nu-l ia BB2 de la M dupa ce se naste. Zicea cineva aici pe forum de un filtru special anti-giardia (si nu numai) pt robinetul de la bucatarie, insa nu stiu unde se gaseste asa ceva... Any ideea?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 34s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManuC1010 spune:

cristalinabine ai revenit! ce fel de anestezie ai facut de ai putut avea bb asa repede langa tine?

mica0307 si dideip am vazut ca voi veti naste la Pantelimon. Si eu tot acolo. Sunt pacienta profesorului Ancar. Stiti ceva daca s-au terminat renovarile le etajul 2? Cand am stat internata in februarie se lucra de zor. Am inteles ca daca nu se termina voi fi cazata la parter, iar copii sunt la etajul 2.
Daca stiti ceva despre spital spuneti-mi si mie

Poate ne vedem pe acolo :)

va pup

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Salutare, Salutare..

am deschis dimineatza subectul, am citit tot dar nu am scris pt ca am rumegat mult si bine postarile Eltekai. Sa nu credeati ca nu toate postarile sunt interesante dar fata asta are o mana....de aur...ce tie si cu mine..de fapt cap are!

Lili si Ancamari, Alynta si toate fetele multzam mult de urari. V-am spus nu am timp de zacut. Acu mut mobila in dormitor ca as vrea sa fac si niste modificari. Am renuntzat la antibiotic dupa 5 pastile. Dr meu mi-a prescris pencilina V dar parca imi dadea cu virgula ca nu stiu unde am citit ca nu e voie. Io cred cam luat-o razna pt ca ei stiu mai bine decat mine.

Elteka, sa incep cu tine nu am auzit nici io de pampers pt fete si pampers de baietii. De curand am aflat ca sunt unii speciali pt buric dar, din cate stiu io la faza cu buricul puneam un pansament si oricum ei in primele zile au scaun cam dupa fiecare masa, nu-i regula, si, atunci il schimbi nu ca la 2 ani cand folosesti 3 pampers in zi si is plini.
Multzam de info cu ustroiul . Fiecare cultura cu obiceiurile ei. Noi cred ca avem multe in comun cu rusi, ca sa nu mai vorbesc de turci. Numai cum intru in magazinele turcesti de aici imi dau seama de asemanari culinare.

Androix, am citit, nu spun unde despre operatiunea pampers la Filip. Si cum stii ca am o slabiciune pt feciorul tau nu pot sa nu iti scriu ..asa..cate ceva..neinteresata de altfel pt ca nu am fata .
Cred ca te grabesti pt ca:
1, e prea mik si inca fizic nu e pregatit,
2, acu apare si bb2 si o sa se intrebe de ce ii pui surioarei si lui nu.
Asta stii bineinteles dar sa iti prezint modelul nostru.
Noi, io si al meu sotz suntem comooooozi durere. Asa ca nu prea am ascultat sfaturile celor din ro : Wooow, face tot in pantaloni? Pardon frate, in pampers, e mare diferetza.... asa ca, precum scrie in carti am inceput dupa 2 ani jumate. R al meu cel putin fizic e dezvoltat. am inceput prin ai face cunostinta, curtat de olitz prin martie. Dar operatiunea a inceput in Vinerea marea. Culmea e ca si intarcatul tot in Vinerea mare a inceput ?! si dupa 10 zile a facut numai la olitza inclusiv la gradi, acolo la toaleta, au unele mici pt cresa. Si am vrut la un moment dat sa i-l pun la o petrecere sa nu ma sacaie dar, nu m-a lasat si apoi nu mai vrea nici noaptea. Asta de vreo 6 zile. Cred ca il incomodeaza.
Asa ca daca dupa 3 saptamani nu reusesti mare lucru, renuntza si revii peste cateva luni. Stiu ca e ideal vara, dar uneori, si am un exemplu de fetiza aici, pot genera complexe, frustari mai ales ca la 2 ani e prima adolescenta. Daca nu esti in prag de faliment cu inca un set de scutece, relax.

Raluca, frumoasa combinatie "Maria - bucuria"! cat despre dulap, daca e plastic aeeer cat cuprinde. doar in timp se duce. Zic si io!

Cristal, m-am totpit de samburelul roz de aprilie. precum sunt florile de cires japonez. Roz.

Liv, stiu cum e cu caratu in brate, R are 16 kg fara nik pe el. si am primit interdictie de la tata lui sa il mai ridic dar, recunosc mai calc stramb

Bafta fetelor azi la consult. Maine urmam noi.

35+3

EDIT: am crosetat la mesajul asta mult si bine..unele raspunsuri sunt cam expirate..dar nu sterg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

CRISTALINA bine ai venit acasa!!ai o minunatie de fetita!!sa-ti traiasca!!ii asa de frumoasa.

MULT CURAJ FETELOR CARE URMEAZA SA NASCA!UN SI PTR ELE!

32+Riana Alessya

bebelina mea

Mergi la inceput