Ai nostri, ca brazii! ian-feb2005 ( 44)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Ma gandeam eu ca tr sa completez, da nu am avut timp ieri!

Liviana,
Matei nu cred ca va asimila momentul nasterii lui bb2 cu "excluderea "- el nu a mers la cresa din acel moment, ci cu mult inainte...deci un pas a fost deja trecut!

Ce vroim eu sa iti spun este sa incerci sa mentii vechiul program comun !Adica dc va plimbati seara(tu si Matei) , sa incerci sa nu sari peste plimbare!Daca dimineata ininte de cresa mancati amandoi la bucatarie sa nu sari peste etapa asta...

Asta am incercat si eu desi crede-ma ca a fost groaznic sa ies cu copil de 3 saptamni afara in toiul verii pt ca tr sa iasa si Tudor!

Preferam sa o las pe ILinca si sa ies cu el,desi mama a fost surprinsa de o criza de colici 20 de minute cat am fost cu el afara si mi-am luat o papara!!!- ea mi-a zis ca iese cu tudor si eu sa raman cu Ilinca -copilul care cu oricine era aceleasi sunete le scotea,aceleasi dureri de burta le avea..Numai ca in timpul asta eu faceam dresajul cu Tudor :"ce o face bb?hai sa mergem repede la bb!"si devenea ff preocupat si mergeam fuga,fuga!Dc dormea mai iesem si ne jucam ,dc nu papam si uite asa..a fost ff greu plus ca in primele 6 saptamni ale fetii, bunica mea era la pat cu fractura de femur!


TUdor avea fix 1,6 ani cand am adus-o pe ILinca acasa! De inteles a inteles ca de acum mai e altcineva!Cand o alaptam pe Ilinca venea si el sus pe mine, baga degetul in gura si mana cealalta in san !Si acum mai face, dar mult mai rar!Asta era un semn ca el simtea nevoia de afectiune in acelasi timp in care eu ma ocupam de ILinca!Nu l-am indepartat in nici un fel,desi nu iti spun cumera cu bb care abia isi tinea capul si cu ditai copiloiu care se trantea pe mine!Terminam, o lasam in patut sau pe canapea...pleca si el!

Mama a vrut sa ramana doar cu Tudor,dar exact cum a zis Shobo stiu ca sunt ff imp momentle astea pt adultul de mai tarziu si este cu atat mai greu pt mama,cu cat diferenta de varsta ee ff mica!Asta din punct de vedere al solicitarii permanente si al epuizarii ulterioare!


Eu am vazut frati intre care diferenta era si mai mica ,mama era singura aici,fara nici un ajutor ,copiii in permanenta cu ea, iar copilul cel mare nu pleaca nici pana la poarta fara fratele mai mic,asa de tare erau atasati unul de altul!

Bineinteles ca o mama tr sa actioneze exact asa cum simte si tinand cont de felul copilului-de aia ziceam ca cel mai usor e sa dai sfaturi! in momentul in care tr sa spui cuiva ceva concret e f greu!

Eu sunt fericita acum ca Tudor nu mai musca-scria in dr Spock ca undeva la 2 ani tr sa se opreasca de al sine!Ma gandem ca dc nu se opreste este o manifestare a geloziei si in fiecare zi imi doream sa nu cumva ca din neglijenta sau scapare sa-i accentuez un anume tip de comportament!

Perioada de gelozie inca nu a trecut :dc ne intalnim pe strada cu cineva , atentia este focalizata spre ILinca :e pamponata ,are coafura cu fluturasi, parul ff lung pt un bb si normal dragalaseniile se indrepata spre ea ,imediat incepe sa scoata tot felul de sunete, sa ma traga de mana,se indeasa in ea,vrea in carut,chestii pe care nu le face in mod obisnuit !In timpul mini spectacolului incep si il intreb cum o cheama pe sora lui, cu ce se joaca,unde ne plimbam, ca sa mentinem echilibrul...

Pt bb1 este destul de greu de acceptat ideea de bb2!In cazul lui bb3 va fi mult mai usor, pt ca bb 1 si 2 formeaza deja un grup:ei se joaca impreuna,maninca ,dorm ,merg eventual la gradi impreuna si nu se simt exclusi!

Nu stiu cat de coerenta am fost, dar am incercat sa explic cum e cu capra si varza:sa ramana varza cu capra sau cu lupul?Se mai fac si greseli -garla- dar important e pana la urma dc reusesti sa le treci raul !







http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Bestutza, ai nota 10 de la mine! Iti multumesc f mult pt sfaturi si timpul de a le scrie. Te apreciez f mult pt efortul de a creste 2 copii, dar cred ca si ajutorul mamei tale a contat enorm, lucru de care eu din pacate nu voi avea parte. Sper insa sa trec raul cu varza si capra, procedand corect in orele cand M e acasa.
Eu ma cred ca timpul ne va da inteleciune si Dumnezeu putere!
Te pup si mai vorbim!
Imi pare rau ca Amaya si Adita nu ne mai pot scrie din experienta lor.
Anda, sanatate multa lui Irina! I-ai facut testul sa vezi la ce e alergica?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 37s cu baby-boy2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Liviana,multam si cu placere!Si completare nu ca pe o impaunare ,ci ca pe o incurajare pt tine!Eu nu am stat acolo decat cele 6 saptamni pana s-a parpadit mamaie!Dupa aceea am venit acasa ,mai ales ca a venit iarna si acolo nu aveam incalzire centrala ,nimic...
Am avut in schimb ajutorul parintilor finilor care au venit si m-au ajutat cu manacrea pt tati!In schimb piata ,plimbare,culacre ,schimbare ,mancare copii eu eram de tarnoseala!

Anda,uite ca asa-s eu in urma cu raspunsurile!Chiar mi-a placut atosfera de studio de la Eurovision!A fost calda,prietenoasa ,si a dat un ton de normalitate anormalitatii desfasurarii!
Vroiam sa iti spun sa ai toata increderea in dr Chirila!Baiatul unei colege a ajuns la ea adult fiind ,dupa ce incercase o multime de tratamente!Si a fost ff multumit de ameliorari!Asa ca ..incredere!

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Azi am fost iar la dermatolog si mi-a dat o crema cu factor de protectie 50 si mi-a recomandat sa nu o mai scot din casa fara sa o dau cu crema asta de protectie. El zice ca nu e alergie si m-a incurajat, mi-a spus ca pana pe la 3 ani spera sa dispara toate problemele cu pielea Irinei. Bestuta nu stiu cum o cheama pe doamna doctor dar Dana mi-a zis ca e buna asa ca merg cu toata increderea.

Liviana, iti dau si eu cateva idei: prin cartile americane scrie ca e bine cand vii de la spital sa aduci o jucarie pe care sa i-o dai lui Matei ca fiind un cadou din partea fratiorului! Mie mi se pare un gest foarte diplomat si nu e greu deloc de facut. In rest, e important sa-l implici cat mai mult in activitatile cu bebelusul. S-ar putea sa-i placa sa arunce la cos punga cu un pampers murdar sau sa-i aduca lui bebe biberonul ori sa-i zornaie o jucarie. Si sa-i spui cat de mult seamana bb cu el si ce important e sa ai un frate mai mare/sa fii fratele mai mare. Ma mai gandesc si mai zic daca imi mai vine vreo idee.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Incognoscibil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory35 spune:

Nici numai stiu de cind nu am mai scris pe forum..
In primul rind felictari Tomasa pentru sarcina, Liviana iti doresc nastere usoara, Oana casa de piatra.
Am citit putin din urma doar ultimul capitol, caci pur si simplu sunt foarte ocupata.
Am vazut pozele din Cismigiu si am admirat copii care sunt foarte frumosi si mamicile lor. Ma bucur din suflet ca va intilniti si cred ca e benefic si pentru copii.
Catiflo sper ca suflu auzit sa fie o alarma falsa.Referitor la bilingvism, sfatul primit de la un specialist aici a fost sa vb in romaeste cu copila, ca engleza va invata ea.
Capitolul scapat de pampers folosit olitza, fiecare copil e diferit. Cunosc mama care mi-a povestit ca baiatul ei pina la 4 ani a avut pampers.
Acum despre noi:am inceput un serviciu full-time de 40 de ore pe saptamina, ne construim casa, Amanda e o scumpa si incapatinata.
Sta cu baby-sittera cu care statea si cind am fost in scoala. A cules un tic urit de la o prietena(4 ani) suptul degetului si nu putem sa scapam de el. Am scapat de la 2 ani si o luna total de pampers, peste zi si noapte dar citeodata mai avem accidente ca se joaca si zice in ultimul moment si mai scapa.
E foarte manierata stie sa ceara cu Please sau"log", sa spuna thank you si solly mama.Spune si "blabliu" de la I love you.
Lavinia La multi ani tie si sotului tau
Crinuta e mortal Rayan, cu determinarea de a face tot
O sa incerc sa mai pun poze in albumul de pe yahoo.
Va pup si sper din cind in cind sa mai dau si eu pe aici sa admir mame si pitici, sa citesc sfaturi bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Cory,multam mult si felicitari pt casa.

Am intrebat cupilul cu serbarea,cica pt 19 sau 23 trebuie sa se prezinte cu prajitura romaneasca.


Vreau sa va intreb daca sotii voastrii va ajuta cu copilul,schimba pampersi sau ii pune pe olita,imbraca copilul,dezbraca,incalzeste laptele?Ca al meu trece printr-o criza de lene cronica si nu stiu cum sa-l determin sa deschida ochii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Merci inca o data, Bestutza pt incurajari.
Anda, jucaria pt M e deja pregatita sa i-o dau ca din partea lui BB2 cand vin de la maternitate. Tot de pe forum am retinut aceasta idee. Sanatate Irinei! Bine ca nu e alergie, probabil soarele e prea tare pt tenul ei si de asta se inroseste repede.
Cory35, merci frumos pt urare!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 37s cu baby-boy2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Anda felicitari pentru Eurovision si sanatate Irinei!

Liviana cred ca de pe acuma trebuie sa il pui pe Matei sa vorbeasca cu bb din burtica, si sa ii pregateasca din jucariile lui. Mult succes!

Bestutza bafta pentru gradinita!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Corina, ce ma bucur ca ai scris.
Ma bucur si pentru job, stiu ca iti cautai. Esti multumita?

Ce face Amanda?

pupici



Crinuta si Rayan



Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:


Dragelor, n-am mai scris de multishor pt ca Eric e bolnavior si nu mi-a ars de nimic...

Liviana, nastere usoara! Si multa putere sa te descurci cu 2 copii.
Si Ruxi i-a adus lui Eric (la sosirea din maternitate) un set de masinutze, "cadou de imprietenire". La noi n-au fost pb de gelozie pt ca l-am pregatit din timp pe Eric.

Anda, pt. putin.

Bestutza, jos palaria pt ce ai scris. Si bafta multa cu gradi!

Cory, felicitari pt casa si job.

Lavinia, al meu ma ajuta cu chestii d-astea primare gen dat sa pape/schimbat... Dar nu-i plimba singur/distreaza decat f. rar, prefera sa-i lase la Tv sau Pc, ceea ce ma enerveaza la culme.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput