Stelute de ianuarie februarie 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

legat de diversificare, poate va ajuta tabelul asta, eu l-am primit de la prietena mea:
http://www.cfs.purdue.edu/safefood/nutrition/babies.html

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Fetele, mercic de la multi ani creste pitica mea!

absoluta, eu am mers pe infanrix, ca mi-era teama de efecte secundare... si cred ca am facut bine, ca a mea a fost mofturoasa 3 saptamani dupa ce l-a facut, de am ajuns cu ea la doctori pentru ca nu manca, ea, care radea 150-180 ml la o masa... acum de-abia vad ca a reinceput sa manance normal (de vreo 3 zile).

alinuk si laura, eu nu vin la kidex ca dau in shopping spree si iar raman fara bani

conchita, a mea se trage de... par! Si dupa ce face chestia asta evident ca o doare si tzipaaaa!!! Eu zic ca e normal si ca face parte din felul in care exploreaza ei senzatii, texturi, propria putere de a apuca obiecte... ma rog, din astea. In alta ordinede idei, a mea doarme 8 ore pe noapte de la o luna... ca asa a vrut ea. Adica n-a mai urlat noaptea, a dormit, iar eu logic ca nu m-am sculat s-o scol sa manance am zis mersi si gata

Maryela, vad ca bebeii nostri cam toti au inceput sa ia mai putin in greutate. Probabil ca e perfect normal.

catalina, daca n-ai perne, iti fac eu, numa' sa-mi aduci material si ceva cu care sa le umplu

eli, cica se tot fac cojile alea, indiferent cu ce speli gupilu' si ca cea mai buna treaba e sa cureti tu zona cu un pieptanus sau o perie moale si la un moment dat nu se vor mai face. Si a mea face a doua zi dupa ce o spal pe cap, o curat cum ti-am zis si doua zile nu mai apare (eu o spal pe cap la 3 zile), pe urma iar o spal si iar apare si tot asa. Am schimbat samponul de 3 ori pana sa ma prind ca nu e asta problema si m-a linistit pediatra mea.

Anis, schema ta de diversificare mi se pare destul de aproape de felul in care ma gandisem eu sa fac diversificarea la purcicutza mea

diana, nush daca le place rutina... a mea e haotica rau, pur si simplu vrea sa faca ce are ea chef, cand are chef. Logic, eu perseverez cu "ritualurile" (baitza, iesit la aer, joaca de seara, pupaceala in 3 cu tati cand vine el de la munca etc.) dar am impresia ca e cam degeaba... gārgārele are personalitate si toane o sa-mi manance sufletul cand o mai creste! Cat despre reteta cu crevetii, se pot face o gramada, nu mai stiu care, aminteste-mi

Liuda, bafta cu mofturica, e tare naspa cand nu mananca plozii... a mea vad ca de 3 zile rade iar biberonul cu facea ea de obicei (mai moftureste la cate o masa, dar in rest mananca bine).

kate, am inceput sa ma dau cu glicerina simpla pe maini dupa fiecare spalat vase sau spalat pe maini, vad ca pare sa functioneze.

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Messa, tu ai avut noroc cu dulcetica de Arianna sa fie cumintica si sa doarma toata noaptea. crezi ca eu nu stiu ca a mea ma mai serveste si pe post de suzeta? necazul e ca stiu ca se intampla, dar nu stiu cand anume se intampla. ca altfel as preintampina infractiunea. :-))

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Ella, inteb ca sa stiu daca am ramas codasi...pe Andreea am botezat-o la 2 luni jumate....soacra-mea mi-a tot reprosat ca e cam mare la 4 lunisoare....pe 9 iunie il crestinam si noi

Marybell, no coment...nu exista comparatie

Biribu, Anis are dreptate...e prea micut bb ca sa nu mai pape noaptea...Andreea mea la 6 luni a renuntat de buna voie la bibele de noapte...si pana la 9 luni m-am bucurat si eu de nopti intregi de somn, apoi s-a instalat la noi in pat

Conchita,e doar o etapa...trece si asta cu trasul de urechiuse...si Liviu si-o trage de se roseste(Andreea facea la fel)...cand ii dau caciulita trage de ea...

Eli,sa stii ca mi s-a parut puiul tau ca are o mutrisoara exotica...deci ii zici chinezul, ce scump

Mihaela, ce fel de ceai ii dai? te inteb pt. ca io ii dadeam baby calm si de o saptamana am schimbat cu musetel...si se vad schimbari in bine

Noi am facut pentaxim dar numai o intepatura...le-a amestecat

Cu cojitele...ulei comestibil fiert si racit...apoi dat pe caput inainte cu juma de ora de baita, pus caciulita...dupa baie periat caputul...(asa am facut la Andreea)
Acum la Liviu ii dau dupa fiecare spalare pe cap cu ulei de corp de la bubchen...are cateva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetelor am aparut, scriu repede si am plecat mai departe...

am fost la nenea dr. si a zis sa continuam tratamentul cu ortanol si maalox inca 2 saptamani, dupa care cantarim si hotaram ce facem, nu e bine sa manance mult dar daca nu plange si nu o supara nimic e posibil intr-adevar asa sa fie organismul ei. Sa se sature din putin si mai ales ca ea doarme toata noaptea legat - inseamna ca se tine satula din mancare! Cu duiversificarea a zis sa mai asteptam, eventual sa incepem cu sucul (adica noi deja am inceput) si sa ne "jucam" mai mult cu suc, sa nu mergem mai departe! Am luat cateva borcanase de la Hipp si sa vedeti ca ii cam place domnisoarei asa ca se linge pe botic dupa ele. Nu va zic ca la mine domnisoara de 2 zile m-a inebunit - vrea in sezut si chiar in picioare, sa simta ea ca se impinge in ceva, nebunie mare, luptam cu ea ca sa sta cat mai mult culcat, intre timp scorul este in folosul ei. Nenea dr. a zis ca e posibil ca ea sa fie mai precoce la sezut avand in vedere ca mananca putin, nu este grea si asta ii permite mai multe pozitii si usor de executat, asa ca sa nu ne speriem, luptam sa stea si jos, dar s-o mai lasam si cum ii place ei, cel mai bine scaunul de masina adus in casa ca poate ii place in pozitia lui si sta acolo.
Deci ce sa mai zic, o sa stam la suc o vreme, nu mergem mai departe si mai luptam 2 saptamani cu biberonul bagat cu forta, scuipat, iar bagat, iar scuipat, iar mami seara e suparata ca calculeaza cat a mancat hoata in timpul zilei, si iar ma apuca dracii, ei asta e....sa simt ca am copil, ca altfel....

pako.... si daca la mine fata doarme toata noaptea de la 1 luna si ceva e de rau? inainte se trezea sa manance dar de la 2 luni si ceva nu mai cere si nici nu mananca (am incercat sa-i dau prin somn, ca daca mananca putin ziua - macar sa-i dau o mancare noaptea - dar u vrea).

Messa deci noi santem din alea care dorm toata noaptea? si la tine doarme? ce bine!

ce aveti voi cu pielea de la maini? se usuca dupa spalat vase?! dar nu ati incercat sa nu spalati vase? cred ca e cea mai simpla rezolvare!!!!

conchita - la noi e alta treaba, trage de haine toata ziua de ma despera, ce are ea cu pantalonii de pe ea nu stiu! dar trage de ei de te mananca.

pupici la fete - am plecat sa chinui copilul cu a treia masa pe ziua de azi. adica a mancat 60 ml la 6, de la 11 la 12 am chinuit-o cu altele 180 ml, acum incerc urmatoarele, mancam de ne rupem.... ce sa zic, economie face fata! (dar pana la urma eu mai mult arunc decat economisesc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuchi spune:

Gata, am trecut peste ziua de cosmar de ieri, am ajuns la concluzia ca o dureau piciorusele de la vaccin; daca o atingeam pe picioruse incepea sa urle de durere, febra nu am facut. Noaptea am dormit bine dupa atatea plinsete, am cazut late si eu si ea. Dupa masa de dimineata am inceput iar sa dam din picioruse si sa radem la mami, semn ca nu ne mai doare! Tot maraita suntem insa nu mai tipam de durere!

Noi de ce am avut 2 intepaturi: cate una in fiecare piciorus? In Ro nu se face si pt pneumococ? Poate de la asta ne-a durut asa de tare piciorusul.

Dana acu imi pare rau si mie ca nu am asteptat mai mult ptr vaccinurile astea, mi se par cam multi 7 virusi, fie ei morti introdusi in organism la 2 luni. Insa noi plecam pe 10 mai in Ro ptr botez si ma gandeam ca e mai bine sa fie vaccinata, si asa am calatorit cu avionul la 6 sapt nevaccinate.
Ivona noi am facut in UK vaccinul anti tbc la nastere, nu a avut nimic la manuta pina acu 2 sapt cand a inceput sa se umfle locul, iar acu se vede si puroi acolo. Vazut pozicile.

Fetele multumesc ptr raspunsuri pt cojite. Nu sunt coji mari, sunt mici asa cum s-ar lua pielea capului ca ar fi uscata, eu zic ca-i de la apa ca-i dura rau; si in UK o spalam numai cu apa pe cap, si nu avea nimic, cum am venit aici au si inceput sa apara cojitele, am luat si eu sampon pt bebei de la BUBCHEN si dupa ce o spal o perii, dar tot mai sunt, o sa incerc sa o dau cu lotiunea hidratanta cu galbenele pe cap sa vad cum merge.
Daca vreti sa vedeti Scufitza rosie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Liuda, eu zic ca nu e rau daca a inceput sa nu mai pape noaptea, inseamna ca nu-i trebuie.Cu papica ziua, banuiesc ca e un prag la varsta asta de nu mai papa bebeii asa mult...asa e si al meu si am citit ca si la fete la fel.Si eu tot cu borcanase o sa incep...mi se par ok

Tzuchi, eu cred ca nu e de la apa...mai toti bebelasi fac aceste cojite pe cap...se numeste dermatita seboreica...nu e deloc grav,trec si de la sine...Pup scufita rosie, tare dulcica...frumosi pantalonasii aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

kate sunteti niste frumosi.

ivona ella a fost o draguta la botez. si ce seamana cu tine.......

tzuchi am vazut scufitza roshie si e mortala.

fete noi am bananait azi in chismigiu cu multi bebici, am format o biserica nu bisericutza...........astept pozici de la mamici.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Gacici, noi ne-am hotarat sa stam in casa, intr-ucat afara se dovesdeste a fi mai frig decat azi dimineata...

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2787f7bd88fc9fee3167bf" target="_blank">Primele 3 luni din viata stelutelor!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

quote:
Originally posted by pako

Ella, inteb ca sa stiu daca am ramas codasi...pe Andreea am botezat-o la 2 luni jumate....soacra-mea mi-a tot reprosat ca e cam mare la 4 lunisoare....pe 9 iunie il crestinam si noi

Nu sunteti codashi Mama, de pilda, a fost botezata la 1 an. Bine, erau alte vremuri, in care binevoitorii te turnau daca te prindeau intrind in biserica...

Mi-am dat seama ca nu pot veni la kidexpo. Vineri plecam la Voineasaaaaaa!

Am ratat intilnirea in pismigiu azi dar sper sa ma revanshesc miine

fetili

Ella de Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya

Mergi la inceput