Stelute de ianuarie februarie 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

absoluta sa-ti traiasca fetitza sa creasca mare si sanatoasa . aceeasi dilema am avut-o multe dintre noi. pot sa-ti spun ca eu personal am ales sa ii fac vaccinul cumparat Infanrix-ul, dupa ce am citit o saptamana "tzaspemii" de pareri pe diverse forumuri si dupa ce am citit zeci de articole si studii din ultimii ani efectuate pe tema asta.
concluzie: diferenta intre vaccinul de la stat si cel gratuit, este ca cel cmparat contine si tulpina de Haemophilus influenzae (care poate da meningite si pneumonii grave).
In plus cel de la stat contine tulpina antipolio vie si se administreaza picaturi, ceea ce m-a determinat pe mine sa-l aleg pe cel cumparat. am citit ca cele mai urate experiente s-au inregistrat in urma administrari acestui virus viu antipolio. si vaccinul cumparat il contine insa inactivat (mort).
este adevarat ca nu sunt foarte mari la nr cazurile cu copii paralizati in urma vaccinarii cu virusul viu antipolio, insa eu personal am considerat ca daca exista un risc cat de mic nu vreau sa mi-l asum pe copilul meu, incercand sa economisesc cateva milioane. eu una sunt total impotriva vaccinarii in masa, (si spun asta cu riscul de a primi rosii in cap) insa cum traim intr-un stat care nu iti permite inscrierea copilului mai tarziu in gradinite si scoli, daca nu are la zi vaccinarile, asta este...le facem, nu?
eu ti-am expus mai sus doar parerea mea personala si ce am ales pentru puiutul meu.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

quote:
Originally posted by mirandolina

ALINUK, io ma bag la kidexpo, dar ma tem ca joi nu e deskis. Nu se intimpla intre 27 si 29 apr? adik vineri - duminica?

Somn usor... pic de somnnnnn si Maya nu doarme... ar minca incontinuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

Ella de Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya

ai dreptate Mira

reformulez:

cine vine vineri pe la 10h30 la Kidex??...ca mai tarziu cred ca e aglomeratieeeeeeeeeeee

Alinuk si bb Teo 10 /01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

La Multi Ani puiutilor sarbatoriti astazi si celor care isi serbeaza ziua numelui de Sf. Gheorghe!

Alinuk si Lilisor, sunteti niste scumpe, multumesc pentru parola si tot.

Catalina, multumesc pentru titlul complet, e mai usor sa o caut asa! pana ajunge la mine, ai gasit cumva ce inseamna cand bebe se trage de urechi sau de haine? cateva pagini in urma scriai despre gesturile bebelusului, ce inseamna fiecare si cum trebuie sa reactionam. Sonia mea ori si-a descoperit urechile si o amuza, ori e altceva si nu stiu ce e si incep sa ma panichez deja, ma gandesc la vreo infectie in ureche, dar nu curge nimic si a trecut si proba auzului...bebelusii vostri se trag de urechiuse?! sau de haine? e ceva normal sau ce e?

pentru restul de mesaje cred ca voi incepe sa aplic metoda Aelita cu doua pagini deschise, ca am uitat de la mana pana la gura ce voiam sa zic si cui.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maryela spune:

LA MULTI ANI pentru
RARES CRISTIAN de Crisotexa,
Rahela Daria de Cleopiciu,
Alex-Arianna de Messa,
Letitia~Ioana de Terbitza
Ariana-Iulia de Ari-ela
si pentru Mihnea- Gabriel, minunea mea iubita.

Vreau sa mai spun si eu doua vorbe si fug ca pic de somn:
Catalina iti multumim tare mult pentru traducerile pe care le faci. Eu una dau refresh doar sa vad daca ai mai bagat ceva..:D
Monu sper din toata inima ca bebe sa fie bine.
Dana si Mihnea a luat destul de putintel in ultimul timp...cam 100 si un pic pe saptamana( de la 6075 la 6230 ultima data) la trei luni... Eu stiam ca de acum vor lua mai putin in greutate......E bestial Lucas...

LA MULTI ANI sarbatoritilor de ieri( de sfantul Gheorghe si zi nastere)!!!!!
Alinuk imi place rau de tot treningul....vezi ca daca il prind pe bb Teo il fur...cu tot cu trening...
Am vazut poze muuuulteeeee....si tare frumoase!!!!!!!

Am plecat. Sa aveti o noapte linistita!
Pupicei pentru mamici si bebei!!!!

Marilena si cel mai dulce bebe, MIHNEA- GABRIEL( 24 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-popy spune:

ai dreptate Mira

reformulez:

cine vine vineri pe la 10h30 la Kidex??...ca mai tarziu cred ca e aglomeratieeeeeeeeeeee

Alinuk si bb Teo 10 /01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

[/quote]

zic si eu prezent vineri la kidexpo....

Laura si David Andrei ( 27ian2007)
Poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata

LA MULTE LUNISOARE:

RARES CRISTIAN de Crisotexa,
Rahela Daria bb de Cleopiciu,
Alex-Arianna bb de Messa,
Letitia~Ioana bb de Terbitza
Ariana-Iulia bb de Ari-ela
Mihnea- Gabriel bb de maryela

alinuk eu ma bag la un kidex dar cred ca dupa ora 13, pt ca la 12 abea termina emmi de papat.sau poate vin fara ea.

conchita bebeii inca nu-si controleaza manutele si ei prind ce apuca la nimereala. eu cred ca e ok.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Neata fetele, ne-am sculat si noi, am mancat si am venit sa vedem ce faceti. Matei cam stranuta si tuseste. Nu pot sa imi dau seama daca are ceva sau pur si simplu e stranutul lui dintotdeauna. Nu are muci, nici febra si e f activ. Oare se poate raceala fara astea? Tare ma intereseaza pt ca luni facem vaccinul ... . Ma rog, oricum il va vedea doctora.

Liuda, inainte de baia lui Matei, pt ca si el adoarme, imi aloc cam juma de ora o ora sa citesc sau sa fac ceva pt mine si atunci, in timp ce citesc bat si la calc, traducerea. :)

Adriana, de ce doarme foarte putin Ayleen? Se trezeste noaptea? Sau te referi in timpul zilei?

Sa stii Dana ca asta am cam descoperit si eu in carte. Nu ca e un sentiment beton?
In Capraru am citit ca atata timp cat copilul IA in greutate si NU SCADE (chiar daca ramane la aceeasi greutate) e totul in regula. Are o faza de crestere mai scazuta.
Apropos de asta, ce sa mai zic ca ieri cardiologul mi-a spus ca Matei e dezvoltat pt 5,6 luni ... Asta e, sa fie sanatos.

Alinuk, n-ai pt ce. Explica-mi si mie, cum e faza aia "intre perne"? Ca tot mi se spune sa il pun si eu ... dar cred ca n-am atatea perne (io am doar alea doua pe care dormim noi.

PT COJITE: noua ne-a dat pediatra o reteta si la farmacia Dona de la Titan ne-a preparat-o. Nu am folosit pt ca Matei nu a avut coji. Daca doreste cineva, impart din ea cu placere.

Mersi Anis de clarificarea cu banana. Mama chiar ma imbia sa ii dau.

Mihacarm, eu m-am dus sa cer sa intru in CIC dupa ce am terminat tot concediul de maternitate, adica dupa 120 de zile, pe 2 aprilie. Terminasem alea 42 de zile pe la mijlocul lui februarie. Pe adeverinta aia s-a inscris si cand s-au terminat zilele dar si datele concediului postnatal luat (adica pana in 31 martie). Cel mai bine mergi si tu cu o cafea la tantiile alea de la Directie ca te ajuta si iti explica cum vor completata adeverinta. Sa ai grija pt ca eu de trei ori am dat-o inapoi la noi la resurse umane.
In ce sector esti? (scuze daca ai zis, stiti ca io sunt cu capul)

Alinuk, daca merge si Adriana si poate si Marina, merg si eu la Kidexpo, dar singura nu m-as aventura pana acolo. Ziceti fetele. Aaaa, dar nu stiu daca putem asa devreme .. Cel putin eu nu pot decat dupa 11 jumate sa plec, dupa masa lui Matei ca pana atunci imi fac treaba in casa.

Hai Anis ca mai ai nitel si iti iei si de grija cu botezul. Si tie si Mihaelei (Roandre) mult succes.

Absoluta, sa iti traiasca fetita! Noi am facut infanrix hexa si a fost super ok. Acum il facem pe cel de 4 luni, vom vedea. Cel mai bine vezi si ce te sfatuieste pediatra.

Conchita, nu scria nimic de asta ... imi pare rau. Eu zic sa o apesi in jurul urechilor sa vezi de infectie si eventual sa nu ii fie cald (apropos de haine). Zic si eu ...

Sa traiasca toti copilutii care implinesc lunite azi. Sa fie sanatosi, sa va bucurati de ei.

Gata, ma apuc de treaba ca tre sa plec la ai mei azi. Inca nici o veste despre fratele meu, va tin la curent. Inca o data multumesc ca v-ati gandit la noi ieri.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

quote:
Originally posted by mirandolina

GIO, La Multi Ani , unde e restaurantul asta? e bun si de nunti?

[Ella de Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya

incap max 40 de persoane, acum depinde cati invitati aveti. ca locatie e cumva intre regie/crangasi.
cam de aici incep pozele de la restaurant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

incepe de joi kidex? eu ma duc cum pleaca taisia la mama. acum am citit ca de vineri. pai alinuk, ma bag eu. sper sa-mi iasa faza si taisia sa plece la ai mei. vbim.

anis, daca te referi la albumul facut de cei care ne-au fotografiat la botez, nu am luat din acela facut de ei, cu coperti, cu pozele editate etc. daca te referi la galeria de pe site-ul lor, asa fac pt toata lumea, ca sa vezi cele mai reusite poze pana sunt gata toate.

monu
, tinem pumnii sa fie bb bine!!!!

marybell, am vazut pozele in campul de rapita. ff frumos!!

si pe lucas la 3 luni l-am vazut, strengarelul!!!

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Matei inca doarme si rufele nu s-au terminat asa ca, inainte sa plec la mama, iata inca cateva lucruri din carte, despre joaca, despre "triunghiul invatarii"
- copiii sunt f diferiti in stilurile de joaca si in ritmurile de dezvoltare, nu trebuie comparati niciodata si nici mers dupa anume carti cuvant cu cuvant - nu se potriveste tuturor
- nu trebuie sa se presioneze copilul sa faca un anumit lucru; cartile sunt bazate pe statistici nu pe calitati individuale; ele trebuie folosite doar ca ghid
- a-ti respecta copilul inseamna a-i permite sa se dezvolte fara a intra in panica daca nu face intocmai precum copilul vecinei sau daca nu se incadreaza in descrierea din carte; daca intoarceti dvs copilul pe o parte, inainte ca el sa se poata intoarce singur, nu il veti ajuta sa invete mai repede
- atunci cand oferiti copilului o jucarie, observati-l ce face cu ea, nu sariti pe el sa ii aratati dvs cum sa o foloseasca; nu cumparati munti de jucarii
- "triunghiul invatarii" cuprinde teme fizice si mentale pe care copilul le poate face si care ii fac placere atunci cand le face SINGUR
- stim ce se afla in triunghiul invatarii observand ce poate sa faca; astfel, decat sa va uitati in carti, mai bine priviti-va copilul
- in primele 6,8 sapt copilul mai mult priveste si asculta; chiar daca nu vede foarte departe va poate vedea si chiar rasplati cu un gangurit - raspundeti-i;cercetatorii au descoperit ca inca de la nastere copiii pot distinge intre vocile si fetele umane si alte sunete si imagini.
- in jurul varstei de 3 luni copilul isi misca capul si atunci se justifica achizitionarea unui carusel; copiilor le place sa isi intoarca capul asa ca nu il puneti drept in fata lor si sa nu fie mai departe de 35 cm (in acest moment copiii au o predilectie de a intoarce capul spre dreapta); incep sa vada tridimensional; ii distreaza acum imagini cu fetze, oglinzi,zambete (cand va zambesc copiii, zambiti-le si dvs)
- amintiti-va insa ca desi incepe sa se dezvolte mai mult copilul nu are inca puterea sa se retraga atunci cand s-a saturat de joaca si e obosit; asa ca urmariti-l si daca incepe sa se agite inseamna ca joaca s-a terminat pt moment si e timpul pt un somn.

Mai departe, mai tarziu.
Monu, asteptam vesti bune

Mergi la inceput