Stelute de ianuarie februarie 2007 (17)
Raspunsuri - Pagina 13
rali spune:
La multi ani tuturor celor care azi sarbatoresc onomastica! Sa aveti parte de o zi frumoasa si senina! La multi ani mamicilor- Gio, Kate, Alinuk, piticilor, tatiticilor, bunicilor si nasilor!
La multe lunisoare bebeilor care azi mai implinesc o lunitza!
Alexia&Daria (Flavia)
Erik Lucian (Marybell)
Eva Victoria (Gio)
Vlad Gabriel (Mog)
Andra Elena (Nitulica)
Anis - multumesc pt. schema si iti doresc ca azi sa fie mai bine la baie... poate e si asta o faza prin care trec bbii, daca spui ca altceva nu s-a schimbat in ritualul baii
Messa -
Marybell- sunteti niste mumosi...
Mihacarm- e o dulce EVA si ce freza are... al meu copil de abia are cateva fire si pe alea le gasesc pe cearceaf de cateva zile....
Eli- e un dulce piciu si cu caciulita si fara
Lili- plimbare placuta si caldura si mai multa!
Raluca lui Vlad-Matei(31.01.2007)
roandre spune:
Multumesc pt urari!
Catalina, ma rog sa fie bine iar fratele tau sa treaca peste marea incercare!
Si multumim...speram sa nu mai avem muci multa vreme de acum inainte ca tare m-am saturat de stat in casa cat au fost bolnaviori.
Si ca tot ziceam eu ceva de ploaie la botez...m-am uitat pe prognoza acum si sambata va ploua...hahaha, era ceva anormal dc nu ploua si la botezul lui Andrei caci in rest la toate evenimentele importante ne-a tot plouat.
sâmb#259;t#259; - Cer acoperit. Maxim 77° F. / 25° C. Vânt light.
sâmb#259;t#259; noaptea - posibil ploaie. Cer par#355;ial noros. Minim 53° F. / 12° C. Vânt light. Chance of precipitation 20%.
Plec sa duc prichindeii la mama si apoi ma duc prin magazine la cheltuit banii. Doamne ajuta sa si reusesc sa-i cheltui la cat de sucita sunt...hihihi.
mady23 spune:
Salut
Vreau sa spun si eu La multi ani! Gio, Kate, Alinuk, si tuturor care poarta numele de Gheorghe si derivate ale acestuia!
La multe lunisoare bebelusilor !
Alexia&Daria bebelushe de Flavia
Erik Lucian bebe de Marybell
Eva Victoria bebe de Gio
Vlad Gabriel bebe de Mog
Andra Elena bebe de Nitulica
Catalina,in leg cu botezul...cum adica o panza neinceputa? E foarte interesant ce traduci tu din carte...Sper sa fie bine cu fratele tau...
alinuk spune:
feteeeeeeeeeeeeee
azi in Cismigiuuuuuuuuuuuu
dau de beuuuuuuuuuuutttttttttttttttt
ajung dupa ora 13 acolo!!!!!
pup fete cucuiete
Alinuk si bb Teo 10 /01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
alinuk spune:
multumesc de urari!!!!!!!!!!!!!!!!
Alinuk si bb Teo 10 /01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
Catalina spune:
Mihaela multumesc.
Mady, adica o panza noua.
Iata ce am mai citit, acum sunt la capitolul despre activitati. La cel despre mancare nu am gasit ceva care sa ma dea jos de pe scaun asa ca nu am mai tradus, in mare discutasem si noi pe aici.
Fie ca ridicati bebelusul din pat dimineata sau ca ii faceti o baie, sau va jucati cu el, este vital sa va amintiti mereu ca este o alta persoana, ca merita atentia si respectul dvs si ca de asemenea poate sa actioneze independent. Vreau sa va imaginati ca trasati un cerc in jurul bebelusului dvs, o limita imaginara care sa delimiteze spatiul sau personal. Nu intrati niciodata in acest spatiu fara a cere permisiunea, fara a-i explicat de ce vreti sa intrati si ce urmeaza sa faceti. Aceasta poate suna proseteste dar amintiti-va ca nu este doar un bebelus si o persoana. Daca va amintiti urmatoarele principii veti putea mentine acest cerc al respectului pe tot parcursul zilei in activitatile pe care le face bebelusul:
• Fiti cu copilul – faceti din el obiectul singular al atentiei dvs in acel moment. Acesta este momentul in care se creeaza o legatura intre dvs si bebe asa ca trebuie sa va concentrate. Nu vorbiti la tel, nu va ingrijorati ca s-a terminat masina de spalat, nu lucrati pt serviciu
• Incantati-i simturile copilului dar nu il supra stimulati – cultura noastra incurajeaza excesele si supra stimularea – iar parintii contribuie la aceasta pentru ca nu realizeaza cat de sensibil este copilul si cat pot asimila bebelusii. NU va sugerez sa nu va mai jucati cu ei, sa le puneti muzica sau sa le aratati obiecte colorate sau sa le puneti muzica dar in ceea ce ii priveste pe copii, ce e mai putin e de fapt mai mult.
• Aveti grija ca mediul in care traieste copilul sa fie interesant, placut si sigur – pentru asta trebuie in primul rand bun simt, nu neaparat bani
• Creati independenta copilului dvs - acest lucru poate suna aiurea – cum poate sa fie un bebelus independent? Nu spun sa le faceti bagajele. Desigur, nu poate sa fie complet singur dar puteti sa il ajutati sa obtina increderea de a incerca experient noi, de a explora de a se juca independent. Astfel, cand copilul dvs se joaca, este o idée buna sa observati mai mult decat sa interactionati.
• Amintiti-va sa vorbiti CU copilul nu LA copil – dialogul implica doua parti. Cand copilul este implicat intr-o activitate, priviti-l si ascultati-l si asteptati-i raspunsul. Daca va dori sa va implice, desigur, implicati=va imediat. Daca “cere” sa i se schimbe peisajul, supuneti-va. Altfel, lasati=l sa exploreze.
• Implicati-va si inspirati copilul dvs dar intotdeauna lasati-l pe el sa conduca – nu puneti niciodata copilul intr-o pozitie in care nu poate sa ajunga singur sau din care nu poate iesi singur. Nu ii puneti dati jucarii care il depasesc.
Vorbeste in continuare despre trezirea de dimineata care trebuie facuta incetisor cu un cantecel sau buna dimineata si despre faptul ca in general asa cum se comporta acum copiii dimineata, asa o vor face si mai tarziu.
Mai departe autoarea ia fiecare punct in parte si le discuta. Voi reveni cand ajung acolo, deocamdata plecam la cardiolog.
Pupici
mirandolina spune:
CATALINA, ne rugam pentru fratele tau
Cite despre carticica, zicea tata o chestie: ca "astia mici" s-ar putea sa inteleaga tot ce le spunem noi, ar putea fi mult mai inteligenti acum, dar totul se pierde in momentul in care incep sa comunice verbal cu noi. E doar o ipoteza interesanta, dar seamana cu ce spune autoarea ta
KATERYNA, babeta mea a avut bafta ca eu eram ceva mai departe si al meu deja trecuse mai departe, usor nervos dar ignorind-o. Iar pina sa ma prind eu de faza, babeta era deja departe. Gura rea si picioare iuti... Din pacate pentru alti amatori de scandaluri, eu reactionez foarte urit cind e vorba sa-mi apar familia sau prietenii apropiati. Si, asa cum spuneai, daca ma prinzi cu pata pusa, abia astept sa-mi sugerezi ceva de genul: da ceai copilului ca moare de sete! Hai nu zau, a suferit de sete de doua luni si inca respira bine merci!
GIO, La Multi Ani , unde e restaurantul asta? e bun si de nunti?
ELI, bueeeeeeeei, tu il cunosti pe barbata-meu!!! Si el umbla prin Salsa de ani de zile!!! Ne vedem saptamina asta?
Va pup, plinge Maya. Dar NU sunt o mamica rea!
Ella de Iulia Maya 16 februarie 2007
Un altfel de ticker cu Maya
marinar spune:
gata, am fost la biserica, apoi am plasat-o pe emmi la soacra mea si pana diseara am program de voie asa ca va pup si plec la somn sau la leneveala........ufff am si uitat cum e.
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
laura ionescu spune:
Catalina - multumim foarte frumos pt ce ne scrii. sa stii ca eu salvez totul in calculator, pe masura ce citesc, ca sa-i dau si lui tati sa nu ramana in urma.
sarbatoritelor/ sarbatoritilor de azi!
iar am ramas in urma cu cititul, sper sa recuperez. AAA! SA nu uit!BINE AI VENIT CONCHITA!
Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva
marybell spune:
multumiri fetelor (marina, katy, mihacarm, rali) care au avut rabdare sa ne priveasca si pe noi in poze, multmim pentru aprecieri. va pupam dulce.
aaa si o mica precizare, in poza in care apare Erik singur in camp, de fapt sunt eu jos in rapita si il tin ridicat deasupra caplui meu. chiar eram crioasa daca o sa ma intrebati vreuna dintre voi, cum sta Erik acolo?
messa te anunt imediat ce am materialul.
catalina sper sa fie bine fratele tau. la biserica nu cred ca ajung, insa sa stii ca i-am trimis si eu ganduri pozitive si cu siguranta vor ajunge la el.
fetelor ID-ul meu pe mess este maria_culescu, astept sa ma "bagati" in lista voastra, fiindca eu nu va stiu ID-urile. multumiri
Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez
varsta Erik