Colectia de toamna iarna 2005(132)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Neatza!
Suntem doua fete cucuiete si o burtica, tati ne-a parasit pt o partida de pescuit

Pischi, chiar vroiam sa intreb pe forum daca mai este careva care nu a achizitionat trici. Ca pe Maria nu o pasioneaza decat ca scoate sunete - melodii. Asa ca noi ii vom lua direct tricicleta normala, de impins la pedale, daca nu-si schimba preferintele pana atunci.
Fee, sa-i treaca repede buba lui Daniel.

Mai, iar viroze la voi? Of, sanatate multa la pitici si mamici.

Maria(29.11.2005) si Ioana 11+

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">1 an
Paste07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Fetelor multumesc.
In final am fugit la spital ca nu-i mai trecea febra cu nimic...
Dr. a vrut sa ne opreasca dar am preferat sa venim acasa ca Emilia Irza e un spital "renumit".
Azi noapte a facut si diaree..apa apa ! Am schimbat pina si asternutul ca pampersul parca a explodat !
Acum e bine,nu mai face febra,e la regim si nu a mai facut nici kk...sper sa fie bine.
Ce ma intriga e faptul ca nu i-am dat nimic! "interzis" sa manince.
Alta data mai scapam una alta...dar acum chiar nimuc...
Si dr de garda mi-a scos Keflex-ul,a spus ca-i prea puternic si absolut ineficient pt cazul de fata
O sa revin,sper, cu vesti bune.

Ceea ce-mi aduce aminte...Camelia tot nu a aparut ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Salutare!
Multumim tuturor celor care au intrebat de noi, am vazut ca v-ati facut griji!
Am ajuns in sfarsit acasa dupa o saptamana de spitalizare! Fetelor, a fost cumplit ... nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut noi!!!
Totul a inceput cu temperatura aia (38.3) de sambata trecuta pe la ora 16.30; i-am dat Nurofen si totul parea sa fie ok (s-a jucat, a vorbit cu noi toate cele) la ora 21.30-22.00 s-a culcat iar; pe la 24.30 m-am dus la ea, i-am dat ceai am mangaiat-o pe frunte si era ok ... ei, la ora 1:20 noaptea am auzit-o plangand! Cand m-am dus la ea, sa inlemnesc nu alta tremura toata, era vanata la fata si frigea!! Tremuram si eu mai rau ca ea! L-am strigat pe Laurentiu , i-am dat cateva pivaturi de algocalmin si m-am gandit la inpachetari, insa nu stiam pe ce sa pun mana mai intai! Am sunat la salvare, insa pana sa vina ei i-am dat un fenobarbital pe care l-am faramat la mine in gura ca nu puteam sa o las din brate! Ea plangea de mi se rupea sufletul si striga "gata - gata"!Fetelor, credeti-ma ca eram disperata la gandul ca as fi putut sa o pierd dintr-o clipa in alta!!!! Nu pot descrie in cuvinte ce sentiment de disperare aveam; si mi s-a parut ca a durat o vesnicie pana a venit salvarea! Oricum salvarea a veit destul de repede - max. 10 minute ! Cand am ajuns la spital i-au luat temperatura - zic eu ca nu foarte bine, pentru ca mi-au zis 38.2 iar cand am ajuns in reanimare, in 5 minute, avea 39.7-39.8 ! M-am internat si eu cu ea, insa experienta mea de acolo e mai putin importanta ! Au pus-o la perfuzie imediat, i-au facut antibiotic din prima (cefort parca), i-au dat antitermice de tot felul si nenorocita de febra, dupa aproape 1 ora jumatate, tot nu scadea si i-am facut impachetari! Pe la 4.30 s-a linistit si ea putin si a adormit. Am facut si radiografie si infectia (de la amigdalita aceea pultacee, cred eu!) ajusese si la plamani. I-au facut si analiza sangelui si avea 30 000 leucocite, ceea ce insemna o infectie foarte mare in organism!
Dupa ce s-a pus un pic pe picioare in 2 zile am dat-o in voma cu diaree! Au urmat 2 nopti de stat la perfuzii si 2 zile in care copilul meu nu a mancat decat covrici, paine prajita si a baut ceai de menta! Doamne, fetelor, si acum plang de cred ca voi "inunda" tastatura!!! Am suferit cumplit pe langa ea!!!
De ieri a inceput sa manance si deja astazi de dmineata a avut un scaun normal, drept pentru care ne-a dat drumul acasa!
Diagnosticul de pe biletul de iesire din spital a fost - 1. Frison; 2. Infectie urinara (pe care o vom elucida dupa ce terminam traamentul cu antibiotic);3. Adenofaringita. Pe langa astea am mai gasit si o anemie carentiala.
Acum suntem la regim si sper sa nu ne intoarca nemernica asta de boala!
Daria a fost foate speriata; cum vedea medicul/ asistenta/infirmiera incepea sa planga si sa ma strige cu disperare; ca sa nu mai spun ca atunci cand statea la perfuzii , legata de patut, stiga cat putea ea "bate-bate"!Oricum ea a suportat destul de bine sederea acolo, care pe mine m-a innebunit!

Cam asta ar fi, in mare, povestea noastra!
Sanatate infinita dorim tuturor, multumim Noki de telefonul dat in numele intregii "colectii" ingrijorate. Sa nu va ingrijorati ca Noki nu v-a spus ca am vorbit acum 2 ore, si am promis sa scriu eu !

Cami mami & Daria (02.01.2006)
Poze ....
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Un an plin de amintiri minunate! (filmulet aniversar)
Dariuca creste si iar ... creste!

Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Camelia draga, Doamne prin cate ati trecut Eu in locul tau eram la fel de disperata sau cine stie ...mai turbata. M-am gamdit si io zilele aste ala situatii de astea critice....ce ma fac? Chem salvarea si gata! Doamne ajuta sa fie bine in continuare!
Simona, sa trecti de regim! Bine ca e bine!

Stefan azi e turbat, acum doarme si e liniste....geme din somn, d ela masele din spate cred. Febra si scaune moi n-are. Cre dca-l dor gigiile de numa.
Noki, eu ii bag paracetamol de 250 pentru copii in fundulet si parca e mai bine dar cand ii dau Nuorfen e superrr bine linistit.Si la noi cel mai bine fct. nurofenul 5 ml. Acuma inainte de somn i-am dat 4 ml de Panadol ca nu se mai putea cu el, era imposibilA mancat numai supa de pui, vreo 300 ml si chiftele cu sos le papa seara ca n-a vrut efectiv.
Cand am fost la orl sapt trecuta stit ce a zis: ca nu dam antibiotic la copil pana nu face febra...ca pediatrii din ziua de azi s-au tampit la cap ca imediat baga antibiotic sa aibe acoperire...

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Simona, acum am citit ca si Pati face temperatura. Imi pare tare rau! Dar unde simti tu ca se localizeaza febra? Doctorita pediatru la care am fost eu acum cateva saptamani mi-a zis ca "frige"/ face temperatura zona bolnava ! Daria atunci avea diagnosticul de amigdalita pultacee.
Sanatate infinita va dorim!

Cami mami & Daria (02.01.2006)
Poze ....
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Un an plin de amintiri minunate! (filmulet aniversar)
Dariuca creste si iar ... creste!

Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

of CAMELIA prin ce ati trecut... Doamne ce greu este sa-ti fie puiul bolnav.
cred ca mai traumatizate ramanem noi dupa astfel de intamplari. normal ca si lor le este f greu, mai ales ca-s mici, nu inteleg.
dar noi, eu una ma gandesc si acum cu groaza la cele 4 zile in spital - de fapt 4 nopti si 3 zile - si nu a fost cu adevarat bolnav.

HILDE sanatate si lui Stef. sper sa fie gingiile de vina si sa nu faca febra.

CRISTINA N multam de retete.

SOANSO cand deschid messu te adaug in lista. poate maine.

vroiam sa raspund ceva pe aici, dar am uitat ce.

Vlad face febra. de azi dimineta. de vreo 4 zile este cu stranut si nasul infundat. nu-i curge, doar i se infunda.

am bagat ser fiziologic la greu si doar temporar am rezolvat problema.
azi a facut 37.8 - dar nu in fundulet ci in ureche. nu am stat sa-i creasca i-am bagat panadol, la vreo 6 ore iar a facut febra, i-am dat tot panadol si la 4 ore de la panadol a facut 38.1
i-am dat nurofen.

alt simptom nu are, doar nasul ala si nu prea vrea sa doarma.
aseara s-a culcat cu chiu cu vai la 00.00 si la 5.50 era in picioare.
acum se chinuie cristi sa-l adoarma ca-i rupt si de la febra si de somn ca a dormit azi de 2 ori dar putin si agitat - cred ca din cauza ca i se tot infunda nasul.

asta asa, ca ma gandeam azi ca facem 1 luna de la antibiotic. imi vine sa urlu sa se auda peste mari si tari.

Joy 19+ & bobuletu mic (dpn 21.09.2007) & Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Of, Cami,ce cosmar! Pupam Dariuta scumpa si pe mami curajoasa!
Bine ca sinteti acasa!

Sanatate multa bolnaviorilor!

Si noi sintem in carantina, este aproape a treia saptamina de cind sintem racite, eram spre vindecare insa boala a recidivat si asta-noapte eu am avut friosoane, am transpirat,nu am putut dormi. Rachel este doar mucioasa si maraita.

Si de noi se cam tin scai ghinioanele:
am trims un pachet (creme medicinale pentru maini, picioare, dulciuri pentru diabetici) bunicilor in urma cu trei luni si nici pina acum nu a ajuns. Nu mai pun la socoteala pretul pachetelului si al cremelor, ci doar ca doi batrini s-ar fi bucurat nespus sa le foloseasca.
simbata trecuta am pus hainutele lui rachie la spalat ( pijamalute, saculetul in care doarme, asternuturile) si cind le-am scos am constatat ca erau pline de pete maronii,de rugina, se pare ca au fost niste lucrari pe strada noastra, nu am fost anuntati din timp, a trebuit sa mergem sa cumparam apa potabila si pentru spalat vase, basca ca, in ziua aceea ( cind a facut kk in pat) aveam si musafiri
Am facut o plingere la primarie via e-mail si imediat mi-au trimis o solutie speciala pentru curatarea petelor, si in cazul in care nu eram multumita de rezultat mi-ar fi returnat c/v hainutelor. Le-am scris ca prefer sa rezolv cu solutia de curatat fiindca asternuturile si restul au valoare sentimentala (erau de la nasi) si rachie s-a obisnuit cu ele si-i plac.

dupa ce am terminat cu povestea hainutele, am fost in mall cu rachie sa-i cumpar lucruri de vara, printre care i-am luat si o pereche de ghetute de vara, pe care nu a mai vrut sa le lase din picioare. Cit ne-am plimbat prin mall (ea in carut) am costatat ca a ramas doar cu o ghetutaza . Am colindat prin mall in cautarea ghetutei dar dusa a fost, am mai intrebat niste casiere daca au gasit-o si una dintre ele - de la care cumparasem niste tricouri - m-a atentionat ca mi-am uitat cardul cu care platisem asa ca mi l-a inapoiat ( nu ar fi avut nimeni ce face cu el fiindca nu stiau pin-ul, insa ar fi trebuit sa sun la banca, sa anulez cardul, stiti ce tevatura este cind pierzi ceva si negociezi cu bancile...). Cand ma uit mai bine in geanta, vad ca-mi lipseste un alt card, mi-am dat seama ca este sigur pierdut fiindca fii-mea are "placerea" sa-mi cotroseasca in geanta cind mi-este lumea mai draga, de citeva ori mi-am cules de pe prin magazine cardurile iar acasa am vazut cu disperare ca-mi lipsea inca unul, pe care le-am anulat.

In iunie venim in tara la nunta cumnata-mii si cind am primit biletele am constatat ca uitasera sa-l puna in plic pe-al lui barbata-meu.

Eh, ar mai fi, dar prefer sa ma opresc aici ca altfel umplu o pagina intreaga si voi aveti ceva mai bun de facut, cu siguranta.

Am vrut sa fac rezervare pentru albena, am completat un formular cu ceea ce ma intereseaza dar nici pina acum nu mi-au raspuns.
Voi cum ati procedat cu rezervarile? ati dat telefon?

Sejurul nostru va fi cam asa: Timisoara-Baile Herculane- Bucuresti- Albena- Manastirea Suzana- Predeal/Bran/Poiana Brasov, nu stiu inca datele.

Cumnata-mea m-a rugat sa-i trimit de aici toate decoratiile pentru nunta ( baloane, coifuri, aranjamente de pus la masa pentru 400 de persoane) si cum ideea de-a le trimite prin posta cade ( si printr-o alta companie de transport nu s-ar merita ) va trebui sa le ducem noi

Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce fel de lapte le dati copilasilor, eu ii dau de 3.25%.
Dar produse lactate?

va pup si sa ne reauzim/vedem cu bine!

Ina & Rachel Georgia (Nov.23,2005)

What I am looking for is not out there. It is in me.
I am the power in my world.
Today is a wonderful day and a new beginning
I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

INUTA dar ce tu vrei sa le intreci pe NOKI si pe ELA??
Doamne ce de ghinioane si la voi.

bine macar ca rchelina mica si pufoasa este doar mucioasa si nu este racita mai rau.

eu ii dau lapte MILLI de 1,5% grasime. asta pt ca daca-i dau mai gras face kk aproape alb de tot. de fapt a facut de cateva ori alb-alb.
si mi-a zis dr ca-i de la lapte ca-i prea gras si ii solicita pre mult ficatul.
io m-am cam speriat ca stiam ca kk alb faci la hapatita! si pipi rosu.

dar cum l-am trecut pe cel mai putin gras, cum si-a revenit. daca i-am dat 2 zile din acela gras - ca nu am gasit slab decat pasteurizate - cum a reinceput cu kk albicios.

o fi el mai sensibilicos...

mi-am adus aminte de ceva: ce suc mai dati voi copiilor?? ca eu m-am lasat de sportul numit "facut in casa" si ii dau mai putin pe zi dar am cumparat.
sa nu va mai zic peripetii prin hipermarketuri cat am cautat sa nu aibe acid citric, zahar... sau alte alea.
am citit intr-o revista despre ACID CITRIC ca in multe state europene este interzis ca ar fi cancerigen.
in USA este permis, SAB SIMPLEX-ul are acid citric.

voi stiti ceva??

CAMELIA ce lapte ii dai Dariei?

editez: lactate papa cam asa branza fagaras si iaurt. in combinatie amandoua, sau cu banana sau cu mamaliguta.
cascaval cand are el chef.
branza topita nu vrea.

Joy 19+ & bobuletu mic (dpn 21.09.2007) & Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Buna!!!

Camy , multa sanatate Dariei, ma bucur ca acum sunteti bine.

Ina , mai dar ce de ghinioane!!! Multa sanatate la amandoua,
Bianca bea lapte milli de 3,5% grasime. Mai mananca cascaval aproape zilnic, branza de vaci-mai rarut, si iaurt zilnic.

Soso , ai fost tare cu nervii tai pe reclama la bicicleta vb poza lui DB gol, nu vad ce are una cu cealanta, tu faci reclama la un site concurent....

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Ura, ura, aventura! Am umplut cada cu spuma si Ilinca a fost fascinata si a mai uitat sa planga. IN schimb la spalat pe cap si-a adus aminte

cami of,of, nasoala experienta!

Ina uite nu mai gasesc textul pe care tot eu l-am pus aici, in care scria ca de fapt s-a produs o mare confuzie: acidul citric combate cancerul (explicatia cu nu stiu ce ciclu etc...), adica viceversa. Si confuzia inca persista, am mai gasit-o in articole despre E-uri. Acidul citric il gasesti si in fructe si legume, de aceea se spune ca e bine pentru sanatate sa mananci asa ceva.
Joy sanatate lui Vladone!
Tu cum mai esti?
Eu sunt chiar bine, cred ca a fost o simpla raceala.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput