contractii nedureroase
Raspunsuri - Pagina 8
urmychance spune:
quote:
Originally posted by liadorianquote:
Originally posted by urmychance
buna fetelor, eu sunt insarcinata in 20 saptamani si cam de o saptamana cred ca am contractii. Nu ma doare nimic, doar mi se intareste burta. A inceput cu 1-2 contractii pe zi a cate 30 secunde aproximativ, apoi am tot avut, zilnic, dar tot asa. Acum 2 zile au fost mai multe, dar tin sub un minut. E cazul sa ma ingrijorez? Eu am programare la dr. joia viitoare. Diseara plec la o nunta, pot dansa sau mai bine sa stau cuminte? Sunt normale contractiile incepand cu sapt. 19? Pana acum nu am avut nici o pb, nu am luat nici pastile. Am luat doar acid folic la inceput si cam atat. Nici un supliment de vitamine, doar Ca si Mg cand imi aduc aminte. Eu stiam de mica ca nu e bine sa iei pastile si mi-a intrat asta bine in cap.
A, si mai intreb: or fi contractii combinate cu miscarea bebelui?
Multumesc.
Bucurati-va de viata si de ceea ce aveti!
urmychance, daca nu-s contractii dureroase, cred ca nu trebuie sa te ingrijorezi. Mie gine mi-a spus ca totusi, cateva contractii pe zi sunt fiziologice, sunt normale. Oricum, daca tot mergi la control, spune-i dr-ului despre ele, sa fie cel putin la curent cu noutatea asta. Teoretic, poti lua linistita No-spa, de 2-3 ori pe zi. Dar daca nu dor si nu-s contractii ritmice, mai bine te bucuri linistita de sarcina asta frumoasa pe care ti-a dat-o DD!
Lia S27 Miruna Demetra
asta-i raspunsul pe care vroiam sa il aud. Ma duc joi la Dr. Iosup si ii voi spune. Am cam 1-2 contractii pe zi, nu ma doare nimic, doar ca mi se intareste burta pt 30 sec. max. In rest, s-ar putea sa fie si bebe care devine din ce in ce mai puternic. Eu pana acum nu am avut pb in sarcina,nu am luat nici pastile. Sper ca si de acum sa fie totul bine.
liadorian spune:
quote:
Am cam 1-2 contractii pe zi, nu ma doare nimic, doar ca mi se intareste burta pt 30 sec. max. In rest, s-ar putea sa fie si bebe care devine din ce in ce mai puternic. Eu pana acum nu am avut pb in sarcina,nu am luat nici pastile. Sper ca si de acum sa fie totul bine.
urmychance, 1-2 contractii nedureroase pe zi sunt perfect normale! Nici nu cred ca are sens sa te apuci sa iei No-spa numai pentru atata lucru. Mult succes la control!
Lia S27 Miruna Demetra
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by cristina_ana
Ufff, Papadie, cit ai avut de tras!!!! Dar ma mira foarte tare ca la contractiile tale nu ti-au dat sa iei decit supozitoare si magneziu! Poate daca iti dadeau si ceva mai "tare" reuseai sa duci sarcina pana la capat. Dar oricum, bine ca s-a terminat cu bine si fetitele sunt sanatoase!!!!
Aylin, nu cred ca suntem off-topic. E bine sa stim prin ce experiente am trecut fiecare, pentru ca sigur avem cite ceva de invatat. Din pacate cred ca cerclajul nu se poate face daca deja exista contractii, ca le poate intensifica, si atunci firul acela nu mai face fata. O sa il intreb luni pe doctor!
Cristina, 26+ si bebe scump
POZE
POZE BURTICA SI BEBE
si pe mine ma mira ca papadie a luat doar magneziu si scobutil. mi se pare putin pentru contractii. adica apa de ploaie.
si eu cred ca orice informatie ne ajuta si e binevenita.
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
aylin_tarcan spune:
quote:
buna fetelor, eu sunt insarcinata in 20 saptamani si cam de o saptamana cred ca am contractii. Nu ma doare nimic, doar mi se intareste burta. A inceput cu 1-2 contractii pe zi a cate 30 secunde aproximativ, apoi am tot avut, zilnic, dar tot asa. Acum 2 zile au fost mai multe, dar tin sub un minut. E cazul sa ma ingrijorez? Eu am programare la dr. joia viitoare. Diseara plec la o nunta, pot dansa sau mai bine sa stau cuminte? Sunt normale contractiile incepand cu sapt. 19? Pana acum nu am avut nici o pb, nu am luat nici pastile. Am luat doar acid folic la inceput si cam atat. Nici un supliment de vitamine, doar Ca si Mg cand imi aduc aminte. Eu stiam de mica ca nu e bine sa iei pastile si mi-a intrat asta bine in cap.
Multumesc.
eu am avut contractii din saptamana 17-18. tot nedureroase (burtica tare pana intr-un minut, dar nu am cronometrat niciodata). avand in vedere ca nu sunt dese si nu dor, poti sta linistita, si nici nu trebuie sa iei no-spa pentru asta. insa nu e bine sa gandesti ca nu trebuie sa iei nicio pastila. sunt pastile care sunt absolut sigure si care fac foarte bine. trebuie sa iti schimbi gandirea. si daca e nevoie sa iei supliment, ia, nu sta pe ganduri.
iar despre Ca si Mg, vezi cu Ca ca nu e bun in sarcina. am scris paginile trecute de ce.
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
aylin_tarcan spune:
quote:
Originally posted by liadorianquote:
Multumesc.
urmychance, daca nu-s contractii dureroase, cred ca nu trebuie sa te ingrijorezi. Mie gine mi-a spus ca totusi, cateva contractii pe zi sunt fiziologice, sunt normale. Oricum, daca tot mergi la control, spune-i dr-ului despre ele, sa fie cel putin la curent cu noutatea asta. Teoretic, poti lua linistita No-spa, de 2-3 ori pe zi. Dar daca nu dor si nu-s contractii ritmice, mai bine te bucuri linistita de sarcina asta frumoasa pe care ti-a dat-o DD!
Lia S27 Miruna Demetra
lia are dreptate
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
aylin_tarcan spune:
lia, iubito, te rog nu te obosi prea tare! ma bucur nespus ca te simti mai bine, dar nu sta prea mult in fund, la calculator. o plimbarica zic eu ca poti face din cand in cand, scurta si in pas de babuta, pentru ca te-ar ajuta mult psihic. dar altfel stai mult in patut. de ce nu scrii tot din pat? ca sa te avem mai mult timp companie
dar sa nu te apuci sa faci dusuri lungi, sa stergi praful, sau alte cele care ti-ar trece prin cap!!!!
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
papadie spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
si pe mine ma mira ca papadie a luat doar magneziu si scobutil. mi se pare putin pentru contractii. adica apa de ploaie.
si eu cred ca orice informatie ne ajuta si e binevenita.
Aylin, 25+
pozici
atat de mari suntem
Am luat magneziu de la doc si scobutil 'de la mine'. Eu cand mergeam la doc nu aveam nici cea mai vaga contractie Pt. col moale indemnul a fost "pat, pat, pat". Si intotdeauna trebuia sa ma astept la o trimitere la spital. Iar la a doua sarcina am avut contractii si am fost suspecta de ruptura uterina ca atare am ajuns la spital direct de la dr. mea. La spital au zis sa lasam contractiile sa ne focusam pe faptul ca nu am apa indeajuns si ca bble e prea mic. Ceea ce-mi spusese si doc. a mea dar eu fiind mica totul era OK. Insa am avut nenorocul sa dau la spital peste o doc. care m-a luat de cobai si mi-a dat o medicatie nepotrivita (cica sa ajute placenta sa hraneasca corespunzator bebela). Ca atare a crescut placenta dar nivelul apei a ramas scazut, o zi intreaga nu a miscat bebelusa desi la tocograf vedeam ca ii bate inima, dr. de garda a stat cu mine pana la 2 noaptea sa vedem daca facem cezariana de urgenta sau nu, am baut aproape 5 litri de apa in 3 ore... Am refuzat medicatia respectiva dupa ce citisem pe internet ca in US se da numai pe baza de voluntariata si cu asistemta specializata (ginecoloaga mea mi-a spus ca si aici se face la vountari, ca nu se da in sarcina...cel putin nu este deloc obisnuit sa se aplice "schema" asta- continuarea parantezei: aici ginecologii isi fac treaba la cabinete si foarte putini dintre ei asista la nasteri sau mai au ore la spital). Doc. de garda a spus ca in nici un caz nu voi mai primi acel Voluven si ca voi primi "cele mai scumpe medicamente si cele mai bune". hmmm. in fine dupa trei zile urma sa fiu mutata de la salonul de langa salile de cezariana la salonul de gravide cu risc. In ziua in care tb sa ma mut (de fapt in noaptea respectiva) am inceput sa am dureri de burta si sa ma duc la buda neobuisnuit de des. Am chemat moasa de serviciu si i-am spus ca cred ca mi s-a rupt apa (la prima sarcina eram cu Niagara intre picioare). Ea a zis ca am mancat mar si am indigestie si ca scap pipiAm chemat de trei-patru ori. A facut testul cu hartia de turnesol si a spus ca e pipi (desi eu am vazut ca se colorase hartia) sa iau un valium si sa ma culc. Draci aveam niste contractii de-mi ieseau ochii. Mi-a pus tocogarful si l-a conectat la computerul ei. Evident ca in acele 20 de minute nu am avut nici o contractie. Cum l-a dat jos a reinceput balciul. Fetita era pozitionata cu un picior in col si cu capul in sus. La 6 dimineata doctorita de garda (cea care statuse cu mine pina la 2 noaptea cu 3 zile in urma)a intrat si mi-a spus ca tre sa dorm ca vorba aia nu mai am nici o grija. I-am zis ca am senzatia ca mi s-a rupt apa. A vazut ca am burta beton de contractii si a zis ca spera ca totusi sa fac pipi pe mine pt ca trebuie sa tinem bebelul cat mai mult inauntru. A facut o criza la adresa moasei care nu a anuntat-o in nici un fel ce s-a petrecut cu mine in noaptea respectiva. M-a chemat la eco. Am mai dat o tura pe la buda si am constatat ca am ramas si fara dop. La eco i-am zis ca st 100% ca a fost apa mea. Asta mi-a facut eco si control si s-a albit ca eram dilatata vreo 6 cm. Copilul pozitionat prost. Cicatricea de la cezariana anterioara facea urat. Evident apa suvoaie, suvoaie prin cabinet. Tocolitice ca pentru un cal breaz. La ora 11:43 se nastea Soficu. (Prima cezariana s-a intamplat la 13 ore de travaliu, cotractii la maxim in ultimele 4-5 ore, dilatatie un cm. Am facut febra 40, bebelusului ii batea inima gresit ca atare in 15 minute mi-au facut injectie anti contractii-un vis urat- eram cu cateterul in spinare si cu burta taiata si cu bebelusa afara. Au avut o viteza de parca era o caseta video pe "repede"). Noa cam astea sunt istoriile mele. La prima sarcina cele 13 ore de travaliu mi s-au parut absolut acceptabile. Doar ca atunci cand venea contractia chiar nu mai radeam la bancurile moasei, aveam numa un ranjet intepenit pe fatza. La a doua nastere de la 4 la 6 dimineata am avut doua ore uratele fok. dar inca suportabile desi mi s-au parut mai dureroase decat la prima nastere. Dupa prima cezariana am zacut doua luni cu dureri. Dupa a doua la 7 zile eram la magazin la shopping.
Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush
liadorian spune:
Aylin, nu ma apuc eu de facut cine stie ce prin casa, dar mi-am propus ca o jumatate de ora pe saptamana sa scot nasul la aer! Si crede-ma, iesirea de ieri chiar am meritat-o, ca am tot fost in ultima vreme cu moralul tare aiurea. A fost maica-mea pe la noi in vizita si am iesit un picut impreuna, sa leganam burtica. nimic extravagant, am facut cateva ture bloc, dar am stat de vorba pe indelete si mi-a prins pare bine sa ma vad pe picioare, in haine de strada.
papdie,! Cate ai avut de tras, draga de tine! Ma duc repede sa citesc despre Mielul turbat si delikatul Pescarush.
Lia S27 Miruna Demetra
myral spune:
Of am tot citit pe aici si am zis ca trebuie sa rezist macar pana la 36 saptamani.Pe mine ma mai deranjeaza cava acum(in afara de contractii)il simt pe bebe ca apasa pe intestine chiar pe col ca niste vibratii asa si nu pare prea normal pt ca mai era si cu capsorul in jos la ultima eco, placenta era in schimb anterior si ma gandesc ca din cauza asta il simt mai usor pe burtica si mai mult in interior.Si inca ceva mi-a luat si mie sotul laptop sa stau mai mult in pat dar mi-e f greu sa scriu culcata pe o parte voi cum stati?Myral22+
liadorian spune:
Eu stau cocotata intre perne, in pozitia sezlong, cu tastatura pe burtica. (Pustoaica mea s-a si obisnuit cu zgomotul de taste, cand il aude, imediat reactioneaza! )
Lia S28 Miruna Demetra