contractii nedureroase

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

cristina, vaaaai!!! nu am stiut prin ce ai trecut si tu! poate ca indraznesc prea mult, dar, doar daca poti, zi-ne si noua doua cuvinte despre ce s-a intamplat la sarcina trecuta. ma gandesc ca orice experienta si informatie in plus ne-ar ajuta si pe noi. si eu am pierdut o sarcina la 26 de saptamani.

tu acum ce contractii experimentezi? cat de rele sunt? si cat de dese? iar colul tau cat are?

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

raspund si eu ce stiu, dar nu ar strica sa ne confirme/infirme si altcineva. eu din cate stiu cerclajul se poate face pana pe la 21 de saptamani. ca si eu imi puneam aceeasi intrebare.

col continent stiu ca e de bine, dar oare inseamna ca e tare, adica nu moale, sau e alta caracteristica a lui.....

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Aylin, luna viitoare se implineste un an de cind l-am pierdut pe bebe. S-a oprit din evolutie in saptamana 37, asa, fara nici o explicatie din partea medicilor. Era totul bine cu el, pana intr-o zi cind nu a mai miscat deloc. Bebele era perfect sanatos, nimeni nu a stiut sa-mi spuna cauza. Eu banuiesc ca placenta nu a mai facut fata, ca in saptamana 32 era gradul III de maturitate. Eu si data trecuta am avut contractii din astea nasoale, dar uite ca am rezistat pana in sapt. 37, si poate rezistam chiar pana la termen daca nu se intimpla nenorocirea (nu a avut legatura cu contractiile, cel putin asa mi s-a spus).
Eu acum nu stiu cit am colul, nu mi-a zis decit ca este moale si asta nu e bine. Contractiile sunt destul de nasoale, cele mai multe nedureroase, dar am si din cele dureroase destule. Iau gynipral jumatate de pastila la 2-3 ore si tot nu scap de ele. Mi-e tare frica!
Stiam ca si tu ai pierdut o sarcina mare, imi pare rau ca a trebuit sa treci si tu prin asa ceva, dar acum sa speram ca va fi bine!

Cristina, 26+ si bebe scump

POZE
POZE BURTICA SI BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Luam Buscopan (supozitoare), Magneziu (Magneziu verla 8 pe zi, seara un magneziu sandoz -d-ala efervescent) Utrogestan dar numai pina in saptamana 12 si stat la pat. Contractii aveam multe si nu toate dureroase...adica cred ca-st eu mai nesimtita din fire ca aveam burta tare mereu dar nu ma durea. Contractiile au inceput din primele sapatamni declansate, probabil, de voma ca varsam de-mi ieseau okii. De stres ca sangeram tot timpul pe langa sacul embrionar. La fiecare ecografie vedeam sangerari noi.

Mie la prima sarcina mi-a propus dr. cerclaj in sapt 32 - un nou tip de cerclaj cu inelul. dr. Arabin.
revin

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

ha, ce veste linistitoare psihic ar fi ca se poate face cerclaj si la varste mari!!!!

pai si ce se intampla cu sangerarile alea? erau hematoame care se resorbeau? sau sangerai si le eliminai pana la urma? ma gandesc ca la sangerari langa sacul embrionar trebuie sa si sangerezi in exterior, ca sa zic asa. eu la sarcina trecuta am inceput cu o sangerare mica mica pe la 18-19 saptamani. de unde si eu banuiesc ca a fost vorba de placentatie defectuoasa...sau cine stie. ca nici mie nu a stiut sa imi zica nimeni nimic. au zis initial de placenta jos inserata, apoi s-a ridicat, colul era de vreo 32mm...contractii nu aveam cat sa le simt (probabil ca mi se mai intarea burta, dar daca nu o palpam, nu stiam). pana intr-o noapte cand am avut contractii dureroase. si dupa o saptamana de perfuzii cu gynipral, a cazut dopul. si asta fu. copilul bine, sanatos, mare etc....

daca sunt off topic sa imi ziceti sa imi pun frana.

Aylin, 24+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Ufff, Papadie, cit ai avut de tras!!!! Dar ma mira foarte tare ca la contractiile tale nu ti-au dat sa iei decit supozitoare si magneziu! Poate daca iti dadeau si ceva mai "tare" reuseai sa duci sarcina pana la capat. Dar oricum, bine ca s-a terminat cu bine si fetitele sunt sanatoase!!!!
Aylin, nu cred ca suntem off-topic. E bine sa stim prin ce experiente am trecut fiecare, pentru ca sigur avem cite ceva de invatat. Din pacate cred ca cerclajul nu se poate face daca deja exista contractii, ca le poate intensifica, si atunci firul acela nu mai face fata. O sa il intreb luni pe doctor!

Cristina, 26+ si bebe scump

POZE
POZE BURTICA SI BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns urmychance spune:

buna fetelor, eu sunt insarcinata in 20 saptamani si cam de o saptamana cred ca am contractii. Nu ma doare nimic, doar mi se intareste burta. A inceput cu 1-2 contractii pe zi a cate 30 secunde aproximativ, apoi am tot avut, zilnic, dar tot asa. Acum 2 zile au fost mai multe, dar tin sub un minut. E cazul sa ma ingrijorez? Eu am programare la dr. joia viitoare. Diseara plec la o nunta, pot dansa sau mai bine sa stau cuminte? Sunt normale contractiile incepand cu sapt. 19? Pana acum nu am avut nici o pb, nu am luat nici pastile. Am luat doar acid folic la inceput si cam atat. Nici un supliment de vitamine, doar Ca si Mg cand imi aduc aminte. Eu stiam de mica ca nu e bine sa iei pastile si mi-a intrat asta bine in cap.

A, si mai intreb: or fi contractii combinate cu miscarea bebelui?

Multumesc.

Bucurati-va de viata si de ceea ce aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

eu am avut contractii aproape toata sarcina ( incepand cu saptamana 17!). In afara de stat la pat, am luat nospa pastile, injectii nospa ( de multe ori faceam si 4/zi, 2 dim, 2 seara), scopantil, gynipral. psihic a fost f greu, imi era f teama de nastere prematura ( sau mai rau..) dar am reusit sa duc sarcina pana la 38 de saptamani si 5 zile. Totul a fost bine pana la urma, ceea ce va doresc si voua. Stiu ca e f greu...dar se poate! Bafta!

my baby, Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Aylin, Cristina, imi pare asa de rau pentru ce vi s-a intamplat! Nici nu-mi pot imagina cum e sa treci prin asa ceva. Dar uite, suntem toate aici , si anul asta e unul norocos pentru noi si pentru bebelusii nostri!
Eseea, eu am inceput sa ma delectez cu contractii cam tot de pe la 17 saptamani. Le-am dus o vreme pe picioare, fiindca durerea era suportabila si ma gandeam ca la urma urmei, e firesc sa te mai doara pe ici, pe colo, doar creste un copil in tine, nu? Abia la un control de rutina m-a bagat in sperieti medicul de familie si de atunci stam acasuca, in pat, cu moralul mai buna sau mai rau, dar trec ele toate...

De vreo 5 zile cred nu mai fac injectii. Efectiv nu mai suport psihic sa ma intepe, fiindca nu dor asa de tare. Iau numai 3 pastile de No-spa pe zi si surpriza! Contractii dureroase am foarte rar (poate una pe zi, cel mult doua) iar cele nedureroase s-au rarit si ele destul de mult. Am capatat un pic de curaj si acum nu mai tastez din pat, ci stau si eu ca tot omul pe scaun, la calculator. Cum insa coloana mea nu e prea obisnuita sa tina pe verticala asa o burtica, alta distractie cu durerile de spate! Dar nu-s de burta, si asta conteaza! Poate incet, incet o sa am si eu liber la plimbare. Nu de alta, dar mi-au adus prietenele vreo doua salopete de , o pereche de blugi de pe care nu le-am imbracat niciodata, fiindca nu am avut unde!

Sa aveti o duminica placuta!

Lia S27 Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by urmychance

buna fetelor, eu sunt insarcinata in 20 saptamani si cam de o saptamana cred ca am contractii. Nu ma doare nimic, doar mi se intareste burta. A inceput cu 1-2 contractii pe zi a cate 30 secunde aproximativ, apoi am tot avut, zilnic, dar tot asa. Acum 2 zile au fost mai multe, dar tin sub un minut. E cazul sa ma ingrijorez? Eu am programare la dr. joia viitoare. Diseara plec la o nunta, pot dansa sau mai bine sa stau cuminte? Sunt normale contractiile incepand cu sapt. 19? Pana acum nu am avut nici o pb, nu am luat nici pastile. Am luat doar acid folic la inceput si cam atat. Nici un supliment de vitamine, doar Ca si Mg cand imi aduc aminte. Eu stiam de mica ca nu e bine sa iei pastile si mi-a intrat asta bine in cap.

A, si mai intreb: or fi contractii combinate cu miscarea bebelui?

Multumesc.

Bucurati-va de viata si de ceea ce aveti!

urmychance, daca nu-s contractii dureroase, cred ca nu trebuie sa te ingrijorezi. Mie gine mi-a spus ca totusi, cateva contractii pe zi sunt fiziologice, sunt normale. Oricum, daca tot mergi la control, spune-i dr-ului despre ele, sa fie cel putin la curent cu noutatea asta. Teoretic, poti lua linistita No-spa, de 2-3 ori pe zi. Dar daca nu dor si nu-s contractii ritmice, mai bine te bucuri linistita de sarcina asta frumoasa pe care ti-a dat-o DD!

Lia S27 Miruna Demetra

Mergi la inceput